Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wybory Prezydenckie

Strony : 1 [2] 3 4

KWidziu
13-05-2010, 14:57
Kwidzu, żeby dla mnie merytoryka miała jakieś większe znaczenie muszę najpierw uwierzyć w to, że polityk po wyborze na prezydenta/posła itd zrobi coś wielce dobrego dla kraju.. sorry ale nie wierze(przesadzam z rozmysłem ;) )., wiec już wolę tych ludzkich, normalnych ludzi na szczytach władzy... "ten" czy "tamten" nie zrobią od "innych" ani więcej dobrego, ani złego, więc wole tych "ludzkich-normalnych".

Wybacz, dla mnie nie ma podwójnych standardów i zawsze wymagam tego samego. Komorowski nigdy nie był dla mnie faworytem, uważam go za zwykłą kanalię, ale po tym występie doszedłem do wniosku, że i tak zbyt wysoko go oceniałem.

Barsa
13-05-2010, 18:33
Dla mnie i Komorowski to kanalia, i Kaczyński, i Napieralski, jedynie w gronie kandydatów za coś innego niż "kanalie" uważam Leppera(na niego nie znajdę dobrego określenia) i oszołoma Korwina, no może Jurek, nie robi złego "wrażenia" ale nie interesowałem się nim na tyle, żeby napisać, że to dobry kandydat, liczyłem na start Dudkiewicza(na niego bym poszedł głosować) ale cóż... więc jak już to wole kanalie z ludzką twarzą, z poczuciem humoru(wiem słabe to poczucie humoru ale porównując z....).

Dlaczego wole też Tuska od Jarka jako premiera, bo lepiej się teraz na to wszystko w TV patrzy, lepiej patrzeć jak premier sobie w piłę pogra, pouśmiecha się(teraz podobno nawet do roboty się wzięli), a nie ciągle o aferach... dla mnie ani Tusk, ani Kaczor Polski nie zmienią, więc "chce mieć spokój"(moje hasło powtarzane od jakiegoś czasu)...

Baal-Melkart
13-05-2010, 18:52
demokracja dje obywatelom prawo do decydowania?? tak, i dlatego zapytano nas czy chcemy konstytucji UE, i dlatego jak Francuzi, Irlandczycy, Holendrzy odpowiedzieli NIE to demokratycznie ich zignorowano, wogóle dlatego tak często rząd robi coś czego nei chce zdecydowana większosc obywateli

Dziwie się, że zwolennicy autokracji, a przynajmniej twierdzący, że ta jest jendak lepsza od demokracji zwracają uwagę na takie wydarzenia. Wszak w autokracji byłaby to norma ;)

KWidziu
13-05-2010, 18:57
Barsa odnośnie Dutkiewicza to tyle słowem komentarza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na nic więcej się nie zdobędę, trzeba trochę pożyć w mieście pod jego władzą by zrozumieć perspektywy tej kandydatury.

A odnośnie tego co napisałeś - cóż również trudno komentować. Mnie akurat g. obchodzi jak ktoś w mediach wypada.

glaca
13-05-2010, 20:40
autorytet przemówił:
http://youtube.com/watch?v=kT94YCQJ88E

Witia
14-05-2010, 09:56
Dodałem upragnioną przez wielu opcję 'nie głosuję' ;)

PS. Tym samym niestety zmazane zostały dotychczasowe odpowiedzi, także głosujcie ponownie.

Niklot
14-05-2010, 11:22
jeszcze jedno, każdy byle nie Lepper.
Lepszy Lepper niż przyjaciel banderowców Kaczyński.

Rafa
14-05-2010, 12:41
Dlaczego uważacie Korwina za oszołoma?

Furvus
14-05-2010, 12:48
Wszystko OK, tylko że Duncan Idaho sugerował, że w przypadku gdy kandydat "nikt" osiągnąłby większość, to "wtedy demokratycznie nikt nie powinien zostać prezydentem" i do tego odnosiły się moje wątpliwości.

bo może wtedy by coś dotarło do tych hien, ale wątpię, przecież demokracja to "rządy hien wybieranych przez idiotów", więc nie ma co mieć za dużych oczekiwań

no ale jakby tak te 60 % pustych miejsc jednak by było w Sejmie, wizualnie byłoby jak teraz, ale mniej hien ma etat
Wyjaśniłeś jak to by miało wyglądać w wyborach parlamentarnych, a jak w prezydenckich? Bo to mnie bardziej interesowało.

Co do tej sprawy Wikipedii, to możliwe że to pomysł sztabu wyborczego Komorowskiego. Dziwnie to wyglądało jak stał z tą kartką włożoną w konstytucję, tak żeby wszyscy widzieli co trzyma. Poza tym tego samego dnia miał już zaplanowane spotkanie na UŚ, więc z tej wikipedii wyszło puszczenie oka do studentów, że nie tylko oni czerpią wiedzę z wiki, a do tego ocieplenie wizerunku. Wskazuje też na to plecenie głupot o mowach i kiełbasach, chyba że on to spontanicznie powiedział, wtedy to tym gorzej o nim świadczy :lol: W zasadzie byłby do tego zdolny, bo ma tendencję do głupich tekstów tj. niezapomniane "drzwi od stodoły". W prosty sposób też pokazał że jest nowoczesny, bo korzysta z internetu, o którym jego główny kontrkandydat miał niepochlebne zdanie.

Marek Aureliusz
14-05-2010, 16:36
Pouczający tekst o tym dlaczego nie powinniśmy głosować na B. Komorowskiego http://www.polskatimes.pl/opinie/dwaogn ... ,id,t.html (http://www.polskatimes.pl/opinie/dwaognie/229191,szeremietiew-komorowski-nie-ma-moralnego-prawa-kandydowac,id,t.html)
Każdy inny będzie lepszy byle nie Komorowski.

Idill`a (MZ)
14-05-2010, 17:08
Powiem tak niektórzy z was zachowują się jak swoiste bilbordy i spoty wyborcze, zamiast powiedzieć coś od siebie wy jak papugi powtarzacie propagandę jak dzieci we mgle, obiecałem sobie, że się tu nie wypowiem, ale jednak jak widzę takie posty gdzie nie dość nie ma nic merytorycznego to jeszcze często obraża innych...... Od dzielcie propagandę kampanijną od swoich zdań, nie wystarczy wam telewizja, gazety i radio? W mediach widać, że niektórzy kandydaci jeszcze nawet nie zaczeli pokazywać swoich koncepcji prezydenckich......

Ja osobiście głosuję na Bronisława Komorowskiego, jest to człowiek, który potrafi pokazać pazur, mimo różnych insynuacji jest suwerenem, to, że dzieło platformy jest mu bliskie nie jest żadnym minusem., co wiecej był jednym z twórców tego pomysłu, który jak wiemy utknął, przez blokady w postaci wet prezydenckich za czasów Lecha Kaczyńskiego.
Jarosław Kaczyński nie raz zmieniał wizerunek, nie raz coś obiecywał, nie raz mówił coś przed kampanią wyborczą, najbrdziej zirytował mnie fakt gdy obiecał, że nie zostanie premierem gdy jego brat będzie prezydentem, no ale cóż natura człowieka jest bezwzględna......
Jednakże niepokoi mnie fakt, że w kampanii PIS już nie tylko stosuję się stare metody obiecywanie gruszek na wierzbie, ale zaczyna się stosować metodę zmieniania wizerunku na czas kampanii, to jest najgorsze i to z pewnością nie zaprowadzi nas daleko, a zwłaszcza naszą demokrację....
Oczywiście tego wyborcy pisu nie widzą bo po co?, bo czemu?, PiS i tak partią najlepszą jest.....
To retoryka rodem z średniowiecza, bez zmian demokracja jest zagrożona.........
Granie na emocjach i współczuciu to całkiem nowy sposób na kampanie w Polsce, osobiście , będe starał się za wszelką cene ukrucić zamiary J.Kaczyńskiego widmo IV RP jest niepokojąco, bardzo bliskie..........

lofdi
14-05-2010, 18:06
Powiem tak niektórzy z was zachowują się jak swoiste bilbordy i spoty wyborcze, zamiast powiedzieć coś od siebie wy jak papugi powtarzacie propagandę jak dzieci we mgle, obiecałem sobie, że się tu nie wypowiem, ale jednak jak widzę takie posty gdzie nie dość nie ma nic merytorycznego to jeszcze często obraża innych...... Od dzielcie propagandę kampanijną od swoich zdań, nie wystarczy wam telewizja, gazety i radio? W mediach widać, że niektórzy kandydaci jeszcze nawet nie zaczeli pokazywać swoich koncepcji prezydenckich......
Jakbym słuchał Sławomira Nowaka, czytał Gazetę Wyborczą i oglądał TVN24. Zanim zaczniesz komuś wytykać drzazgę w oku, sprawdź czy w twoim nie ma belki.

Ja osobiście głosuję na Bronisława Komorowskiego, jest to człowiek, który potrafi pokazać pazur, mimo różnych insynuacji jest suwerenem, to, że dzieło platformy jest mu bliskie nie jest żadnym minusem., co wiecej był jednym z twórców tego pomysłu, który jak wiemy utknął, przez blokady w postaci wet prezydenckich za czasów Lecha Kaczyńskiego. Bo tych ustaw było tak wiele, tylko żadne nie poszły, bo pierwszy hamulcowy.... Ciekawe czy te ustawy są gdzieś w szufladzie, czy się okaże - jak zawsze w przypadku PO - że są w wirtualnej szufladzie...

Jarosław Kaczyński nie raz zmieniał wizerunek, nie raz coś obiecywał, nie raz mówił coś przed kampanią wyborczą, najbrdziej zirytował mnie fakt gdy obiecał, że nie zostanie premierem gdy jego brat będzie prezydentem, no ale cóż natura człowieka jest bezwzględna...... Tylko krowa nie zmienia zdania.

Jednakże niepokoi mnie fakt, że w kampanii PIS już nie tylko stosuję się stare metody obiecywanie gruszek na wierzbie, ale zaczyna się stosować metodę zmieniania wizerunku na czas kampanii, to jest najgorsze i to z pewnością nie zaprowadzi nas daleko, a zwłaszcza naszą demokrację.... Skąd wiesz, że to zmiana wizerunku tylko na czas kampanii? To chyba dobrze świadczy o PiSie, że w końcu potrafią wykorzystać sytuację, a nie tylko nabijać słupek PO w sondażach. Do tej pory wszystkie sytuacje jakie im się nadarzały to marnowali. Inna sprawa, że teraz mają rzeczywiście mocną rękę.

Oczywiście tego wyborcy pisu nie widzą bo po co?, bo czemu?, PiS i tak partią najlepszą jest.....
To retoryka rodem z średniowiecza, bez zmian demokracja jest zagrożona......... No tak, bo wyborcy Platformy Obywatelskiej, to są oświeceni, wiedzą jaki ona ma program i widzą jej uszczerbki, które jednak nikną w blasku plusów jakie ta partia posiada i jej członkowie. Człowieku wydoroślej, połowa jak nie więcej głosujących nie ma bladego pojęcia jaki jest program partii politycznych w Polsce. Inna sprawa, że z programem PO zawsze był problem, bo go nie było, albo pojawiał się na kilka dni przed wyborami

Granie na emocjach i współczuciu to całkiem nowy sposób na kampanie w Polsce, osobiście , będe starał się za wszelką cene ukrucić zamiary J.Kaczyńskiego widmo IV RP jest niepokojąco, bardzo bliskie.......... No tak, Donald Tusk to ze swoją polityką miłości to nie grał na emocjach tylko na skrzypcach...

Nie, nie będę głosował na Jarosława Kaczyńskiego w drugiej turze, tym bardziej w pierwszej :).

Furvus
14-05-2010, 18:28
Jak czytam takie posty jak ten Idill`a (MZ), to wręcz mam ochotę zagłosować na J. Kaczyńskiego.......... żeby zrobić coś na przekór osobom, które krytykują "zachowanie jak billboardy", a same się tak zachowują.......... a do tego powtarzają logikę Komorowskiego, który zamiast mówić o sobie i swoim programie.......... ciągle tylko mówi o głównym przeciwniku.......... a jego program i zamierzenia pozostają nieznane.......... i jeszcze trochę wielokropków..........

Idill`a (MZ)
14-05-2010, 19:12
No comment furvus, jakbym czytał Kurskiego i Brudzińskiego ;]

Wet za wet logika, która rzeczywiście do czegoś prowadzi, argumenty wyrwane żywcem z kampani PiS, właśnie o tym pisałem.....
Radzę lepiej pisać coś merytorycznie zamiast pisać jaki kto jest z kim się nie zgadzam.. ;)

ps. Przestań obrażać, bo i tak specjalnie się tym nie przejmuję.. 8-)

Furvus
15-05-2010, 00:52
No comment furvus, jakbym czytał Kurskiego i Brudzińskiego ;]

Wet za wet logika, która rzeczywiście do czegoś prowadzi, argumenty wyrwane żywcem z kampani PiS, właśnie o tym pisałem.....
Radzę lepiej pisać coś merytorycznie zamiast pisać jaki kto jest z kim się nie zgadzam.. ;)

ps. Przestań obrażać, bo i tak specjalnie się tym nie przejmuję.. 8-)
Trochę sarkazmu i już człowieka porównują do pisowców ;) W zasadzie cokolwiek bym nie napisał przeciwko Komorowskiemu, to i tak byś mnie miał za pisowca, bo przecież widzisz tylko dwie strony barykady, biel i czerń itd.

PS. Dzięki za porównanie do Kurskiego, jego akurat sobie cenię za cięty język i kilka dobrych tekstów ;)

X71
15-05-2010, 12:05
Idill`a (MZ),chlopaczku...czy przypadkiem to nie Ty miales avatar wysmiewajacy Kaczynskiego?Jezeli chcesz "prostowac" innych to najpierw zacznij od siebie.

Sorki ze sie wtracam ale poprostu nie moglem....

Zakapior-san
15-05-2010, 18:35
Dodałem upragnioną przez wielu opcję 'nie głosuję'
Coś dla mnie. ;) Nie przyłożę ręki do Targowicy jaką robią w sejmie.

Lena
15-05-2010, 18:39
Dodałem upragnioną przez wielu opcję 'nie głosuję'
Coś dla mnie. ;) Nie przyłożę ręki do Targowicy jaką robią w sejmie.

Nie głosując dajesz na to swoje przyzwolenie :)

Zakapior-san
15-05-2010, 18:43
Nie głosując dajesz na to swoje przyzwolenie
Głosując tak samo, z tym że będą się czuli pewniej :roll:

Adamsky
15-05-2010, 18:45
Nie głosując dajesz na to swoje przyzwolenie :)
Nie ma jak chwyt medialno-postępowy.

Niklot
15-05-2010, 19:18
PS. Dzięki za porównanie do Kurskiego, jego akurat sobie cenię za cięty język i kilka dobrych tekstów ;)
Ja tam u Kurskiego nie zauważyłem ciętego języka, ale za to zauważyłem, że jest to największy kłamczuch spośród polskich polityków, co udowodnił Roman Giertych.

PaskudnyPludrak
15-05-2010, 21:46
Na mocno proPisowskim portalu bloggerów Salon24 już pojawiają się głosy -druga Targowica zróbmy lizusom Moskwy powtórkę z historii , jak Komorowski wygra wybory wychodzimy na ulicę bo będą na pewno sfałszowane, a najnowsza teoria spiskowa jest taka że prawdziwy samolot prezydencki został zestrzelony gdzie indziej przez rosyjskie myśliwce,a to co się rozbiło pod Smoleńskiem to atrapa,elektorat PIS'u mnie coraz bardziej przeraża :?

Zakapior-san
15-05-2010, 22:07
Paskudny Pludrak- Twoja wiarygodność skończyła się wraz z kłamstwami jakie serwowałeś w temacie "Polskie kino historyczne". Bez odbioru.

voitek
15-05-2010, 22:10
Widze, ze nawet tutaj JKM ma potezne poparcie. I jak zwykle skonczy na 3% :D

Desert Rat
15-05-2010, 22:41
Paskudny Pludrak- Twoja wiarygodność skończyła się wraz z kłamstwami jakie serwowałeś w temacie "Polskie kino historyczne". Bez odbioru.
Twoje wypociny w temacie o gejach nie byly lepsze.

PaskudnyPludrak
15-05-2010, 22:50
zapewniam cię że nie kłamałem , przekazałem tylko co wiedziałem w tej sprawie od kogoś i powtórzę się jeszcze raz nie sądzę aby ten ktoś kłamał,ciekawe ile razy jeszcze będziesz do tego wracał,co do Salonu24 wejdz sam zobacz,poczytaj,ja czytam od tygodnia i mam niezły ubaw ,czytając wypociny niektórych tamtejszych fanatycznych bloggerów ;)

Furvus
16-05-2010, 00:57
Pouczający tekst o tym dlaczego nie powinniśmy głosować na B. Komorowskiego http://www.polskatimes.pl/opinie/dwaogn ... ,id,t.html (http://www.polskatimes.pl/opinie/dwaognie/229191,szeremietiew-komorowski-nie-ma-moralnego-prawa-kandydowac,id,t.html)
Każdy inny będzie lepszy byle nie Komorowski.
Was juz nic nie przekona. Wy juz wiecie ze zamach, Tusk, Komorowski, Putin, WSI. Glosujcie na Kaczynskiego. Albo Kononowicza. Maja przeciez bardzo podobne poglady. A jak dojda do wladzy nie bedzie niczego :lol:
Czytałeś w ogóle ten swoją drogą dość ciekawy wywiad? Z tego co pamiętam to nazwiska Tuska i Putina w nim nawet nie padają. Nie ma też nic o Smoleńsku, co nie może dziwić, bo wywiad opublikowano w marcu. Mnie w nim najbardziej uderzyło że Szeremietiew nie chce ujawnić, kto był głównym sprawcą "odstrzelenia" go z polityki. Albo nie jest do końca pewny i nie chce się narazić na procesy o zniesławienie, albo zwyczajnie się boi.

Desert Rat
16-05-2010, 09:23
Naprawde nie mam czasu na czytanie PISowskich bredni i innych "pouczajacych tekstow".

