Zobacz pełną wersję : Problem z odpaleniem gry
Cześć, mam następujący problem na Win 7 Prof 64bit: Instaluje Medievala 2, cały proces przebiega ok, ale nie chce sie odpalić, nawet w trybie zgodności bądź jako administrator, reinstalka też nic. Zainstalowany dodatek Królestwa hula bez zarzutu, podstawa nawet poprzez patche do wersji 1,5 nie działa. Proszę o pomoc bo nie wiem co robić...
Podstawka ma najnowszy patch 1.3. Patch 1.5 mają tylko Królestwa. Spróbuj wyłączyć UAC. Gra zainstalowana poza partycją systemową? Ewentualnie wpisz klucz do steam.
Zainstaluj DirectX 9 najnowszy, wtedy powinna gra odpalić. Wyższy Direct powinien być w pełni kompatybilny z niższymi, ale coś mu tam brakuje.
Gre instaluje z 2 płyt, początkowo jest wersja 1.0 - nie odpala, potem 1.2 i 1.3 - też nie działa, po instalacji Królestw - to samo, po patchu 1.5 - bez zmian. Zainstalowalem directx 9 z płyty, ale też nie odpala. Co to jest UAC? Steam na czas instalacji i odpalania wyłączyłem i chyba raczej on niepowinien blokować gry... jestem laik w kwestiach it i nie wiem o co chodzi z tą partycją?
Krótko nie instaluje się gry na dysku systemowym zwykle to C: Partycja to część dysku po tym jak jeden dysk podzielono na kilka partycji czyli części właśnie. Wpisz w wyszukiwarkę pytanie jak wyłączyć UAC w Win7 o dostaniesz kilkanaście odpowiedzi i linków jak to UAC czyli kontrolę konta użytkownika wyłączyć. Wyłącz ją jak masz grę na dysku systemowym i ponów instalację. A Direct9 na 100 % dobrze zainstalowałeś? U mnie na Win7 gra odpaliła po instalacji Direct9 podobnie na Win10 musiałem go zainstalować.
Cześć, Directx9 zainstalowany, UAC wyłączony, gra przeinstalowywana parokrotnie, królestwa chodzą nawet bez trybu zgodności, podstawa ze zgodnością jak i bez nawet nie powoduje rozruchu z płyty- tak jakbym w ogóle nie klikał na ikonę. Czy kupno przez steam wersji bez plytowej może coś zmienić? Pozdrawiam
NiemiłosiernySamarytanin
05-03-2017, 10:24
Jeśli masz płyty to wystarczy na Steam wprowadzić kod z owej wersji. Steam go zaakceptuje na 100%, a Ty zaoszczędzisz kasę, ot taki uśmiech od CA dla fanów starego medka xD A i starcza wprowadzenie samego kodu medka, Kingdomsy pobierze Ci z automatu jako FLC.
Dzięki NiemiłosiernySamarytanin ! Ściągnąłem przez Steam i znowu mogę się pocieszyć grą, hula bez zarzutów :) Uważam temat za zamknięty.