Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DOWNLOAD

KLAssurbanipal
22-11-2009, 23:06
[center:3svctv24]http://img829.imageshack.us/img829/6600/ewbeta1c.jpg (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=3642)[/center:3svctv24]

[center:3svctv24]EUROPEAN WARS - Download Link (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=3642)[/center:3svctv24]

W ostatnim czasie przygotowywałem betę moda European Wars. Przez ostatnie parę dni testowałem grę. Myślę że osiągnąłem zadowalający mnie rezultat.

Dla osób, które zaglądają tutaj pierwszy raz - mod European Wars przeniesie gracza w czasy XVIII stulecia - epoki szpady, peruk oraz dymu przepełniającego ówczesne pola bitew.

Gracz ma dwie możliwości rozgrywki: jednoosobowe bitwy przeciwko komputerowi oraz tryb wieloosobowy. Na razie nie ma kampanii ponieważ nad modem pracuję sam.

W tej wersji moda macie do dyspozycji 6 europejskich frakcji:
- Rzeczpospolitą Obojga Narodów,
- Królestwo Hiszpanii,
- Monarchię Habsburgów,
- Królestwo Prus,
- Carstwo Rosyjskie,
- Królestwo Szwecji.
Kompletny zestaw 16 frakcji będzie dostępny w pełnej wersji (m.in. militarne potęgi Francji i Wielkiej Brytanii).

Każda z grywalnych frakcji posiada 2 typy jednostek:
1) wczesny - 1700-20,
2) późny -1750-89.

W porównaniu do poprzedniej wersji European Wars zostały zmienione następujące rzeczy:

- polska frakcja otrzymała nowy reskin jednostek. Są to wersje ostateczne. Pozostałe frakcje mają jednostki 'prowizoryczne', które z czasem będę wymieniał;
- zmieniłem statystyki jednostek ulepszając zarazem kawalerię i jej mechanikę walki (dla osób, które nie miały do czynienia z modem - kawaleria w EW strzela w przeciwieństwie do NTW);
- gra jest bardziej stabilna - nie powinna już wyrzuć na pulpit w różnych momentach gry;
- w celu ułatwienia gry dla różnych językowo graczy jednostki mają teraz nazwy w 2 językach: polskim i angielskim. Menu jest w języku polskim. Niedługo planuję patch z dwoma językami do wyboru;
- zmienione menu gry, interfejs i flagi frakcji by lepiej oddać klimat epoki;

INSTALACJA:

-zainstaluj Rome Total War ver. 1.5 (może być z Barbarian Invasion i Alexandrem)
-pobierz mod European Wars z linka (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=3642)
-rozpakuj folder do: 'C:\...\Rome Total War' (czyli folder w którym masz RTW)
-uruchom moda za pomocą skrótu: EW- Total War

Dziękuję za użycie jako podstawy Napoleonic II Total War stworzonego przez ekipę Lordz. Dziękuję również ekipie z 'Ogniem i Mieczem' za użycie niektórych elementów do jednostek. Pełna lista podziękowań znajduje się w grze.

Zamieszczajcie na forum bugi na jakie natraficie w czasie rozgrywki. Proszę Was także o realną pomoc przy 'European Wars' - sam nie mogę być modderem od wszystkiego i zarazem pracować szybko. Możecie zamieszczać na forum także swoje mini-patche, czyli pliki łatające dziury.

[center:3svctv24]Grafika wykonana dla European Wars przez artystę Lacedemona (Mariusza Kozika):

http://img535.imageshack.us/img535/7087/ewpromo1.jpg (http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=file&id=3642)[/center:3svctv24]

Salvo
23-11-2009, 15:25
Mi się podoba, chociaż czekam na jednostki z Empire :oops:

KLAssurbanipal
24-11-2009, 00:06
Trudno żeby Tobie jako drugiemu w teamie miało się to jeszcze nie podobać :D

ottoman
29-11-2009, 11:11
dobra zagralem 2 bitwy i ogolnie mod jest miodzio :) chociaż:
-podczas wystrzałów z muszkietów itp nie ma dymu
-najlepsza piechota rosyjska podczas salwy zabija najsłabszej piechocie polskiej okolo 10 ludzi! na 131 imo zdecydowanie za mało
-mam nadzieje ze bedzie kampania
-jesli tak to zrobcie balans taki zeby rosja miala b duzo prowincji a polska mało w prownaniu z rosja, zeby grajac polska unikac wojny z rosja, prusami lub austria, ogllnie chodzi o to zeby byly panstwa slabe, mocen i b mocne
-kawaleria imo za wolno sie przemieszca
-podczas marszu piechota sie strasznie rozyspuje

msm ndziej ze pomoglem

Salvo
02-12-2009, 12:58
Statsy się zmieni, tu jest tylko beta wersja.

ottoman
05-12-2009, 11:16
bedzie kampania? jesli tak to zrobcie balans taki zeby rosja miala b duzo prowincji a polska mało w prownaniu z rosja, zeby grajac polska unikac wojny z rosja, prusami lub austria, ogllnie chodzi o to zeby byly panstwa slabe, mocen i b mocne co z tym? mam nadzieje ze grajac polska bedziemy unikać wojny z rosja, najpierw zajmujac slabsze panstwa

KLAssurbanipal
14-12-2009, 17:54
Na razie nie wróżę kampanii, bo we dwójkę pracujemy nad modem. :)

artilery detonator
25-01-2010, 15:11
Ten link dotyczy Europen Wars pod Rome czy pod Empire?
Jeżeli pod Empire to mógłby mi ktoś wskazać link z EW pod Rome?

artilery detonator
25-01-2010, 16:10
Czy ten link na górze to link do najnowszej wersji EW pod Rome?

