Zobacz pełną wersję : Dyskusja ogólna
tak se pykam znowu ostatnio i mam pytanko do bardziej doświadczonych
wziąłem se skilla na dowódce szósty zmysł na moim VK(jak tak se myślę teraz to nie wiem w sumie po co ;) ) i ni chuja nie wiem w jaki sposób mi to pokazuje kiedy jestem wykryty coś tam wygoglowałem o jakiejś żarówce ale coś nie widzę takowej
A masz na 100%? Jak nie to ci się nic nie zapali. Powściągnij swe słownictwo tak btw.
nooo jeszcze nie ;) dzięki
Powściągnij swe słownictwo tak btw.
ok ok :oops:
odi.profanum
26-01-2013, 00:07
http://imageshack.us/photo/my-images/545/shot022j.jpg/ co znaczy domek koło tego czarnucha kierowcy na moim m6?
Memnon[pl]
26-01-2013, 00:13
http://imageshack.us/photo/my-images/545/shot022j.jpg/ co znaczy domek koło tego czarnucha kierowcy na moim m6?
Tzn ze cale doswiadczenie z nastepnej bitwy idie wlasnie na niego.Co bitwe ten"domek" bedzie sie zmienial na innego czogliste tak dlugo jak bedziesz mial ustawione na elitarnym czolgu tzw"przyspieszine szkolenie".
][quote="odi.profanum":3dkvqxas]http://imageshack.us/photo/my-images/545/shot022j.jpg/ co znaczy domek koło tego czarnucha kierowcy na moim m6?
Tzn ze cale doswiadczenie z nastepnej bitwy idie wlasnie na niego.Co bitwe ten"domek" bedzie sie zmienial na innego czogliste tak dlugo jak bedziesz mial ustawione na elitarnym czolgu tzw"przyspieszine szkolenie".[/quote:3dkvqxas]
Nie.
Ten "domek" oznacza, że dany członek załogi dostaje podwójne doświadczenie za bitwę. Reszta załogi dostaje normalnie.
I to się nie zmienia co bitwę, tylko zawsze ma to załogant z najmniejszym doświadczeniem, więc zmieni się dopiero jak tam któregoś przegoni.
odi.profanum
26-01-2013, 18:09
Fajnie mozna nabijac kase tygrysem, shermanem lee i pz 3 teraz - weekend afrykanski jest
aż nie mogłem uwierzyć jak to zobaczyłem ;)
http://img26.imageshack.us/img26/4181/shot002sc.jpg
odi.profanum
05-02-2013, 00:22
Haha :D
A mam pytanie do Was. Posiada ktoś może Jagdpanther II, a jak tak, to czy to jest styl gry zbliżony do StuGa? Bo brakuje mi 2mln i zastanawiam się czy kupić tego TD czy zbierać na E100 :D
A mam pytanie do Was. Posiada ktoś może Jagdpanther II, a jak tak, to czy to jest styl gry zbliżony do StuGa? Bo brakuje mi 2mln i zastanawiam się czy kupić tego TD czy zbierać na E100 :D
Masz odblokowanego E-100 i tego nie wiesz? Żaden inny czołg nie jest jak Stug. Na nim możesz stać w krzaku 51m od wroga i Cie nie wykryje...
Do tego na swoim tierze przybija praktycznie wszystko.
Stug jest nawet trochę OP moim zdaniem. Jego największym minusem jest mała ilość pestek.
odi.profanum
11-02-2013, 22:24
A ja Panterą 1 jeździłem ostatnio. W sumie mam ją już wymaksowaną ale to ostatnie, bardzo długie działo jest paskudne, bardzo mały dmg i nieco lepsza przebijalność. W ogóle to Pantera powinna mieć sporego buffa w tej grze bo jest zdecydowanie za słaba, chociaż i tak w sumie lepsza od tigera :cry:
Pytając o styl gry a'la StuG chodziło mi o mobilnoś, czy to muł jak Ferdi. Drzewko niemieckich TD zatrzymało się u mnie na.Jgpantherce, i zastanawiam się nad jej kupnem bo do e100 mi się nie pali jakoś szczególnie xd
JPanther 2 jest zwrotny i szybki ( w porównaniu do Ferdka ), za cenę słąbego pancerza. Inaczej nie byłoby sensu dodawać czołg o tych samych parametrach.
