PDA

Zobacz pełną wersję : Ambasada Barak Vurr - Sale Halofa

LukQu
11-02-2020, 09:31
Choć ziemie Skałorękiego są nakreślone na mapie, a ścieżki udeptane. Piaski wciąż zwodzą podróżników…

W czasie podróży przez gorące piaski Arabii, zerkając co jakiś czas na mapę oraz wypatrywaniu celu swej wędrówki, dostrzegasz karawany. Sięgając po bukłak orientujesz się, że wody wiele nie zostało… Zwilżasz wargi i kierujesz się w stronę nieznajomych. Gdy jesteś już wystarczająco blisko dostrzegasz, że są to uchodźcy, prawdopodobnie uciekają przed wojną... Wśród tłumu, słyszysz jak rozmawiają o azylu, miejscu w którym każdy znajdzie schronienie. Krasnoludzkiej twierdzy, wzniesionej na piasku, z pomocą wygnanej ludności Arabskiej, zwanej Barak Vurr. Rozumiesz już, że kierujesz się w odpowiednią stronę, teraz wystarczy znaleźć kogoś kto zaprowadzi cię do sal Halofa. Postanawiasz wyjść na sam przód kolumny, wiedząc że ktoś musi ich prowadzić… Dostrzegasz jadącego na wielbłądzie postawnego mężczyznę, sprawiał wrażenie na ważniejszego, niż mogłoby się zdawać. Gdy zrównałeś mu tępa, powiedział: – Wiem kim jesteś i w jakim celu przybyłeś, niebawem będziemy na miejscu, w Barak Vurr oczekują ciebie… Po pewnym czasie zza wydm, twoim oczom ukazuje się słynna ukryta Twierdza.

3210
Barak Vurr
Zbudowana z piaskowca, którego Krasnoludzka precyzja oraz Arabska myśl architektoniczna, ugruntowała na tutejszych ziemiach. Kiedy przekroczyliście bramę miasta, zauważasz jak bardzo barwne jest to miasto. Krasnoludzkie banki, kuźnie oraz browarnie. Arabscy medycy, handlarze i sztuka. Wszystko rządziło się tu, swoimi własnymi prawami… W końcu docierasz do największego budynku, i równie pięknego co same miasto, Pałacu. Wchodzisz do wielkiej majestatycznej sali, wypełnionej strażą, urzędnikami, szlachcicami oraz kapłanami.

3211
Jedna z sal Halofa
Wszyscy zwrócili wzrok w twoim kierunku, z wyraźną ciekawością, jakie wieści zanosisz do Przywódcy. Stajesz przed masywnymi drzwiami, których pilnuje mieszanka Arabskiej i Krasnoludzkiej gwardii… Gdy zostajesz wpuszczony, przed oblicze Halofa, ten mówi:
- Przebyłeś długą drogę, jakie wieści niesiesz ze sobą?

Dyplomacja:

- Umowy Handlowe:
Barak Sorr (Strefa Handlowa Przymierza) - zawieszone
Imperium Nehekhary - zawieszone

- Pakty o nieagresj:
Barak Sorr (Żelazne Przymierze)
Poszukiwacze Wiedzy
Imperium Nehekhary

- Sojusz Wojskowy:
Imperium Nehekhary
Barak Sorr (Żelazne Przymierze)

- Wojny:

Ważne Informacje:
(tura 1)
Z dniem dzisiejszym (Tura I) w Barak Vurr została utworzona Rada Barak Vur'ska. Każda rasa w mieście, otrzymuje swojego przedstawiciela zasiadającego w ławach rady (Zostają oni wybrani przez Halofa). Pełni ona rolę doradczą dla przywódcy frakcji.

(tura 12)
Barak Vurr wchodząc w stan izolacji zrywa wszystkie umowy handlowe, z Barak Sorr oraz Imperium Nehekhary zostaje zawieszony do odwołania.

(tura 12)
Oficjalne stanowisko Vurr.

Dziś Władca Barak Vurr spotkał się również z reprezentantem Przymierza Morpendr'em Lynkid'em.
Który po rozmowach z Halofem Skałorękim wydał, następujące oświadczenie:

Barak Vurr nie zarzuca oskarżeń ani tym bardziej winy za ostatnie incydenty, które są jednocześnie powiązane z "Kryzysem Bankowym" Hrabiemu Elektorowi Marcusowi.
Jednak znalezione dowody (sfałszowane papiery) wskazywały, iż jakaś grupa kupiecka pochodzenia Arabskiego starała się zyskać na osłabieniu Cechu Kupieckiego Barak Vurr jak i Banku.
Tym bardziej słowa Rady Dwudziestu wydają się nie na miejscu, oraz nie zajmują równego statusu co Władca Barak Vurr, w związku z tym nie powinny wysuwać żądań w jego kierunku.
Nie wspominając o zapędach antybretońskich ludności Arabskiej na ziemiach Hrabiego Elektora Marcusa.
Do momentu wyjaśnienia sprawy osoba powiązana, Richard Moser pozostanie w areszcie.