Nezahualcoyotl
16-05-2010, 09:51
Oto moja odpowiedz odnosnie wyborow(obojetnie czy do Parlamentu czy do Belwederu) ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bGhQIKDihUQ

Furvus
16-05-2010, 10:40
Naprawde nie mam czasu na czytanie PISowskich bredni i innych "pouczajacych tekstow".
Echh ręce opadają. Komentować coś czego nawet się nie przeczytało. Lepiej zamknąć się na jedynie słuszną linię (tu wstaw swoją ulubioną gazetę, telewizję lub partię). Ja bardzo lubię czytać i oglądać wypowiedzi osób z którymi się nie zgadzam. W tej kategorii moim faworytem jest Sławomir Sierakowski, z którym nic kompletnie mnie nie łączy, a jednak zawsze jestem ciekaw jak przedstawi dane zagadnienie z przeciwległego kąta widzenia niż mój :) W zasadzie gazet najbliższych mi poglądami (np. Najwyższy Czas) w ogóle nie czytam, bo i tak wiem co tam napisali :D

Oto moja odpowiedz odnosnie wyborow(obojetnie czy do Parlamentu czy do Belwederu) ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bGhQIKDihUQ
W tej kategorii wolę http://www.youtube.com/watch?v=dwOOsablziU ;)

Witia
16-05-2010, 13:43
Nie odpisujcie Gorbiemu, dostał bana

Furvus
16-05-2010, 16:19
Echh dałem się złapać :|

Żeby nie był offtop:
http://www.tvn24.pl/-1,1656553,0,1,lapt ... omosc.html (http://www.tvn24.pl/-1,1656553,0,1,laptopy-dla-uczniow--darmowy-internet-dla-kazdego,wiadomosc.html) - zacytuję autora pomysłu "czy ta kiełbasa wyborcza zaczyna się stawać niestrawna?"
http://www.tvn24.pl/-1,1656554,0,1,komo ... omosc.html (http://www.tvn24.pl/-1,1656554,0,1,komorowski-nagrabil-sobie-w-poznaniu--i-krakowie,wiadomosc.html) - Bronek wprowadza chyba zasadę 1 dzień = 1 gafa
Pominę milczeniem słowa Wajdy...

PaskudnyPludrak
16-05-2010, 21:22
Jestem z Krakowa i w ogóle nie czuję się urażony ;) u nas Bronek ma największe poparcie ,przedwczoraj na rynku w Krakowie na kiermaszu sprzedawali koszulki "Bój się polaku ,bój się ,wraca IV RP " a sprzedawca miał koszulkę "Przeżyliśmy 3 zabory,przeżyjemy i kaczory" ,a najbardziej chodliwy kawał ostatnimi czasy to "W Krakowie turysta podchodzi do krakusa,i pyta jak dostać się na Wawel ? krakus odpowiada,jedzie pan na Balice(lotnisko)na samolot do Smoleńska,i jest pan na Wawelu" i "Najmodniejsze danie ostatnimi czasy w Krakowskich restauracjach ? kaczka po smoleńsku".
A słowa Wajdy mądre i niestety smutna prawda :(

lofdi
16-05-2010, 21:52
Dzisiejszy spektakl skomentuje tak:
Niektórzy powinni przejść na emeryturę i się nie wypowiadać.

Iron_Marcin
16-05-2010, 22:08
http://www.tvn24.pl/-1,1656553,0,1,laptopy-dla-uczniow--darmowy-internet-dla-kazdego,wiadomosc.html - zacytuję autora pomysłu "czy ta kiełbasa wyborcza zaczyna się stawać niestrawna?"
czy ja wiem? mnie np. to bardzo irytuje, że "tematem dyżurnym" w parlamencie są teczki, lustracja, aborcja, służby specjalne, Katyń. ILE MOŻNA. a co do laptopów - koszt takiego cacka, które służyłoby do celów edukacyjnych to około 200$, często nawet mniej. zastanów się, ile kasy jest marnotrawione CODZIENNIE poprzez złe administrowanie pieniędzmi, błędy legislacyjne oraz ogólny bajzel. czy nie lepiej by było, gdyby ta kasa poszła na laptopy dla uczniów lub/oraz rozwijanie infrastruktury internetowej w Polsce?

http://www.tvn24.pl/-1,1656554,0,1,komorowski-nagrabil-sobie-w-poznaniu--i-krakowie,wiadomosc.html - Bronek wprowadza chyba zasadę 1 dzień = 1 gafa
jestem z Poznania, i wcale się nie obrażam. Warszafka ma nas w d***, my mamy ich w d***, wszystko zostaje po staremu.

PS przyznaję, że tradycyjnie będę głosował na LSD, więc Napieralski jest moim oczywistym pierwszym wyborem. żałuję jedynie, że Napieralski startuje jako kandydat zastępczy, bo na Szmaję głosowałbym z przyjemnością, a tak...

MateuszKL
16-05-2010, 22:53
http://www.tvn24.pl/-1,1656553,0,1,laptopy-dla-uczniow--darmowy-internet-dla-kazdego,wiadomosc.html

Jakbym chciał to skomentować odpowiednią liczbą emotek, to myślę, że mielibyśmy kolejną awarię forum. :lol:

KWidziu
17-05-2010, 13:49
http://demotywatory.pl/1474191/Zanim-we ... w-wyborach (http://demotywatory.pl/1474191/Zanim-wezmiecie-udzial-w-wyborach) ;)

Furvus
17-05-2010, 14:49
Jestem z Krakowa i w ogóle nie czuję się urażony ;) u nas Bronek ma największe poparcie ,przedwczoraj na rynku w Krakowie na kiermaszu sprzedawali koszulki "Bój się polaku ,bój się ,wraca IV RP " a sprzedawca miał koszulkę "Przeżyliśmy 3 zabory,przeżyjemy i kaczory" ,a najbardziej chodliwy kawał ostatnimi czasy to "W Krakowie turysta podchodzi do krakusa,i pyta jak dostać się na Wawel ? krakus odpowiada,jedzie pan na Balice(lotnisko)na samolot do Smoleńska,i jest pan na Wawelu" i "Najmodniejsze danie ostatnimi czasy w Krakowskich restauracjach ? kaczka po smoleńsku".
A słowa Wajdy mądre i niestety smutna prawda :(
W sumie lubię zarabianie na ludzkiej naiwności (te koszulki), ale mieszanie w to tragicznych wydarzeń to trochę przegięcie...

http://www.tvn24.pl/-1,1656553,0,1,laptopy-dla-uczniow--darmowy-internet-dla-kazdego,wiadomosc.html - zacytuję autora pomysłu "czy ta kiełbasa wyborcza zaczyna się stawać niestrawna?"
czy ja wiem? mnie np. to bardzo irytuje, że "tematem dyżurnym" w parlamencie są teczki, lustracja, aborcja, służby specjalne, Katyń. ILE MOŻNA. a co do laptopów - koszt takiego cacka, które służyłoby do celów edukacyjnych to około 200$, często nawet mniej. zastanów się, ile kasy jest marnotrawione CODZIENNIE poprzez złe administrowanie pieniędzmi, błędy legislacyjne oraz ogólny bajzel. czy nie lepiej by było, gdyby ta kasa poszła na laptopy dla uczniów lub/oraz rozwijanie infrastruktury internetowej w Polsce?
Tamte tematy to już od lat tematy zastępcze, ale jakoś trzeba przykryć różne niepowodzenia kolejnych rządów i rosnący dług publiczny... Rozwijaniem infrastruktury internetowej zajmują się dostawcy internetu, a nie państwo. Nie dość że ludzie zrzucając się na budżet (państwowy czy samorządowy) płacą za drogi, mosty, koleje, linie energetyczne i gazowe, wodociągi, to jeszcze urzędnicy mają decydować o pociągnięciu do mnie kabla z internetem? :lol: A co do tych laptopów to już ONZ coś podobnego próbowało robić w Afryce i oczywiście wyszedł z tego wielki przekręt, jak zawsze gdy się rozdaje ludziom publiczne pieniądze. Chcesz by dzieci miały laptopy - to radzę założyć odpowiednią fundację, lub wspomóc finansowo już istniejącą.

Iron_Marcin
17-05-2010, 15:29
http://demotywatory.pl/1474191/Zanim-wezmiecie-udzial-w-wyborach ;)
nie chcę Cię martwić, ale to "szopka" w dodatku bardzo tania. ktoś nawet się nie pofatygował, by uczynić ją podobną do normalnej WE PWN.
http://www.poczytaj.pl/okl/159000/159107.jpg

a o gospodarce TU (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=26&t=1247&p=92028#p92028)

glaca
18-05-2010, 13:41
Z mojej perspektywy to najgorsze wybory ever, głos na jakiegokolwiek z tych kandydatów to gwałt na własnym sumieniu. Tyle.
to niezmiennie trudna kwestia - samemu wybrać nadzorców do więzienia w którym się urodziliśmy - czy zostawić ten wybór innym? nic innego niż wybór mniejszego zła. sam wciąż się motam (czekam co mi rozkaże wyborcza)

Furvus
18-05-2010, 18:48
Nie będziesz głosował na Ziętka? Wydaje mi się że jest najbliżej Twojej bajki.

Iron_Marcin
18-05-2010, 20:35
dziś spotkały mnie dwa dziwne zdarzenia

1. uświadomiłem sobie, że wśród kandydatów nie ma żadnej kobiety. jeszcze w poprzednich wyborach mieliśmy Henrykę Bochniarz, zaś w obecnych - zupełna pustka. dziwne, że żadne organizacje feministek (w szczególności Nelly Rokita oraz inne środowiska Partii Kobiet) nie były w stanie wprowadzić swojej kandydatki, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że ludzie tacy jak w/w Bogusław Ziętek, czy Andrzej Lepper zebrali konieczną ilość podpisów.

2. zaskoczyła mnie obecność JKM w radiowej Trójce - to była chyba jego pierwsza wypowiedź w tej radiostacji od nie pamiętam jak dawna... zwyczajowo musiał wyskoczyć ze swoimi głupotami, czyli pieprzył o dostępie kobiet do praw wyborczych i do "biernego prawa wyborczego, jako prawa do gwałtu". zaiste, z takim podejściem do polityki, ten człowiek ma ciągle marne szanse.

Witia
18-05-2010, 23:32
2. zaskoczyła mnie obecność JKM w radiowej Trójce - to była chyba jego pierwsza wypowiedź w tej radiostacji od nie pamiętam jak dawna... zwyczajowo musiał wyskoczyć ze swoimi głupotami, czyli pieprzył o dostępie kobiet do praw wyborczych i do "biernego prawa wyborczego, jako prawa do gwałtu". zaiste, z takim podejściem do polityki, ten człowiek ma ciągle marne szanse.
No niestety... Najgorsze jest to, że nasi młodzi liberałowie nie rozumieją, iż główną przyczyną braku zainteresowania tą ideologią w Polsce nie są media, tylko takie oszołomy jak Korwin, który deklaruje siebie jako jedynego prawdziwego przedstawiciela liberalizmu na polskiej scenie politycznej, a następnie swoimi słowami wypisuje sobie na czole 'jestem debilem'. I potem jeden z drugim we frustracji ogląda wyniki wyborów, w których taki Komorowski ( choć pacan ) dostaje 50% głosów, a ich idol z UPR-u po raz kolejny lokuje się w granicach błędu statystycznego.

Trzeba przeanalizować problem od podstaw. Gadaniną że media są stronnicze nie można sobie wszystkiego tłumaczyć... Na miejscu Polsatu/TVN-u/itd też nie pokazywałbym debat z Korwinem. Jak abonent chce zobaczyć cyrk na żywo, to może włączyć Jak Oni Śpiewają bądź Taniec z Gwiazdami. Po co tracić więcej czasu antenowego ?

Furvus
19-05-2010, 00:40
A będą w ogóle jakieś debaty z Korwinem? Nie sądzę ;) Mimo wszystko Korwin w społeczeństwie kojarzy się raczej jako "pajac w muszce", a nie jako "ostoja liberalizmu". Poza tym podejrzewam, że zwykłemu zjadaczowi chleba trudno skojarzyć takie pomysły Korwina jak łatwy dostęp do broni czy zabranie praw wyborczych dla kobiet z liberalizmem. W Polsce liberalizm wśród starszego pokolenia z mózgami wypranymi przez komunizm zwyczajnie nie może się przyjąć, a takie podejście przechodzi na dzieci... Polacy są bardziej konserwatywni obyczajowo niż ludzie z Europy Zach., za to w sferze socjalnej dorównują im uwielbieniem dla państwa opiekuńczego i są "wrażliwi społecznie". Przecież PO przegrała 5 lat temu wybory między innymi dlatego, że PiS-owi udało się dokonać podziału na Polskę solidarną (co się pięknie sprzedawało w roku 25 rocznicy powstania Solidarności) i liberalną.

MateuszKL
19-05-2010, 06:06
Polska socjalna jest dla elit korytem bez dna (no bo przecież "państwo nie może zbankrutować" :lol: ). Jakie jest ich jedyne zagrożenie? Liberalizm - dla tych najwyżej postawionych to koniec kradzieży miliardów na przetargach, a dla niższych w hierarchii sfer układu, to prywatyzacja stratnych przedsiębiorstw państwowych, telewizji polskiej itp. - czyli koniec ciepłych posadek (dla siebie i rodziny).

A więc, jakbyś Ty Witia był "naszą ostoją liberalizmu" w mediach, to z Ciebie też zrobiliby idiotę. Najlepszy sposób na zdyskredytowanie człowieka do tego stopnia, by nikt nie chciał brać go na poważnie, to zrobienie z niego oszołoma i sprowadzenie wszystkiego co mówi do absurdu.

Korwin po prostu cały proces im ogromnie ułatwia.

Witold
19-05-2010, 06:39
Kapitalizm może być w Polsce bez wprowadzania liberalizmu. Dobrym tego przykładem jest Anglia.

KWidziu
19-05-2010, 08:09
Kapitalizm może być w Polsce bez wprowadzania liberalizmu. Dobrym tego przykładem jest Anglia.

Mógłbyś rozwinąć tą arcyciekawą myśl?

Adamsky
29-05-2010, 07:34
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html (http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/sondaz-kto-ma-najwiekszy-negatywny-elektorat,1,3233552,aktualnosc.html)
Nawet w takim sondażu "plankton" nie jest wymieniany. To najlepiej świadczy o tym, że nieważne czy o kimś mówi się źle czy dobrze, ważne że się w ogóle mówi. A JKM jest krytykowany za to, że jest radykalny w swoich poglądach. Już nawet wiem, kto go zastąpi w głoszeniu idei liberalno-konserwatywnych... nikt.
Sondaż na stronie "Polityki", o tym, który z kandydatów najlepiej zna się na gospodarce, a więc potencjalnie taki, w którym JKM mógłby zająć wysokie miejsce (zresztą jak w większości sondaży w internecie) oczywiście nie rozpatruje jego osoby.
A tu pierwsza debata: JKM i Morawiecki.
http://www.youtube.com/watch?v=jALrzz0C8EQ

Witold
29-05-2010, 08:49
Ponieważ W.Brytania jest kapitalistycznym a zarazem bardzo konserwatywnym krajem.

Furvus
29-05-2010, 10:51
Możesz dać jakieś przykłady tego konserwatyzmu Wielkiej Brytanii?

Lucasus
29-05-2010, 11:00
Mam pytanie:
Czy p. JKM nie ma swoim otoczeniu kogoś, kto przystopowałby go przed głoszeniem opinii w stylu "kobietom należy zabrać prawa wyborcze". Przecież takie akcje są pożywką dla mediów,co JKM jako weteran polskiej sceny politycznej powinien przewidzieć. To właśnie dzięki takim szarżom nie ma on szans na prezydenturę - tkwi on bowiem w świadomości społecznej nie jako facet, który ma ciekawy pomysł na naprawę gospodarki i zwiększenie wolności obywateli, tylko jako "oszołom".

Furvus
29-05-2010, 15:04
Hahahah to samo pytanie pojawia się co wybory ;)

Witia
29-05-2010, 15:19
Ponieważ W.Brytania jest kapitalistycznym a zarazem bardzo konserwatywnym krajem.

Możesz dać jakieś przykłady tego konserwatyzmu Wielkiej Brytanii?

Piją herbatę o 16, a protestanci na przekór katolikom uprawiają seks z zabezpieczeniami. Dwa razy do roku.

Furvus
29-05-2010, 22:08
Nie wyręczaj go :D

MateuszKL
02-06-2010, 17:47
http://www.debatakandydatow.pl/

Jeśli JKM mądrze wykorzysta swoje kilka minut, to będzie jasdaa.

Tylko dlaczego już widzę przed oczami, jak tłumaczy dlaczego kobiety nie powinny mieć prawa głosu?

;)

Elrond
02-06-2010, 20:52
Tylko dlaczego już widzę przed oczami, jak tłumaczy dlaczego kobiety nie powinny mieć prawa głosu?

To już było, za to nigdy nie wiadomo, co miszczowi może akurat przyjść do głowy - więc z pewnością będzie dreszczyk emocji ;)

MateuszKL
03-06-2010, 11:43
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html (http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/marszalek-o-spocie-pis-on-chyba-go-nie-sadzil,1,3236047,aktualnosc.html)

4 idę zagłosować na kaczora.

Furvus
03-06-2010, 13:32
Bronek-Władek stchórzył... ciekawe czy chociaż przed drugą turą zgodzi się na debatę :lol:

Jarl
03-06-2010, 13:58
http://www.youtube.com/watch?v=8yYOZ96EJM8

MateuszKL
03-06-2010, 14:02
http://www.test-wyborczy.pl/

Wreszcie jakieś fajne narzędzie przed tymi wyborami. :)

Janusz Korwin-Mikke 92.31%
Andrzej Lepper 65.38%
Marek Jurek 57.69%
Waldemar Pawlak 57.69%
Jarosław Kaczyński 57.69%
Kornel Morawiecki 57.69%
Bronisław Komorowski 46.15%
Andrzej Olechowski 38.46%
Grzegorz Napieralski 38.46%
Bogusław Ziętek 34.62%

Barsa
03-06-2010, 14:20
Janusz Korwin-Mikke 73.08%
Bronisław Komorowski 71.15%
Andrzej Lepper 61.54%
Waldemar Pawlak 59.62%
Jarosław Kaczyński 55.77%
Grzegorz Napieralski 51.92%
Marek Jurek 50%
Kornel Morawiecki 50%
Andrzej Olechowski 44.23%
Bogusław Ziętek 36.54%

ps. Lepper chyba to niesowimi poglądami sypał... bo podejrzana sprawa, że tak wysyko u mnie, a co dopiero u mojego przedmówcy.

Witia
03-06-2010, 14:37
Janusz Korwin-Mikke 65.38%
Bronisław Komorowski 65.38%
Waldemar Pawlak 61.54%
Kornel Morawiecki 57.69%
Andrzej Olechowski 57.69%
Jarosław Kaczyński 57.69%
Marek Jurek 53.85%
Grzegorz Napieralski 53.85%
Andrzej Lepper 50%
Bogusław Ziętek 30.77%

;) Tak myślałem.

