PDA

Zobacz pełną wersję : 314 P.N.E. Nieopodal Sycylii … (Sektor XXIII; Egipt – Sparta)

Niesmiertelnik
07-12-2016, 23:23
Flota Egiptu z zapokładowaną armią której celem było odzyskanie Syrakuz zmierzała w stronę wyspy. Kilkanaście parasang od brzegu, gdy zarysy wyspy były już widoczne, dowódca dał znak żołnierzom by przygotowywali się zejścia na ląd......

UPDATE:

Liczba Flot nie może być większa niż liczba posiadanych Prowincji rozwiniętych do Poziomu 5.
Utrata prowincji z portem skutkuje utratą floty, jeżeli w następnej turze Gracz nie jest w stanie wybudować portu, czyli osiągnąć piątego poziomu rozwoju w innej prowincji.

Interpretacja. Musi być inna prowincja o poziomie 4 w roku 315P.N.E. i musi być ona rozwijana do poziomu 5 w roku 314P.N.E., żeby flota nadal była aktywna.

Szczątki floty Spartańskiej zostały na zimę na piaszczystych plażach, a wiosenne sztormy zrobiły resztę. Szczątki statków rozebrała okoliczna ludność na opał. Nie było szans na remont jednostek w porcie.......

Pirx
08-12-2016, 09:51
W kontekście bitwy morskiej, rozumiem, że Sparta ma już w Syrakuzach port na 5 poziomie? Co byłoby trochę dziwne biorąc pod uwagę 2 niedawne przejęcia prowincji i dwukrotne zjechanie jej poziomu (a chyba nigdy nie weszła na piąty).

Utrata prowincji z portem skutkuje utratą floty, jeżeli w następnej turze Gracz nie jest w stanie wybudować portu, czyli osiągnąć piątego poziomu rozwoju w innej prowincji.

GoldeRoX
08-12-2016, 10:28
mam przez ostatnią turę aktywną flotę :> {nie martw się / zniknie po tej turze}

Pirx
08-12-2016, 10:33
Ok, to mamy też bitwę morską.

GoldeRoX
08-12-2016, 13:46
napisz do niesa {ja nie mam jak} żeby zrobił nowy pokój bitwy w rozgrywce.

hdshovcase
08-12-2016, 16:40
Marynarza odpowiedzialnego za postawienie całej floty w stan gotowości bojowej utopiono, by nie miał okazji zaznać życia pozagrobowego. Egipska armia przygotowywała się do zejścia na ląd.