Dem0n
11-02-2020, 14:31
Tura I

Przed obliczem Halofa staje poseł z Barak Sorr. Kłaniając się mówi:
Witaj Halofie Skałoręki władco Barak Vurr zwę się Magrim i zostałem tu wysłany przez Gomnura Złoty Piasek władca Barak Sorr z propozycją umowy handlowej i paktu o nieagresji. Mój pan liczy na pozytywne relacje między naszymi frakcjami. Jaką odpowiedź mam mu przekazać ?

//Propozycja paktu o nieagresji i umowy handlowej

LukQu
11-02-2020, 14:43
Tura I

Halof wstaje z tronu, z widocznym uśmiechem na twarzy i mówi:
- Wyprostuj się bracie, nie jestem Królem, by mi się kłaniać. Z wielką przyjemnością przystaniemy na waszą propozycję umowy handlowej oraz paktu o nieagresji.

Il Duce
11-02-2020, 17:11
Tura I

Gdy delegacja asurów wjechała do miasta nie mogła się powstrzymać od głośnego wyrażania podziwu oraz komentowania swoistego cudu architektonicznego jakim było miasto...Gdy stanęli przed Halofem dworsko się pokłonili a asur najwyraźniej stojący na czele misji dyplomatycznej przemówił - Witaj władco Halofie,zaprawdę twoje miasto można nazwać prawdziwym klejnotem pustyni...Nazywam się Maeglin i przybywam przed twoje oblicze by przekazać słowa księżniczki Aelirenn. Moja pani żywi nadzieję że dawne niesnaski między naszymi rasami nie będą nas dzielić a miast tego połączą nas prawdziwe więzy współpracy i przyjaźni,takiej samej jaką obdarzyłeś ludzi mieszkających w twoich pięknych włościach...Dlatego w jej imieniu proponuję byśmy wspólnie wytyczyli lądowy szlak handlowy,który ustanowimy gdy tylko nasze ziemie przybliżą się do siebie a także umowę o nieagresji.

//Propozycja paktu o nieagresji i rozpoczęcia handlu lądowego gdy tylko będzie to możliwe.

LukQu
11-02-2020, 18:04
Tura 1
Halof na znak szacunku, wstaje z tronu, następnie przemawia:
- Witajcie długousi przyjaciele, dawne zatargi między naszymi rasami, nie mają znaczenia, ani mocy na tych ziemiach. Dziś liczy się dla mnie wyłącznie, bezpieczeństwo moich ludzi. Aby im je zapewnić, my mieszkańcy Barak Vurr jesteśmy gotów przystać, na zawarcie paktu o nieagresji oraz handlu lądowego, gdy okoliczności będą mu sprzyjać.

Il Duce
11-02-2020, 22:48
Tura I

Raz jeszcze skłonił się przed Halofem z szacunkiem i odpowiedział - Zaprawdę niezwykłym jesteś władcą Halofie,księżniczka ucieszy się gdy dowie się o twoim stanowisku gdyż także uważa że wszystkie cywilizowane rasy tego świata powinny stać ramię w ramię przeciw złu i niegodziwościom bez baczenia na dawne zatargi.

marcel
19-02-2020, 22:22
Tura III
Szanowny Halofie. Ludzie i Krasnoludy od dawna byli sprzymierzeńcami. Chcielibyśmy się teraz powiększyć jeszcze tę zażyłość. Proponujemy umowę handlową. Niestety jesteśmy zmuszeni prosić o współfinansowanie statku handlowego. Jeśli się zgodzicie i posiadacie port, oraz jesteście w stanie zapewnić bezpieczeństwo na wodach południowej laguny, możemy zacząć handlować już teraz.
(Propozycja umowy handlowej, prośba o 150g na współfinansowanie statku)

// Datuj posty. Turek

LukQu
20-02-2020, 14:44
Tura 3
Z wielką radością zawrzemy umowę handlową, możesz również przekazać swojemu Panu, aby nie martwił się o statek. Jeszcze dziś, w moim porcie zostaną rozpoczęte pracę, nad nowym okrętem.
Jak tylko będzie gotów, natychmiast wypłynie w morze.

Il Duce
20-02-2020, 21:41
Tura III

Do włości Halofa w te pędy przybył goniec który wręczył mu następujący list :

Szlachetny Halofie,

doszły nas słuchy o wykopaliskach prowadzonych w Mieście Życzeń...Dla dobra dziedzictwa kulturowego jakie zawierają te ziemie prosimy abyś w swej łaskawości zezwolił naszym badaczom brać w nich udział co może wyjść z korzyścią dla obu stron.