X71
03-06-2010, 14:37
Marek Jurek 73.08%
Andrzej Lepper 69.23%
Janusz Korwin-Mikke 69.23%
Jarosław Kaczyński 65.38%
Waldemar Pawlak 61.54%
Grzegorz Napieralski 57.69%
Kornel Morawiecki 57.69%
Bronisław Komorowski 57.69%
Andrzej Olechowski 53.85%
Bogusław Ziętek 46.15%

:)

Elrond
03-06-2010, 14:45
Tyle, że min. połowa pytań to pytanie o nieistotne pierdoły. I na większość(szczególnie ekonomicznych) powinno się odpowiedzieć "to zależy", a przy swoich poglądach mógłbym spokojnie zaznaczyć każdą opcję.
A wg wyników testu jak JKM zrezygnuje, to mam głosować na Leppera, bo jest 2 na mojej liście(choć daleko za 1 miejscem) :lol:

Idill`a (MZ)
03-06-2010, 15:09
Waldemar Pawlak 59.62%
Janusz Korwin-Mikke 59.62%
Kornel Morawiecki 59.62%
Bronisław Komorowski 59.62%
Andrzej Lepper 51.92%
Grzegorz Napieralski 48.08%
Jarosław Kaczyński 46.15%
Bogusław Ziętek 40.38%
Marek Jurek 38.46%

hmm...

apollo7100
03-06-2010, 15:12
Marek Jurek 76.92%
Janusz Korwin-Mikke 71.15%
Andrzej Lepper 71.15%
Jarosław Kaczyński 69.23%
Waldemar Pawlak 63.46%
Kornel Morawiecki 61.54%
Bronisław Komorowski 59.62%
Grzegorz Napieralski 48.08%
Bogusław Ziętek 42.31%

...liczyłem na inny obrót spraw...trochę dziwne narzędzie..

Idill`a (MZ)
03-06-2010, 15:14
mało pytań i większośc niekonkretnych .....

apollo7100
03-06-2010, 15:19
np. te: Pytanie 8: Czy Turcja powinna zostać członkiem UE? , raczej nikły zwiazek ze sprawami polski...

MateuszKL
03-06-2010, 15:26
Myślę, że pytania, jak na TVN, dobre. W sprawie wejścia Turcji do UE następne 5 lat będzie kluczowe i głos prezydenta w tej kwestii jest bardzo ważny.

A wysoka lokata Leppera u wielu ludzi jest wynikiem, mimo wszystko, nieścisłości kilku pytań. Np. pytanie o reformę systemu emerytalnego. Niby Lepper i JKM odpowiedzieli to samo, a jednak całkiem inaczej by ten problem rozwiązali.

Adamsky
03-06-2010, 16:13
Janusz Korwin-Mikke 88.46%
Andrzej Lepper 61.54% (wtf???)
Marek Jurek 53.85%
Waldemar Pawlak 53.85%
Jarosław Kaczyński 53.85%
Kornel Morawiecki 53.85%
Bronisław Komorowski 50%
Bogusław Ziętek 34.62%
Andrzej Olechowski 34.62%
Grzegorz Napieralski 34.62%

Idill`a (MZ)
03-06-2010, 16:23
Myślę, że pytania, jak na TVN, dobre

Jak na Ciebie to ten komentarz też dobry....

MateuszKL
03-06-2010, 16:36
jak masz jakiś problem związany z moją osobą to napisz na pw/gg, chętnie wysłucham

rhey
03-06-2010, 16:44
Janusz Korwin-Mikke 88.46%
Andrzej Lepper 61.54% (wtf???)
Wystarczy spojrzeć na odpowiedzi na podstawie których powstał test:
Czy należy zreformować system emerytalny:
JKM (Tak):Należy zlikwidować przymus ubezpieczeń
AL (Tak): Emerytury należy zwolnić od podatku

Odpowiedzi nieporównywalne a mają taką samą wartość. Nie rozumiem jak ktoś z TVN mógł pomyśleć, że odpowiedzi na tak postawione pytania przedstawione jedynie w formie jednego z trzech oznaczeń (TAK, NIE, TAK/NIE) będzie miały jakąkolwiek wartość.

Idill`a (MZ)
03-06-2010, 16:46
jak masz jakiś problem związany z moją osobą to napisz na pw/gg, chętnie wysłucham

Nie wiem gdzie ty znalazłeść jakąś uszczypliwość w stosunku do Ciebie, no ale dobra, podobno Polacy najgorzej wychodzą na testach ze zrozumieniem.....

Jarl
03-06-2010, 17:01
Nie wiem gdzie ty znalazłeść jakąś uszczypliwość w stosunku do Ciebie, no ale dobra, podobno Polacy najgorzej wychodzą na testach ze zrozumieniem.....
Nie możesz sobie darować, prawda? Jeden raz ci nie wystarczył? Jeszcze jeden taki (chamski) numer i ostrzeżenie.

Elrond
03-06-2010, 18:50
To ja wrzucę coś na wesoło, żeby rozładować atmosferę:

http://www.youtube.com/watch?v=XGgTjZLo ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=XGgTjZLo5OY&feature=player_embedded) - niektóre komunikaty ministerstwa prawdy wymiatają :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=NyK8aWd2Kdg

Mateusz91
03-06-2010, 22:10
Janusz Korwin-Mikke 76.92%
Andrzej Lepper 65.38%
Kornel Morawiecki 63.46%
Waldemar Pawlak 61.54%
Bronisław Komorowski 57.69%
Grzegorz Napieralski 53.85%
Marek Jurek 53.85%
Andrzej Olechowski 50%
Jarosław Kaczyński 50%
Bogusław Ziętek 46.15%

Pewnie dlatego, że mało pytań o istotne sprawy. Chyba, że Socjalliberalizm to w 77 % liberalizm a w 23 % socjalizm ;)

Jarl
03-06-2010, 23:49
Odnoszę wrażenie, że gdyby wybory odbywały się tylko w Internecie, to Korwin zostałby władcą Wszechświata...

Furvus
04-06-2010, 09:05
Konieczny byłby jeszcze obniżony wiek wyborczy i możliwość łatwego obejścia zabezpieczeń przed wielokrotnym głosowaniem ;)

Iron_Marcin
04-06-2010, 10:24
Grzegorz Napieralski 67.31%
Bogusław Ziętek 61.54%
Kornel Morawiecki 57.69%
Bronisław Komorowski 55.77%
Andrzej Olechowski 55.77%
Waldemar Pawlak 55.77%
Marek Jurek 51.92%
Jarosław Kaczyński 50%
Andrzej Lepper 48.08%
Janusz Korwin-Mikke 36.54% 8-)

haha żadna niespodzianka ;)

kacperekPL
06-06-2010, 20:00
Janusz Korwin-Mikke 84.62%
Andrzej Lepper 71.15% :|
Kornel Morawiecki 61.54%
Waldemar Pawlak 55.77%
Marek Jurek 55.77%
Jarosław Kaczyński 48.08%
Andrzej Olechowski 40.38%
Bronisław Komorowski 40.38% 8-)
Grzegorz Napieralski 40.38%
Bogusław Ziętek 36.54%

Elrond
08-06-2010, 23:41
Ciekawy wywiad:
http://www.polskatimes.pl/stronaglowna/ ... material_1 (http://www.polskatimes.pl/stronaglowna/264390,dukaczewski-otworze-szampana-gdy-komorowski-wygra,id,t.html#material_1)

A tu coś zabawnego:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html (http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sikorski-Polska-ma-szanse-stac-sie-druga-Norwegia,wid,12347284,wiadomosc.html) - była już Japonia, Irlandia, teraz Norwegia, ciekawe co będzie przy następnej kampanii :?:

Zakapior-san
09-06-2010, 06:47
była już Japonia, Irlandia, teraz Norwegia, ciekawe co będzie przy następnej kampanii
Były też piaski Tunezji i Egiptu dla każdego :lol:

MateuszKL
09-06-2010, 20:53
Właśnie zakończyła się debata prezydencka. Słuchałem od około połowy. Korwin bez ognia. Komorowski standardowo - wyuczone teksty o "zrównoważonym rozwoju na drodze kompromisu", Morawieckiemu dorzucili chyba to co niegdyś Janowskiemu, Ziętek bredził, Jurek przyzwoicie (ale bez ognia), Lepper również porządnie przygotowany. Myślę, że Olechowski mówił świetnie z punktu widzenia medialnego. Merytorycznym zwycięzcą debaty jest jednak dla mnie Waldemar Pawlak. Zszokowały mnie (pozytywnie!) jego wypowiedzi, zwłaszcza o euro.

glaca
09-06-2010, 21:01
pawlak: 'mozna miec ciastko, zjesc ciastko i jeszcze upiec kolejne'
mi juz styka na dzis...

ziętek mnie zaskoczył listą popierających: http://zietek.org/Miedzynarodowe-poparc ... olski.html (http://zietek.org/Miedzynarodowe-poparcie-dla-kandydatury-Bogus-awa-Zietka-na-prezydenta-Polski.html)

Regulus
09-06-2010, 22:30
Janusz Korwin-Mikke 94,83% :D
Andrzej Lepper 51,72%
Marek Jurek 50,86%
Kornel Morawiecki 46,55%
Jarosław Kaczyński 45,69%
Waldemar Pawlak 44,83%
Bronisław Komorowski 39,66%
Andrzej Olechowski 35,34%
Grzegorz Napieralski 27,59%
Bogusław Ziętek 22,41%

Milanos
10-06-2010, 09:12
Andrzej Lepper 69,74% WTF :shock:
Waldemar Pawlak 69,74%
Marek Jurek 59,21%
Janusz Korwin-Mikke 56,58%
Grzegorz Napieralski 51,32%
Kornel Morawiecki 50%
Bronisław Komorowski 46,05%
Jarosław Kaczyński 46,05%
Bogusław Ziętek 43,42%
Andrzej Olechowski 40,79%

Witia
10-06-2010, 10:38
ziętek mnie zaskoczył listą popierających: http://zietek.org/Miedzynarodowe-poparc ... olski.html
Mnie od zawsze zaskakiwali ludzie gotowi i chętni do wydawania nie swoich pieniędzy. Cóż za miłosierna moralność.

Bronti
10-06-2010, 10:52
Można gdzieś na internecie obejrzeć wczorajsza debatę na UW? :)

glaca
10-06-2010, 11:35
Mnie od zawsze zaskakiwali ludzie gotowi i chętni do wydawania nie swoich pieniędzy. Cóż za miłosierna moralność.
jedni obiecują to, inni monarchię. obie opcje są tak samo możliwe ;]
btw nie wiem co to ma wspólnego z tą listą ;]

to jest dobre: http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1n ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY&feature=player_embedded) xD

MateuszKL
10-06-2010, 12:42
Można gdzieś na internecie obejrzeć wczorajsza debatę na UW? :)

http://www.wykop.pl/artykul/382716/zapis-debaty/
http://polityczni.pl/8_z_10_na_prezyden ... ,5094.html (http://polityczni.pl/8_z_10_na_prezydenta,audio,51,5094.html)

takie rzeczy zawsze są na wykopie

Baal-Melkart
10-06-2010, 16:26

To akurat przypadłość większości polityków i Ziętek się na tym tle jakoś szczególnie nie wyróżnia. Cenię go natomiast za jedno - nie przybiera pozy wilka w owczej skórze i mówi wprost czyje interesy ma zamiar reprezentować i "o co walczy". Podoba się - głosujemy, nie podoba - nie głosujemy. W przypadku takiego Komorowskiego to nie wiem w końcu czy on jest za "Polską liberalną" czy "solidarną", a może jest za liberalno-solidarną?

Kaczyński? On uprawia politykę walki z wrogami narodu czy politykę miłości? Bowiem ostatnio był "przeciw" a teraz jest "za".

Witia
10-06-2010, 16:56
Ja jednak w pierwszej turze chyba zagłosuje na Korwina ;) Niech go szlag, że jest autokratą, ale jak słucham tych postkomunistycznych pajaców, to mi się robi słabo.

Jeśli chodzi o samą debatę na UW, to spodobał mi się Olechowski i Jurek.

To akurat przypadłość większości polityków
No niestety nie. To przypadłość socjalistów, a że jest ich obecnie większość, to inna sprawa.

glaca
10-06-2010, 17:33
bo oczywiscie liberały jak rządzą to sponsorują budżet z dobrowolnych składek albo ze swoich..? ;)

Adamsky
10-06-2010, 18:34
Ja jednak w pierwszej turze chyba zagłosuje na Korwina ;) Niech go szlag, że jest autokratą, ale jak słucham tych postkomunistycznych pajaców, to mi się robi słabo.
Pamiętaj, że po oddaniu głosu w wyborach na Korwina, będziesz już do końca życia potępiony przez opinię publiczną, a awans w pracy może okazać się niemożliwy do osiągnięcia.

Witia
10-06-2010, 18:38
bo oczywiscie liberały jak rządzą to sponsorują budżet z dobrowolnych składek albo ze swoich..? ;)
Nie, po prostu zastanawia mnie ta moralność i ta łatwość w rozporządzaniu nie swoim mieniem. U socjalistów to takie widoczne, takie subtelne. Facet mówi hasło w stylu 'podatek progresywny, bogaci mają płacić więcej na biednych' i nawet mu brewka nie mrugnie.

Łatwo wydawać cudze.

Pamiętaj, że po oddaniu głosu w wyborach na Korwina, będziesz już do końca życia potępiony przez opinię publiczną, a awans w pracy może okazać się niemożliwy do osiągnięcia.
Ale wiesz, może po głosowaniu w drugiej turze ( na zasadzie mniejszego zła ) grzechy zostaną mi wybaczone ;)

glaca
10-06-2010, 18:45
ale dlaczego uważasz to za domenę jedynie socjalistów, a nie wszystkich politykierów?

olaboga :lol: to krzyżowanie już znieśli? :(

Fifi
10-06-2010, 20:42
fragment wywiadu z JKM na wp

"O jakiej Polsce pan marzy?

- O wolnej Polsce, w której panuje zasada: chcącemu nie dzieje się krzywda.
W której nikt nie będzie sprawdzał, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa. Gdzie nikt nie wtrąca się, do jakiej szkoły chcę posłać dziecko, ani czy daję mu klapsa, bo to moje dziecko, a nie rządowe. Polska o jakiej marzę to normalny kraj, w którym podatki są niskie i nie ma podatku dochodowego. Gdzie Izba skarbowa nie sprawdza, gdzie coś kupiłem i za ile, bo co to kogo obchodzi. W normalnej Polsce wydawałoby się dwa razy więcej pieniędzy na wojsko i policję, bo chcę mieć silną armię i policję, której bandyci będą się bali. Byłoby to państwo prawa. "

Moim zdaniem takie wypowiedzi są jasne , sensowne i co najważniejsze podobają się ludziom(a to w tej pożal się Bożę demokracji chodzi) a nie gadanie o feministkach, gejach(choć wypowiedź na ten temat w debacie na UW była bardzo dobra ),prawach kobiet czy monarchii.

Z drugiej strony ostatnio zauważyłem że większość moich rówieśników(18-19 lat) których nie podejrzewałbym o zainteresowanie polityką wypowiada się pochlebnie o JKM i deklaruje chęć głosowania na niego, co prawda raczej nie z powodu jego poglądów na gospodarkę ,politykę zagraniczną czy formę ustroju lecz ze względu na kontrowersyjne i dobitne wypowiedzi lub swobodne podejście do palenia blantów ;). Może więc kontrowersyjny styl jaki dotychczas prezentował nie jest taką złą strategią?

glaca
10-06-2010, 20:55
jakby skupił się na paleniu blantów lepiej by wyszedł 8-)

Witia
10-06-2010, 21:44
ale dlaczego uważasz to za domenę jedynie socjalistów, a nie wszystkich politykierów?
Bo socjaliści nie mają oporów przed grabieniem pieniędzy na różne cele, nawet te, które są wytworem tylko ich fantazji. Liberał weźmie podatek minimalny tylko na to, co niezbędne do życia. Socjalista natomiast ma moralność i czelność, że bogatym należy zabrać w imię równości społecznej, że masz obowiązek płacić na to i tamto, nawet jeśli z danej rzeczy/usługi nie korzystasz, itd.

jakby skupił się na paleniu blantów lepiej by wyszedł 8-)
Jakby nasza scena polityczna się skupiła na wykonywaniu swojej roboty w taki sposób, w jaki proponuje Korwin, to Polska była by lepszym krajem

KWidziu
10-06-2010, 21:47
Bo socjaliści nie mają oporów przed grabieniem pieniędzy na różne cele, nawet te, które są wytworem tylko ich fantazji. Liberał weźmie podatek minimalny tylko na to, co niezbędne do życia. Socjalista natomiast ma moralność i czelność, że bogatym należy zabrać w imię równości społecznej, że masz obowiązek płacić na to i tamto, nawet jeśli z danej rzeczy/usługi nie korzystasz, itd.

Taki liberał weźmie i wyda np. na "bezpłatną", obowiązkową służbę zdrowia dla wszystkich.

Elrond
11-06-2010, 04:27
to jest dobre: http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1n ... r_embedded xD

Babcia zgasiła go genialnie. Zaczyna mi wracać wiara w ludzi, jak widzę takie coś :D
"Zdrowie jest bezcenne" - jest dla każdego z nas; dla innych ludzi nasze zdrowie może mieć już cenę i to całkiem wymierną
"Zdrowie musi być za darmo" - nigdy nie było; chyba że Napierniczak obiecuje nagle wszystkich cudownie uzdrowić - to by była faktycznie "nowa jakość polskiej lewicy", bo z całej listy populizmów takiego jeszcze nie było :lol:

To akurat przypadłość większości polityków i Ziętek się na tym tle jakoś szczególnie nie wyróżnia. Cenię go natomiast za jedno - nie przybiera pozy wilka w owczej skórze i mówi wprost czyje interesy ma zamiar reprezentować i "o co walczy". Podoba się - głosujemy, nie podoba - nie głosujemy.

Tzn. Ziętek mówi, że reprezentuje interesy swoje, swoich partyjaniaków, biurokracji, zawodowych związkowców i innych mafii, reprezentuje interesy całej "Nowej Klasy", a ludzie, których obiecuje "bronić", byliby pod jego władzą najbardziej gnębieni :?: Takiej szczerości u żadnego socjalisty jeszcze nie spotkałem :lol: I nie spotkam, bo z reguły są tak zakłamani, że nawet na szczerość wobec siebie ich nie stać...

W przypadku takiego Komorowskiego to nie wiem w końcu czy on jest za "Polską liberalną" czy "solidarną", a może jest za liberalno-solidarną?
Kaczyński? On uprawia politykę walki z wrogami narodu czy politykę miłości? Bowiem ostatnio był "przeciw" a teraz jest "za".

To oni się politycznie czymkolwiek różnią :lol: :?:

Zgniłe liberały z reguły postulują RÓWNOMIERNE rozłożenie ciężarów podatkowych między obywateli. Tego też żaden socjalista nie potrafi - etycznie i merytorycznie kończą się już na podatku dochodowym, gdzie postulują łupienie wg własnego widzi mi się pt. "progresji". A na tym zabawa dopiero się przecież zaczyna ;)

Furvus
11-06-2010, 10:56
pawlak: 'mozna miec ciastko, zjesc ciastko i jeszcze upiec kolejne'
mi juz styka na dzis...

ziętek mnie zaskoczył listą popierających: http://zietek.org/Miedzynarodowe-poparc ... olski.html (http://zietek.org/Miedzynarodowe-poparcie-dla-kandydatury-Bogus-awa-Zietka-na-prezydenta-Polski.html)
Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się! ;) Ubiegłeś mnie z tym nagraniem Olejniczaka, w sumie to najlepszy motyw z całej kampanii jak na razie :mrgreen:

glaca
11-06-2010, 11:13
Napieralskiego... ;)
największego młotka chyba ze wszystkich kandydatów :lol:
jedyny plus jego to małżonka- chyba najładniejsza ze wszystkich ewentualnych pierwszych dam...