Chyba ją jednak kupie. Ciekawe połączenie mobilność i szybkość oraz kopniak ze 128 :D
jbc to jest kod na premkę 1-dniową na stronie wota ;)
odi.profanum
06-03-2013, 21:41
Gracie chłopy jeszcze w tego wota bo cisza? Btw do King TIgera doszedłem. Fajny pojazd,
swego czasu grałem, ale po pewnej aktualizacji gdy każdemu skasowali exp oraz pojazdy które posiadał, do tego przestali wręczać darmowe złoto zrezygnowałem
pewnie że gramy ;) jak jest czas i co ciekawe ja również do TK właśnie doszedłem fajna maszyna aczkolwiek jeszcze nie ulepszona więc nie znam jego pełnych możliwości :D
ma ktoś z orgowiczów leosia? fajniejszy się zrobił po upgradzie?
@aztec
czyżbyś mówił o końcu bety wota?
odi.profanum
07-03-2013, 01:34
http://forum.worldoftanks.eu/index.php? ... t__140#top (http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/218325-aktualizacja-84-zostanie-wprowadzona-juz-wkrotce/page__st__140#top) to się community wkurzyło. Generalnie z tego co wyczytałem w tym wątku, ten patch to nic innego jak wsadzanie rączki do portfela, bo nic z tego, na co gracze narzekali ( zdecydowanie lepsza optymalizacja, obsługa 4rdzeni, nowe mapy i spory lifting już istniejących, likwidacje strzałów za 0, nowe tryby rozgrywki ) nie zostało zrobione. Za to scena dostała nowe czołgi dla brytoli, namieszanie i skopanie niemieckiego drzewka light tanków, spory nerf medów niemieckich - Pantery dostały po dupie - po forum chodzi plota, że WG ma jakiś uraz do Niemców, buffuje ruskich, nerfi Niemców i so on. Generalnie rozgoryczenie i sporo postów o wydźwięku bardzo, bardzo negatywnym; łącznie z wyłożeniem jaj na całą tą firmę robiącą graczy w ciula i lecącą na kasę, dając w zamian kupę, którą im seewuje.
TK właśnie doszedłem fajna maszyna aczkolwiek jeszcze nie ulepszona więc nie znam jego pełnych możliwości :D Fajna jak go nie rzuci na 10 tiery albo w przewadze 9. Łatwy cel i lubiany przez artę, no i ten czołg przyciąga jak magnes debili ginących bardzo szybko niestety. Dobrze skątowany potrafi sporo odbić; ale dużo gośc mu wali w słabą dolną płytę, w którą wchodzi, trzeba uwaząć. No i bez premki to się na nim ładnie traci kasę na naprawyw razie - niestety częstych porażek. Moje statsy to na 250 bitew to 196 fragów i as pancerny, przyjemniejszy od tigera I - przynajmniej można polegać na pancerzu.
Te "plotki" o faworyzowaniu Ruskich i niechęci do Niemniaszków to nic nowego, chodziło to po community już od dawna. I jestem skłonny się zgodzić. W ostatnich kilku patchach chyba jedyną dobrą zmianą dla Niemców było lekkie pomniejszenie dolnej płyty KT oraz zwiększenie peny 75mm/L70. A no i jeszcze coś. Zwiększenie HP Mausa do 3000. Szkoda tylko, że ten czołg tak czy tak jest na X tierach beznadziejny.
odi.profanum
07-03-2013, 09:15
Trochę to dla mnie niezrozumiałe, że tak lecą w ciula zwłaszcza, że wyłonił się dla nich konkurent - co prawda się jeszcze nie pojawił, no ale widząc co panowie od War Thunder potrafią zaoferować i jak bije boleśnie ta gra swojego konkurenta od War Gaming - WoP , to powinni się zacząć ostro starać. i w patchach dawać to, co ta gra i społeczność na serio potrzebuje. Bo jeśli Gaijin wyda tak dobre czołgi jak samoloty no to papa wot.