Podpisano

Księżniczka Aelirenn

//Prośba o współpracę przy wykopaliskach w elfickich ruinach

LukQu
20-02-2020, 22:11
Tura 3
Halof po przeczytaniu listu, odpowiedział gońcowi:

Rąk do pracy, nigdy za mało.Jestem w stanie spowolnić trwające wykopaliska, na czas dotarcia waszych...
Pędź chłopcze do swej Pani, ponieważ sił moim chłopcom nie brak, a mamy zamiar niedługo ruszyć w dalszą drogę.

//Rozpoczęcie współpracy przy wykopaliskach.

Dem0n
17-03-2020, 12:21
Tura VI

Przed obliczem Halofa staje poseł z Barak Sorr. Kłaniając się mówi:
Witaj Halofie Skałoręki władco Barak Vurr zwę się Bongrim i przybywam tu z Barak Sorr. Mój pan Gomnur Złoty Piasek chciałby zawrzeć z tobą sojusz gospodarczo-wojskowy, który utwierdzi dobre stosunki między naszymi frakcjami. Jaką odpowiedź mam przekazać mojemu panu?

// Propozycja sojuszu gospodarczo-wojskowego

LukQu
17-03-2020, 12:26
//Odpowiedź będzie w wydarzeniu.

Turek
16-04-2020, 21:40
Tura X
Kalif Amun Maluf, władca El-Kalabad w związku z aferą korupcyjną wypowiada ze skutkiem natychmiastowym umowę handlową z Barak Vurr:
- Kraje cywilizowane różnią się od krajów niecywilizowanych tym, że ich mieszkańcy posiadają choć cień godności i honoru, a instytucje Państwowe cieszą się zaufaniem i prestiżem - skomentował Kalif

// Wchodzi w życie od tury XI.

marcel
27-04-2020, 20:12
t12.
Do portu w pobliżu Barak Vurr przypłynął imperialny statek. Nikt z niego nie zsiadał. Na linie spuszczono tylko skrzynię zawierającą korespondencję kupiecką i dyplomatyczną. Jeden z listów zwrócił szczególną uwagę krasnoludów. Był podpisany przez samego Marcusa von Richthoffena, a adresatem był Halof. Posłaniec zabrał go i czym prędzej zaniósł władcy.

Ze względu na pogłoski o rozprzestrzeniającej się u was zarazie musimy zawiesić wymianę handlową. Granice będą zamknięte dla krasnoludów z Barak Vurr. Liczę, że nas zrozumiesz. Przesyłam też drobne wsparcie finansowe na walkę z chorobą.
(skrzynia zawierała też 200g)

LukQu
27-04-2020, 22:49
tura 12

Halof wstał z widoczną złością,następnie wykrzyknął do posłańca.

Czy twój Pan myśli, że te grosze zapobiegną śmierci moich ludzi?!
Zrywając umowę handlową bardziej im szkodzi!

Ściskając mocno głowę w szale, krzyczy.

Precz! Zanim granice mojego Państwa was zatrzasnął i będę musiał uznać was za nieproszonych gości!

LukQu
28-04-2020, 09:24
Tura 12

Barak Vurr zgodnie z rozkazem Halofa poddaje się izolacji.
Zostają zerwane wszystkie umowy handlowe, z Barak Sorr oraz Imperium Nehekhary zostaje zawieszona.

LukQu
29-04-2020, 11:13
Tura 12

Oficjalne stanowisko Vurr.

Dziś Władca Barak Vurr spotkał się również z reprezentantem Przymierza Morpendr'em Lynkid'em.
Który po rozmowach z Halofem Skałorękim wydał, następujące oświadczenie:

Barak Vurr nie zarzuca oskarżeń ani tym bardziej winy za ostatnie incydenty, które są jednocześnie powiązane z "Kryzysem Bankowym" Hrabiemu Elektorowi Marcusowi.
Jednak znalezione dowody (sfałszowane papiery) wskazywały, iż jakaś grupa kupiecka pochodzenia Arabskiego starała się zyskać na osłabieniu Cechu Kupieckiego Barak Vurr jak i Banku.
Tym bardziej słowa Rady Dwudziestu wydają się nie na miejscu, oraz nie zajmują równego statusu co Władca Barak Vurr, w związku z tym nie powinny wysuwać żądań w jego kierunku.
Nie wspominając o zapędach antybretońskich ludności Arabskiej na ziemiach Hrabiego Elektora Marcusa.
Do momentu wyjaśnienia sprawy osoba powiązana, Richard Moser pozostanie w areszcie.