Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wydarzenia frakcyjne

Asuryan
31-08-2019, 23:00
Jest rok 2526
Sytuacja jest ciężka. dopiero co udało się odbudować powierzoną Twej pieczy prowincję po inwazji wojsk Archaona Wszechwybrańca. Na szczęście udaje Ci się zbierać na czas i wysyłać należną daninę carycy.
Cechy wybrane: odwaga, mądrość, porywczość.

Jesteś Vladimir Porywczy, Wojewoda, czyli reprezentant carskiej władzy nad północno zachodnim oblastem. Jedyną pamiątką z czasów przed nastaniem mgły są dwa miecze którymi władasz.

Potrafisz zebrać tłumy wokół siebie, twoja odwaga ich motywuje do działania, lecz także ona nie pozwala ci się wycofać z bitwy. Twoją największą wadą za to jest porywczość, często działasz zanim zdążysz przemyśleć konsekwencje swych czynów.

Cele indywidualne postaci:
1. Zabić 3 Wodzów Norski
2. Być Panem na 4 prowincjach rozwiniętych do co najmniej 4lvl z murem
3. Wygrać 5 pojedynków

Cele frakcyjne:
1. Zetrzeć z powierzchni ziemi plemiona Norsmenów
2. Zawiązać sojusze z Krasnoludami i Imperium

Sytuacja ekonomiczna:
Posiadasz dobrze rozwiniętą prowincje nabrzeżną.
Erengrad posiada bogate złoża spiżu , a także bogate lasy. Kolejnym atutem jest dostęp do morza..
Erengrad: ratusz 4lvl(1500g); kopalnia spiżu (250g+3t spiżu), gildia rzemieślników (200g)

Kapitał początkowy 2000g

Wojsko:
Vladimir Porywczy(bez umiejętności i przedmiotów)
2x Gospodar Spearmen
2x Gospodar Axemen
1x Droyoska
1x Kreml Guard
2x Winged Lancers

Cechy przywódcy:

Odwaga- ta cecha Vladimira jest mieczem obosiecznym, dzięki odwadze dokonasz czynów heroicznych, lecz nie możesz odrzucić pojedynków.

Mądrość- to umiejętność podejmowania uzasadnionych decyzji, które w dłuższej perspektywie przynoszą pozytywne rezultaty(jeśli twoja decyzja będzie odpowiednio uzasadniona jest możliwość na więcej bonusów)

Porywczość- ta cecha Vladimira przysporzy ci wielu problemów, gdyż będzie rzucał się na każdą armie neutralną i wrogą w prowincji której przebywa.

Asuryan
03-09-2019, 17:06
Tura 1.

Dotarł do Ciebie jeden ze skrzydlatych lansjerów na spienionym koniu. Nie zsiadając z siodła krzyknął: Panie, od północy zmierzają do nas dwie grupy trolli. Rozkazy?

The Undertaker
04-09-2019, 00:03
Vladimir Porywczy powiedział do ataku !!! i wszyscy pobiegli do ataku

Rancor
05-09-2019, 01:26
Tura 1

Rozkazy poszły cała armia Vladimira ruszyła na 2 oddziały trolli...
(jeżeli do tego czasu paczka z bohaterami nie będzie gotowa weź Wojewode z wszystkimi umiejętnościami i ekwipunkiem ale na pieszo)

//bitwa na mapie Kraina Trolli
//Armia twoja cała vs 2 oddziały trolli
//Mody które odpalisz do gry
-Pick Ani Unit For Lord For Battle Testing
-Expanded Roster - Kislev
-Expanded Roster - Kislev Fraction Overhaul
// jeżeli chcesz zagraj z NPC lub z innym graczem twoja wola, lecz powtórka bitwy do mnie na discord trafia powodzenia

The Undertaker
05-09-2019, 10:52
po wygranej bitwie z trollami Vladimir ucina głowę jednemu z trolli i mówi hmm skóra trolli jest bardzo twarda zabrać te ciała i zrobić z nich pancerze dla wojska a ja od dzisiaj jestem zabójcą trolli ( czy będą z tego bonusy )

a co do wszystkich złapanych trolli werdykt zapadnie

The Undertaker
05-09-2019, 20:51
vladimir po udanej bitwie staną i powiedział dla wszystkich nowych wojowników z kislevu stawka podwójna jak ma działać wydarzenie przez 3 tury ja wybieram sobie co ture 1 odział do ceny 750 i dostaję go za darmo ale płaczę za niego podwójnie a i mogę tylko 1 raz ten sam odział dostać

Rancor
06-09-2019, 00:22
Tura 1

ranny: 1xGospodar Axemen[2 tury lub 50% ceny zakupu by ich uzdrowić]

Panie to był błąd z tą skórą trolli. Ci którzy próbowali ją ściągnąć z trupów uszkodzili żołądek trolla i zostali oparzeni jego kwasem żołądkowym. Reszta gdy to zobaczyła uznała że nie ma
głupich by zrobić z tego pancerze jesteśmy Kislevitami a nie dzikusami z północy..