Marki raczej nie pobiją. To tak, jakby jakaś nowa seria gier miała konkurować z Total Warami. Nie te fundusze, nie ten rozgłos.
odi.profanum
07-03-2013, 18:34
Czy ja wiem, WT już jest stosunkowo znanym tytułem jeśli chodzi o samoloty. Sporo osób grających w WoTa pyka i w to a na rynku czołgowych mmo WoTowi przyda się jak najbardziej konkurencja ;)
Według mnie niedługo skończy się era WoT jeśli tak jak mówicie nie wprowadzą potrzebnych zmian. WT jest świetny :)
Tak to był pewnie koniec testów beta, pewny nie jestem
odi.profanum
07-03-2013, 23:28
Jak będą tak na hajs lecieći tylko rzucać czołgi gracze je ekspili i kupowali prem tanki by szybciej zarabiać- tak nie pojadą długo. Hajs się musi zgadzać a ana razie to gracze są kompletnie olewani; ciekawe ile tak będą mieć w dupie opinie graczy. !00 tys expa nabitego na KT, jeszcze 50 i bedzie e 75 :D 10 k do black prince - ktoś tam mocno propsował na forum :)
A co panowie sądzice o nowych niemieckich LT? Grałem Pz II G I Pz I C i powiem szczerze, że ten drugi dostanie na bank nerfa w przyszłym patchu. Jeśli wrzuci go na III i IV to to jest istny dominator. Ten karabin ppanc 7.92 jest idealny do ataku z flanek. 1vs1 nie ma godnego rywala, no chyba że samego siebie :D
Obecnie elituje PzII G, więc się nie wypowiem, ale PzI C jest bardzo przyjemny.
Aczkolwiek coś innego przykuło w tym patchu moją uwagę. Leopard na V tierze. Wymiata. Nowe działko 30mm oraz troche podwyższona zwrotność zrobiły z tego niepozornego czołgu monstrum. Tak, jak wcześniej bałem się tym czołgiem walczyć z czymkolwiek, tak teraz bez strachu atakuje medy VI tieru z niezgorszym efektem. 1 na 1 mogę bez problemu pokonać PzIII/IV.
Ale za to VK2801 dostał naprawdę okrutnego nerfa. Po prostu masakra. WG ma straszne uprzedzenia do niemieckich czołgów.
Kuroi, mogę Ci powiedzieć, że PZII G jest gorszy od IC. Ma co prawda na ostatnim działku 3cm 91mm penetracji, ale przeładowanie trwa aż 15 sek! Jest mniej zwrotny i praktycznie jak nie zabijesz wroga od razu to masz duże prawdopodobieństwo śmierci :D
Pz I C.... Niech odpowiedzą na epickość tego czołgu będzie zdobyte z kumplem 13 fragów w plutonie. W ciągu 2 s. odparowuje Marder.
Ale obawiam się że następny patch zakończy epickość tego czołgu :(
odi.profanum
10-03-2013, 16:24
Nie ma to jak wywalić z i tak skromnej puli map 2, teraz gra wyglda tak: Karelia, linia zygfryda, karelia, pustynia, karelia, l. zygryda, karelia, ruinberg. Zenada. zamiast pchac kolejne czołgi niech dzadzą mapy!
W patchu 8.5 zapowiadanym na kwiecień wrócą na randomy nowe "Bagna", a także dojdą 2 nowe mapy - "Meksyk" i "Stalingrad".
Serwer w grze co 30 minut losuje kilka map na których się rozgrywa bitwa, żeby go nie przeciążyć.
odi.profanum
11-03-2013, 18:11
Ma może ktoś jakieś porady jak dobrze i skutecznie grać Black Princem? Co prawda dziś mi się udało zdobyć asa pancernego, natłuc 4k dimejdźu ale coś za bardzo wchodzą we mnie pocisuki mam takie wrażenie. O ile KT możne się tak ustawić, że odbija nawet 9 tiery przód o tyle w BP włazi coś za dużo tych pocisków :(
No cóż, ustawiając się przodem do innego czołgu narażamy się na bolesny ostrzał na zupełnie prosty pancerz bez pochyłu (między gąsienicami pod wieżą). Jako, że Black Prince jest szybkostrzelny warto puścić ze 2,3 pestki w przeciwnika po czym lekko obrócić kadłub i przyjąć strzał na opancerzone gąski. Jest dużo prawdopodobieństwo, że pochłoną dmg. Dość silna wieża też powinna sporo odbić od przodu.
Oczywiście jak to ciężki, powolny heavy unikać otwartych przestrzeni.
Jako wyposażenie polecam założyć dosyłacz do działa, stabilizator i wentylację.
odi.profanum
14-03-2013, 23:49
Heh odkryłem e75 ale bez premki i bez zarabiacza chyba nie ma sensu grać takim IX tierem - z resztą musiałbym 3/4 garażu wyprzedać by go kupić. Zastanawiałem się nad czołgiem premium ale trochę to droga zabawka jest - o t34 myślałem. A Wy jak z kasą stoicie w tej gierce?