Furvus
11-06-2010, 11:24
Chciałem napisać Napieralskiego a napisałem nazwisko jego wielkiego wroga ;) Cóż, zdarza się. Napieralski dwoi się i troi, żeby przykryć jego braki w charyzmie, nawet podobno sondaże lekko mu urosły. Ale co z tego skoro jedna staruszka wystarczy, żeby uciekał chroniony przez świtę ;) Co do jego żony to racja, aż byłem zdziwiony. Dziwię się że Komorowski nie pokazuje się częściej z małżonką w tej kampanii, czyżby były jakieś przeciwwskazania? ;)

glaca
11-06-2010, 12:40
znaczne ^^
http://www.se.pl/media/pics/2010/01/29/K2_ZONY_1_EN_580x467.jpg
VS.
a tu napieralska... niestety z mężem ;]
http://idolo.pl/i/galeria/384/26/s2_18304.jpg
sama pewnie by miala większe poparcie niż on 8-)
VS.
http://www.pitbul.pl/i/article/1378/main.jpg 8-)

Furvus
11-06-2010, 13:35
Ale Kurski ma żonę, chyba że chciałeś wstawić Jarosława i pomyliło ci się tak jak mi z Olejniczakiem/Napieralskim ;)

glaca
11-06-2010, 17:01
znajdź mi lepsze zdjecie ewentualnej pierwszej damy Jarosława :lol:

MateuszKL
12-06-2010, 04:31
http://kataryna.salon24.pl/192824,kolej ... orowskiego (http://kataryna.salon24.pl/192824,kolejna-wadka-komorowskiego)

Będzie ze 5 epic fail w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Czekam na więcej.

http://cxcblog.files.wordpress.com/2009/10/moar1.jpg?w=588&h=462

tomsn
12-06-2010, 08:10
Janusz Korwin-Mikke 76,92%
Marek Jurek 65,38%
Kornel Morawiecki 59,62%
Jarosław Kaczyński 57,69%
Andrzej Lepper 55,77%
Waldemar Pawlak 55,77%
Bronisław Komorowski 55,77%
Andrzej Olechowski 50%
Grzegorz Napieralski 40,38%
Bogusław Ziętek 38,46%

MateuszKL
13-06-2010, 03:52
http://cerber.salon24.pl/193342,jest-ju ... cze-bronek (http://cerber.salon24.pl/193342,jest-juz-przygotowywana-strategia-wyjscia-z-nato-rzecze-bronek)

http://littlebigblogpl.files.wordpress.com/2009/01/moar1.jpg

kacperekPL
13-06-2010, 09:20
Cholera!
dobrze,że nie mamy bomby atomowej!
Bo on jest skłonny III wojnę wywołać przez pomyłkę

Komentarz roku ;P

Iron_Marcin
13-06-2010, 10:25
@mateuszkl
http://blurredproductions.files.wordpress.com/2009/03/sisko-facepalm.jpg
łapanie za słówka to jest moim zdaniem dość niski poziom

PS to nie jest imageboard, więc może obrazki reakcyjne sobie odpuścimy...

MateuszKL
13-06-2010, 13:49
Łapanie za słówka? Człowieku, to ma być prezydent. Wyobraź sobie, że strzela taką pomyłkę gdy już pełni ten urząd (jedną na półtora dnia). To jest stanowisko niepołączalne z tendencją do robienia takich faili.

Evanger
13-06-2010, 15:47
Andrzej Lepper 80.81%
Kornel Morawiecki 72.09%
Marek Jurek 71.51%
Janusz Korwin-Mikke 70.35%
Waldemar Pawlak 69.19%
Jarosław Kaczyński 62.21%
Grzegorz Napieralski 62.21%
Bogusław Ziętek 50.58%
Andrzej Olechowski 48.26%
Bronisław Komorowski 48.26%

Mimo wszystko zagłosuję na Janusza jak większość inteligentniejszej części społeczeństwa :D Przepraszam resztę, ale nie pisałem że wszyscy inni to głupcy. Janusz mówi wprost co myśli i pomimo tego że np. kary śmierci nie udało by mu się wprowadzić to ma dobre pomysły i jest pewną zmianą naszej polityki. Przed wystąpieniem nie słucha jak reszta kandydatów 1000 doradców kiedy, jak i gdzie ma mieć ręce oraz nogi. Moje zaufanie zyskał też tym że media go ignorują, a ja nienawidzę mass kontroli czyli robię tym samym na złość moim wrogom. Ciekawym jest że w ankietach internetowych Janusz przegania Jarosława, a co innego pokazują w telewizji np. w sondażu gdzie dzwonili do 1000 badanych. Zobaczycie że albo prawdziwe wyniki co do reszty kandydatów podmienią, albo czeka nas kompletne zaskoczenie kiedy Janusz przebije Jarcia.

voitek
13-06-2010, 16:23
Evanger, a moze mi powiesz co jakikolwiek z kandydatow, rowniez JKM moze zrobic jako prezdydent? Widze, ze wsrod ludzi panuje przeswiadczenie o nie wiadomo jakiej potedze i wladzy prezydenta w Polsce

Janek
13-06-2010, 16:42
Mimo wszystko zagłosuję na Janusza jak większość inteligentniejszej części społeczeństwa :D Przepraszam resztę, ale nie pisałem że wszyscy inni to głupcy. Janusz mówi wprost co myśli i pomimo tego że np. kary śmierci nie udało by mu się wprowadzić to ma dobre pomysły i jest pewną zmianą naszej polityki. Przed wystąpieniem nie słucha jak reszta kandydatów 1000 doradców kiedy, jak i gdzie ma mieć ręce oraz nogi. Moje zaufanie zyskał też tym że media go ignorują, a ja nienawidzę mass kontroli czyli robię tym samym na złość moim wrogom. Ciekawym jest że w ankietach internetowych Janusz przegania Jarosława, a co innego pokazują w telewizji np. w sondażu gdzie dzwonili do 1000 badanych. Zobaczycie że albo prawdziwe wyniki co do reszty kandydatów podmienią, albo czeka nas kompletne zaskoczenie kiedy Janusz przebije Jarcia.

JKM zawsze ma 120% poparcia w sondazach internetowych, co sie potem przeklada na max. 3% poparcia w wyborach.

voitek
13-06-2010, 16:44
Bo ludzie po prostu robia sobie z niego jaja :)

Evanger
13-06-2010, 17:13
Janek...
Na większość sondażów internetowych o czym rozmawialiśmy na portalu pisarskim w tym takich nieanonimowych jak Facebook Janusz prawie zawsze dostaję się zamiast Jarosława do drugiej tury. Dlaczego? Kto wie... Może UPRowcy i WiPowcy są bardziej internetowi albo ludzie przy takiej nic nie znaczącej ankiecie zaznaczają tego kogo lubią, a podczas wyborów myślą że i tak nie wygra więc głosują na inne ''mniejsze zło''. Tylko niepoważni ludzie robią sobie z niego jaja gdyż jak się słucha wywiadów z nim wcale nie mówi bez sensu ale mówi PROSTO. Zbyt prosto jak na polityka. Nie kręci słowami żeby od wszystkiego się wywinąć, niczego nie obiecać i nikogo nie zwyzywać po prostu mówi to co myśli i w sposób zrozumiały oraz naturalny dla większości ludzi.
Co może zrobić jako prezydent? Prezydent w Polsce nie może wiele i to ja sam też wiem, co nie oznacza iż wtedy można sobie olewać wybory. Mimo wszystko trzeba wybrać osobę najlepszą na to nawet nieznaczące stanowisko.

Iron_Marcin
13-06-2010, 19:32
Łapanie za słówka? Człowieku, to ma być prezydent. Wyobraź sobie, że strzela taką pomyłkę gdy już pełni ten urząd (jedną na półtora dnia). To jest stanowisko niepołączalne z tendencją do robienia takich faili.
viewtopic.php?f=26&t=3947 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=26&t=3947)

Lech Kaczyński nas do takiego sprawowania władzy przyzwyczaił, więc ja bym się takimi wpadkami raczej nie przejmował.

Elrond
13-06-2010, 23:27
Lech Kaczyński nas do takiego sprawowania władzy przyzwyczaił, więc ja bym się takimi wpadkami raczej nie przejmował.

On w kilka lat nie zrobił takich baboli, jak Bronek w kilka tygodni kampanii. Mylenie deficytu z długiem, mówienie o wyjściu z NATO i wiele innych "epic fail's" świadczą, że merytorycznie Bronek się zwyczajnie do tej funkcji nie nadaje. Widziałem jego wypowiedzi medialne - w żadnej nic ponad wyuczone na pamięć formułki i slogany. Dzisiejsza debata - nowomowa cały czas(na jego szczęście inni kandydaci byli równie kiepscy). Po tych wpadkach mam już nawet wątpliwości z desygnowaniem Bronka na stanowisko sołtysa ;)

glaca
14-06-2010, 09:19
Mimo wszystko zagłosuję na Janusza jak większość inteligentniejszej części społeczeństwa
udział w wyborach=inteligencja? :lol:
i to jeszcze na taki urząd gdzie preziowi pozostawiono właściwie tylko kompetencje negatywne, czyli umożliwiające blokowanie działań rządu i parlamentu, poprzez weto i wstrzymujące kierowanie ustaw do TK. Ma jeszcze kilka kompetencji do powoływania na stanowiska w armii, czy służbie zagranicznej, ale to wszystko. Przy takich kompetencjach w zupełności wystarczyłaby procedura wyboru przez Zgromadzenie Narodowe (sejm+senat). Ale nie, po co? W ramach wynagrodzenia kompetencji niewiele większych od prezydenta Niemiec, ... prezydentowi mandat do sprawowania tej funkcji rodem z USA, czyli wybory bezpośrednie. A skoro taka jest procedura wyborcza, to i takie są wymagania mediów i opinii publicznej. Stąd te wszystkie idiotyczne puszenia się z cyklu "czego to ja nie zrobię, jak mnie wybierzecie". A w rzeczywistości, jak nie będzie pochodził z ugrupowań rządzących, to chuja zrobi, bo jedyne, co w takiej sytuacji może robić, to oddawać się ulubionej rozrywce ś.p. Lecha K. - wkładaniu kija w szprychy rządzącym. Jak się tak na spokojnie zastanowić, to właśnie funkcja prezydenta i jego umiejscowienie w systemie politycznym RP jest najpoważniejszym babolem obecnej Konstytucji. I nie ma co ... głupot o słynnej kohabitacji, bo odmienia się ten nowotwór słowny do wyrzygania, a nikt z dziennikarzy nie wysilił się, żeby sprawdzić, jak to było podczas pierwowzoru takiej sytuacji, czyli podczas cohabitation między óczesnym prezydentem Mitterand'em i podówczas jeszcze premierem Chirac'iem. A cała ta cohabitation przyniosła kompletny paraliż instytucji państwowych, bo obaj blokowali nawzajem swoje decyzje i tkwili okopani na urzędach. Drugim często i głupio powtarzanym zwrotem jest zasada check & balance, ale zastosowanie jej tutaj zakłada (o święta naiwności) istnienie bona fide dobrej woli dogadania się i dotrzymywania zawartych umów, a to w demokracji jest mrzonką, że przypomnę choćby słowa starego numeru Dezertera "Choroba"

zapytam więc: po co brać udział w tej szopce..? wiadomo przecież, że każdy wybór oznacza podział. potrzebne są nam kolejne podziały? polaryzacja nastrojów? igrzyska? nie wystarczy taniec z gwiazdami żeby zabawiac spoleczenstwo?
szczególnie, że kazdy z tych żałosnych kandydatów brał udział w lekcjach pijaru u tego mistrza:
http://www.youtube.com/watch?v=MH6pidkfjxU ;] tacy są konkretni...

MateuszKL
14-06-2010, 11:36

To argument, czy odbicie piłeczki?

Elrond
14-06-2010, 12:20
i to jeszcze na taki urząd gdzie preziowi pozostawiono właściwie tylko kompetencje negatywne, czyli umożliwiające blokowanie działań rządu i parlamentu, poprzez weto i wstrzymujące kierowanie ustaw do TK. Ma jeszcze kilka kompetencji do powoływania na stanowiska w armii, czy służbie zagranicznej, ale to wszystko. Przy takich kompetencjach w zupełności wystarczyłaby procedura wyboru przez Zgromadzenie Narodowe (sejm+senat). Ale nie, po co? W ramach wynagrodzenia kompetencji niewiele większych od prezydenta Niemiec, do***ano prezydentowi mandat do sprawowania tej funkcji rodem z USA, czyli wybory bezpośrednie. A skoro taka jest procedura wyborcza, to i takie są wymagania mediów i opinii publicznej. Stąd te wszystkie idiotyczne puszenia się z cyklu "czego to ja nie zrobię, jak mnie wybierzecie". A w rzeczywistości, jak nie będzie pochodził z ugrupowań rządzących, to chuja zrobi, bo jedyne, co w takiej sytuacji może robić, to oddawać się ulubionej rozrywce ś.p. Lecha K. - wkładaniu kija w szprychy rządzącym. Jak się tak na spokojnie zastanowić, to właśnie funkcja prezydenta i jego umiejscowienie w systemie politycznym RP jest najpoważniejszym babolem obecnej Konstytucji. I nie ma co pie***lić głupot o słynnej kohabitacji, bo odmienia się ten nowotwór słowny do wyrzygania, a nikt z dziennikarzy nie wysilił się, żeby sprawdzić, jak to było podczas pierwowzoru takiej sytuacji, czyli podczas cohabitation między óczesnym prezydentem Mitterand'em i podówczas jeszcze premierem Chirac'iem. A cała ta cohabitation przyniosła kompletny paraliż instytucji państwowych, bo obaj blokowali nawzajem swoje decyzje i tkwili okopani na urzędach. Drugim często i głupio powtarzanym zwrotem jest zasada check & balance, ale zastosowanie jej tutaj zakłada (o święta naiwności) istnienie bona fide dobrej woli dogadania się i dotrzymywania zawartych umów, a to w demokracji jest mrzonką, że przypomnę choćby słowa starego numeru Dezertera "Choroba"

1. I o to właśnie w III RP chodzi - państwo ma być w totalnym zwisie, a nawet jak się trafi ktoś chcący wprowadzić jakieś poważne zmiany, to jak mówił wielokrotnie nasz Autorytet: "nie da się". Zresztą po co cokolwiek zmieniać, skoro III RP jest tak cudowna :?:
2. Konstytuta III RP nadaje się do kosza. Trzeba napisać nową. Tylko żeby napisać nową konstytucję, to by trzeba najpierw przywrócić prymat prawa polskiego w ogóle, a obecnie już nie mamy takich zmartwień, bo po ratyfikacji TL przez śp. prezia(pewnie za tą zdradę chowano go na Wawelu pośród prawdziwych królów) już oficjalnie rządzą nami "starsi i mądrzejsi" ;)

Marek Aureliusz
14-06-2010, 15:17
Komorowski wychodzi z NATO: http://www.youtube.com/watch?v=QPUexHdw ... re=popular (http://www.youtube.com/watch?v=QPUexHdwrWw&feature=popular)
Ja .... Teraz jestem pewien. PO, na które głosowałem a które mnie oszukało chce popchnąć Polskę spowrotem w objęcia Rosji. Skojarzcie te fakty: śmierć prezydenta RP, śmierć polskiego generała NATO, przedłużenie stacjonowania Rosyjskiej Floty na Ukrainie, a teraz komunikat p.o. prezydenta (który zachowuje się jakby już nim był i podejmuje różnie dziwne kroki). Rosja chce odbudować swe wpływy.

...Głosuje na Korwina. Może on jeszcze nas ocali.

Opanuj się - Witia

Sam Fisher
14-06-2010, 15:25
Ja bym powiedział, że to blef. Zginął nasz żołnierz. Trwa kampania...Obywatelom nie podoba się, że nasi giną. Co by tu zrobić żeby zyskać poparcie? Powiedzieć, że odchodzi się z NATO. Obietnice obietnicami, ale czy kandydaci na prezydenta zawsze dotrzymywali słowa? Nie :D Czy Kaczyński zbudował 3mln mieszkań? Nie :D itd itd. Kampania prezydencka trwa dalej ;]

Marek Aureliusz
14-06-2010, 15:37
Ja bym powiedział, że to blef. Zginął nasz żołnierz. Trwa kampania...Obywatelom nie podoba się, że nasi giną. Co by tu zrobić żeby zyskać poparcie? Powiedzieć, że odchodzi się z NATO. Obietnice obietnicami, ale czy kandydaci na prezydenta zawsze dotrzymywali słowa? Nie :D Czy Kaczyński zbudował 3mln mieszkań? Nie :D itd itd. Kampania prezydencka trwa dalej ;]
Mam taką nadzieję. Ale po tych wszystkich idiotycznych posunięciach Bronisława Wpadki wszystko jest możliwe. No przecież on się zachowuje jak prezydent. A powinien tylko "doglądać interesu" do czasu aż będzie legalnie wybrany prezydent. Tymczasem on podejmuje strategiczne decyzje. Do czego by tu go porównać...? O! To tak jakby kumpel któremu daliście klucze do mieszkania, żeby podlewał wam kwiatki bo wy będziecie na wakacjach. On tymczasem wprowadził się tam na całego. Codziennie korzysta z waszego kompa, tv, wieży i co tam jeszcze macie. Je, kąpie się i śpi w waszym domu. Nosi wasze ubrania. Sprzedał waszego psa i kupił akwarium. To właśnie jest to co robi Komorowski - nadużywanie zaufania społecznego i ogólnie szarogęszenie się.

Baal-Melkart
14-06-2010, 16:26
Komorowski wychodzi z NATO: http://www.youtube.com/watch?v=QPUexHdw ... re=popular (http://www.youtube.com/watch?v=QPUexHdwrWw&feature=popular)

No przecież on się pomylił :lol: , chciał powiedzieć o strategii wyjścia z Afganistanu. Brał może lekcje u dablju Busha który pomylił kiedyś dewaluację z deflacją podczas wizyty w Japonii na co spadkami zareagowała tamtejsza giełda. Bushowi mogło się pomylić, w końcu terminy podobne, ale jakim cudem Komorowski pomylił NATO z Afganistanem nie wiem. Jaki prezydent taka pomyłka ;)

Misja w Afganistanie do zakończenia wyborów jest passe!

Furvus
14-06-2010, 17:41
O ile do tej pory śmiałem się z wpadek Bronka, to teraz zaczynam się ich bać :mrgreen: Jeśli te 2 miesiące Bronka były pewną formą stażu, czy okresu próbnego, to ja po zakończeniu tego okresu wylałbym go na zbity pysk ;) gdybym był jego pracodawcą. Oczywiście nie chodzi mi aż tak bardzo o te wpadki, raczej inne kontrowersyjne działania, jak chociażby ostatnio sprawa prezesa NBP. A że tak się składa że w jakiejś 1/30000000 jestem udziałowcem tej firmy jaką jest RP (a w praktyce 1/15000000 bo około tylu akcjonariuszy zwykle podejmuje decyzje), to trzeba będzie zrobić coś czego bardzo nie lubię i dotąd unikałem jak ognia - zagłosować przeciw.