Przybiega młodzieniec do Vladimira:

Ja się pisze na wojaczkę za takie wynagrodzenie, gdzie mam się zjawić z kolegami..

//przez 2 tury od przyszłej możesz zrekrutować po 1 oddziale za darmo do kwoty 750, warunek jednostki będą te miały naliczane dodatkowe koszta utrzymania [2x ceny utrzymania] które się liczą do śmierci jednostki,

Rancor
13-09-2019, 23:19
Podsumowanie tury 1

-Zakon czarodziejek ( zewzgledu na osłabienie wiatrów magii, rekrutacja kosztuje 300g, bez żadnych zaklęć, przedmiotów i umiejętności

-Kużnia(powstały fundamenty brakuje 1t żelaza na osprzęt i złota i drewna na resztę wyposażenia[300g +2t drzewa)

-Koszary piechoty 1lvl (+2 belki dla nowowych oddziałów)

-Chata rybaka (+50g + 1t ryb)

The Undertaker
15-09-2019, 18:26
wysyłamy ambasadorów do oslandu i pragi

The Undertaker
15-09-2019, 18:27
[300g +2t drzewa)
dopłacam do -Kużnin

Asuryan
15-09-2019, 18:46
Wysłanie ambasadorów będzie kosztować 100 złota - 50 g każdego.

The Undertaker
15-09-2019, 23:12
dobrze

Rancor
16-09-2019, 07:57
Podsumowanie tury 2

-tartak [300g 3t drzewna]
-stajnia
-kaczma efekty w rosterach
Rekrutacja zakończona

Rancor
16-09-2019, 18:40
Tura 3

Przed Twoim obliczem pojawił się poseł od carycy Katriny i od razu rzucił podniesionym głosem.

Caryca żąda odpowiedzi czemu rozkazałeś szpiegować oblast podlegający bezpośrednio władzy Jej Wysokości! Jaką mam zawieźć odpowiedź?!

//Pamiętaj jakie masz cechy...

The Undertaker
16-09-2019, 20:49
Vladimir wstaje i mówi do posła to nie było spiegowanie tylko sprawdzenie czy nic tam się wam nie stało a teraz choć do stołu napić się naszego trunku

Rancor
16-09-2019, 23:24
Tura 3

"Łżesz i jeszcze wódą chcesz mnie przekupić?! Wiemy doskonale co naprawdę robili tam Twoi ludzie!"

poseł krzyknął i wyszarpnął zza pasa krócicę, spojrzałeś wprost w czarny otwór lufy.

"Nie masz wyboru idziesz ze mną na sprawiedliwy osąd lub ja cię osadze. Co wybierasz...

//bo zwiadowcy na torturach carskiej ochrony wyśpiewali wszystko,

The Undertaker
17-09-2019, 00:02
Vladimir mówi podaje się i podchodzi do posła i szybkim ruchem podcina mu gardło małym nożem i mówi dać to ciało do trolli swoiemu przyjacielowi to zadanie powierzył i dodał że wysyłamy kolejnego ambasadora który ma wyjaśnić całą sprawe z zwiadem na ziemiach kislevu

The Undertaker
17-09-2019, 16:03
a i niech odrazu powie że niestety poseł zginą w ataku trolli

Rancor
17-09-2019, 16:22
Tura 3

Rolnicy donoszą że widzieli jak Skrzydlaci Lansejrzy który przybyli wraz posłem wracali już bez posła, nikt nie wie co się z nim stało. Ale pewne jest to że coś się wydarzyło...

//Lansjerzy domyślili co mogło się wydarzyć, wyruszyli powiadomić Caryce

The Undertaker
17-09-2019, 17:19
Vladimir powiedział kurw,,,,, zrobimy sobowtóra zobaczył jak człowiek którego zabił wyglądał i wzią najbardziej podobnego człowieka do niego i powiedział że on bedzie teraz tym posłem

Rancor
17-09-2019, 17:28
Tura 3

Sługa przychodzi:

"Panie, ale ciała nie ma już.. jak był rozkaz Vitali zaniósł, truchło do Krainy Trolli i tam pożarły je Trolle na jego oczach..."