Nie wydałem ani nie wydam ani złotówki na te grę. Uważam, że WG nie zasługuje na moje pieniądze po tym, co robi z czołgami. Mam przeczucie, że jak w War Thunderze pojawią się wojska lądowe, to przeniosę się tam. Gaijin robi swoją grę znacznie rzetelniej.
ja to ledwo TK wymaksowałem czołg fajny i można na nim coś ugrać ale jest "odrobinkę" za duży co miałem już okazje odczuć ;)
mam dziwne odczucie że pierwsze 3 frakcje mają za dużo weakpointów w stosunku do nowych drzewek o ile z francuskimi za dużego problemu nie ma to mam dziwne wrażenie że brytole i chinole ich prawie w ogóle nie moją z przodu czołgów :? albo po prostu ja jestem noobek i znaleźć ich nie mogę :(
ja się w premium tanki nie bawię więc ci nic nie doradzę aczkolwiek zauważyłem że noobki sobie w ogóle nie radzą z pershingami
odi.profanum
15-03-2013, 16:14
W pershinga to można walić w tego kulfona na wieży. Ja właśnie sprzedałem KT, może uda mi się doskładać na e75, sporo się nauczyłem grając tygrsyem i myślę, że e75 będzie przesiadką na mocniejszy sprzęt. Tylko jak na razie mam 1.7000 tys, czyli dopiero połowę.
Nie wydałem ani nie wydam ani złotówki na te grę. Uważam, że WG nie zasługuje na moje pieniądze po tym, co robi z czołgami. Mam przeczucie, że jak w War Thunderze pojawią się wojska lądowe, to przeniosę się tam. Gaijin robi swoją grę znacznie rzetelniej. Też miałem takie podejście ale mimo wszystko mam z tej gry sporo fanu, a za fun można zapłacić. W sumie ostatnią grą jaką kupiłem było RO2, które nie spełniło moich oczekiwań, więc pobawiłem się chwile za free w w czołgi - sprawdzić czy daje radę. W sumie to daje - zwłaszcza, ze znajomymi w plutonach.To chyba jedna z ostatnich gier w jakie grywam - jeszcze czekam na EB i pozostają stare tytuły - może jeszczę ukradnę na spróbowanie Rome2, jak się spodoba to kupię. Chyba , że czołgowy War Thunder wyjdzie i urwie mi dupę to zmienię wtedy preferencje, a konto sprzedam - myślę, że nawet bardzo na tym nie stracę
ja to ledwo TK wymaksowałem czołg fajny i można na nim coś ugrać ale jest "odrobinkę" za duży co miałem już okazje odczuć
mam dziwne odczucie że pierwsze 3 frakcje mają za dużo weakpointów w stosunku do nowych drzewek o ile z francuskimi za dużego problemu nie ma to mam dziwne wrażenie że brytole i chinole ich prawie w ogóle nie moją z przodu czołgów albo po prostu ja jestem noobek i znaleźć ich nie mogę Tygrys fajny ale często na kompletnie debilne teamy trafia i najczęściej dzięki tkim kolesiom gine. Skątowany potrafi sporo odbić - jak mu nie celują w dolną płytę ;)
Granie IX tierem bez najlepszego działa, to dla mnie osobiście katorga :evil:
odi.profanum
15-03-2013, 16:25
To ostatnie tygrysa nie jest chyba takie złe - a mogę ja od razu założyć na e75.
Na KT może i nie jest złe, ale jak przejdziesz na 9 tier to sie przekonasz ;) I w sumie nie wiem co gorsze, walka na odległość, gdzie nie możesz celować w weak spoty, czy jeden na jeden na bliski kontakt, gdzie nie możesz ucieć, a gość ma topowe działo na swoim 9 tierze ( ty za to możesz w weakspoty walić, ale i tak przegrasz, jeżeli nie trafisz na nooba ). Ja za każdym razem odkrywałem na dziewiątkach najpierw działo ( o ile się dało i pozwalał na to udzwig gąsek ).
Wróciłem z nowym patchem po ponad dwu miesiącach przerwy, chińcole mnie omineły, ale i tak nie miałem zamiaru w nie iść ( chociaż może ciężkich bym troche porobił ). Teraz ide w TD made in UK. Na razie pogrywam Alecto, całkiem fajna maszynka, zwłaszcza z howitzerem.
