PDA

Zobacz pełną wersję : Nowa gra z Total War Saga w produkcji - co obstawiacie?

KLAssurbanipal
08-03-2019, 09:38
Creative Assembly potwierdziło, że nowa gra z serii Total Saga Saga jest w fazie rozwoju i zostanie ogłoszona w dalszej części roku. Sagi skupiają się na Total Warach, które obejmują krótszy czas i mniejsze miejsce, takie jak wojny Alfreda Wielkiego przeciwko Duńczykom w Thrones of Britannia.

Tak, więc może będzie to coś będące dobrą alternatywą dla Chin?

Gajusz Mariusz
08-03-2019, 16:10
Marzy mi się Wojna 30-letnia, lecz i obszar i okres czasu za duży :(

HANOL
08-03-2019, 16:20
Będzie to coś w stylu attili oraz napoleona. Czyli miejsce i czas pokrewne do głównego total wara. Zobaczymy co przygotują.

Chaak
08-03-2019, 16:53
Czyngis-chana mogliby zrobić, ewentualnie cokolwiek innego z Mongołami. Poza tym to wojnę trzydziestoletnią, secesyjną albo coś w klimatach Mezoamerykańskich lub głębokiej starożytności (Egipt, Asyria itp.) chętnie bym zobaczył.

Ituriel32
08-03-2019, 18:37
Ja w sumie najbardziej czekam na Empire2. Dalej gram w Empire1 i chciałbym zobaczyć nową wersje tej gry, ale robioną podobnie do młota (chodzi o dlc i flc i rewroki pierwszych ras) ale jest to raczej nie możliwe w ciągu najbliższych kilku lat.

Za to z małych i krótkich to raczej nic mnie nie obchodzi bo jeśli będą zrobione tak jak tron Brytanii (którego jeszcze nie kupiłem i jakoś nie mogę się na taki czyn zdecydować) to to raczej nie ma sensu. A jeśli już jednak coś to starożytność.

Nezahualcoyotl
08-03-2019, 18:54
Zaryzykuję z obstawieniem na Wojnę Stuletnią jako swego rodzaju badaniem marketingowym przed ewentualnym Medieval III :cool:

KLAssurbanipal
09-03-2019, 14:59
A wiecie co ja sądzę? Może to być wyczekiwany Aleksander Wielki z 6 powodów:

1. Epoka idealnie nadaje się na taki mały Total War - mieliśmy wojny Alfreda Wielkiego, a tu analogicznie podboje Aleksandra. Pierwsza gra wykorzystywała elementy z Attyli, tutaj łatwo użyć Rome 2.

2. Jak wiadomo Rome 2 wciąż jest popularne bardziej od ToB i Attyli, więc podobna gra to sprawdzony chwyt.

3. Aleksander wciąż jest jedynym elementem z Rome 1 nieprzeniesionym do R2. Pamiętają jak ludzie sądzili, że grafika z Etruskami do RotR to diadochowie.

4. Będą mogli sobie pozwolić na większą cenę niż robiąc DLC do Rome 2 o tej tematyce, a wiedzą że wiele osób na to czeka. Przy okazji poprawić coś w mechanice.

5. Nie sądzę, żeby wracali do Napoleona, Empire czy Shoguna 2. Przy tych pierwszych póki co zainteresowanie może być słabe, póki nie wydadzą lepszej wersji np. Empire 3, a to już wielki tytuł. Z kolei wydawanie czegoś nawiązującego do Shoguna w kilka miesięcy po wydaniu dużego TW o Chinach będzie strzałem w piętę.

6. Nie sądzę, żeby wydali małą grę obejmującą coś całkiem nowego jak wojna 30-letnia. To temat na wielką grę.

Chaak
09-03-2019, 16:07
A może wojny diadochów i ewentualne DLC z kampanią Aleksandra? Diadochowie, według mnie, bardziej nadają się na coś co jest prawie pełnoprawną kolejną częścią. Więcej grywalnych frakcji, tematyka nieporuszana jeszcze w serii, większa perspektywa na wciśnięcie DLC.