The Undertaker
18-09-2019, 02:03
hmmmmm dobra to więc 1 niech ktoś się za niego przebierze 2 przygotowujemy się na atak kislevu

Rancor
18-09-2019, 04:39
Tura 3

Uszycie podobnego stroju jak miał poseł będzie kosztować 400g, a znalezienie podobnego mężczyzny 50g.

"Wojewodo, a co się wydarzyło że mamy szykować obronę. Żołnierze chcą wiedzieć...."

The Undertaker
18-09-2019, 18:43
dobrze daję te piniądze może być nagły atak kislevu

Asuryan
23-09-2019, 14:02
Tura 4:

Ambasador z Praag prowadzi w Twoim kierunku związanego człowieka, w którym rozpoznajesz swego zwiadowcę. Pchnął jeńca tak, by ten związany padł u Twych stóp. Mój władca w geście dobrej woli i w podziękowaniu za podarki, odsyła Ci Panie tego psa, który miast Ci wiernie służyć śmiał prosić o azyl polityczny wygadując niestworzone rzeczy o Jego Waszmości.

///odnalazł się zwiad wysłany w 2 turze do Baersolingów przez Praag.

Rancor
24-09-2019, 00:30
Podsumowanie tury 3

Stajnia 2lvl

Nie posiadasz surowca Kamień w Kamień w prowincji. Koszt zostanie wrócony na turę 1000g + 1t drewna

The Undertaker
24-09-2019, 18:08
wysyłamy list w na cały świat do gotreka i felxksa cena do ustalenia jak ktoś ich znajdzie zaprosić do nas

Asuryan
25-09-2019, 13:56
Na cały świat czyli do Erengardu, Ostlandu i Kislevu? Bo na razie na więcej lub dalej Cię po prostu nie stać. Wysłanie posłańca z listem wynosi 50g za sąsiednią prowincję, 100g za przyległą do sąsiedniej, etc... na wysłanie tego listu cały świat to byś chyba musiał wydać szacunkowo koło 10 000 g. A po wydatkach na ucztę z ambasadorami zostało Ci niecałe 200 g.

The Undertaker
25-09-2019, 16:56
NIECH BĘDZIE TYLKO Ostlandu Kislevu Erengardu

Rancor
29-09-2019, 20:27
Podsumowanie tury 4

rekrutacja zakończona

zagroda dla niedźwiedzi (stoi lecz pusta)

rozbudowa tartaku (+50g +1t drewna)

fundament pod stajnie 3lvl (dopłać jeszcze raz tyle i trochę surowca to będzie 3lvl)

Asuryan
29-09-2019, 23:44
Tura 5

Do Erengardu przybył woevoda Iwan Piotrowicz na czele wojsk Praag. Zsiadł z konia, po czym ruszył do Ciebie rozkładając szeroko ramiona by przywitać się starym kislevskim zwyczajem "na niedźwiedzia" ze słowami Witaj Waszmości. Zanim jednak zdążyliście się objąć, od południowej strony miasta dobiegło was jakieś poruszenie. Widzisz jak Twoi żołnierze kolejno, począwszy od tamtej strony, padają na kolana wołając Na Ursuna, toż to sama caryca i biją pokłony nisko, głowami do samej ziemi, przed Jej majestatem. Z mgły faktycznie wyłoniło się spełnienie Twoich najgorszych koszmarów, sama caryca Katarina Bokha jadąca na czele licznej kawalerii. Zmierza w Twoją stronę. Wojska Praag idą w ślady armii Erengardu.

///
Armia Praag:
woevoda Iwan Piotrowicz
1x Legion Gryfa
2x skrzydlaci lansjerzy
2x Gospodar Spearmen
2x Gospodar Axemen
2x Ungolscy łucznicy konni

Wojska Kislevu:
caryca Katarina Bokha
2x Legion Gryfa
4x skrzydlaci lansjerzy
8x Ungolscy łucznicy konni

The Undertaker
01-10-2019, 21:57
witam caryco co cię do mnie sprowadza ?