Jak zarabiać? Ja dostałem za darmo T34, więc mam łatwiej ( załoga 100%, dodatkowy sprzęt, 3 perki ), można tierami 5-6, choć piątki kiedyś zarabiały lepiej ( zwłaszcza KV z lodówką ). W sumie na dziewiątce daje rade wyjść na zero, zwłaszcza jak grasz w plutonie 3-osobowym. Miałem roczną premkę do świąt, może kiedyś jeszcze kupie.
na taki weekend czekałem moduły -50%, załoga x3 - grać nie umierać
Mam do dyspozycji 2000 golda, jaki według Was pojazd elitarny najbardziej opłaca się kupić nie przekraczając tej kwoty? Generalnie nie mam jakiegoś parcia na kupno takiego pojazdu, pytam bardziej z ciekawości.
Żaden, nie opłaca się kupować prem tanków niższych niż 8 tier.
odi.profanum
17-03-2013, 17:46
Mam do dyspozycji 2000 golda, jaki według Was pojazd elitarny najbardziej opłaca się kupić nie przekraczając tej kwoty? Generalnie nie mam jakiegoś parcia na kupno takiego pojazdu, pytam bardziej z ciekawości.
Dozbierać i kupić coś z VIII tieru. Zdecydowanie ułatwia to rozgrywkę :D
Dzięki za odpowiedzi, może dozbieram i fundnę sobie jakiegoś kloca :)
odi.profanum
18-03-2013, 10:19
Ja sobie kupiłem t34. Już mi się udało zagrać kilka bitew po 110 tys zarobku. :D
T-43 jest kapitalny, mam nim chyba ponad 75% zwycięstw, ładnie można na nim pofarmić. Generalnie idę w Niemców i Ruskich i przykładowo pzkpfw IV z tej samej klasy przegrywam dosłownie każdą bitwę, rozegrałem mnóstwo a mam nieco ponad 800 doświadczenia na nim. T-34 podczas jednej bitwy więcej wyciska :) Ruska moc, tak to jest jak się pojazd spirytem poi.
Z zasady, to Niemieckie maszyny są znacznie trudniejsze do opanowania niż innych nacji. Ruskie są najłatwiejsze do ogarnięcia. Nimi to można sobie wjechać, ponaparzać i ewentualnie się wycofać. U Niemców potrzeba większego zmysłu taktycznego, bo mały błąd może prowadzić do katastrofy. No i niemieckie czołgi trzeba ograć, wyczuć jak się nimi jeździ, jak strzelać itd.
Fakt, ruskie maszyny są bardzo szybkie, zwrotne, Niemcy to takie klocuszki co faktycznie nie odpowiada mojemu stylowi gry, ale to ten cholerny niemiecki ordnung, zero finezji i fantazji kawaleryjskiej :D Jedynym frycowym czołgiem, który naprawdę wywarł na mnie wrażenie jest Hetzer, którym w prawdzie nie grałem, lecz zawsze spotkanie z nim kończy się spalenizną z mojej strony. Dodatkowo jest to szybka, niska, trudna do trafienia maszyna.
odi.profanum
20-03-2013, 00:01
A ja mozolnie składam na e75. Gdyby nie ta promocja, pewnie by go już kupił a tak to wszystko rozwaliłem na moduły. Pograłem chwile t32 ale go sprzedałem po odblokowaniu gąsek - paskudny czołg :evil:
Nie wiem jak teraz, ale jakieś 1,5 roku temu jak go miałem, to grało mi się wybornie tym t32 ( mimo słabego działa jak na ten tier ).
odi.profanum
20-03-2013, 01:56
Sam nie wiem, najbardziej podobają mi się niemieckie czołgi, zwłaszcz KT - bardzo fajny pojazd. Ruskie są przegięte i łatwe w obsłudze, amerykańskie - t29, świetna zabawka, gdyby nie polująca arta byłby prawie nie do ruszenia w kamperskich miejscówach.