Salvo
27-01-2010, 14:59
Pod Rome.

KLAssurbanipal
29-01-2010, 02:56
Tak, ten link jest pod RTW :)

kuroi
13-03-2010, 18:43
Gdzie znajdę opis moda? ^^ I tak dla pewności... Jest w tym modzie kampania, tak? :?

KLAssurbanipal
30-03-2010, 23:16
Kampanii jeszcze nie ma ale Sebulba zaczął nad nią pracować.
Opis znajdziesz tutaj:
www.europeanwars.fora.pl (http://www.europeanwars.fora.pl)

Opis był tutaj lecz przez awarię serwisu został utracony ten temat. :)

turkopol
27-04-2010, 03:07
Ładny mod, mój ulubiony od dawna. I powstał (szkoda ze czesciowo bądź co bądź choc wiem juz ze ma być kończony) jeszcze zanim wyszło Empire! Jak dla mnie tam nawet mogłby byc bez statystyk i bym tylko sie przygladał. ;) chociaż fakt ze w ruchu to wszystko jeszcze lepiej wygląda. Te mapki w sumie tez jak dla mnie nie tak wazne a nawet lubie te z Napoleonic ale dla jeszcze lepszego wrazenia ogólnego innych moze moglibyście powrzucac skądkolwiek jakieś ładniejsze wizualnie? Pytam bo niczego nie sugeruje, te co są tez mają swój urok. Tylko czekam na finał. I na anglików w czerwonych mundurkach. I doróbcie jeszcze Irokezów (niekoniecznie ;) ).
P.S.
Oczywiscie szacuneczek dla tego pana bardziej w cieniu który odwala żmudną i mniej widoczną głoym okiem czesc roboty bo jeśli o to chodzi to tamto tez tam wszystko ładnie chodzi.

Jango
30-04-2010, 19:31
Na 100% pobiorę. Pewno będzie ekstra! E:TW ma jak dla mnie za duże wymagania sprzętowe, więc miło będzie pograć w tego moda.

turkopol
30-04-2010, 20:37
Tylko pamietaj ze beta, ze nie skonczony i ze nie ma kampanii przynajmniej na razie a napewno Ci spodoba. A, i ze to kiedyś byli legionisci ;) Sam do grania wole moze i inne rzeczy, na ten zwłaszcza lubie popatrzec i marzyć o dacie ukonczenia ponoc w lipcu ;) Z taka asekuracją powinno być ok ;) W kazdym razie długo sie to nie sciąga i gry nie psuje bo ma osobne wypaki.

A dym przy wystrzałach u mnie jest, moze nie za duzo ale z cała pewnoscią jest, moze wyłaczone miałes ottoman albo komp Ci sam przyciął grafike dostosowujac ustawienia na swoje

Jango
01-05-2010, 08:52
No to skoro nie ma kampanii to jak przebiega gra? Tylko coś w rodzaju "Bitew Historycznych" z Romka? :(

turkopol
01-05-2010, 14:20
Tylko coś w rodzaju bitew gracza

Jango
01-05-2010, 16:51
Miałem okazję już sprawdzić... tylko odpaliłem tak pechową bitwę, że moja armia nie domyśliła się, że przechodzi się przez mostek :D. Ale trzeba przyznać, koledze gały wylazły z orbit jak zobaczył tę husarię :D

turkopol
01-05-2010, 20:44
Jeśli chodzi o husarie to akurat ta mi sie tak sobie podoba, na OiM (też na romka) mają ładne, w starym siedemnastowiecznym stylu, tu oczywiscie jest juz jakaś późniejsza wersja, ale mi sie ta inna polska ciezka jazda podoba w tym modzie podoba, Ci tacy z tymi gwiazdami na klatach ;) Jakos to sie nazywało ale wyleciało z głowy. A tak nawiasem mówiąc mam obawy ze troche spamujemy w tym temacie bo jest jakis apropo tego moda "dyskusje ogólne" ale troche idzie sie pogubić wiec chyba nam głów nie poucinają. Najwyzej posty jak beda chcieli ;)

KLAssurbanipal
05-05-2010, 11:48
Ładny mod, mój ulubiony od dawna. I powstał (szkoda ze czesciowo bądź co bądź choc wiem juz ze ma być kończony) jeszcze zanim wyszło Empire! Jak dla mnie tam nawet mogłby byc bez statystyk i bym tylko sie przygladał. ;) chociaż fakt ze w ruchu to wszystko jeszcze lepiej wygląda. Te mapki w sumie tez jak dla mnie nie tak wazne a nawet lubie te z Napoleonic ale dla jeszcze lepszego wrazenia ogólnego innych moze moglibyście powrzucac skądkolwiek jakieś ładniejsze wizualnie? Pytam bo niczego nie sugeruje, te co są tez mają swój urok. Tylko czekam na finał. I na anglików w czerwonych mundurkach. I doróbcie jeszcze Irokezów (niekoniecznie ;) ).