Asuryan
01-10-2019, 22:53
Caryca znajduje się jeszcze dość daleko, ale chyba Cię usłyszała, bo odpowiedziała coś wykonując skomplikowany gest ręką. Nie dosłyszałeś jednak słów. Mgła wokół Ciebie nagle zgęstniała, a znajdująca się w niej wilgoć przemoczyła całego i zamieniła w grubiejącą szybko lodową skorupę. Klękający już obok woevoda Piotrowicz odskoczył jak oparzony. Lód jest tak zimny, że aż wydaje się parzyć Twoją skórę. Chyba z bólu straciłeś przytomność, bo ocknąłeś się cały obolały, ze związanymi rękoma i stryczkiem zarzuconym na szyję. Widzisz jak Twój przyjaciel, Vitali, biegnie co sił w nogach na północ, a przebieraniec ma zdarte z grzbietu bogate szaty i przywiązany do pręgierza jest biczowany przez jednego z carskich Ungołów. Nagle lina werżnęła się w Twoją szyję, dusząc się poczułeś, że ziemia uciekła Ci spod nóg, a sam kołyszesz się zawieszony na jakiejś gałęzi pobliskiego drzewa. Próbując złapać cenny oddech powoli konasz w męczarniach.

/// koniec gry

Rancor
10-10-2019, 04:53
Charakterystyka postaci w trakcie prac. Wykonaj Aktualke biorąc pod uwagę ostatnią aktualke poprzednika. Jak masz pytania pisz priv.

Asuryan
11-10-2019, 20:03
Tura 6

Erengrad musi mieć woevodę, Caryca o tym wie, wezwała więc przed swe oblicze kandydata na to miejsce...

Gienovir, zabrałam Cię ze sobą byś objął stanowisko Woevody Erengradu.
Masz proste zadanie. Zadbać o mieszkańców, płacić daninę, pozbyć się śmierdzących trolli i powiększać moje ziemie na PÓŁNOCY...
Twój poprzednik winien jest mi daninę za cały miesiąc, podejrzewam że około tysiąca złotych monet, nie będę Ci jednak kazała płacić za jego błędy.
Podejrzewam, że nie muszę powtarzać, więc odejdź i przygotuj się na zdanie relacji z stanu twoich nowych włości.
Nie zapomnij tylko o jednym. Jesteś tutaj aż moim namiestnikiem. Jesteś tutaj też tylko moim namiestnikiem.
Zawołaj do mnie woevodę Piotrowicza oraz lokalne kandydatki na wiedźmy lodu

Machnęła ręką byś wyszedł...

Jesteś Gienovir Savinirovic, nowy wojewoda Erengradu.
I tu zaczyna się twoja historia... która jednak może bardzo szybko się skończyć, jeśli nie zdasz pierwszego testu lojalności.

KacBR29
12-10-2019, 12:40
Gienovir podrapał się po brodzie. Przeglądał właśnie finanse i zauważył pewne nieścisłości. Próbując dociec co i jak rozbolała go głowa.
-Psia mać, pomyślał i odłożył dokumenty. Trudno będzie musiał to wyjaśnić z doradcą finansów.
Tymczasem popatrzył na czekających wokół stołu doradców. Wiedział, że musi działać. Caryca mianowała go wojewodą, ale wiedział, że jeżeli szybko nie udowodni lojalności, czeka go los podobny do poprzednika, może nawet gorszy.

Jednak Gienovir już wiedział. Zwołał swoich doradców, i teraz już nie było odwrotu.

-Wydaje pierwszy ukaz. Zwiadowcy mają zakaz, powtarzam, mają kategoryczny zakaz wychylania łba poza południową rubież prowincji.
Jeżeli jakiemuś przyszłoby to do głowy. Natychmiast wtrącić do lochu!
Popatrzył jak doradcy, ze zrozumieniem kolejno kiwają głowami.

-Dobrze. Czas na kolejny ukaz. Wojewoda Piotrowicz, wraz z kandydatkami na wiedźmy lodu mają niezwłocznie udać się do carycy.
Przygotować prowiant i eskortę, która odeskortuje ich do granicy prowincji. Jest to bezpośrednie polecenie carycy, dlatego
niech po przygotowaniach niezwłocznie wyruszą.

Znowu, teraz jak by z przestrachem pokiwali głowami.
-Dobrze, następny ukaz dotyczy zwiadu. Nasi zwiadowcy mają wyruszyć na północ, również chciał, bym wiedzieć jak wyglądają obecnie tereny, które zostały odbite trollom. Zwłaszcza czy nadają się do bezpiecznej kolonizacji.

Doradcy zaczęli szemrać, lecz on nie czekał.

