Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wysoka temperatura - Warhammer

Jasper
23-05-2017, 14:48
Witam. Posiadam takowy sprzęt:

CPU: I5-7500
Karta graficzna: GeForce 1060 6GB
Ram: 16 GB
Zasilacz: 650 W
Płyta: B250M

W spoczynku temperatury wszystkich podzespołów utrzymują się 28 - 32 stopnie, gdzie 32 dochodzi w procesorze,a 28 w karcie graficznej. Podczas odpalania Total War: Warhammer temperatury skaczą do góry po prostu jak szalone. CPU sięga do 50 stopni, Karty graficznej sięga do aż 70. o.0 Przed aktualizacją sterowników do grafy karta miała 55 - 60 stopni. Dzisiaj rano je zaktualizowałem, przed chwilą odpaliłem Warhammera, komputer zaczął strasznie głośno chodzić, a temperatura grafy podskoczyła aż do wcześniej wspomnianych 70 stopni....

Czy to normalne?

Pograłbym sobie w Warhammera, ale po prostu boję się go odpalać, że zaraz coś mi się sfajczy...

@EDIT:
Temat powinien być chyba w tawernie. Sory za pomyłkę.

Turek
24-05-2017, 15:47
U mnie jest I5-6600, GTX 1060 6b od MSI, Ram 16 i wszystko chodzi tak jak powinno. Nie wiem czy temperatury powinny tak skakać, ale dopóki masz kartę na gwarancji to możesz szaleć xD

Jasper
25-05-2017, 16:05
A jakie masz temperatury?
@EDIT:
I na jakich ustawieniach grasz? ;)

Memnon[pl]
29-05-2017, 19:51
Mialem to samo.Radze Ci wydac troche kasy i zmienic chlodzenie na lepsze/mocniejsze.Jak tego nie zrobisz to wczesniej lub pozniej spali Ci karte.

Jasper
02-06-2017, 00:17
Gościu który składał mi kompa zaproponował mi założenie dwóch dodatkowych wentylatorów. Na tył komputera oraz na bok. Myślisz, że wystarczy coś takiego? Czy dodatkowo zmienić jeszcze chłodzenie na karcie?

Memnon[pl]
07-06-2017, 01:04
Gościu który składał mi kompa zaproponował mi założenie dwóch dodatkowych wentylatorów. Na tył komputera oraz na bok. Myślisz, że wystarczy coś takiego? Czy dodatkowo zmienić jeszcze chłodzenie na karcie?
Ja mam tak wlasnie teraz-dwa wentylatory i jest ok.tylko nie oszczedzaj na nich-kup lepsze i mocniejsze.Szkoda zaoszczedzic kilka zl a za jakis czas wymieniac znowu na mocniejsze lub kupowac nowa karte.

Bartolomeo
30-08-2017, 18:34
70 stopni dla GPU to nie tak strasznie,jaka to dokładnie karta? Niektóre chłodzenia kart są głośne i niz z tym nie zrobisz.Miałem swego czasu 7970 vapor-X w latach swojej świetności,karta wymiatała ale bez słuchawek nie dało się grać. Ile masz dodatkowych wentyli,jest chociaż jeden który wdmuchuje powietrze do budy?

Araven
01-09-2017, 12:39
Poza tym warto sprawdzić czy wzrost temperatury nie wynika z zanieczyszczenia tj. zakurzenia karty i innych elementów. U mnie kiedyś to był powód przegrzewania się. Teraz co miesiąc używam sprężonego powietrza.