odi.profanum
21-03-2013, 15:11
Kupiłem tego e75, na razie 30 gierek, 32 fragi, bardzo spoko jak na w pełni stockowy pojazd ( no poza działem z KT ). Jeśli o grind idzie to chyba najpierw odkryję sobie silnik bo jednak ten czołg pełza wolniej od Black Prince'a :D
K A M 2150
21-03-2013, 21:38
W nowym numerze CD Action jest kod do WoTa, dla obecnych graczy 1200 golda, dla nowych 1000 golda do tego premka na 3 dni. A z samą gazetą Far Cry 2 i Magicka ;P Także może kogoś to zainteresuje ;)
odi.profanum
22-03-2013, 18:44
Nie ma to jak 4,5 art na stronę :o Normalnie nic się pograć grubaskami nie da :roll: :roll:
Ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczył mnie PzKpfw 38nA. Nie zdawałem sobie sprawy z jego skuteczności dopóki nie zajżałem do przeglądu słóżby. A tam same odznaczenia na nim i najlepsze staty wśród całego towarzystwa. Faktycznie tak się nastawiłem na farmienie, że nie odczułem przyjemności jaką mi daje gra tym czołgiem, wiadomo nie jest to T-34, jednak odblokowałem na nim elitę, zawsze grosz wpadnie, a i doświadczenie sobie można nagromadzić. Genetralnie czołg ten ma całkiem mocne działo (oczywiście chodzi o najmocniejsze do zamontowania), można nim z powodzeniem weak spotować czołgi 2 klasy wyżej, a równe sobie smażyć tylko szum :) !
Ja teraz pogrywam brytyjskim AT2, TD tier V. Mega pancerz, w bitwach maks do piątego poziomu mało co go przebija, zwłaszcza w walce na dystans. Minus jest taki, że to jest wolne i ślamazarne jak Maus... co przy dosyć dynamicznych bitwach niższych tierów jest największą bolączką ( nim dojadę, to albo mój team już wszystkich rozwalił, albo zginął :lol: ). No i działo z małym damagem, za to bardzo szybkie. Haubica bardzo niecelna i sobie darowałem, bo lepiej tym potworem walczyć na dalszy dystans.
Ja natomiast walczę sobie Pzkpfw III - czyli "pezetem" :D IV tier.
Nie jest za duży jak na czołg średni, ale przynajmniej trudniej go trafić; jego działo dobrze się sprawdza na długich dystansach; "kwadratowe" podwozie sprawia, że jego tył jest tak samo wytrzymały jak przód, jeśli wziąć pod uwagę jego hp-350; w miarę szybki i mobilny na terenach miejskich.
Ogólnie rzecz biorąc idealny na zwykłego "dobijacza", bo w "regularnej" walce jego działo nie za bardzo się sprawdza.
Ja zacząłem zabawę z rosyjskimi TD cel- ISU 152. Powiem szczerze, że SU85baardzo przyjemny :D, ale SU100 z działem 122 tp potęga :O Siatka kamuflująca, załoga pod camo (dowódca żarówka) dosyłacz i zaczyna się zabawa. Bezcenne jest widzieć jak nieświadomy niczego KV1S zbierze cepe za 488 HP :D
Z drugiej strony zauważyłem jakby 1s oraz kv paliły się jakoś częściej. Miałem wczoraj sytuacj e, gdzie w jednym meczu podpaliłem 2x KV1S zużywając na każdego po jednej pestce, a rzadko jest mecz w którym nie słyszę komunikatu "Podpaliliśmy go!" :D
odi.profanum
24-03-2013, 19:38
Ja teraz pogrywam brytyjskim AT2, TD tier V. Mega pancerz, w bitwach maks do piątego poziomu mało co go przebija, zwłaszcza w walce na dystans. Minus jest taki, że to jest wolne i ślamazarne jak Maus... co przy dosyć dynamicznych bitwach niższych tierów jest największą bolączką ( nim dojadę, to albo mój team już wszystkich rozwalił, albo zginął ). Wystarcdzy mu przylutować w ten kubeł na samej górze, wchodzi tam pięknie ;)
najlepszy jest IX tier u brytoli, wali co 5 sekund za ponad 400 - powinni z nim coś zrobić bo to są jakieś jaja.
Ja zbieram do działa e75. Dużo polepsza gre tym czołgiem?
Niebo a ziemia ( jak dla mnie, średniego randomka ).
No to przywal w ten kubeł z 200-300 metrów ;) Lubie spotykac innych w tym czolgu, ode mnie się odbija, a mnie większość wchodzi ( choć i od kubełka się potrafi odbić ).
Kto ma pożyczyć 4 miliony na Jgpz E-100? :mrgreen:
Kto ma pożyczyć 4 miliony na Jgpz E-100?
