Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań

szakal834
06-01-2010, 10:09
Witam. Jestem tu nowy i dopiero się klimatyzuję ale mam klika pytań i prosiłbym o pomoc. W jaki sposób można grac każdą frakcją w RTW, np Macedonią? Co można zrobic aby wybudowac w danym mieście wszystkie dodane budynki do budowy w ciągu jednej tury ale tak aby każda Frakcja w kampanii miała taką możliwośc? I czy jest można dokonac zmiany koloru tarcz itp? np u Juliuszy widziałem z czerwonych na czarne. Z góry dziękuję.

Jarl
06-01-2010, 11:15
Cześć, na początek:
viewtopic.php?f=35&t=2499 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=35&t=2499)
viewtopic.php?f=61&t=427 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=61&t=427)
viewtopic.php?f=35&t=377 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=35&t=377)

Dwa ostatnie pytania: są związane z modowaniem gry, zobacz w Kuźni (dział modyfikacji).

szakal834
07-01-2010, 07:26
Na te wszystkie pytania znałem już odpowiedzi bo gram już w RTW od 6 lat :D ale chodzi mi tylko o modyfikację gry. Szukałem tych modów na moje pozostałe pytania ale nie mogłem ich znaleźc więc miałbym prośbę czy mógłbyś mi podrzucic linki do tych modyfikacji? I mam jeszcze pytanko czy można zwiekszyc liczbę jednostek więcej niż przewiduje gra (czyli 161) ?

Prosiłbym o odpowiedź w sprawie tych modów. I czy może ktoś podać mi link ze spolszczeniem do Roma Surrectum 1.6? Bardzo mi zależy.

Jarl
08-01-2010, 21:08
Szukałem tych modów na moje pozostałe pytania ale nie mogłem ich znaleźc więc miałbym prośbę czy mógłbyś mi podrzucic linki do tych modyfikacji? I mam jeszcze pytanko czy można zwiekszyc liczbę jednostek więcej niż przewiduje gra (czyli 161) ?
Tzn jakich? Gdzieś tam na twcenter.net może zapodział się jakiś mod zmieniający czas budowy, ale szczerze mówiąc prędzej sam to zmodujesz aniżeli znajdziesz. A co do jednostek - limit to 242 (243 z genkiem). Zwiększyć go (o ile się da, a z tego co się orientuję, to raczej nie) można tylko przez zmodowanie gry. Skali większej od bardzo dużej nie ma.

szakal834
09-01-2010, 18:40
Najbardziej zależy mi na tym można było budowac w jednej kolejce wszystkie dodane budynki w ciągu jednej tury i tak samo z rekrutacją wojska. Jeśli zna ktoś link do tego modu to bardzo bym prosił. I czy ten mod działa w Roma Surrectum 1.6? Szukam też SPOLSZCZENIA do Roma Surrectum 1.6 bardzo mi na tym zależy.

kuroi
22-02-2010, 07:56
A co do jednostek - limit to 242 (243 z genkiem). Zwiększyć go (o ile się da, a z tego co się orientuję, to raczej nie) można tylko przez zmodowanie gry. Skali większej od bardzo dużej nie ma.
Nie da się. Jeśli wierzyć plikom gry to można mieć max 244 jednostki w oddziale. Plik mówi, że można mieć 240 jednostek + 3 oficerów + gienek.
Wycinek z pliku:

soldier Name of the soldier model to use (from descr_models_battle.txt)
; followed by the number of ordinary soldiers in the unit
; followed by the number of extras (pigs dogs, elephants, chariots artillery pieces etc attached to the unit)
; followed by the collision mass of the men. 1.0 is normal. Only applies to infantry
; officer Name of officer model. There may be up to 0-3 officer lines per unit
Nie wiem czy gienek zalicza się do oficerów, ale wątpię ;)

Jarl
22-02-2010, 10:29
A która jednostka ma 3 oficerów?

kuroi
22-02-2010, 10:53
A która jednostka ma 3 oficerów?
Żadna... Ale to o niczym nie świadczy! :D

Fallen
22-02-2010, 11:18
ten co trzyma flagę ,ten co wydaje rozkazy i genek[kapitan]