PDA

Zobacz pełną wersję : Typuj z Pampą!

Pampa
28-01-2017, 17:38
W tym temacie będę podawał swoje typy, a jako że ostatnio znowu mi idzie (ogólnie w tym miesiącu straciłem 370 zł, ale jednocześnie zyskałem ponad 1700.) to pomyślałem że ktoś chciałby się podłączyć czy podyskutować o typach na dzień/tydzień. Specjalizuję się głównie w piłce nożnej, liga niemiecka, polska, włoska są mi najbliższe i regularnie je oglądam. Zaczynając od jutrzejszego dnia:

Bundesliga

29.01.2017 15:30

Freiburg - Hertha

obstawiam tutaj X (3,15 STS), Hertha jak i Freiburg to raczej typowe średniaki a ich spotkania kończą się głównie remisami (od 2001 roku nie przegrali z Freiburgiem) i uważam że w tym meczu będzie podobnie. W drużynie gości nie będzie wprawidze Kalou (Puchar Afryki) jednak w tym spotkaniu nie powinien być to widoczny problem.

29.01.2017 17:30

Mainz - BVB

Obstawiam tutaj handicap -1 na BVB (2,70 STS) Do drużyny wraca bramkostrzelny Auba, oprócz tego w Borussi wreszcie nie ma poważniejszych kontuzji dzięki czemu trener będzie mógł wystawić najsilniejszą jedynastkę na dobrze znany sobie zespół. Dodać nalezy że 6 z 7 meczy Mainz przegrało z BVB.

La Liga
29,01,2017 16:30
Espanyol - Sevilla

Obstawiam tutaj czystą 2 (2,15 STS) pomimo tego że zagrali bardzo słabo z Osasuną, i średnio radzą sobie na wyjazdach to zespół z Barcelony w lidze też prezentuje się przeciętnie. Sevilla będzie chciała odskoczyć FC Barcelonie, a teraz nadarza się ku temu idealna okazja. Oprócz tego w spotkaniach bezpośrednich Sevilla wypada miażdżąco lepiej.

Ode mnie to tyle na ten moment, w razie czego posta będę aktualizował. Powodzenia.

Arroyo
28-01-2017, 17:50
Temat ciekawy zwłaszcza dla typerów ;) Z tej okazji mam pytanie co do jutrzejszych meczy w I Lidze Włoch - co polecacie, czego nie. Ze swojej strony myślałem trochę nad Juve i Milanem (gra z Udinese).

Pampa
28-01-2017, 17:56
Juve na spokojnie powinno wygrać, Milan dałbym że strzeli bramkę.

Nezahualcoyotl
28-01-2017, 19:42
Ponieważ w Lidze Angielskiej przerwa w normalnych rozgrywkach na rzecz pucharowych (a te traktuję z przymrużeniem oka) zrobiłem sobie taką rozpiskę na spageciarzy:

http://i68.tinypic.com/2u77f6a.jpg

Arroyo
28-01-2017, 20:58
Dość ryzykownie wg mnie, zwłaszcza, że mecze w 1 lidze Włoch to głównie remisy są.

Pampa
28-01-2017, 21:49
Ja tam bym w tym tylko obawiał się o Empoli. :P

Arroyo
29-01-2017, 23:00
I jak panowie mecze? Mi nie wpadły ani Borussia, ani Sevilla, ani Freiburg. Za to we włoskiej wszystkie meczyki, które wybrałem się trafiły.

Na nast. tydzień ciekawe meczyki we włoskiej:
Sobota - Napoli vs Bologna
Niedziela - Milan vs Sampdoria, Juve vs Inter, Chievo vs Udinese i Lazio vs Pescara

A we francuskiej:
Sobota - PSG vs Dijon, Monaco vs Nice
Niedziela - Lyon vs St. Etienne (X)