Lepiej się przygotuj psychicznie na niego, już legendy o nim chodzą, ludzie wolą z golda walić, bo strzelanie "za 0" ze zwykłych AP jest tu dosyć częste ;)
Grałem nim jak był test, pomimo wielu wad to pierdyknięcie jest jednak boskie...
AT2 co raz bardziej mi się podoba, ponad 70% wr przy 40 bitwach.
odi.profanum
25-03-2013, 00:51
Niebo a ziemia ( jak dla mnie, średniego randomka ).Jużmi się nim gra dobrze. Dziś miałem bitwę, że samemu się broniłem przeciwko e75, isowi 3, i isowi. I gdyby nie to, że mi na plecy wjechał kolejny is3 to bym ich sam rozwalił :D
Kupiłem wczoraj SU152 i na razie powiem tyle... Totalna porażka. Jak gra na VII to jeszcze ujdzie, ale VIII to już masakra. Mam 50/50 AP i HE. Tygrysa od przodu ugryzie z AP a z HE w bok T150 uderzył za 260 HP gdzie pancerz wynosi 90mm... Macie jakieś porady? :( na chwilę obecną jestem zdruzgotany zmarnowanym 1,38 miliona kredytów
Cronwell
A tak na serio to gra bardzo fajna wciągająca ale jest 1 duży minus jaki jest sens np. grania Crusaderem (V tier) na Tygrysa (7 tier) nie mówiąc o marder 3 na kv-1 :(
Kupiłem wczoraj SU152 i na razie powiem tyle... Totalna porażka. Jak gra na VII to jeszcze ujdzie, ale VIII to już masakra. Mam 50/50 AP i HE. Tygrysa od przodu ugryzie z AP a z HE w bok T150 uderzył za 260 HP gdzie pancerz wynosi 90mm... Macie jakieś porady? :( na chwilę obecną jestem zdruzgotany zmarnowanym 1,38 miliona kredytów
Na początku jeździj z haubicą 152 mm i tylko pociskami HE. Kolejnej 122 nie opłaca się zakładać, tylko tą najlepszą, która strzela naprawdę szybko. Pojazd ten wspominam całkiem przyjemnie i skończyłem z nim na poziomie 58,3% WR.
Pograłem dzisiaj.z.tymi HE i chyba jest mi poprostu nie po drodze z tym TDkiem :/
Miałem sytuację, że z 200m trafiłem Löwe w bok za.1012 HP, a potem zaś bok Centuriona I z odległości 50m (pancerz 51, strzał prawie prostopadły) uderzyłem za 204... Czasem myślę, że żeby jakoś szybko wbić drugie 122 to będę musiał napieprzać tylko i wyłącznie ze zlota bo na chwilę obecną to jestem niszczycielem czołgów tieru co najwyżej V i Vi :(
Chyba zaczynam go wyczuwać :D uderzyłem Ferdka z AP pod ryjek face2face za 843 :D. Zmieniłem styl gry, stoję na takich pozycjach na których mogę kąsać wrogów od boków i zadków :D No chyba, że jestem top tierem to wtedy pogrom :D dziękuję za rady :)
[Zombie (http://www.youtube.com/watch?v=VTf44M0VSSU) w WoT. Pewnie tylko prima aprilis. A szkoda. :D
http://youtu.be/IaNsAQyirok
Jakbym siebie widział w E-75 :D
odi.profanum
02-04-2013, 12:22
Ma być księżycowa mapa w nowym paczu :roll:
O, nabrałeś się na Prima Aprilis :D
A co to się stało dziś? Rano dociągnęło mi troche badziewia przy starcie ( możliwe, że to już wczoraj było i to taki prima aprilisowy żart - odpalam gre xvm.exe, a nie launcherem ). W garażu buda, tam czerwone oczy, na mapie czołg ze skrzydłami ulatujący do nieba po zabiciu przeciwnika, jakieś latające papierowe samolociki(?) i odgłosy jak z kreskówek w garażu :lol: Cos jeszcze przeoczyłem?
odi.profanum
04-04-2013, 22:05
Grał ktoś amerykańskimi medami od 7 tieru wzwyż? Paton bardzo dobry ponoć. Myślałem o tej linii medów, albo do ruskiego t-54 dojść just for fun ;) Chociaż mam Panterkę 2 odkrytą to jednak czytałem nieprzychylne opinię o niej.
Pantera II jest pod każdym względem lepsza niż zwykła pantera. Ale nie zmienia to faktu, że nadal jest to ciężki do opanowania czołg i trzeba do niego skilla.
