Zobacz pełną wersję : Irlandia
komodaobokpralki
07-01-2010, 17:07
Jak dla mnie są zupełnie przesadzeni. Mój brat gra Walią, jest coś koło 45 tury, patrzy w statystyki (te wykresy), uszeregowanie finansowe, a tam Irlandia ma... 90 000 florenów! Inna sprawa jest z jednostkami. Brat grał wcześniej Irlandią i wojska to mógł rekrutować chyba najlepsze w grze, łącznie z innymi kampaniami. I to dość wcześnie. Za każdą misję dostawał 4 oddziały jakiegoś muire w stolicy. Nawet za takie banały jak wyślij emisariusza. Grał na średnim. Co sądzicie o Irlandii? Jak dla mnie powinna być gdzieś 5 razy gorsza.
Moim zdaniem granie na medium jak i ten temat jest do bani. Podnieca cie to ,ze irlandia w 45 turze na 90k chociaz sam mozesz miec 180k? Wez mnie nie rozwalaj, zagraj anglią to w 45 tur wygrasz grę. Oni sa normalni, na średnim sie nie dziwię ,ze dostajesz takie misje i zapłaty. Pozatym oni graniczą z jakimis 2 angielskimi miastami wiec w 10 tur zajmiesz całą wyspę i robisz co chcesz.
ma najlepsza ekonomie niewatpliwie po zjednoczeniu wyspy wymiata gospodarczo i ma niezle jednostkifakt, ale zeby byla najlepsza? mysle ze balans jest zachowany, to jedna z ulubionych moich kampanii i irlandia bardzolubilem grac,choc nie takjak walia.,,
Ituriel32
02-03-2010, 19:36
Ja mam pytanko.
Czy Irlandia ma przywódce pojawiającego się znikąd ???
Radowid Srogi
02-03-2010, 20:03
chyba nie wiem o angielskim edwardzie, norweskim haakonie i szkockim wallesie.
Ituriel32
03-03-2010, 08:27
Walia też ma swojego specjalnego generała króla L....,
ale on jest już od początku.
Radowid Srogi
05-03-2010, 07:23
Irlandia to najsilniejsza frakcja w Britani
świetna piechota wkrótce po starcie (ostmeni, gllowgasi, miecznicy z Ulsteru, Muire)
piękna konnica
I prawie nie chronione osady anglików
Anglia też jest dobra :P Ma dużo prowincji i najszybciej można nią wygrać kampanię :P Ja osobiście uwielbiam Walię :D
Chodz najmniej wiem o Irlandii to mam ochotę znowu nimi zagrać;)
Ja nie lubię Irlandii. Po zjednoczeniu wyspy można zrekrutować taką armię, że szczęka opada (oczywiście przy wcześniejszym rozwoju ekonomicznym), i... nie ma na nas siły. Za łatwo IMO, nawet na vh.
Ituriel32
29-03-2010, 11:12
A ja wręcz przeciwnie, bardzo ich lubię.
Bo to jest jedyna nacja która stawia opór.
Wysyła pełne składy do odbicia osad, nawet na normalnym poziomie trudności.
Highlam56
10-08-2010, 17:04
Ja lubię szkocją grać jest drugą największą frankcją w brytani
ja irlandią nie lubie grać chociarz na pierwszy rzut oka to też fajna frankcja
A ja wręcz przeciwnie, bardzo ich lubię.
Bo to jest jedyna nacja która stawia opór.
Wysyła pełne składy do odbicia osad, nawet na normalnym poziomie trudności.
No co ty w oni u mnie w 50 turze wyspy nie zjednoczyli mieli średnia armię norwegia Wyslalem do nich wojsko to po zabiciu Krola sie frakcja popadła Heh.
Każdy ma inaczej Oskar :D
Irlandia to Rosja. Grając Szkocją, Irlandia po zjednoczeniu miała 2 full armie. Dla porównania Anglicy, którzy mieli trochę więcej prowincji, nie mogli wystawić nawet 1 full... Irlandia po prostu atakuje masą, za nic nie mogłem podbić Zielonej Wyspy, za dużo wojsk. Irlandię trzeba niszczyć od razu
Zajęcie Irlandii to raczej nie jest żaden kłopot? Ja grając nimi mialem 6 full armii na desant, skoro komp wystawił tylko 2 to spokojnie jedna armia mozna zająć całą wyspę. Grając Szkocja po zajęciu Norwegii masz praktycznie koniec gry. Gospodarka full wypas, mozesz przejsc do obrony jak inni sie beda bić. Irlandia to żaden problem
Tak jak napisał poprzednik. Co więcej powiem, że po samym podbiciu Irlandii gra jest wygrana. Ja osobiście wpieprzyłem się do Walii, rozwaliłem ją, a potem przyszedł czas na Anglię :P Na koniec pomogłem Norwegom ze Szkocją i skończyłem grę w ten sposób, że przesyłałem kasę Norwegom, żeby wystawili parę armii. Na końcu padli razem ze swoim królem pod Glasgow :P
robercik8211
31-12-2010, 17:42
Irlandia jest najlepsza!!! :D Oczywiście zaraz po Norwegii! :lol:
Odkopię temat.
Gram Irlandią i ciekawi mnie jedna rzecz. Mianowicie mogę w moim zamku rekrutować angielskich billmenów, a północne miasteczko Anglii (w Irlandii) powołało do broni irlandzki oddział "Kern" (nie ma tam generała, więc to nie są najemnicy). Przejrzałem info o budynkach i żadne z nich teoretycznie nie powinno rekrutować billmenów. Pytam się więc, czy to jest normalka, czy ja mam coś skopane? Cały folder Medievala II jest nie ruszony (żadnych modów), zmieniałem tylko ustawienia hotseat w podstawce i grałem z 2 kolegami w brytyjską kampanię hotseat (na odległość, czyli przesyłanie save'ów).
Edit
Jak nikt nie wie, to może ktoś chociaż napisze czy ma tak samo, bo nie wiem czy to jest normalny błąd gry czy coś u mnie jest nie tak :|.
Jak masz duży procent anglików w mieście to tak jest.
Aha, na takiej zasadzie. Dzięki ;).