Elrond
15-06-2010, 11:45
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html (http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/kolejna-wpadka-komorowski-nie-wie-do-ktorej-godzin,1,3245354,aktualnosc.html) - oby sam zdążył pójść do urny ;)

glaca
15-06-2010, 17:27
http://www.youtube.com/watch?v=fTbVj9B6 ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=fTbVj9B6O1w&feature=player_embedded) masz Elrond :lol:

Marek Aureliusz
15-06-2010, 23:37
Mam pytanie do użytkowników bardziej obeznanych w polityce. Bardzo mnie ciekawi jedna rzecz. Czy to co jest w linku to tylko propaganda czy szczera prawda?

http://www.wykop.pl/artykul/386103/wiel ... ie-polski/ (http://www.wykop.pl/artykul/386103/wielkie-odkomorzanie-polski/)

1. Sztab wyborczy Bronisława Komorowskiego znajduje się w prywatnym mieszkaniu dziennikarki Gazety Wyborczej;
2. W Gazecie Wyborczej (u Michnika/Szechtera) pracuje syn Donalda Tuska, T.Mazowieckiego,
3. W sztabie honorowym Komorowskiego znajduje się A. Wajda, który to był współzałożycielem Gazety Wyborczej;
4. Ten sam Wajda w 1989 roku przebywa razem z Michnikiem w siedzibie KC KPZR w Moskwie z wizytą. Jej cel do tej pory nie został ujawniony. Po powrocie powstaje artykuł Michnika „Nasz premier wasz prezydent” – propozycja Jaruzelskiego na prezydenta RP;
5. Adam Michnik był przeciwny wyprowadzeniu z Polski wojsk radzieckich;
6. Michnik to przyjaciel Jaruzelskiego („odpieprzcie się od generała”, stan wojenny ok, itd);
7. Jaruzelski wysługuje się radzieckiemu przyjacielowi przez wiele lat m.in. wprowadzając stan wojenny, za jego rządów strzelano do robotników, zabijano księży;
8. Pan Wajda inicjuje akcję, stawiania zniczy żołnierzom armii radzieckiej w dniu 9 maja. Tej samej która przechodząc przez tereny Polski gwałciła i kradła co się dało, instalując w Polsce socjalizm a później wprowadzając UBeków a później SBeków;
9. Gazeta Wyborcza publikuje rady dla byłych Sbeków, co mają robić aby nie stracili wysokich emerytur, polecając m.in. przechodzenie na renty inwalidzkie. W tym samym czasie wielu byłych żołnierzy AK żyje na skraju ubóstwa. Podobnie zresztą jak wielu prześladowanych przez tych właśnie SBeków.
10. Michnik …, syn rosyjskiego szpiega Ozjasza Szechtera,
11. Sztab wyborczy Komorowskiego: to także Olbrychski (odczyty dla przyjaciół Rosjan), Szymborska (listy poparcia dla wyroków śmieci na księży w Krakowie).
12. Wajda mówi, że TVN jest „ich” telewizją.
13. TVN był zakładany przez oficerów SB, Wejchert i Walter mieli być współpracownikami SB. Część dziennikarzy TVN ma mocne korzenie rodzinne w SB lub innych służbach PRL.
14. Pan Komorowski jedzie do Moskwy na paradę zwycięstwa, a następnie z Placu Czerwonego (bądź to było tło, ale jakże symboliczne) przeprowadza pierwszą swoją telekonferencję ze swoimi wyborcami;
15. Witold Gadowski pisze na swoim blogu, że z Białorusi wydalono około 60 agentów rosyjskich służb specjalnych, z Polski w tym czasie jednego;
16. Komorowski głosuje przeciw rozwiązaniu WSI, które to mówi się otwarcie, było przesiąknięte agentami rosyjskiego wywiadu;
17. Komorowski poluje wraz z oficerami KGB pod Moskwą, co opisuje na swoim blogu J. Palikot.
18. Kto nie chce lustracji chroniąc byłych funkcjonariuszy PRL? Gazeta Wyborcza, co nie przeszkadza jej „załatwić teczką” – Tymińskiego;
19. Kto bierze udział w odwołaniu rządu Olszewskego, chcącego przeprowadzić lustrację wśród najwyższych polityków polskich? Tusk, Pawlak, Wałęsa, Niesiołowski.
Powiecie, że to wszystko historia?
20. Komorowski u Lisa wspomina jak to świetnie współpracowało mu się z Kwaśniewskim;
21. Komorowski proponuje Belkę na szefa NBP. Do dziś nie jest do końca wyjaśniona rola Belki w prywatyzacji PZU;
22. Belkę wybiera Tusk z Kwaśniewskim w Akwizgranie;
23. Wśród przyjaciół PO mamy również Pana Cimoszewicza;
24 Udział Tuska w rozgrywaniu Katyniem (przez Putina), polskiej sceny politycznej przed katastrofą smoleńską. Próba umniejszania roli wizyty prezydenckiej;
25. Kajanie się Grasia – rzecznika rządu – przed Rosjanami, przeprosiny po rosyjsku – jakoś Polaków za kradzież nikt do tej pory nie przeprosił, a ten po rosyjsku błagał o wybaczenie.
26. Nie da się też ukryć, że za rządów PO giną nie tylko najlepsi piloci wojskowi, ale i szef sztabu Wojska Polskiego, dowódcy poszczególnych sił zbrojnych oraz kandydat na szefa wojsk NATO;

Ale jak coś takiego w ogóle może mieć miejsce? To się dzieje naprawdę?

Iron_Marcin
16-06-2010, 08:43
Ale jak coś takiego w ogóle może mieć miejsce? To się dzieje naprawdę?
to jest zaawansowany ból tylnej części ciała jakiegoś wykopka, najprawdopodobniej sfrustrowanego tym, że jego głos na Korwina w tych wyborach przepadnie.

ale żeby informacje pobierać z tamtej strony... to już nawet wybiórcza jest bardziej merytoryczna.

tomsn
16-06-2010, 09:32
że jego głos na Korwina w tych wyborach przepadnie.

nie przepadnie! Korwiniści zawsze razem! hehe

Evanger
16-06-2010, 09:36
Hmmm...
Korwin dobrze wie jakie ma poparcie w sondażach w internecie i jak wygrywa z Jarosławem Kaczyńskim w pierwszej turze. Nawet jak przegra to pocieszy się myślą że jednak poparcie ma, albo że sfałszowali wyniki co do kandydatów, którzy ''odpadli'' :lol:

X71
16-06-2010, 14:08
AureliuszGniewny,nawet jesli podasz dowody ktore beda ewidetne to polowa i tak ma to w d.... :lol: Przebywam teraz w Polsce i rozmawiam z roznymi ludzmi,to jest poprostu choroba ktora nazywa sie kaczyzm.Agenci,komuchy,pseudoliberaly czy rolnicy,kazdy lepszy od mlaskajacego wroga narodu.Po ostatnich wpadkach Komoruskiego pojawila sie druga opcja,zwie sie Napieralski.Jest coraz bardziej smiesznie.Osobiscie pierwsza tura to glos na Janek/Jarek ze wskazaniem na tego pierwszego,druga to Jarek bez najmniejszego zastanowienia.

Marat
16-06-2010, 18:05
AureliuszGniewny,nawet jesli podasz dowody ktore beda ewidetne to polowa i tak ma to w d.... :lol:

No to podaj...

Witia
16-06-2010, 18:30
Agenci,komuchy,pseudoliberaly czy rolnicy,kazdy lepszy od mlaskajacego wroga narodu.
Niby PiS i Jarek to prawica ?

glaca
16-06-2010, 18:42
tak samo jak PO. konserwy. gospodarczo lewica, ale kto w Polsce chce słuchać o gospodarce ;]

szybki_staszek
16-06-2010, 20:27
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/zaskakujace-wyniki-glosowania-wsrod-studentow,1,3283353,aktualnosc.html
Gdyby JKM powtórzył wynik z tego sondażu w niedzielę, byłbym naprawdę szczęśliwym człowiekiem. Podoba mi się to że JKM ma spore poparcie u ludzi młodych.

Evanger
16-06-2010, 20:50
JKM ma poparcie, wystarczy przejrzeć na oczy inne niż TVN i TVP.

Witia
16-06-2010, 21:19
Ma poparcie w internecie głównie u zbuntowanych i oświeconych gimnazjalistów/licealistów. W tych wyborach może dobije do 3%, choć i w to wątpię.

KWidziu
16-06-2010, 21:24
No tak - przecież zrównoważeni i starsi popierają komunalistów POwiaków... ;]

Brave
16-06-2010, 21:49
Ciekawi mnie to że w niektórych sondarzach JKM ma poparcie gównianie, a w niektórych jest na 3 miejscu nawet.
(u nas na forum pierwszy! :D )

Przekonałem rodziców i bd na niego głosować ;)

Amrod
16-06-2010, 22:00
Czasem JKM nie miał na poprzednich wyborach 0.7%? W tych może i do 10% dobije. Tak pół żartem, pół serio. Z drugiej strony nie wiem skąd takie sondaże na rzecz Pana Komorowskiego. Oby było tak jak z tą "wielką przewagą" Donalda Tuska nad Lechem Kaczyńskim z 2005 roku, bo urząd Prezydenta wydaje się nie być odpowiedni. W domu tyle dzieci, mi już by się nie chciało pchać a tu proszę, pozory.

Brave
16-06-2010, 22:11
A jaka jest pewność, że w wyborach wyniki np. nie będą fałoszowane? Od czego to zależy.

MateuszKL
16-06-2010, 22:42
W komisjach normalni ludzie liczą te wyniki - którzy się zgłoszą. Załóżmy, że większość miejsc zajmą POlszewicy - nie muszą nic specjalnie fałszować (w oparciu o centralny plan), wystarczy, że będą odrzucać wszystkie wrogie głosy, które tylko się da, w oparciu o jakieś tam niby powody - to bo niewyraźnie zaznaczone, to bo wyszedł krzyżyk poza kratkę itp.

A poparcia dla JKM bym nie przeceniał. Tysiące fanatycznych i, istotnie, świadomych młodych ludzi - działających głównie w Internecie - to jest kropla w morzu tego demokratycznego bajzlu. Ci ludzie toną choćby w morzu "zwolenników", np. PO, którzy idą głosować na najbardziej popularną partię tylko w oparciu o rzekomy - i nagłaśniany przez media - "obowiązek moralny, bo o to żebyśmy mogli głosować ginęli nasi przodkowie". A tak to politykę mają w dupię. Na tym demokracja polegała i będzie polegać - poparcie dla konkretnych i wymagających idei zawsze będzie daleko w tyle za poparciem dla śmieci, lansujących się "standardami demokratycznymi", "kompromisem", itp.

Jest źle, trzeba mieć tego świadomość. Pamiętam ostatnie wybory: rozdawałem ulotki, zbierałem podpisy i miałem jako takie pojęcie o sprawie. Obstawiałem 1-2%. Ale grupa fanatyków z uprowskiego czata, głównie z zagranicy i czerpiąca wiedzę oczywiście tylko z Internetu, wyśmiała mnie, mówiąc, że teraz będzie wieeelki przełom, a europarlament to na pewno. Nie dajcie się zwariować - bez prawdziwego przełomu typu upadek systemu, albo bezapelacyjne zwycięstwo liberalnego kandydata w prawdziwej debacie - puszczanej przed całą Polską w godzinach najlepszej oglądalności, nie ma szans na przekroczenie magicznego 3%.

glaca
16-06-2010, 22:46
nie rozumiem więc skąd, mimo takiego obrzydzenia do d***kracji u jkm-owców (i samego jkm), uporczywa chęć uczestnictwa w wyborach..?
skoro przy każdej okazji płaczecie jaki to zły system, a mimo to bierzecie udział w tym cyrku- co tylko go dalej napędza...
to jakaś schizofrenia jak dla mnie.

Janek
16-06-2010, 23:17
W komisjach normalni ludzie liczą te wyniki - którzy się zgłoszą. Załóżmy, że większość miejsc zajmą POlszewicy - nie muszą nic specjalnie fałszować (w oparciu o centralny plan), wystarczy, że będą odrzucać wszystkie wrogie głosy, które tylko się da, w oparciu o jakieś tam niby powody - to bo niewyraźnie zaznaczone, to bo wyszedł krzyżyk poza kratkę itp.

Kazdy komitet wyborczy moze zglosic tylko jedna osobe do komisji wyborczej, a ewentualne brakujace miejsca dopelnia sie z listy tworzonej przez lokalny samorzad z osob, ktore sie zglosily. Poza tym kazdy komitet ma prawo powolac pelnomocnikow wyborczych, ktorzy moga wejsc do lokalu i nadzorowac liczenie glosow (i chodza).

X71
17-06-2010, 00:32
AureliuszGniewny,nawet jesli podasz dowody ktore beda ewidetne to polowa i tak ma to w d.... :lol:

No to podaj...

Czyli mam rozumiec ze ta lista wyzej to same klamstwa lub conajmniej malo prawdopodobne fakty?

glaca
17-06-2010, 01:53
szczególnie z ostatnim pktem trudno dyskutować :lol:

Marat
17-06-2010, 09:29
Czyli mam rozumiec ze ta lista wyzej to same klamstwa lub conajmniej malo prawdopodobne fakty?

Nie powiedziałem tak. Po prostu Wykop to nie jest źródło. Zawsze mówisz, że nawet w obliczu twardych dowodów ludzie nie uwierzą i w ogóle jakie to ciemniaki, ale jakoś tych niezbitych dowodów zazwyczaj nie podajesz. Czekam.

X71
17-06-2010, 10:00
1. Sztab wyborczy Bronisława Komorowskiego znajduje się w prywatnym mieszkaniu dziennikarki Gazety Wyborczej;
2. W Gazecie Wyborczej (u Michnika/Szechtera) pracuje syn Donalda Tuska, T.Mazowieckiego,
3. W sztabie honorowym Komorowskiego znajduje się A. Wajda, który to był współzałożycielem Gazety Wyborczej;
4. Ten sam Wajda w 1989 roku przebywa razem z Michnikiem w siedzibie KC KPZR w Moskwie z wizytą. Jej cel do tej pory nie został ujawniony. Po powrocie powstaje artykuł Michnika „Nasz premier wasz prezydent” – propozycja Jaruzelskiego na prezydenta RP;
5. Adam Michnik był przeciwny wyprowadzeniu z Polski wojsk radzieckich;
6. Michnik to przyjaciel Jaruzelskiego („odpieprzcie się od generała”, stan wojenny ok, itd);
7. Jaruzelski wysługuje się radzieckiemu przyjacielowi przez wiele lat m.in. wprowadzając stan wojenny, za jego rządów strzelano do robotników, zabijano księży;
8. Pan Wajda inicjuje akcję, stawiania zniczy żołnierzom armii radzieckiej w dniu 9 maja. Tej samej która przechodząc przez tereny Polski gwałciła i kradła co się dało, instalując w Polsce socjalizm a później wprowadzając UBeków a później SBeków;
9. Gazeta Wyborcza publikuje rady dla byłych Sbeków, co mają robić aby nie stracili wysokich emerytur, polecając m.in. przechodzenie na renty inwalidzkie. W tym samym czasie wielu byłych żołnierzy AK żyje na skraju ubóstwa. Podobnie zresztą jak wielu prześladowanych przez tych właśnie SBeków.
10. Michnik …, syn rosyjskiego szpiega Ozjasza Szechtera,
11. Sztab wyborczy Komorowskiego: to także Olbrychski (odczyty dla przyjaciół Rosjan), Szymborska (listy poparcia dla wyroków śmieci na księży w Krakowie).
13. TVN był zakładany przez oficerów SB, Wejchert i Walter mieli być współpracownikami SB. Część dziennikarzy TVN ma mocne korzenie rodzinne w SB lub innych służbach PRL.
14. Pan Komorowski jedzie do Moskwy na paradę zwycięstwa, a następnie z Placu Czerwonego (bądź to było tło, ale jakże symboliczne) przeprowadza pierwszą swoją telekonferencję ze swoimi wyborcami;
15. Witold Gadowski pisze na swoim blogu, że z Białorusi wydalono około 60 agentów rosyjskich służb specjalnych, z Polski w tym czasie jednego;
16. Komorowski głosuje przeciw rozwiązaniu WSI, które to mówi się otwarcie, było przesiąknięte agentami rosyjskiego wywiadu;
17. Komorowski poluje wraz z oficerami KGB pod Moskwą, co opisuje na swoim blogu J. Palikot.
18. Kto nie chce lustracji chroniąc byłych funkcjonariuszy PRL? Gazeta Wyborcza, co nie przeszkadza jej „załatwić teczką” – Tymińskiego;
19. Kto bierze udział w odwołaniu rządu Olszewskego, chcącego przeprowadzić lustrację wśród najwyższych polityków polskich? Tusk, Pawlak, Wałęsa, Niesiołowski.
Powiecie, że to wszystko historia?
20. Komorowski u Lisa wspomina jak to świetnie współpracowało mu się z Kwaśniewskim;
21. Komorowski proponuje Belkę na szefa NBP. Do dziś nie jest do końca wyjaśniona rola Belki w prywatyzacji PZU;
22. Belkę wybiera Tusk z Kwaśniewskim w Akwizgranie;
23. Wśród przyjaciół PO mamy również Pana Cimoszewicza;
24 Udział Tuska w rozgrywaniu Katyniem (przez Putina), polskiej sceny politycznej przed katastrofą smoleńską. Próba umniejszania roli wizyty prezydenckiej;
25. Kajanie się Grasia – rzecznika rządu – przed Rosjanami, przeprosiny po rosyjsku – jakoś Polaków za kradzież nikt do tej pory nie przeprosił, a ten po rosyjsku błagał o wybaczenie.
26. Nie da się też ukryć, że za rządów PO giną nie tylko najlepsi piloci wojskowi, ale i szef sztabu Wojska Polskiego, dowódcy poszczególnych sił zbrojnych oraz kandydat na szefa wojsk NATO;

Marat,nie interesujesz sie dlugo polityka skoro rzadasz dowodow na to powyzej...Tam nie ma zadnych rewelacji tym bardziej ze o tym juz bylo glosno nawet w tych "wiarygodnych" zrodlach.

Marat
17-06-2010, 10:05
Czyli dowodów nie dostanę - typowa zagrywka z twojej strony. Najpierw mówisz, że obliczu niezbitych dowodów ciemniaki nie uwierzą, a poproszony o nie, nie dajesz ich. Wykop to nie jest źródło, ani dowód.

Witia
17-06-2010, 10:06
Marat,nie interesujesz sie dlugo polityka skoro rzadasz dowodow na to powyzej...Tam nie ma zadnych rewelacji tym bardziej ze o tym juz bylo glosno nawet w tych "wiarygodnych" zrodlach.

On nie musi interesować się polityką, żeby wytknąć Ci totalny brak rozumienia pojęcia 'dowodu'. To co przedstawiłeś to pogląd, a nie fakty.