Nezahualcoyotl
30-01-2017, 22:43
W moim przypadku totalna Mammamija jeśli chodzi o zamieszczone wyżej typy z włoskiej ligi.Jutro wraca Premiership zatem oto moje typy:

http://i68.tinypic.com/1054q3t.jpg

Arroyo
30-01-2017, 22:56
Wydaje mi się, że mecz Chelsea wejdzie bez problemu, w końcu Liverpoolowi coraz gorzej z dnia na dzień idzie. Jedynie bym się o Tottenham obawiał.
A żeby nie być w tyle, oto moje typy na weekend (idę wtedy obstawić):
Monaco - Nice: 1X
Dijon PSG - 2
Lille - Lorient - 1
Bologna - Napoli - 2
Bayern - Schalke - 1
Juve - Inter - 1
Atalanta - Cagliari - 1
Pescara - Lazio - 2
Chievo - Udinese - 2
Empoli - Torino - 2X
Milan - Sampdoria - pow. 1.5 bramki
Palermo - Crotone - pow. 1.5 bramki
Genoa - Sassuolo - pow. 1.5 bramki
stawka: 5 zł

EDIT: Jeszcze w niedzielę są mecze Manchester City i Manchester United, ale nie bardzo wiem, czy warto. City gra z Swansea, a United z Leicester.

Nezahualcoyotl
30-01-2017, 23:04
"Koguty" w ostatnich pięciu ligowych spotkaniach mają bilans czterech zwycięstw i jeden remis zaś ich przeciwnik może się pochwalić czterema porażkami i jednym remisem.Ponadto drużyna z Londynu czuje na sobie oddech Liverpoolu a ich ewentualna przegrana z Chelsea może dać 4pkt. przewagę.Zatem Tottenham ma o co grać z ostatnią ekipą Premiership ;).

Zrobiłem symulację zakładu @Arroyo:

http://i67.tinypic.com/4vld7s.jpg

http://i66.tinypic.com/2labzat.jpg

Moje typy wyników środowych spotkań:

http://i65.tinypic.com/oqj7mu.jpg

Pampa
31-01-2017, 07:29
Ja myślę że Leicester zremisuje albo wygra z Burnley. Dziś podrzuce swoje typy.

Arroyo
02-02-2017, 21:29
Dobra, tydzień mija i zbliża się weekend, a więc Bundesliga, liga Francji i Makaroniarze. Może z okazji tego jakieś typy z waszej strony?

Pampa
03-02-2017, 10:17
Typy na dziś i jutro:

Hamburg v Leverkusen: Czysta dwójka, ewentualnie z podpórką 2/X - po szłabym meczu z Borussią muszą wrócić na właściwe tory a mecz ze słabym Hamburgiem będzie do tego dobrą okazją. Kurs na STS 2,30

Hertha v Ingolstadt: 1 - Hertha Berling ogólnie u siebie nie zawodzi, a Ingolstadt gra bardzo słabo są praktycznie na dnie tabeli i raczej nie wydostaną się stamtąd w meczu z Herthą. Kurs na STS 2,05

BVB v RB Lipsk - Najcięższy chyba mecz do wytypowania, vicelider tabeli zmierzy się z aspirującym do walki o najwyższe cele w LM BVB. Obie drużyny strzelają sporo bramek, dlatego obstawiam tutaj że obie strzelą. Kurs na STS 1,6

Gladbach v Freiburg - Gladbach po wspaniałym powrocie ze stanu 0:2 na 3:2 na wyjeździe pokazała że jest w stanie nawiązać równorzędną walkę z dużymi markami. Z drugiej strony Freiburg ma bardzo solidną defensywę (bardzo długo opieralili się FCB). Obstawiam tutaj że wygra 1/2.

Chelsea v Arsenal - szlagier ligi angielskiej, jednak Arsenal boryka się z potężnymi brakami kadrowymi (Debuchy, Cazorla, Ramsey, Xhaka, Sanogo) a Chelsea na swoim stadionie jest praktycznie niepokonana. Dlatego obstawiam tutaj czystą jedynkę po bardzo dobrym kursie 1,95

Nezahualcoyotl
03-02-2017, 22:02
Ciekawa kolejka w Premiership gdzie mamy kilka meczy sąsiadujących ze sobą drużyn:

http://i67.tinypic.com/2149seg.jpg

Arroyo
08-02-2017, 18:29
A więc pora na kolejny weekend z piłką:
Piątek - Napoli vs Genoa

Sobota:
Arsenal - Hull
Monaco - Metz

Niedziela:
Chelsea - Burnley
AS Roma - Crotone
Juventus - Cagliari
Villareal - Malaga
Hoffenheim - Wolfsburg
Sassuolo - Chievo
Atalanta - Palermo
Torino - Pescara
Inter - Empoli
Sampdoria - Bologna -> pow. 1.5 bramki