W lipcu spróbuję powrzucać inne także. :)

P.S.
Oczywiscie szacuneczek dla tego pana bardziej w cieniu który odwala żmudną i mniej widoczną głoym okiem czesc roboty bo jeśli o to chodzi to tamto tez tam wszystko ładnie chodzi.

Sebulba zawsze jest cichy i skromny. Jednak po ostatecznej premierze stanie się popularny i go trochę rozreklamuję na TWC. :)

Nie martwcie się, nie spamujecie, przecież piszecie na temat moda. :)

GOKERSONOW
09-06-2010, 11:39
Napiszcie kiedy bedzie pelna wersja moda pod romka bo juz nie moge sie doczekac :)

KLAssurbanipal
09-06-2010, 19:22
Jest temat. ;)
Bęzdie w lipcu, pod koniec.

jepetto1
29-07-2010, 08:45
Czesc mam problem z tą betą. Mianowicie roma mam zainstalowanego na dysku lokalnym D. Pliki z tego downloadu wypakowuje do D:\Gry\Rome Total War wchodze w folder european wars beta, i odpalam skrót, oczywiscie wyskakuje komunikat żeby odszukać element docelowy, no to daje ikonke od rome i włącza sie gra, tyle że jest to zwykły rome. Możecie mi powiedzieć co robie źle? Dodam że mam zainstalowanego Rome złotą edycje bez aleksandra, czyli rome + Bi

GOKERSONOW
06-08-2010, 18:34
Ja moda odpalilem w ten sposob .

Skopiowalem zawartosc moda do katalogu glownego rome i podmienilem pliki moda napoleonic .

Uruchomilem skrot napoleonic total war i gra gitara .

Swoja droga jak stoczylem bitwe polakami przeciw ruskim to az mnie zatkalo .

Czekam na pelna wersje moga :D

ALEXANDER
23-08-2010, 23:12
JEST 26 SIERPNIA! a mod miał być na pewno pod koniec lipca.
jestem wielkim fanem właściwie wszyskiego co wpadło mi w ręce a co stworzył KLA.
nie moge sie doczekać... :?

KLAssurbanipal
24-08-2010, 01:12
Moda wydaliśmy na TWC wraz z Sebulbą jednak było sporo bugów (wiele osób odpadło i kończyliśmy we dwóch), toteż musimy go usprawnić, co się rozciągnęło przez kampanię wrześniową...

ALEXANDER
24-08-2010, 08:06
dobra dzięki za info, powodzenia.

KLAssurbanipal
24-08-2010, 09:25
Teraz chwilowo chyba Sebulby nie ma. Jak wróci to jedziemy z koksem dalej. :)
Dorobiłem kilka jednostek Frei-Corps dla Prus.

ALEXANDER
24-09-2010, 15:10
no KLA, jak tam?
nie mogę się doczekać :P

KLAssurbanipal
30-09-2010, 15:01
Własnie nie wiem. :) Od sierpnia nie miałem kontaktu z Sebulbą, zniknął :P

KLAssurbanipal
01-03-2012, 12:27
Jest nowy link z betą w pierwszym poście. Zachęcam do grania i podzielenia się opiniami na forum. :)

Ensis
01-03-2012, 15:26
Wreszcie jest nowa wersja, hura! :D

KLAssurbanipal
15-03-2012, 13:38
Miał ktoś problem z uruchomieniem i działaniem moda?

Cadet3377
16-05-2012, 16:00
Witam jestem fanem Strategi a zwłaszcza RTW MTW
przeglądałem forum i doszedłem az tu , mam pytanie co do instalacji muszę mieć Rome total war w we 1.5 i do tego dograć Moda European Wars tak ?
proszę o pomoc z góry dziękuje

a i jeszcze jedno ten link do moda EW nie działa gdzie mam szukać?

KLAssurbanipal
22-05-2012, 23:23
Witam jestem fanem Strategi a zwłaszcza RTW MTW
przeglądałem forum i doszedłem az tu , mam pytanie co do instalacji muszę mieć Rome total war w we 1.5 i do tego dograć Moda European Wars tak ?
proszę o pomoc z góry dziękuje

a i jeszcze jedno ten link do moda EW nie działa gdzie mam szukać?

Tak, wystarczy go wrzucić do folderu.

Niestety skasowali mi link, pewnie myślą ze to pirackie gry i kasują jak popadnie.
Wrzucę za parę(/naście) dni nowy. Teraz nie mam za bardzo czasu, a próbowałem w wolnych chwilach i mi przerywa.