Już pomijam takie gnioty jak to:

Aż nasuwa się podstawowe pytanie - i co z tego ? Umiesz na nie odpowiedzieć sensownie a nie emocjonalnie ?

X71
17-06-2010, 10:08
aha wiec mam dla Ciebie przeszukac internet z yotube na czele gdzie widac na filmie jak delikwent uzywa slow wspomnianych na tej liscie?

PaskudnyPludrak
17-06-2010, 10:09
@x71
A co powiesz na to
"Cudowne przypadki z życia Kaczyńskich

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego.
Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle.
W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalkii, jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków
i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską.
Opowieściami o wykańczaniu bolszewików?
Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?"

Tekst pochodzi z tego samego zródła które mówi o wszelakich,byłych agentach,bolkach itp,spiskach żydomasońskich i innych dyrdymałach,piszę również na tej stronie , jaka jest rzekomo prawdziwa narodowość blizniaków ;)

X71
17-06-2010, 10:11
[quote]

On nie musi interesować się polityką, żeby wytknąć Ci totalny brak rozumienia pojęcia 'dowodu'. To co przedstawiłeś to pogląd, a nie fakty.

Już pomijam takie gnioty jak to:

Aż nasuwa się podstawowe pytanie - i co z tego ? Umiesz na nie odpowiedzieć sensownie a nie emocjonalnie ?[/quote:1leptrq4]

No to sie nie rozumiemy Witia,mam szukac dowodow dla Marata a gdy juz cos znajde to zadacie mi pytanie "co z tego?" i mam na nie odpowiedziec nie emocjonalnie?

Witia
17-06-2010, 10:18
No to sie nie rozumiemy Witia,mam szukac dowodow dla Marata a gdy juz cos znajde to zadacie mi pytanie "co z tego?" i mam na nie odpowiedziec nie emocjonalnie?
Owszem - nie rozumiemy się. To nie są dowody, tylko poglądy i opinie, najczęściej niemerytoryczne. Zadałem Ci pytanie - co wynika z tego, że:

3. W sztabie honorowym Komorowskiego znajduje się A. Wajda, który to był współzałożycielem Gazety Wyborczej
Zrozum, Ty po prostu nie znosisz pewnych ugrupowań, ludzi, pewnych organizacji i na tym opierasz swoje 'dowody'. Cały tekst który wkleiłeś jest zlepkiem emocjonalnych i dziecinnych haseł, odzwierciedlających jednie Twoje poglądy ( tak podejrzewam ) i nic więcej.

Albo takie żałości jak to:

Masz na to dowody ? Chociażby na pierwszą część zdania, że GW tworzy te porady z myślą o SB-kach ?

To jest dziecinada a nie poglądy polityczne.

X71
17-06-2010, 11:22
kilka dowodow dla Marata:
6. Michnik to przyjaciel Jaruzelskiego („odpieprzcie się od generała”, stan wojenny ok, itd)
http://www.youtube.com/watch?v=4h92-LdqT_k
http://www.youtube.com/watch?v=WPexUKYOnxw
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Wejchert
http://fundacjaobrony.salon24.pl/93385, ... hertem-iti (http://fundacjaobrony.salon24.pl/93385,macierewicz-wygral-z-wejchertem-iti)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mariusz_Walter
....dalej mi sie nie chce
Dla Witii:
http://info.wyborcza.pl/temat/wyborcza/emerytury+w+SB
a tam takie kwiatki jak te:

Wniosek w Trybunale nie wstrzymuje wejścia w życie ustawy (podobnie zresztą jest w przypadku emerytur pomostowych - one też czekają na rozstrzygnięcie w TK, a są już przyznawane i wypłacane).

MSWiA wyjaśnia, że gdyby Trybunał uznał zmiany w ustawie za niezgodne z konstytucją, a wcześniej Kowalskiemu zmniejszono by na jej podstawie świadczenie, to wtedy "orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego o niezgodności ustawy z Konstytucją stanowi podstawę do wznowienia postępowania, uchylenia decyzji lub innego rozstrzygnięcia".

Możemy więc liczyć na to, że emerytura będzie ponownie ustalona w dotychczasowej wysokości.

Skoro państwo polskie uznało, że nie dopuścili się oni żadnych draństw w czasie służby, to trzeba to respektować. Karanie tych funkcjonariuszy także może zostać zakwestionowane przez Trybunał.

Dziesięć lat temu Sejm uchwalił, że sędziów i prokuratorów, którzy do 1956 r. działali w NKWD, SB, UB, można pozbawić przywilejów emerytalnych. I Trybunał tej zasady nie zakwestionował. Jednak sędziowie swoje apanaże tracili w wyniku postępowania dyscyplinarnego. Pozytywnie zweryfikowani esbecy mogą się powoływać na ten casus.
Duzo rad dla SB-ekow mozna znalesc w samej gazecie gdzie odpowiada na pytania pracownik GW,wersja internetowa jest troszke uboga...
http://www.fronda.pl/news/czytaj/wyborc ... dla_ubekow (http://www.fronda.pl/news/czytaj/wyborcza_wydrukowala_poradnik_dla_ubekow)

W internecie jest tego mnostwo ale teraz nalezy zadac sobie pytanie co jest wiarygodnym zrodlem a co nie :lol:

glaca
17-06-2010, 11:23
pytanie brzmi: co z tego?
toć to same tajemnice poliszynela. czy oni kiedykolwiek zaprzeczali temu? nie wiem na co się tu oburzać.

X71
17-06-2010, 11:29
pytanie brzmi: co z tego?
toć to same tajemnice poliszynela. czy oni kiedykolwiek zaprzeczali temu? nie wiem na co się tu oburzać.

:)

Furvus
17-06-2010, 11:32
Z tej listy 26 pkt. większość jest prawdą, tylko że są dobierane wybitnie pod tezę i w zasadzie o niczym nowym nie mówią.

X71
17-06-2010, 11:39
Z tej listy 26 pkt. większość jest prawdą, tylko że są dobierane wybitnie pod tezę i w zasadzie o niczym nowym nie mówią.
no racja,tez problemem jest np znalesc dowod ze mlody Tusk pracuje dla GW,musialbym biegac z apartatem po budynku tejze gazety a potem wrzucic to na org-a.Na koncu Marat bylby pewnie nie do konca pewien czy to ten sam gosc a reszta zjechala by mnie w stylu "co z tego?normalna praca"Zas gdybym nic nie zrobil uznaliby mnie za dzieciaka ktory nie ma zadnego dowodu.Poprostu takie kolo i nic z tego nie wynika jak dla mnie ;)

Evanger
17-06-2010, 11:43
Polecam Wikicytaty - JKM.
Tam zobaczycie oskarżenia na każdego polityka i na każde służby z nim (niby) związane :lol:

Marat
17-06-2010, 11:56
no racja,tez problemem jest np znalesc dowod ze mlody Tusk pracuje dla GW,musialbym biegac z apartatem po budynku tejze gazety a potem wrzucic to na org-a.Na koncu Marat bylby pewnie nie do konca pewien czy to ten sam gosc a reszta zjechala by mnie w stylu "co z tego?normalna praca"Zas gdybym nic nie zrobil uznaliby mnie za dzieciaka ktory nie ma zadnego dowodu.Poprostu takie kolo i nic z tego nie wynika jak dla mnie ;)

Sęk w tym, że ja nigdzie nie napisałem, że w to nie wierze ( ani, że to prawda ). Wchodzisz w dyskusje, piszesz pewne rzeczy, twierdzisz, że są na nie niezbite dowody - to i podaj je, jak ktoś tego żąda. No ale lepiej komuś przylepić łatkę i bawić się w jasnowidza, przewidując co on ci na to odpowie.

X71
17-06-2010, 12:10

Sęk w tym, że ja nigdzie nie napisałem, że w to nie wierze ( ani, że to prawda ). Wchodzisz w dyskusje, piszesz pewne rzeczy, twierdzisz, że są na nie niezbite dowody - to i podaj je, jak ktoś tego żąda. No ale lepiej komuś przylepić łatkę i bawić się w jasnowidza, przewidując co on ci na to odpowie.

ok,to co podalem to dowody czy nie?

Marat
17-06-2010, 12:17

Nie, to są sobowtóry Michnika i Wajdy 8-)

X71
17-06-2010, 12:22

Nie, to są sobowtóry Michnika i Wajdy 8-)

rozumiem,czyli zostajemy przy tym:

Czyli dowodów nie dostanę - typowa zagrywka z twojej strony. Najpierw mówisz, że obliczu niezbitych dowodów ciemniaki nie uwierzą, a poproszony o nie, nie dajesz ich. Wykop to nie jest źródło, ani dowód.

Marat
17-06-2010, 12:31
Ale mnie kompletnie nie obchodzi czy to prawda, czy nie i nie mam zamiaru odnosić się do tego. Po prostu denerwuje mnie twoje ciągłe gadanie o niezbitych dowodach. Ktoś podaje link do Wykop, inna osoba podaje w wątpliwość wartość tego dowodu, a ty na to:

Dlatego prosiłem byś w końcu podał te ewidentne dowody, a nie poprzestawał tylko na gadaniu o nich.

PaskudnyPludrak
17-06-2010, 12:32
@X71 ponawiam pytanie być może ci umknęło ,a bardzo mnie interesuje twoje zdanie na ten temat

@x71
A co powiesz na to
"Cudowne przypadki z życia Kaczyńskich

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego.
Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle.
W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalkii, jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków
i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską.
Opowieściami o wykańczaniu bolszewików?
Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?"

Tekst pochodzi z tego samego zródła które mówi o wszelakich,byłych agentach,bolkach itp,spiskach żydomasońskich i innych dyrdymałach,piszę również na tej stronie , jaka jest rzekomo prawdziwa narodowość blizniaków ;)

X71
17-06-2010, 12:37
no ok Marat,ale podalem kilka dowodow w postaci filmikow gdzie delikwent wypowiada te slowa tylko dlatego ze zostalem oskarzony o to ze nie rozumiem pojecia "dowod".Chcialem uslyszec cos w stylu "nie,to nie jest jeszcze dowod" albo "tak,to sie nadaje jako dowod" :D

@X71 ponawiam pytanie być może ci umknęło ,a bardzo mnie interesuje twoje zdanie na ten temat
prosze o dowod

PaskudnyPludrak
17-06-2010, 13:06
prosze o dowod
o jaki dowód ? ten tekst daje tylko do myślenia,czy wg ciebie nie jest dziwne że byłemu żołnierzowi AK w czasach największego komunizmu ,żyło się tak dobrze i pomyślnie -mieszkanie na żoliborzu,posadka na politechnice itd ?
A w filmie kto grał ? (może z castingu się tam dostali ?)
Czy taki znawca tematu Sb'ków,agentów,spisków nie widzi w tym nic dziwnego , podejrzanego ?

X71
17-06-2010, 13:22
prosze o dowod
o jaki dowód ? ten tekst daje tylko do myślenia,czy wg ciebie nie jest dziwne że byłemu żołnierzowi AK w czasach największego komunizmu ,żyło się tak dobrze i pomyślnie -mieszkanie na żoliborzu,posadka na politechnice itd ?
A w filmie kto grał ?
Czy taki znawca tematu Sb'ków,agentów,spisków nie widzi w tym nic dziwnego ?

Czyli dowodu nie dostane :) A co do pytania to Kaczynski jest podejrzany,teraz tylko czekam az pojawi sie ktos taki jak Gontarczyk czy Cenckiewicz i wyciagnie brudy.Swoja droga dziwne ze to sie jeszcze nie stalo :roll:

a tutaj podobny przypadek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Gieysztor

Czytalem kiedys ze komunisci robili duzo zeby przekonac AK-owcow do przejscia na swoja strone tak dla opinii publicznej.Tak czy inaczej pozostaje nam czekac az ktos sie zajmie historia Rajmunda,bardzo mozliwe ze juz takich bylo wielu i nic ciekawego nie znalezli...skoro propagandzisici PO zajmuja sie takimi sprawami jak kot,konto czy zona.

glaca
17-06-2010, 22:53
kolejna złota myśl jarka:

"Prywatyzacja to uciekanie państwa od odpowiedzialności! tchórzostwo!"
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/9 ... rowia.html (http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/97455,j_kaczynski_rzad_ucieka_od_odpowiedzialnosci _za_sluzbe_zdrowia.html)

rosnie nam nowy klasyk ekonomii politycznej jak w ryj szczelil, marks sie schowa, zobaczycie :twisted:

KWidziu
18-06-2010, 07:50
Mocne ;]

Elrond
18-06-2010, 10:50
"Prawicowiec" z niego jak cholera :lol:

A tu nowy spot :lol: :

http://www.youtube.com/watch?v=rJYrvs7s ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=rJYrvs7sUZI&feature=player_embedded)

Salvo
18-06-2010, 15:06
Komorowski oczywiście, chociaż go mało lubię, ale to jedyny normalny spośród nich wszystkich.

apollo7100
18-06-2010, 16:24
a tu jaki dowód ze dobrze prowadzona kampania ma swoje efekty...

glaca
18-06-2010, 16:28
reklamy google: szpiegują i wiedzą co mają pokazywać ;/
ależ mnie ta kozia morda wku***a 8-)

Witia
18-06-2010, 19:45
ależ mnie ta kozia morda wku***a 8-)
To jej nie oglądaj i nie komentuj takimi słowami

MateuszKL
18-06-2010, 21:44
Już miałem dobrą wolę żeby zagłosować w drugiej na Jarka ze względu na Bronka, ale wycofuję się z tego zamierzenia. Na karcie narysuję coś tylko przy nazwiskach tych mend.

Lena
18-06-2010, 22:06
A ja muszę zagłosować na Komorowskiego, bo nie chcę, aby wygrał Kaczor. Oddałabym swój głos na Napieralskiego, ale w tym przypadku będzie to zmarnowany głos :|

Aquila
18-06-2010, 22:51
Dwaj główni kandydaci, to mniejsze zło, jak to mówią. Wolę Bronka, ale tak poważnie - dziś głosowałbym na Napieralskiego.

Elrond
19-06-2010, 01:19
Dwaj główni kandydaci, to mniejsze zło, jak to mówią. Wolę Bronka, ale tak poważnie - dziś głosowałbym na Napieralskiego.

A ja muszę zagłosować na Komorowskiego, bo nie chcę, aby wygrał Kaczor. Oddałabym swój głos na Napieralskiego, ale w tym przypadku będzie to zmarnowany głos :|

Jakby to była jakakolwiek różnica poza kosmetyką...

A tu newsy z końcówki kampanii:

http://www.stalowka.net/wiadomosci.php?dx=4933
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3496 ... rzegu.html (http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,8029101,Komorowski_w_St__Woli___Kaczynski_ w_Tarnobrzegu.html)

A teraz przypomnijmy sobie za kadencji którego ministra obrony uwalono obiecujący program artyleryjski "Krab"(teraz ma być "Homar" dla odmiany), który miał być realizowany przez zakłady w Stalowej Woli. Ale to było tak dawno temu, że lud już zdążył zapomnieć. Ba pewnie sam Bronek nawet już nie pamięta, bo co takiego tytana umysłu interesują takie pierdoły...

KWidziu
19-06-2010, 08:27
Krab się wlecz, Langusta jest do kitu(jeżeli się jej szybko nie zmodernizuje), dalekosiężny Homar- nawet boję się pomyśleć co z niego wyjdzie i od kogo pociski trzeba będzie kupować. A żeby było śmieszniej to bardzo potrzebnych dział ciągnionych nie ma bodaj wcale. Teraz jeszcze mają artylerii zmieniać strukturę i chyba ciąć etaty, ale jak to ktoś napisał: w wojsku mamy 751 etatów w orkiestrach więc jest dobrze ;]

Elrond
19-06-2010, 12:22
http://www.tvn24.pl/2348674,28378,0,0,1,wideo.html - idzie w ślady Ola discopola, ach te kocie ruchy :lol:

Krab się wlecz,

Ten sam kandydat, którego ministrowanie sprawiło, że się wlecze, teraz obiecuje pracownikom tej samej fabryki cuda na kiju. Gdyby pracownicy mieli lepszą pamięć, to powinni kandydata kijami pogonić, ale może ze względu na instynkt samozachowawczy tego nie robią, bo się władyka jeszcze obrazi i co będzie :?: Jak już tłumaczył nam Napoleon, jak się polityka pogoni, to polityk nic nie "załatwi" ;)

Adamsky
19-06-2010, 12:25
Administracja zaspała i temat nie jest zamknięty na czas ciszy wyborczej. To się chwali, nie ma jak bunt przeciwko systemowi, ale kara od 500 tys. do miliona robi wrażenie.

Marek Aureliusz
19-06-2010, 12:57
Administracja zaspała i temat nie jest zamknięty na czas ciszy wyborczej. To się chwali, nie ma jak bunt przeciwko systemowi, ale kara od 500 tys. do miliona robi wrażenie.
Pfff, też mi coś. Nie dajmy się zwariować. To są luźne dyskusje na forum a nie agitacje sztabów. To tak jakby ludziom zabronić w domu w gronie znajomych rozmawiać o tym kto jest ich ulubionym kandydatem i dlaczego. Ich też trzeba ukarać?
Adamsky nie popadaj w obłęd. W Polsce (póki co) nie ma policji myśli i nikt nie będzie sprawdzał co się dzieje na tym forum. Po za tym jak już powiedziałem my nie robimy nic złego. Cisza wyborcza dotyczy kandydatów i ich sztabów a nie zwykłych ludzi.

MateuszKL
19-06-2010, 12:59
Jeśli temat został założony przed cisza wyborczą, nie widzę problemu.

Amrod
19-06-2010, 13:12
No dobrze, to pobawmy się w dorosłych i prawdziwą ciszę wyborczą. Tak prewencyjnie zupełnie, bo a nóż widelec nożyczki.

Amrod
20-06-2010, 19:11
Free for all. Temat otwarty.

Adamsky
20-06-2010, 19:15
Chleba i Igrzysk. Tak można podsumować całe to podniecenie wyborami. L*d się cieszy, media podgrzewają atmosferę, zarządcy niewolnikami mogą spać spokojnie. Demokracja znów zwyciężyła. Wraca stare.

Elrond
20-06-2010, 19:24
A ja olałem ciepłym moczem te wybory 8-)
Jedyną rzeczą, która trochę cieszy to wynik JKM. Wyprzedził Pawlaka, Olechowskiego, Leppera i inne ikony polityki III RP. Ale jego wynik to i tak dużo za mało, żeby być choćby zadowolonym.

Lucasus
20-06-2010, 19:30
No to teraz możemy się szykować do wojny na noże. A czwarty wynik Korwina nastraja pozytywnie przed przyszłorocznymi wyborami parlamentarnymi!

