Zobacz pełną wersję : Jaki turniej na Rome 2 Wam się marzy?
Jak w temacie.
Czekam na propozycję jeżeli chodzi o format.
Ja na pewno bym się pisał na jakieś kolejne 2v2. Poza tym można by pomyśleć o jakiejś lidze albo turnieju drużynowym z oblężeniami? Przy czym byłbym za chwilą przerwy,na przykład do września bo teraz będzie parę wydarzeń Warhammerowych plus zobowiązałem się do gry w kampanii u Zachara i Rancora
bachus81
03-08-2020, 11:47
2v2 w formule Tuff Cup.
tuff_gru
03-08-2020, 19:24
Moze attyla z nowymi zasadami i 2vs2?
Chcialem Troye ale te wiesniaki z CA nie dadza do niej multiplayera (dopiero w listopadzie)
Powiem szczerze że nigdy nie byłem fanem Attyli na multi ale można by spróbować coś zagrać choćby po to żeby sobie wyrobić opinie, bo nie brałem jeszcze udziału w żadnym turnieju lądowym na tym tytule. Bardziej mi się jednak podoba 2v2 w formule Tuff Cup,to dopiero może być ogień! Z tym że rzecz jasna bez Nomadów, o ile w 1v1 można coś nimi pokombinować tak w 2v2 będą jedynie sztucznie zwiększać limit frakcji.
Nieznajomy
04-08-2020, 13:28
W Attile i inne tytułu ja odpadam, bardzo chętnie zagram w Romka 1v1 czy też 2v2
Seba Fallus III Wielki
04-08-2020, 18:10
Ja chętnie pogram cokolwiek w Rome 2 :D Skoro mieliśmy turniej 2v2 potem 1v1 w bardzo ciekawej i udanej formule (drabinka, większy budżet itd.) to może spróbujemy zaproponowane przez Il Duce oblężenia ? Nie wiem czy oblężenia w Romku są na tyle grywalne ale warto o tym pomyśleć, postaram się przeanalizować mapy, coś protestować i dam znać czy warto się tym zajmować ;)
No i pytanie czy zostajemy przy większym budżecie (który sprawdził się rewelacyjnie :P) czy wracamy do klasycznych 11700 ?
bachus81
04-08-2020, 22:41
Ja chętnie pogram cokolwiek w Rome 2 :D Skoro mieliśmy turniej 2v2 potem 1v1 w bardzo ciekawej i udanej formule (drabinka, większy budżet itd.) to może spróbujemy zaproponowane przez Il Duce oblężenia ? Nie wiem czy oblężenia w Romku są na tyle grywalne ale warto o tym pomyśleć, postaram się przeanalizować mapy, coś protestować i dam znać czy warto się tym zajmować ;)
No i pytanie czy zostajemy przy większym budżecie (który sprawdził się rewelacyjnie :P) czy wracamy do klasycznych 11700 ?
Oblężenia to dla mnie nuda.
Szkoda że w Empire Divided jest tak mało frakcji, bo zagrałbym w ten dodatek na multi :(
Raczej są grywalne. Na yt można obejrzeć sporo oblężeń na kanale Pixelated Apollo
Tu np. turniej https://www.youtube.com/watch?v=fzjXAYMETEo&t=1703s
Jak dla mnie wyglądają ciekawie. Tylko wiadomo, bitwy są dłuższe.
trochę mnie nie było :P jak w temacie najlepiej zrobić by jakąś ciekawą odsłonę 2vs2 w Romku 2 tak jak teraz było inne wszystko. I jeszcze aby były dostępne frakcje nomadów xD
tuff_gru
12-08-2020, 11:28
W multiplayerze są niegrywalne - pathfiding jednostkom się buguje zwłaszcza procarzom i łucznikom ja bardzo odradzam.