Pampa
08-02-2017, 18:33
Na dziś mam 4 typy: Lyon, Marsylia, Leicester i Nice. :)

Arroyo
13-02-2017, 11:53
Na ten tydzień:
Monaco wygra z Bastią
Chelsea wygra z Wolverhampton
Manchester City wygra z Huddersfield
Marsylia wygra z Rennes
Atalanta wygra z Crotone
Manchester United wygra z Blackburn
PSG wygra z Tolouse
Roma wygra z Torino
Napoli wygra z Chievo
Legia wygra z Ruchem
W meczu Bologna - Inter będzie przynajmniej 1 bramka przez Inter strzelona
Bayern z Herthą wygra
Lille z Caenem wygra
W meczu Lorient-Nice będzie pow. 1.5 bramek

Nezahualcoyotl
14-02-2017, 17:12
Champions League:

http://i67.tinypic.com/in5mgw.jpg

Pampa
15-02-2017, 11:45
Na dziś LM: Bayern v Arsenal daję 1 i ze druga drużyna strzeli.
Real Napoli daję że Napoli strzeli i ze bedzie powyzej 2,5.

Pampa
16-02-2017, 00:29
Oba typy weszły, wzbogaciłem się o 700 zł. ;D

Pampa
18-02-2017, 11:30
Kolejne typy na sportową sobotę:
Korona v Płock - Korona pod wodzą nowego trenera jest zaskakująco dobra, do tego dochodzi fakt że grają na własnym stadionie więc myślę że bez problemów powinna wygrać. Kurs również ciekawy.

Śląsk - Wisła K. - Jan Urban miał posprzątać po poprzednim trenerze w zespole Śląska, w pierwszym meczu się nie udało i doszło do remisu 1:1 chociaż to Śląsk był stroną przeważającą. U siebie będą chcieli pokazać że są w stanie walczyć.

Piast - Lech P. - Lech walczy o wskoczenie na podium, a po tym jak się Lechia potknęła w ostatnim meczu walka o mistrzostwo nie jest przesądzona, słaby Piast jest idealnym przeciwnikiem żeby zainkasować 3 pkt. Lech w ostatnich meczach gra bardzo dobrze, nie przegrywa (tylko 1 porażka i 1 remis w ostatnich 5 spotkaniach w Ekstraklasie plus to że 3 z nich były na wyjeździe).

Puchar Anglii

Huddersfield v Man City - Czysta 2, chyba wiadomo dlaczego.

Liga francuska

Lorient v Nice - Nie rozumiem dlaczego u bukmacherów są tak wysokie kursy na 2 zespół skoro gra bardzo dobrze. W tym meczu też powinni wygrać. Lorient gra bardzo w kratkę, mimo tego że ostatnie spotkanie tych drużyn skończyło się zwycięstwem Lorient, to trzeba na nie patrzeć przez pryzmat Pucharu Francji. W tym meczu Nice pokaże swoją siłę.

Liga hiszpańska

Gijon v Atletico Mad. - Stawiam na 2, Atletico mimo przeciętnych ostatnich występów jest cały czas bardzo liczącą się siłą. Teraz będą mieli okazję trochę nadrobić punktowo w stosunku do reszty stawki. Myślę że mecz skończy się 0:2.

Arroyo
18-02-2017, 14:01
To ja mam:
Atalanta, Chelsea, Manchester City, Lech, Lyon, Ajax, Napoli, Roma, PSG, Inter, Feyenoord, Excelsior/X, Nice, Waregem i w meczu Milanu z Fiorentiną pow. 1.5 bramki.

Pampa
18-02-2017, 22:38
Ok, z oficjalnych moich typów (tych pewniejszych, bo mam jeszcze swoje mniej pewne ale ich nie podaję) weszło 5/6. Wynik bardzo dobry. Jutro zapodam coś nowego. :)

Arroyo
18-02-2017, 23:51
Spróbować zamierzam z tym:
Bilbao wygra z Valencią
Koeln wygra z Schalke
Lipsk wygra z Gladbach
Inter wygra z Bologną
Benfica wygra z Bragą

Pampa
19-02-2017, 12:57
Dzisiaj postanowiłem na warsztat wziąć ligę włoską. Ostatnio mi nie szło w tej lidze, dlatego dziś spróbuję.

