Zobacz pełną wersję : Problem z Hot Seat
jakubek99
08-08-2016, 22:17
W MIITW istnieje możliwość gry w trybie hotseat. Próbowałem uruchomić ten tryb, ale mam tylko Bitwy LAN i Bitwy Online, a mi chodzi o kampanie. Widziałem poradnik jak zmodyfikować plik, zrobiłem to i nadal tylko te dwie opcje. Mam wersję 1.52, próbowałem zainstalować 1.5 ale dostałem wiadomość że "Medieval II Total War nie jest zainstalowane". Grę mam na Steam.
Musiałeś coś zrobić źle, innej opcji nie ma. :)
Pewnie zamiast wchodzić w tryb wyboru frakcji w zwykłej kampanii wchodzisz w multiplayery. A to błąd. Musisz wejść tak, jakbyś chciał uruchomić normalną kampanię na singlu, ale zaznaczasz po prostu kilka frakcji.
jakubek99
09-08-2016, 18:32
Nie mogę zaznaczyć kilku frakcji. Może zrobiłem coś źle? Zgodnie z tym postem: http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?6266-Tryb-hot-seat-w-Medieval-II
podmieniłem plik medieval2.preference i zmieniłem go na "Tylko do odczytu"
Jeżeli dodałeś wpis:
[misc]
unlock_campaign = true
to wszystko powinno działać, a już na pewno wybór kilku frakcji. Posprawdzaj jeszcze raz, bo tak jak napisał Pampa- najprawdopodobniej zrobiłeś gdzieś błąd. Może nazwę pliku zmieniłeś przy zapisywaniu i już nie jest cfg? Może zdublowałeś wpis o hotseat albo zapomniałeś gdzieś spacji? A pro po wersji- 1,52 to zdaje mi się właśnie wersja o której mówi się 1,5. Nic zatem dziwnego, że wyskakiwał Ci komunikat.
Ja też mam takowy problem ale jestem pewny że wszystko zrobiłem dobrze wiec nwm o co chodzi.Proszę o pomoc. :D
Jakbyś wszystko zrobił dobrze, to by działało. :)