Adamsky
20-06-2010, 19:37
Niestety, ale JKM winien mieć minimum 5%, by coś to znaczyło. 2,3% to... tradycyjnie.
Ale to tylko sondażowe wyniki. Poczekajmy.

glaca
20-06-2010, 19:39
http://czlowiekmelon.wrzuta.pl/film/5eC ... o_wyborach (http://czlowiekmelon.wrzuta.pl/film/5eCuwN72wOA/george_carlin_o_wyborach)
zagłosowaliście to teraz nie narzekajcie 8-)

KWidziu
20-06-2010, 19:46
A ja olałem ciepłym moczem te wybory

Także olałem ;) Ciekawe ilu jeszcze olało ;))

Furvus
20-06-2010, 19:52
No to teraz możemy się szykować do wojny na noże. A czwarty wynik Korwina nastraja pozytywnie przed przyszłorocznymi wyborami parlamentarnymi!
Ale z takim wynikiem Korwin ze swoją partią i tak by nie wszedł do sejmu ;) Poza tym nie wydaje mi się że pójdą na noże. Kaczyński robi w tej kampanii za kandydata dialogu, spokoju i łagodności (poza momentami gdy jest sobą ;) ), więc teraz zmiana podejścia zaprzepaściłaby ten wizerunek. Komorowski jako faworyt nie powinien wykonywać żadnych kontrowersyjnych ruchów, które mogłyby zniechęcić do niego wyborców. W sumie jestem ciekaw bezpośredniej debaty między nimi, zobaczymy kogo sztab lepiej przygotował :)

Witia
20-06-2010, 20:01
Korwin nareszcie na pierwszej stronie ;)

glaca
20-06-2010, 20:03
ale obaj teraz beda wlazic w tylek napieralskiemu :roll:
tyle, że on predzej poprze jarka... :lol:

Brave
20-06-2010, 20:07
Wiecie może kiedy się pojawią te ostateczne wyniki I tury?

No, ale w sondażach Korwin miał 2,3%, teraz 3% - bd lepiej ;)

Lucasus
20-06-2010, 20:10
Tak czy inaczej JKM stał się 4tą siłą polityczną w kraju... Teraz tylko zamiast gadać głupoty o odbieraniu praw wyborczych kobietom powinien skoncentrować się na wytykaniu "liberalnych" posunięć naszego "liberalnego" rządu.

Witia
20-06-2010, 20:18
Jest jeszcze problem. On już swoje lata ma... za jakiś czas ktoś będzie musiał zająć jego miejsce. Kto ?

Iron_Marcin
20-06-2010, 20:25
ale obaj teraz beda wlazic w tylek napieralskiemu :roll:
tyle, że on predzej poprze jarka... :lol:
moim zdaniem nie powinien nikogo popierać. w ten sposób ma szanse, by nie tracić ani w partii, ani wśród elektoratu. wg. sondaży uzyskał najlepszy wynik dla lewicy od wyborów w 2001* roku, więc jeżeli będzie miał jaja, by umiejętnie tym poparciem rozegrać, lewica ma szansę na powrót.

byle by tylko nie spieprzył sprawy, jak Borowski w 2005

*edit: zapomniałem o wyborach samorządowych w 2002 roku, gdzie SLD+UP miały bodajże 24%

Brave
20-06-2010, 20:27
Jak uda się mu dobić do 5% to będzie już nice :D A te wyniki co teraz podają to tylko sondażowe?

glaca
20-06-2010, 20:36
moim zdaniem nie powinien nikogo popierać
Po raz - wbrew pozorom dość znacząca część elektoratu SLD to ludzie o przekonaniach lewicowych, którzy na PO nie zagłosują nigdy w życiu, więc napieralski i kaczynski mogą się dogadać.
Po dwa - naturalnym wrogiem środowiska związanego z Kaczyńskimi od zawsze był raczej salon UD/UW/KLD niż SLD.
szoku nie będzie, a koalicję przecież mają od dawna w kuluarach ;]

X71
21-06-2010, 01:46
tutaj gdzie jestesm to Korwin i Jarek panuje,plakaty Komorowskiego porozwieszane co slup sa zamazane sprayem...nawet irole maja dosc tej nieznanej dla nich mordy hehheeh

PS wygra Komorowski i teraz czekamy rodacy na rozwoj wydarzen....zeby nie bylo ze jakis tam X71 glosil ze to zguba dla Polski....hahaahah

Napoleon7
21-06-2010, 07:48
Dla równowagi ( ;) ) - Powiat Raciborski: 53 do 28 dla Komorowskiego. Od razu widać gdzie mieszkają rozsądni ludzie... :)

KWidziu
21-06-2010, 08:10
Od razu widać gdzie mieszkają rozsądni ludzie... :)

I że omijają teren Raciborza... :D

Zakapior-san
21-06-2010, 08:52
Od razu widać gdzie mieszkają rozsądni ludzie...
Rozsądni niczym targowiczanie. Odkryliśmy (Geofizyka Kraków) duże złoża gazu w Polsce co pozwoliłoby nam uniezależnić się częściowo od ruskich dostaw. Jednak koncesje na wydobycie Tusk ze swoją bandą rozdał na prawo i lewo (oczywiście za bezcen) zachodnim przedsiębiorcom a z ruskimi podpisali umowę na drogi gaz na X lat. Koło Jasła Niemcy już robią odwierty. PO robi z nas nie tylko wasala UE i USA ale też Rosji. Prywata, krótkowzroczność i lizanie d* mocarstwom ościennym jak w XVIII wieku.
Ps: Korwin mówił że w I turze głosuje się za sympatią a w II wybiera mniejsze zło. Zagłosowałem na niego i jestem dumny że zajął 4 miejsce i przegonił Pawlaka. W drugiej turze zagłosuję na Kaczora, bo choć gębę ma tak samo paskudną jak Komor i program niewiele się różniący to przynajmniej ruskim nie pcha się bez wazeliny jak Parobki Obcokrajowców.

Lena
21-06-2010, 10:29
To przykre, że Kaczyński nawet podczas przemówienia po wynikach nie potrafił zachować dla siebie swoich złośliwości i zawiści.
Brak klasy, brak taktu... i oczywiście musiał wspomnieć o Smoleńsku.
Oby przegrał z kretesem 4 lipca.
Zastanawia mnie jeden fakt: czy ludzie zapomnieli jakim był premierem?

Furvus
21-06-2010, 10:51
Dla równowagi ( ;) ) - Powiat Raciborski: 53 do 28 dla Komorowskiego. Od razu widać gdzie mieszkają rozsądni ludzie... :)
LOL! :D
Widzę że jeszcze nikt jeszcze o tym nie wspomniał ;)
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728 ... jacy_.html (http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8041074,Blamaze_sondazowe__Wynik_nie_jest _satysfakcjonujacy_.html)

MateuszKL
21-06-2010, 11:01
Inteligencja z TV rzekła "2,5% dla JKM to taki happening był". Drodzy wyborcy Korwina, wasze głosy nie mogą być brane pod uwagę jako poważne. Bo nie i już.

Iron_Marcin
21-06-2010, 11:22
Widzę że jeszcze nikt jeszcze o tym nie wspomniał ;)
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728 ... jacy_.html (http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8041074,Blamaze_sondazowe__Wynik_nie_jest _satysfakcjonujacy_.html)
dziwisz się? obecnie media nie przedstawiają informacji, lecz je sprzedają. to, że telewizje komercyjne znacząco pomyliły się w sondażach to chwyt marketingowy - tamte telewizje chciały taki wynik przedstawić, więc Polsat i TVN je kupiły.

Furvus
21-06-2010, 11:37
Myślę że chodziło tu jednak bardziej o metodologię. Badania dla prywatnych stacji zostały wykonane telefonicznie, natomiast OBOP przeprowadził dla TVP tzw. exit polls. Sondaże telefoniczne zwykle są mniej dokładne. Poza tym rozwaliły mnie tłumaczenia tego kolesia z SMG/KRC, że "aż siedem procent ankietowanych odmówiło podania swojego głosu", gdzie w innej części artykułu jest że błąd miał wynosić 2,8% :mrgreen: Przecież te 7% należy w takim razie doliczyć do błędu.

PaskudnyPludrak
21-06-2010, 11:55
. Odkryliśmy (Geofizyka Kraków) duże złoża gazu w Polsce co pozwoliłoby nam uniezależnić się częściowo od ruskich dostaw. Jednak koncesje na wydobycie Tusk ze swoją bandą rozdał na prawo i lewo (oczywiście za bezcen) zachodnim przedsiębiorcom a z ruskimi podpisali umowę na drogi gaz na X lat. Koło Jasła Niemcy już robią odwierty.
taa szkoda tylko że Polski nawet nie było stać na sprawdzenie czy ten gaz łupkowy w ogóle jest,nie wspominając o odwiertach a co dopiero o wydobyciu,nie mamy odpowiednich technologi i nas na nie stać ,a opracowanie swoich graniczy z cudem ,więc albo mogliśmy tylko sobie gadać o tym gazie,albo z kimś współpracować w tym przypadku z zachodnimi firmami,ale oczywiście taki Rydzyk mówi ludziom że rozkrada się Polskę.
Niestety mam przeczucia że szkodnik Kaczor-Kalkstein(przyczajony agent doskonały) wygra ,on i jego poplecznicy potrafią prać mózgi ludziom zwłaszcza nierobom,pseudopatriotom ,gadając bajeczki o Wielkiej Polsce .

glaca
21-06-2010, 11:58
fundamentalna różnica czy prezydentem będzie Jarosław Komorowski czy Bronisław Kaczyński :)

Adamsky
21-06-2010, 11:59
Jest jeszcze problem. On już swoje lata ma... za jakiś czas ktoś będzie musiał zająć jego miejsce. Kto ?
To proste - nikt. Gdy zabraknie JKM, zacznie się prawdziwa, niczym nie krytykowana demokracja, czyli socjalizm w rodzaju szwedzkiego państwa, jednak w przeciwieństwie do Skandynawii - przeżartego korupcją. Tym samym kraj będzie bankrutował, ponieważ finansowo będzie zawsze na dorobku, a sprawy socjalne są niecierpiące zwłoki, by utrzymać się u władzy. Koniec JKM, to koniec wszelkiego liberalnego konserwatyzmu w pewnym środkowoeuropejskim kraju nad Wisłą. Ale do tego czasu jeszcze różowa lewica (w odróżnieniu od pomarańczowego PO i PiS'u) dorwie się do władzy.

glaca
21-06-2010, 12:01
yyy... to jkm ma jakąś realną siłę, że ów liberalizm podtrzymuje przy życiu..? i to gdzieś w prawdziwym świecie, a nie na demotach, jutubie czy joemonsterze..?
lepiej byś nr w totka przewidział nostradamusie.

Adamsky
21-06-2010, 12:36
Tak, ma realną siłę. Tak, w prawdziwym świecie. Nie, nie gram w gry hazardowe.

glaca
21-06-2010, 12:41
Tak, ma realną siłę. Tak, w prawdziwym świecie.
ok. widzę, że same konkrety ;)
a już mi się zdawało, że jego fani występują tylko na ww. stronkach. całkiem licznie, ale co z tego skoro mają >15 lat...
zniknie jkm to sobie znajdą innego pokemona do wyrażania swojego małoletniego buntu.

Napoleon7
21-06-2010, 15:17
Inteligencja z TV rzekła "2,5% dla JKM to taki happening był". Drodzy wyborcy Korwina, wasze głosy nie mogą być brane pod uwagę jako poważne. Bo nie i już.

Bez obrazy, ale gdyby w wyborach startował Kaczor Donald, to 3 % miałby jak w banku. Każdy wynik, który ma poniżej 5 % praktycznie nie ma wiekszego znaczenia.

A co do gazu... Będziemy mieli Kaczyńskiego za prezydenta - będziemy mieli gaz. W łupkach. Kilometr-dwa pod ziemią.
I będziemy się m,ogli cieszyć, że ten gaz mamy (albo i nie - bo dokładnie nie będzie wiadomo). I będziemy się tym mogli cieszyć całe 5 lat, a może nawet 10! Zachowując ten gaz "ku chwale Ojczyzny" (z dumą, żeśmy dóbr narodowych nie rozsprzedali). Po takiej wizji to nic tylko glosować na Kaczyńskiego a za rok na PiS...

Furvus
21-06-2010, 15:21
Plusem bytności Korwina gdzieś na obrzeżach życia politycznego jest to, że jakaś część każdego młodego pokolenia zapozna się z ideami konserwatywno-liberalnymi. Może później, np. jak jakiś polityk będzie podnosił podatki, to taki dawny "korwinista" na niego nie zagłosuje, bo gdzieś z tyłu głowa zaświta mu, że nie ma większej zbrodni w przypadku polityka niż podnoszenie podatków :mrgreen:

Napoleonie, problemem z łupkami i rządem PO jest nie to, że wydano licencje na odwierty i późniejsze wydobycie gazu, ale że wydano je za śmieszne pieniądze. Polska ma dostać 1% przychodów z przyszlego wydobycia, gdzie standardem na świecie jest 20%.

EDIT: http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728 ... winna.html (http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8043783,Eksperci__rozbieznosci_w_sondazac h_wyborczych___winna.html) Jakie ładne potwierdzenie mojego postu wyżej :)

Zakapior-san
21-06-2010, 16:57
Czas poświęcony w TVP dla poszczególnych kandydatów w trakcie kampanii wyborczej:
Komorowski 43 h 9 min
Kaczyński 23 h 19 min
Napieralski 19 h 28 min
Pawlak 13 h 31 min
Lepper 3 h 22 min
Ziętek 2h 5 min
Morawiecki 1 h 57 min
Korwin- Mikke 1h 41 min
Jurek 1 h 23 min
Olechowski 1 h 15 min

I jak tu się przebić kandydatom spoza "bandy czworga" skoro ludzie po prostu o nich nie wiedzą???
Układ stworzony 20 lat temu przez generała Kiszczaka działa sprawnie. :oops:

glaca
21-06-2010, 17:04
Układ stworzony 20 lat temu przez generała Kiszczaka działa sprawnie.
bo oczywiście żyjemy 20 lat temu kiedy z mediów była jedynie tvp..?
hello?

Zakapior-san
21-06-2010, 17:08
bo oczywiście żyjemy 20 lat temu kiedy z mediów była jedynie tvp..?
na którym innym kanale były audycje komitetów wyborczych?
W "faktach" czy "wydarzeniach" jakoś też nie widziałem innych kandydatów oprócz "góry".
hello?

glaca
21-06-2010, 17:14
nie wiem. nie mam telewizora :lol:

ale i tak: są inne media i tam wszyscy mieli równe szanse do popisania się.
ale jak powiedział carlin: f*ck society, f*ck hope. politycy są tacy sami jak naród. którykolwiek idiota wygra- będzie idealnie odzwierciedlał jego charakter. ludzie nie wybierają lepszych od siebie- wybierają takich samych jak oni sami.

PaskudnyPludrak
21-06-2010, 17:21
Sztab szatańskiego Bronka pokazywał też w masońskiej TVN ,a jakim świetle przedstawiano ich kandydata w TVP ,i okazuję że niemal tylko i wyłącznie w złym świetle,do tego nie tylko w roli kandydata ,ale również marszałka,i pełniącego obowiązki prezydenta :mrgreen: .

Zakapior-san
21-06-2010, 17:32
Za... szanse. Zwykły Polak nie ma czasu, żeby szukać info na necie o kandydatach których nie można zobaczyć w TV. Do tego dochodzą ludzie którzy nie mają neta lub nie potrafią go obsłużyć. Zwykły Polak włącza po pracy wieczorem telewizor i widzi tam Kaczora/Komora i między nimi wybiera lub olewa to i nie idzie głosować. Taka prawda.

Elrond
21-06-2010, 17:57

Widać, że minimum 81% mieszkańców powiatu raciborskiego( z tych, którzy się pofatygowali na wybory), politycznego rozsądku nie ma ani odrobinę ;)

To przykre, że Kaczyński nawet podczas przemówienia po wynikach nie potrafił zachować dla siebie swoich złośliwości i zawiści.

Tzn. o którym przemówieniu mówisz :?:

A jak na ten wynik miałby się patrzyć przeciętny leming, skoro jest wytresowany, że JKM to samo "zuo"...

taa szkoda tylko że Polski nawet nie było stać na sprawdzenie czy ten gaz łupkowy w ogóle jest,nie wspominając o odwiertach a co dopiero o wydobyciu,

To nie jest zadanie "Polski", tylko różnych firm(przede wszystkim firm prywatnych). Tylko jak władze III RP od 20 lat robią co w ich mocy, by nie było w Polsce normalnego kapitalizmu, a w firmach państwowych(ewentualnie z udziałami państwa), które mogłyby się tym zająć, rządzą często ludzie z partyjnego nadania albo zawodowi związkowcy, to jest jak jest...

nie mamy odpowiednich technologi i nas na nie stać ,a opracowanie swoich graniczy z cudem,

Poza Amerykanami nie ma ich nikt na świecie.

więc albo mogliśmy tylko sobie gadać o tym gazie,albo z kimś współpracować w tym przypadku z zachodnimi firmami,ale oczywiście taki Rydzyk mówi ludziom że rozkrada się Polskę.

Nie wiem co mówił Rydzyk(widać masz lepsze rozeznanie w programach jego mediów), ale gdybyś poza udawaniem "oświeconego" zechciał się zainteresować tematem, to byś wiedział, że problemem są tutaj opłaty eksploatacyjne. Socjalistyczne państwo, które z tubylczego przedsiębiorcy jest gotowe zedrzeć skórę, wobec zachodnich firm zachowuje się jak raj podatkowy.

To proste - nikt.

Są w Polsce ludzie do tej roboty dużo lepsi, niż JKM, tylko rozsądnie trzymają się z dala od polityki.

Gdy zabraknie JKM, zacznie się prawdziwa, niczym nie krytykowana demokracja, czyli socjalizm w rodzaju szwedzkiego państwa, jednak w przeciwieństwie do Skandynawii - przeżartego korupcją.

O nie, np. takiej swobody prowadzenia działalności gospodarczej to w III RP nie będzie nigdy. Co najwyżej z rozmiarami wydatków rządowych nasi milusińscy będą się chcieli zbliżyć do Skandynawii ;)

Tym samym kraj będzie bankrutował, ponieważ finansowo będzie zawsze na dorobku, a sprawy socjalne są niecierpiące zwłoki, by utrzymać się u władzy.

Im szybciej III RP zbankrutuje, tym lepiej dla nas i przyszłych pokoleń.

Koniec JKM, to koniec wszelkiego liberalnego konserwatyzmu w pewnym środkowoeuropejskim kraju nad Wisłą. Ale do tego czasu jeszcze różowa lewica (w odróżnieniu od pomarańczowego PO i PiS'u) dorwie się do władzy.

Jego w realnej polityce nigdy w III RP nie było, więc nic się nie zmienia. A na JKM i jego świcie ludzie i środowiska wolnościowe w Polsce się nie kończą.

Bez obrazy, ale gdyby w wyborach startował Kaczor Donald, to 3 % miałby jak w banku. Każdy wynik, który ma poniżej 5 % praktycznie nie ma wiekszego znaczenia.