Sampdoria - Cagliriari - Stawiam tutaj na ,,polską" Sampdorię. Zespół zaczął zaskakiwać włoskich gigantów, więc z Cagliari u siebie nie powinni mieć żadnych problemów. Stawiam 1 i over 2,5.

Chievo - Napoli - Pomimo tego że piłkarze Napoli mają za sobą ciężki mecz z Realem Madryt, to myślę że z Chievo powinni wygrać żeby zatrzeć złe wrażenie. Prawdopodobnie zobaczymy Milika w 1 skłądzie, bo trener da odpocząć kilka zawodnikom.

Roma - Torino - W. Szczęsny ma świetne statystyki a i Roma z tym przeciwnikiem nie przegrała od wielu lat na własnym stadionie. Myślę że niespodzianki nie będzie i Roma spokojnie wygra.

Milan - Fiorentina - Mimo tego że Milan prezentuje się przeciętnie to ta drużyna ma cały czas wielkie aspiracje i muszą zacząć wygrywać z mocniejszymi zespołami z ligii. U siebie z Fiorentiną myślę nastąpi to przełamanie więc stawiam na Milan.

Arroyo
19-02-2017, 13:49
Specjalizuje się może ktoś w Ekstraklasie?
Bo na najbliższy tydzień myślę nad takim kuponem:
http://i.imgur.com/pnQCNMl.png

Pampa
19-02-2017, 14:06
Na Jagę zamiasy Wisły i definitywnie na Lechię.

Arroyo
19-02-2017, 14:09
A w meczu Płock - Motor Lublin?

Pampa
19-02-2017, 15:12
Puchary? Lepiej się tego nie tykać.

Arroyo
22-02-2017, 21:06
Jednak wolałem zmienić na samą włoską ligę. Aktualnie mam:
Napoli, Cagliari, Chievo, Bologna, Lazio, Sampdoria/X, Roma

Pampa
22-02-2017, 23:05
Watch dys!

2012

Arroyo, w sumie wszystko spoko, ale jednak Chievo bym odpuśił i Bologna też jest dość niepewna.

Pampa
24-02-2017, 12:02
Typy na dziś, wchodzę za 50 do wyjęcia 680 zł.

Arka v Korona
Nice v Montepellier
Szczecin v Poznań
Nantes v Dijon

Pampa
24-02-2017, 22:42
Panowie kolejny kupon wchodzi. W 2 dni 1400 zł. :)

2014

Pampa
26-02-2017, 23:55
I jeszcze jeden. Już 2000 do przodu. :) Nowa taktyka, to stawiać za więcej ale rzadziej. ;)

2018

Pampa
07-03-2017, 23:33
Po małym zastoju wracam do gry. :)

2035

Arroyo
11-03-2017, 10:21
W czwartek Liga Europy, moje typy:
Ajax - Kopenhaga
Roma - Lyon
Anderlecht - Apoel
Krasnodar - Celta
Beskitas - Olympiakos
Gladbach - Schalke
Genk - Gent
Man Utd - Rostov - Remis

Pampa
11-03-2017, 12:53
Typy na dziś:

Lipsk - Wolfsburg
Hertha - BVB
Monaco - Bordeaux
Sevilla - Leganes
Grenada - Atl. Madryt
Ruch - Lechia

Nezahualcoyotl
11-03-2017, 14:00
Moje typy na dzisiejsze popołudnie:

http://i66.tinypic.com/2qvv21k.jpg

Pampa
12-03-2017, 20:08
2050

Kolejne prawie 600 zł do kieszeni. Wziąłem casha, bo już miałem pełne gacie strachu. xD

Arroyo
13-03-2017, 21:07
Na weekendzik - przeanalizowany:
Marsylia - Lille
Wisła Kraków - Płock
Jagiellonia - Pogoń
WBA - Arsenal
Stoke - Chelsea
Cracovia - Korona

Arroyo
05-04-2017, 22:03
I 87 zł do przodu jestem. Pora jakiś sektor niebo obstawić z rana.

Nezahualcoyotl
20-04-2017, 18:00
Takie szybkie typowanko na dzisiejszy wieczór:

http://i68.tinypic.com/29qjwi9.jpg

Arroyo
20-04-2017, 18:56
O stary, dla mnie obstawianie dokładnych wyników meczy to czarna magia, więc jeśli Ci się trafią te wyniki to szczere gratulacje ;D
Ja chyba dopiero na sobotę sobie postawię coś z 1 ligi Hiszpanii, Holandii i Anglii.