KLAssurbanipal
09-03-2019, 16:50
Możliwe, ale sądzę że jedno lub drugie. Do Sagi chyba nie wydają nowych kampanii. Przynajmniej w ToB.

Braveheart kaleczne serce
09-03-2019, 18:44
Może Angielska Wojna Domowa z XVII wieku z wiadomym Lordem Protektorem na czele????

szwejk
10-03-2019, 20:14
Niezła byłaby też kampania dotycząca państw krzyżowych w Syrii i Palestynie. Bliski Wschód jest teraz na czasie...

KLAssurbanipal
11-03-2019, 22:03
Może Angielska Wojna Domowa z XVII wieku z wiadomym Lordem Protektorem na czele????

Też bym chciał i choć w sumie łapie się pod względem rozmiaru w tematykę Sagi, ale odpada z dwóch powodów:

1. Anglia jest w obecnej Saga, więc nie ma opcji, że kolejna też tam będzie.

2. Zbyt dużo zmian, nowa epoka itp. CA zapowiedziało, że Sagi w pewnym sensie będą powiązane z obecnymi tytułami. Thrones of Britannia opierał się po części na Attyli.

Niezła byłaby też kampania dotycząca państw krzyżowych w Syrii i Palestynie. Bliski Wschód jest teraz na czasie...

Opcja bardziej realna od poprzedniej, ale ja wciąż sądzę, że będzie to Aleksander/diadochowie ze względów ekonomicznych.

Skatman
17-03-2019, 19:06
Najchętniej bym zobaczył bunt chmielnickiego, potop, wojny z moskalami ale też najmniej na to liczę.

Najbardziej prawdopodobne dla mnie to okres wyparcia Arabów z półwyspu iberyjskiego albo wojny religijne w Niemczech

W sumie sagą ma się zajmować oddział CA z bulgari to może okres powstania imperium osmańskiego tez by pasował na nową część

Pilich
19-03-2019, 19:52
Jeśli chodzi o mnie to najchętniej bym zobaczył grę, która opowiadałaby o czasach rozbicia dzielnicowego. Coś na wzór kampanii Teutons, gdzie moglibyśmy albo jako Zakon Krzyżacki podbić ziemie polskie oraz litewskie lub jako któreś z księstw doprowadzić do zjednoczenia rozbitego państwa i utworzyć królestwo. Potencjał jest, bo przecież do frakcji można dodać także Czechów, Mongołów czy Nowogród. Poza tym ciekawy byłby czas rekonkwisty, jak już wspomniano powyżej. Być może i dla CA byłoby to korzystne, gdyż w ten sposób zamiast Medievala III, po kolei by wydawano ciekawsze kampanie z okresu średniowiecza i zarobiliby znacznie więcej.

Osgiliath
20-03-2019, 14:04
O ile chciałbym coś w stylu wojny trzydziestoletniej to jednak, biorąc pod uwagę skalę i zamieszanie praktycznie w całej Europie, daje to raczej materiał na kolejnego kompleksowego historycznego TW, wobec tego trzeba mieć na względzie, że sagi - w domyśle - mają się odnosić do wydanych już TW, a przynajmniej nawiązywać do nich i dotyczyć jakiegoś skrawka historii.

Jeśli weźmiemy też, że Anglia już była, to bym skreślił wojnę stuletnią itd, nie mniej chętnie przyjąłbym wojnę secesyjną (bo primo Empire secundo raczej zbyt małe na pełny historyczny TW) albo coś skonkretyzowane na ziemi świętej (jak medieval kingdoms). W wojny krzyżackie itp raczej też wątpię, bo może być nazbyt egzotyczne dla reszty europy no i chyba mało nośne marketingowo.