Powiedz to koalicjantom swojej partii czy różnym kandydatom "salonowym", którzy przegrywali nawet z JKM :lol:

A co do gazu... Będziemy mieli Kaczyńskiego za prezydenta - będziemy mieli gaz. W łupkach. Kilometr-dwa pod ziemią.
I będziemy się m,ogli cieszyć, że ten gaz mamy (albo i nie - bo dokładnie nie będzie wiadomo). I będziemy się tym mogli cieszyć całe 5 lat, a może nawet 10! Zachowując ten gaz "ku chwale Ojczyzny" (z dumą, żeśmy dóbr narodowych nie rozsprzedali). Po takiej wizji to nic tylko glosować na Kaczyńskiego a za rok na PiS...

Pieniądze z gazu łupkowego mogą przedłużyć agonię III RP, więc faktycznie lepiej by ten gaz jeszcze trochę poleżał pod ziemią - otwarcie namawiasz mnie do głosowania na Kaczora w drugiej turze :lol:
A na poważnie, co do "cieszenia się" tymi bogactwami naturalnymi, nawet jak zasoby okażą się wielkie i możliwe do wydobycia, to miną lata nim zaczną komukolwiek przynosić zyski. Długie lata.

Plusem bytności Korwina gdzieś na obrzeżach życia politycznego jest to, że jakaś część każdego młodego pokolenia zapozna się z ideami konserwatywno-liberalnymi. Może później, np. jak jakiś polityk będzie podnosił podatki, to taki dawny "korwinista" na niego nie zagłosuje, bo gdzieś z tyłu głowa zaświta mu, że nie ma większej zbrodni w przypadku polityka niż podnoszenie podatków :mrgreen:

Coś w tym jest - dzięki jego obecności jakieś 10 lat temu zainteresowałem się właśnie z ideami liberalnymi. Bez niego może bym się nie zainteresował, nie miałbym dzisiejszej wiedzy. Może byłbym dziś ignorantem i głosował jak grzeczny leming na Bronka :lol:

Bez dostępu do TV(a żeby w III RP ją prowadzić trzeba mieć na to zgodę reżimu) kandydat jest poza zasięgiem dla znakomitej większości ciemnego ludu, więc w demokracji nie istnieje. Smutna prawda.

To by pasowało do kilku innych topiców, ale jest też aktualne w tym:

http://podatki.onet.pl/pomoc-ale-nie-z- ... rasa-detal (http://podatki.onet.pl/pomoc-ale-nie-z-podatkow,19923,3301117,1,prasa-detal)

A później tacy ludzie wierzący w dobre wróżki wybierają prezydenta - prawdopodobnie takiego samego ekonomicznego ignoranta.

KWidziu
21-06-2010, 18:07

Przecież startował i miał w pierwszej turze 69,43%, a w drugiej 100%!!! :lol:

glaca
21-06-2010, 20:42
jak subtelnie jarek liże tyłek napieralskiemu:

Zdaniem kandydata PiS, dzisiaj warto używać tego słowa "lewica", a nie "postkomunizm". "Bo stało się coś symbolicznego, zwrócili na to uwagę inni, ale ja to też państwu powiem. W tej strasznej katastrofie (prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem) zginęli także ludzie - i to ludzie dojrzali - z tego pokolenia, które było aktywne jeszcze w PRL, z tamtej formacji. I jest w tym coś, co ma wymiar symbolu, i dlatego ja dzisiaj będę zawsze już mówił lewica, nie będę używał tego słowa, którego sam używałem" - powiedział Kaczyński.

Jak dodał, "oni tam pojechali oddać hołd ofiarom tego systemu, który kiedyś był także przez nich akceptowany". "Ale jest coś takiego, jak czynna skrucha, jest coś takiego, co powinniśmy uszanować. I to też chciałem powiedzieć" - mówił kandydat PiS na prezydenta.

a przecież do niedawna wg niego sld to byla organizacja przestępcza :lol:
ale spoko- sld nie jest maskotką michnika. pojedna się z rakowskim, kiszczakiem... ale napewno nie z Michnikiem, Geremkiem, Mazowieckim ;)
w koncu w pierwszym szeregu walki z postkomuną w pisie są tak zasłużeni działacze, jak Kryże (sędzia, który m.in. skazał Bronka ;)), Jasiński (członek PZPR, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych Urzędu Miejskiego w Płocku), czy niejaki Karski (członek ZSP startujący w wyborach z listy PRON do Rady Narodowej dzielnicy Żoliborz w 1988)

wąsatemu tez odbija
http://wiadomosci.onet.pl/2187607,12,ko ... ,item.html (http://wiadomosci.onet.pl/2187607,12,komorowski_mamy_zobowiazania_w_afganist anie,item.html)
dopiero co mial ich cofac, niech bierze sztucer i wypi***a sam strzelac do talibow.

o waszym pieszczochu też coś sie znalazlo nowego- wywiad w NIE ;]

NIE: Czy kobiety powinny glosowac?
jkm: Oczywiscie ze nie...bo kobiety potrzebuja opieki. glosowac beda zawsze za panstwem opiekunczym, czyli za socjalizmem. i dlatego czerwona holota chce, aby kobiety glosowaly.

ależ on mądrusi. co się dziwić, że kiedyś sam pociął się nożem ;]

Zakapior-san
21-06-2010, 21:16
glosowac beda zawsze za panstwem opiekunczym, czyli za socjalizmem. i dlatego czerwona holota chce, aby kobiety glosowaly.
hm... co prawda to prawda. To samo jest z wszelką maścią lumpów i pijaczków w osiedlach popegeerowskich. Bo im się "opieka" należy.
Tu mam ciekawsze kwiatki:
http://www.dziennik.pl/polityka/wybory- ... jecie.html (http://www.dziennik.pl/polityka/wybory-prezydenckie-2010/article631255/Wladza_przez_zbrojne_przejecie.html)

glaca
21-06-2010, 21:31
i dziwić się, że nikt go serio nie traktuje?

Witia
21-06-2010, 21:34
Dzięki temu przynajmniej o nim słychać ;) Ale faktycznie z niektórymi pomysłami przesadza. W każdym bądź razie lepszy przesadzający Korwin, niż ekonomiczna lewica.

Iron_Marcin
21-06-2010, 21:41
http://www.dziennik.pl/polityka/wybory-prezydenckie-2010/article631255/Wladza_przez_zbrojne_przejecie.html
niech się wypcha liberalnymi pakułami, ja głosowałem na Grzesia z premedytacją, gdyż obecny system mi odpowiada, a wariant prezentowany przez Napieralskiego - najbardziej.

jednak, gdybym teraz miał wybrać 'mniejsze zło', to pewnie na wybory bym nie poszedł. słodkie słówka i mruganie okiem do mnie, jako do lewicowego elektoratu jest przyjemne, ale nie wiem, czy szczere.

Zakapior-san
21-06-2010, 21:43
Korwin nie jest pozbawiony wad ale na obecną chwilę nie ma lepszej opcji niż on.
Ciekawy komentarz z netu:

Co po wyborach?
A nic w sumie - życie toczy się jak się toczyło - dług publiczny rośnie jak rósł z tendencjami wzrostowymi, podpisywane są i będą coraz to nowe ustawy nakładające na nas lepsze i ciaśniejsze łańcuchy, skala rabunku zapewne zwiększy się ale niewiele bo i nie bardzo jest co zwiększać...
Wszystko po staremu acz nabierając z wolna prędkości zmierzać będzie ku przepaści.
O istnieniu tej przepaści wiedzą już wszyscy, bo przez łoskot jaki było słychać po runięciu w nią Grecji trudno było dłużej utrzymywać, że to tylko taki element krajobrazu, nieciekawy i lepiej tam nie patrzeć skoro tu taka piękna parada, tam w sklepie wyprzedaż a w ogóle w TV leci taniec z dyszlami.
A specjalnie dla pana Iron Marcina mr Napiralski w akcji:
http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1n ... r_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY&feature=player_embedded)

Elrond
21-06-2010, 22:12
niech się wypcha liberalnymi pakułami, ja głosowałem na Grzesia z premedytacją, gdyż obecny system mi odpowiada, a wariant prezentowany przez Napieralskiego - najbardziej.

Spiesz się go kochać, bo może nie potrwać zbyt długo ;) A osobiście nie zagłosowałbym na człowieka, z którego w dyskusji pokonuje nawet przypadkowa staruszka.

ależ on mądrusi. co się dziwić, że kiedyś sam pociął się nożem ;]

Z tym nożem to były różne spekulacje ;)
Co do praw wyborczych kobiet, to kiedyś napisał, że najchętniej by odebrał głosy 90% kobiet i połowie mężczyzn czy jakoś tak - rzecz leży w statystyce. W USA kiedyś Ann Coulter(kobieta bądź co bądź) całkiem serio powiedziała, że choć jest kobietą, to odebrałaby innym(i sobie niestety też) prawo wyborcze, bo gdyby nie kobiety, to od czasu Kennedy'ego żaden Demokrata nie zasiadłby w Białym Domu. Z tego punktu widzenia faktycznie warto byłoby zaryzykować :lol:
Jak dla mnie, jak już mamy się bawić w demokrację, to niezbędne minimum to choćby najprostszy test wyborczy, by odsiać debili i ludzi chodzących "z obowiązku", a nie mających pojęcia o co chodzi. I do tego jakaś opłata wyborcza, np. ze 100 zł za prawo głosu w wyborach prezydenckich. To by odsiało kolejną kategorię, która na wybory chodzić nie powinna. Wtedy płeć, rasa, itp. nie byłyby problemem.

jak subtelnie jarek liże tyłek napieralskiemu:

Widocznie Jarek zmienił kurs i teraz chce by jego partia odzyskała zdolność koalicyjną. Ze wszystkimi. Mnie to nie dziwi - władza zawsze była dla niego i jego ekipy najważniejsza, szkoda tylko że ludzie niedoinformowani nazywali PiS "prawicą".
Bronek też w swoim przemówieniu lizał kandydatowi SLD tyłek i nawet powiedział, że "lewica na polskiej scenie politycznej jest potrzebna"(ciekawe komu :?: ). Od poparcia Napierniczaka zależy całkiem prawdopodobnie zwycięstwo w drugiej turze.

Iron_Marcin
21-06-2010, 22:14
http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY&feature=player_embedded
oczywiście, że znam ten film. prezydent prawie 40-sto milionowego państwa nie może wiedzieć wszystkiego, przecież od takich spraw są premier, ministrowie, doradcy, sejmiki wojewódzkie etc etc.

jestem także ciekaw, co Korwin-Mikke by odpowiedział na to pytanie
"proszę pani, pieniądze na szpitale weźmiemy z Pani portfela, gdyż zamierzam sprywatyzować szpitale. emeryturę zusowską pewnie też pani odbierzemy, bo publiczna służba zdrowia i ubezpieczenia społeczne to taki worek bez dna, do którego wszyscy się zrzucają, a tylko niewielu korzysta. dlatego ja ten worek spalę, i radźcie sobie sami. jak jesteście zaradni, to wam się uda, a jak jesteście 70-cio letnią staruszką, no to raczej się wam nie uda."

Elrond
21-06-2010, 22:20
oczywiście, że znam ten film. prezydent prawie 40-sto milionowego państwa nie może wiedzieć wszystkiego, przecież od takich spraw są premier, ministrowie, doradcy, sejmiki wojewódzkie etc etc

Ale że nie ma czegoś takiego jak "darmowa służba zdrowia" wiedzieć powinien...

Iron_Marcin
21-06-2010, 22:26
Ale że nie ma czegoś takiego jak "darmowa służba zdrowia" wiedzieć powinien...
Bronek powinien wiedzieć, żeby nie mówić o wyjściu polski z NATO, a JKM powinien wiedzieć, żeby tak głośno nie mówić o odbieraniu kobietom prawa głosu. każdemu zdarzają się wpadki, szczególnie w sytuacji kompletnego zaskoczenia. przynajmniej nie wyskoczył ze "spieprzaj babo".

z innej beczki - nie trzeba chyba każdemu tłumaczyć, że służba zdrowia nie jest i nigdy nie będzie darmowa - wszyscy pracujący się na nią zrzucają.

Witia
21-06-2010, 23:08
Bronek powinien wiedzieć, żeby nie mówić o wyjściu polski z NATO, a JKM powinien wiedzieć, żeby tak głośno nie mówić o odbieraniu kobietom prawa głosu. każdemu zdarzają się wpadki, szczególnie w sytuacji kompletnego zaskoczenia. przynajmniej nie wyskoczył ze "spieprzaj babo".
Nie. Filmik o którym rozmawiacie dobitnie pokazał, jaki jest poziom dzisiejszej polityki i polityków. Facet którzy pieprzy trzy po trzy populistycznymi hasełkami, że 'powinno być lepiej i bardziej kolorowo', nie powinien mieć racji istnienia na krajowej scenie politycznej. Zwykła babcia potrafiła wytknąć prostactwo jego polityki, a porównanie tego do gadaniny Korwina o kobietach jest zupełnie nieuzasadnione. Korwin przynajmniej mówi na głos co myśli i potrafi to umotywować mnie lub bardziej sensowną argumentacją. Napieralski jedyne co potrafi to mówić że 'powinno być lepiej'. Jak można głosować na tych pacanów ?
Nasze społeczeństwo osiągnęło status 'motłochu' ( tego samego motłochu, który zniszczył demokrację ateńską i był postrachem dla założycieli starożytnego Rzymu ), o czym świadczy chociażby fakt ogromnego poparcia dla partii centrowych, czyli populistycznych. Nie rozumiem gdzie powód do radości i wspierania polityków takich partii.

Napoleon7
22-06-2010, 08:47
Pierwszy wasz błąd Panowie polega na tym, że odmawiacie lewicy prawa do istnienia - bo lewica "jest potrzebna". Czy się to bowiem komu podoba czy nie, część ludzi (i to spora) ma przekonania lewicowe (i w sensie światopoglądowym i ekonomicznym). Podobnie jest potrzebna prawica i centrum. I to, że ugrupowania o takiej czy innej orientacji są potrzebne, nie należy mylić z tym kto ma rację a kto nie. Bo "racja" to pojęcie względne. JKM w wielu kwestiach (acz nie wszystkich!!!) ma wiele racji, ale wprowadzenie jego pomysłów w życie przyniosłoby katastrofę. To samo można powiedzieć o lewicy. Rzecz polega na tym, by każda grupa społeczna (a właściwie grupa osób o okreslonych poglądach) mogła znaleźć swoją reprezentację polityczną. W tym sensie jest potrzebna i lewica i prawica w wydaniu PiS czy UPR i inne ugrupowania...

PS.
Wyniki w Raciborzu (mieście) są jeszcze korzystniejsze dla komorowskiego niż w gminach powiatu ;)

MateuszKL
22-06-2010, 08:52
Na drodze kompromisu ku świetlanej przyszłości, świetnie. Ale czy możesz jakoś to uzasadnić, jaka jest z tego korzyść w innym wymiarze niż romantycznym?

lofdi
22-06-2010, 09:16
Pierwszy wasz błąd Panowie polega na tym, że odmawiacie lewicy prawa do istnienia - bo lewica "jest potrzebna". Czy się to bowiem komu podoba czy nie, część ludzi (i to spora) ma przekonania lewicowe (i w sensie światopoglądowym i ekonomicznym). Podobnie jest potrzebna prawica i centrum. I to, że ugrupowania o takiej czy innej orientacji są potrzebne, nie należy mylić z tym kto ma rację a kto nie. Bo "racja" to pojęcie względne.
PS.
Wyniki w Raciborzu (mieście) są jeszcze korzystniejsze dla komorowskiego niż w gminach powiatu ;)

Tylko ja mam takie pytanie, czy nasza obecna lewica, a to pojęcie przez większość utożsamiane jest z SLD, jest taką lewicą światopoglądową i ekonomiczną. Bo osobiście to wydaje mi się, że już Kaczyński jest bardziej lewicowy w kwestiach gospodarczych. Dla mnie SLD to nadal partia interesu, która tylko przed wyborami i w opozycji (nie zawsze zresztą) jest partią lewicową.

JKM w wielu kwestiach (acz nie wszystkich!!!) ma wiele racji, ale wprowadzenie jego pomysłów w życie przyniosłoby katastrofę. To samo można powiedzieć o lewicy. Rzecz polega na tym, by każda grupa społeczna (a właściwie grupa osób o okreslonych poglądach) mogła znaleźć swoją reprezentację polityczną. W tym sensie jest potrzebna i lewica i prawica w wydaniu PiS czy UPR i inne ugrupowania...

No tak, Pareto miał rację, ludzie są irracjonalni...

Elrond
22-06-2010, 09:50
Pierwszy wasz błąd Panowie polega na tym, że odmawiacie lewicy prawa do istnienia - bo lewica "jest potrzebna". Czy się to bowiem komu podoba czy nie, część ludzi (i to spora) ma przekonania lewicowe (i w sensie światopoglądowym i ekonomicznym).

Część ludzi(w III RP większość uprawnionych do głosowania) jest w kwestiach polityczno-ekonomicznych kompletnymi ignorantami. Nie odmawiam im prawa istnienia, odmawiam im prawa głosu.

Podobnie jest potrzebna prawica i centrum.

Towarzysze z Magdalenki myśleli inaczej :lol: Prawica owszem jest potrzebna, tylko skoro tak dlaczego w obecnym polskim parlamencie siedzą tylko 4 partie socjalistyczne :roll: :?:

Rzecz polega na tym, by każda grupa społeczna (a właściwie grupa osób o okreslonych poglądach) mogła znaleźć swoją reprezentację polityczną.

Złodzieje, idioci i męty też powinni :?:

W tym sensie jest potrzebna i lewica i prawica w wydaniu PiS czy UPR i inne ugrupowania...

Chyba nie twierdzisz, że PiS jest prawicowe :lol: :?:

Iron_Marcin
22-06-2010, 12:42
Część ludzi(w III RP większość uprawnionych do głosowania) jest w kwestiach polityczno-ekonomicznych kompletnymi ignorantami. Nie odmawiam im prawa istnienia, odmawiam im prawa głosu.
no dobra, więc stwórzmy taką Polandię, w której panuje arystokracja. kto do takiej arystokracji miałby wchodzić?

KWidziu
22-06-2010, 12:51
no dobra, więc stwórzmy taką Polandię, w której panuje arystokracja. kto do takiej arystokracji miałby wchodzić?

Arystokracja kształtuje się sama, nikt nie musi jej wybierać, mianować, tworzyć.

A obrazek w podpisie - szacun :lol: :lol: :lol:

Iron_Marcin
22-06-2010, 13:02
Arystokracja kształtuje się sama, nikt nie musi jej wybierać, mianować, tworzyć.
ale jak miałaby się wykształtować w społeczeństwie, w którym ostatnie II wieki przesiały społeczeństwo niemal doszczętnie, zostawiając jedynie robotników i rolników? ilu by ich miało być? 100? 200? 1000? 5000? każdy by tam chciał należeć, więc porządku musiałaby bronić policja ze znacznie większymi przywilejami (czego akurat jestem zwolennikiem), ale jak to zawsze bywa, policja to ludzie, a ludzie nie są nieomylni. silna władza i policja to w Polsce detonator, który prędzej czy później powoduje wybuch powstań społecznych