Zobacz pełną wersję : Wygnańcy w audiencji u Mistrza Gry
Wątek do oficjalnych rozmów z Mistrzem Gry.
Armia Barak Vurr (Hassim Da-Labib jako lord na koniu) - 1x oddział Arabów, 2x Arabów na koniac
Odpowiadają oddziałami norsce.
- oddział Arabów [grasanci]
- oddział Arabów na koniach [konni grasanci]
Rozbudowa prowincji jest opisana w zasadach 4lvl nie kosztuje 800g. xD
Efekty w wykopalisk i reszty w IV turze.
Moim zdaniem to właśnie u mnie powinny być kaktusy teren typowo półpustynny gdzie mogą występować kaktusy. A Arabia to również odwzorowanie naszej Afryki gdzie też na kampanii Vortexu widać północ to piach a im dalej na południe tym więcej terenu zalesionego :/
Ale to nie jest klimat półpustynny tylko całkowicie pustynny piaszczysty. Przy opisie prowincji masz informacje o wielkich połaciach piasku. W zasadach czytamy:
Środkowa Arabia to pustynie kamieniste, natomiast idąc dalej na południe, od Pustynnych Wrót zaczynają się pustynie piaszczyste
No mapa universum mówi co innego :/
Na moich terenach krainy skorpionów jest równina, a tylko 2 pozostałe moje prowincję znajdują się na terenach pustyni.
Szczególnie, że moje ziemię również wchodzą w tereny southlands nie Arabii
Nie mam czasu sprawdzac, zostaje jak napisalem.
Po co mi len jak z futra wielbłądziego robię przędze i z niego idzie dywan.
A to musisz się zdecydować czy wielbłądy mają być na mięso (bo wtedy sie je tuczy szybko i zabija) czy na wełne i wtedy się im dawkuje paszę żeby za bardzo nie poszły w masę, bo wełna będzie gorszej jakości.
No nie wiem w życiu realnym tak to nie działa dają ok. 400 kg mięsa dorosłe osobniki, z których również idzie futro. Jedynie jakość tego mięsa się zmienia z wiekiem zwierzęcia, a żyją te 40-50 lat.
Ubuj będzie częściowy, żeby był przemiał wielbłądów.
Ok. Wezmę to pod uwagę. Wieczorem odpis.
Jakie jest twoje stanowisko, odnośnie założenia wspólnej frakcji z Demonem?
Aktualnie doszliśmy do porozumienia co do nazwy - Żelazne Przymierze i ma mieć funkcję wojskowo-gospodarczą.
Gdy obaj to zatwierdzicie będzie można założyć wam TF przymierza. Przymierze tylko dla Dawi czy dla np Arabowie żyjący u was też będą mieć swój głos
Czemu Ty masz wpisany handel z Barak Sorr, a on z Tobą nie? Wklej tutaj link gdzie zawarliście porozumienie.
Masz nawet w dyplomacji, że zawarliśmy szczegóły były chyba na steam czy tam.discordzie.
Ale druga strona nie ma w Aktualce
A to już wina drugiej strony, było wszystko dogadywane od samego początku i demon potwierdził mi, że wszystko zrobił :p
Turasy i Rancory dajcie tf soju ;D
Ale wiesz, że te szare obszary na mapie to są tereny do odkrycia?
Wiem, ale nie chce stracić zwiadowcy
Proszę również o wyliczenie mi, o ile zwiększy się zysk handlu z Barak Sorr, ze względu na drogę.
Od kilku dni Demon sie wgle nie odzywa. Wiesz co z nim?
Nwm wczoraj z nim pisałem normalnie ;p
Mówiłem zaczekaj z postem... do edycji xD
Czekamy z niecierpliwością z Demonem jak tam wyjdzie dekret :)
Tura X
1) Napisz w wydarzeniach jakiś klimatyczny post o cechu szkła ze zdjęciem. To wrzucę na główną :)
2) Przecież wojska poruszają się o 1 kratkę na turę. No chyba, że masz drogi?
Mam drogi w aktualkach jest i to nie jedną już tak samo mury w 11 będę miał w 3 miastach
Ok, czyli mam zrobic szybki post o bęckach od orkow, tak?
No wchodzę na te niodkryte ziemię na wschodzie tam gdzie te orki polazły
Proszę również o wyliczenie handlu z Elfami z Pustyni Cynath (Lądowy) oraz na turę 11 z Królestwem Jeziora (Morski)
Jakie wojska wysyłasz na wschód? Według aktualki wszyscy są w Barak Vurr.
wszystkich, już robię im wskaźnik podróży jak coś ten ranny 1 oddział zostaje w stolicy
To utrzymywał szlak handlowy morski z poszukiwaczami wiedzy od 4 tury?
Mam w aktualce napisane w turze 4 Umowa handlowa od tury 5 z poszukiwaczami wiedzy.
Wciąż nie pisze kto utrzymuje szlak handlowy w aktualce nr. 5. Powinno być to zawarte. Proszę o wyjaśnienia.
Przecież mam napisane nic się nie zmieniło w handlu jak mam z kimś handel na inne tury do dopisuje na nr tury kiedy obowiązuje itp.
Utrzymuję handel wyłącznie z osobami, które go potwierdziły na dyplomacji.
Po roznowie PRIV wyszło że od tury 8 nie ma okretu pływającego na szlakach handlowych z HE I El'Kalabad
El-Kalabad miało swój okręt
Problem wynikł z tego, że skoro nie dostałem wydarzenia związanego z moim jedynym w tamtym czasie okrętem, to błędnie jak widzę wywnioskowałem, że on zawrócił.
Oczekuję wyliczenia handlu zaległego z tury 11 (z frakcją Leśniaków) oraz na turę 12 z Królestwem Jeziora.
Jak wygląda sytuacja pod murami Twierdzy w Pustkowiach Wiatru dostanę kogoś tam?
+ Moja akcja poboru w Barak Vurr z tury 11 dołączył ktoś do wymarszu w celu wsparcia obleganej Twierdzy?
1) Handel z leśniakami ma wartość 300. 100 Bazowe i 200 za szkło.
2) Wyliczenia z jeziorem w turze XII. Tura XI zostala przedluzona.
Jakie są efekty działań agenta, otrzymanego przez Marcela, już 2 turę prowadzi te sprawę.
I odnośnie Barak Vurr czy udało się powołać ochotników do armii Halofa oraz wyliczenie handlu z Królestwem Jeziora.
Gościu działa tym chyba Turek się zajmie xD.
1) Jakiego agenta od Marcela?
2) O armii pisałem Ci na pw.
3) Handel z Jeziorem -> Bazowy morski +150 za szkło.
Męcz tam Rancora o tą bitwę żeby potem nie było obsuw :)
No obija się ten ranocre jak ty z nim wytrzymujesz Turek ;p xD
Ostatnio cos sie rozbestwił : P