-I wreszcie, moje ostatnie polecenie. Zwołać ambasadorów Praag i Ostlandu. Urządzimy ucztę. Może to być wspaniała okazja do zawarcia
różnych umów. To wszystko! Niezwłocznie wykonać i meldować o postępach.

Asuryan
12-10-2019, 13:26
Tura 6

Panie, ale caryca jeszcze nie opuściła Erengardu. Zajęła najlepszą komnatę w ratuszu. A co do trolli, nie odbiliśmy żadnych terenów, dopiero mieliśmy ich zaatakować wraz z wojskami Praag, a po zwycięstwie podzielić Krainę Trolli na pół. Po ambasadorów już biegniemy.

// do końca tego tygodnia trwa tura 6

/// swoją drogą który post jest do usunięcia?, ten z 13:14, czy raczej ten z 13:40 (bo zamiast zedytować poprzedni, dałeś następny w dość krótkim okresie czasu).

KacBR29
12-10-2019, 13:44
-A więc posłać niezwłocznie wymienionego wojewodę i kandydatki do Carycy. Kontynuować zwiad na północ w poszukiwaniu nowych terenów.

//Usuń ten z 13:14, miałem jakiegoś glicza.

Asuryan
12-10-2019, 13:56
Rozkazy zostały niezwłocznie wykonane, przybyli wezwani ambasadorzy.

Panie, obecnie mamy podpisany sojusz obronny i traktat handlowy na wymianę tony waszego spiżu za trzy tony naszego drewna oznajmił przedstawiciel Ostlandu.

Nas za to na obecną chwilę obowiązuje obustronne prawo do przemarszu wojsk oraz sojusz militarny stwierdził ambasador Praag Nie wiadomo jednak co Jej Wysokość rozkaże naszemu woevodzie.

// zwiad wróci w następnej turze - koszt 150 g za poznane dokładnej liczby wrogich sił i minimum 50 za wygląd terenu (im więcej zapłacisz, tym więcej informacji dostaniesz a propo ewentualnych surowców)

KacBR29
12-10-2019, 17:09
Wysyłam raport carycy.

"Moja wielmożna pani. Postąpiłem jak mi kazałaś i niezwłocznie wysłałem do ciebie wojewodę wraz z kandydatkami. Co się zaś tyczy stanu prowincji. Wykryłem pewne nieścisłości finansowe powstałe za mojego poprzednika, wszystkie szczegóły zawarłem w raporcie. Nad to przekazuje również obecny stan prowincji. Informuje również że wedle informacji zaciągniętych od ambasadorów, poprzednik mój podpisał sojusz obronny i traktat handlowy z Ostlandem, oraz tratkat na wymianę tony ich spiżu za trzy tony naszego drewna. Z Praag zaś obowiązuje dwustronne prawo przemarszu oraz sojusz militarny. Jeżeli wasza wielmożność uzna to za stosowne, gotów jestem natychmiast zmienić stan relacji. Wydałem również ukaz, aby zwiadowcy pod rygorem surowej kary absolutnie nie zbliżali się do ziem waszej waszmości.

Asuryan
13-10-2019, 00:48
Do trwającej uczty dołączył biały jak kislevski śnieg namiestnik Praag. Wychylił duszkiem kielona, przysiadł się do Ciebie i stwierdził Plany się zmieniły, nie będzie podziału Krainy Trolli. Mam pomóc ją zdobyć tobie, a Ty w zamian masz pomóc mi oczyścić Las Dusz leżący na wschód od mych ziem. Na zdobycie Krainy Cieni mamy miesiąc licząc od teraz, na oczyszczenie Lasu Dusz miesiąc więcej. Matuszka jest czymś bardzo rozdrażniona, albo Twe ziemie przeklęte. Ledwo co, a w ciągu miesiąca zginęło by tu dwóch woevodów.

/// miesiąc = 4 tury
koszt uczty - 100 złotych monet.

Asuryan
13-10-2019, 23:13
Tura 7

Po zakończonej uczcie Caryca zdecydowała się wraz z całym swoim wojskiem wrócić do stolicy. Zabrała ze sobą na naukę najbardziej zdolną z trzech kandydatek na lodowe wiedźmy.

Rancor
14-10-2019, 13:42
Podsumowanie tury 6

Rekrutacja zakończona

Rancor
28-10-2019, 11:30
Podsumowanie tury 7

Zakończono budowę
- zakłady garbarskie [200g i możliwość obróbki skór/ także jeżeli posiadasz skóry możliwość utworzenia nowych pancerzy dla jednostek +1 belka doświadczenia, cena do ustalenia z MG