Pampa
20-04-2017, 19:42
U mnie na kuponie: Celta v Genk poniżej 10,5 rożnych, ManU v Anderlecht 1/-2,5 goli, Schalke - Ajax 1, Besiktas - Lyon 1.

Pampa
21-04-2017, 07:24
Oczywiście znowu ManU kupon zakopał, reszta pięknie weszła.

Pampa
22-04-2017, 08:33
Typy na dziś:

Pogoń v Lechia - Stawiam w tym meczu na Lechię, po ostatnich 3 porażkach zespół zaczął wracać na właściwe tory, nie ma kontuzji w zespole a i presja ciąży duża. Odmiennie ma się sytuacja gości, pomimo tego że walczą o grupę mistrzowską, borykają się z kontuzjami (nie wystąpi Murawski, Nepsuj, Rudol) co może wykluczyć ich w tym meczu. Jest to też ostatni mecz rundy zasadniczej, i myślę że Lechia będzie chciała udowodnić, że chce walczyć o najwyższe miejsca.

Lech v Ruch - Handicap -1 na Lecha. Lech u siebie jest niepokonany, a i stawka meczu bardzo wysoka. Nie ma w zespole ważnych absencji. W Ruchu natomiast są ogromne problemy organizacyjne (zwolnienie trenera, kolosalny dług, ogólne jaja z kontraktami) co pewnie będzie przekładać się na słabszą grę. Lech pożegna się z kibicami w tej rundzie zwycięstwem.

Hamburg v Darmstadt - Czysta jedynka, gospodarze u siebie są bardzo mocni i grają przeciwko zespołowi który gra już tylko o pietruszkę (brak możliwości utrzymania się w Bundeslidze) a gospodarze mogę się umocnić w tabeli. Oprócz tego Hamburg ma jedną z najlepszych defensyw w lidze a Darmstadt jedną z najgorszych. Można próbować handicapa -1.

Sweansea v Stoke - Swensea ma nóż na gardle i u siebie może zmniejszyć stratę do bezpiecznego miejsca w tabeli, oprócz tego widać przebłyski w grze Łabędzi i tylko pech w ostatnich meczach nie daje im pełnej puli. Grają zresztą z zespołem który na wyjeździe nie wygrał od 5 meczy.

Korona v Nieciecza - Czysta jedynka, u siebie Korona jest nie do przejścia, a po ostatnim meczu na wyjeździe z Legią widać, że drużyna ma potencjał i jest w formie, czego nie można powiedzieć o Słonikach które równiez borykają się z problemami organizacyjnymi (zwolnienie trenera) i nie radzą sobvie najlepiej na wyjazdach.

z 50 zł można zrobić ponad 1000. :)

Arroyo
17-07-2017, 19:57
https://gm.efortuna.pl/nahled-tiketu?ticket_id=Mzk5MDI3NTkxNjU1NzcwMDos4EIbXElvW CkLeC4%3D&kind=MAIN to trzeba mieć wielkiego farta. Ostatni meczyk typowi pyknął dzięki karnemu :o

Nezahualcoyotl
17-07-2017, 20:19
Skąd ja znam to samo uczucie :clap:?

Nezahualcoyotl
20-07-2017, 16:52
Tak na szybkiego:

http://i63.tinypic.com/2vvni2r.jpg

http://i64.tinypic.com/2mocnpt.jpg

Arroyo
20-07-2017, 17:02
Oho, u mnie natomiast tak:
Lech vs Haugesund - 1
Sandecja vs Arka - 1X
Wisła Kraków vs Bruk Bet Termalica Nieciecza - 1
Legia vs Korona - 1
Lechia vs Cracovia - 1
Płock vs Lech - 2
Jagiellonia vs Górnik Zabrze - 1

Nezahualcoyotl
20-07-2017, 17:06
Myślę że Lech oraz Jaga zremisują ale mimo wszystko trzymam kciuki za trafienie kuponu :ok:

Arroyo
27-09-2017, 13:15
Jakieś polecane meczyki na weekend z Ligue 1 i Serie A?

Nezahualcoyotl
26-03-2019, 20:03
Tak na szybkiego:

http://i63.tinypic.com/en3w9.jpg