Pany, jak to jest z tym expem? Za co w koncu dodstajemy? Ja od ponad pół roku w sumie mało czytam o zmianach. Czasem jestem bardzo zdziwiony patrzac na statystyki bitew... chocby taki przykład
http://oi46.tinypic.com/nf38le.jpg
http://oi47.tinypic.com/euh7y9.jpg
Dlaczego ten koleś dostał więcej to nie mam pojęcia? Czy może za niższe/wyższe tiery dostaje się niższy/wyższy exp?
To nie jest oczywiste? Czołg tieru IX, który niszczy czołg X tieru dostaje więcej expa niż czołg X tieru niszczący czołg IX tieru.
Niby tak, ale kiedyś to chyba znieśli. Co prawda dosyć dawno i od tego czasu to mogli pięć razy przywrócić i znowu znieść ;)
O ile dobrze kojarze to zniesli zroznicowanie zarobkow za damage - przykladowo za zdjete 100hp V trieru dostaniesz tyle samo kasy co za 100hp X. Zroznicowanie expa pozostalo.
Witam
Pozwolę sobie dać info o wspólnym konkursie eufigames.com i wargaming.net
Ponieważ konkursu nie ograniczamy do graczy z forum wayofwar.org, każdy gracz posiadający grę na serwerach EU, może w nim brać udział, tak więc może i Was, jako użytkowników forum zaprzyjaźnionego z wayofwar, oraz często zapewne spotykających graczy z klanu Black Devils podczas rozgrywki, zainteresuje ten temat.
Do wygrania jest złoto w grze, szczegóły na:
http://eufigames.com/przygotuj-krotki-f ... raj-zloto/ (http://eufigames.com/przygotuj-krotki-filmik-z-world-of-tanks-i-wygraj-zloto/)
Trochę się nie postarali z nagrodami. Łącznie 2400 golda dla trzech osób za filmik o dość ograniczonej tematyce?
Prędzej bym zrozumiał, gdyby były 3 miejsca w każdej kategorii.
Oj ten niedosyt użytkowników :)
Ponieważ konkursy ogólnie przyciągają użytkowników, to z pkt. widzenia wydawców jednak (i to wszystkich, podobnie zresztą my jako właściciele dużych stron w większości podchodzimy do kwestii współpracy z innymi stronami... po prostu wymiana musi być opłacalna, a nie być odskocznią dla strony mało popularnej), jest to czysty marketing / busisness w kwestii organizowania takich konkursów (pośrednia forma reklamy i nie ma co dorabiać otoczki innej, niż interes wydawcy w tym i po prostu takowy musi być opłacalny w przeliczeniu na zainteresowanie daną tematyką / ilość użytkowników jako potencjalnych przyszłych klientów) i tutaj naprawdę różne rzeczy mają wpływ na ilość przeznaczanych nagród na danych stronach.
Stąd strona ogólna jak np. gry-online będzie miała ich przeznaczanych inną ilość (teoretycznie dużo potencjalnych przyszłych klientów), duża i znana strona tylko o tematyce danego tytułu inaczej (bo z reguły osoby zainteresowane tytułem tam się kierują... dlatego my mamy więcej nagród z gier Paradoxowych, niż inne strony, a strony o Wot będą miały więcej od wydawcy WoT niż my), a strona o wąskiej tematyce innego tytułu (my Paradox praktycznie tylko, Wy Totalwar), która ma tylko przy okazji dział związany z konkursem - inaczej (i w tym 3cim przypadku naprawdę w miarę trzeba mieć pozycje na rynku, aby to się wydawcy opłacało w ogóle w takie coś inwestować i w sumie zawdzięczamy tutaj to faktowi, że mamy ze strony producenta sporo przekierowań na nasze poradniki, mimo faktu nie bycia stroną tylko o WoT... ale to już kłania się spora praca ludzi w danym dziale).
Tutaj można by w sumie parę anegdot przytoczyć w kwestii hojności wydawców poszczególnych też (zwłaszcza rodzimych), ale raczej czysty business i zimna kalkulacja o tym decyduje (poparta analizami z google analitics, a nie danymi z kosmosu które generują skrypty stron), a nie chęci organizowania czegoś na danej stronie.
Tak więc jest jak jest, jak na początek współpracy nie jest źle, a już po współpracy z Paradox, czy 1Company wiemy, że z czasem jest lepiej, o ile te początki "wypalą".
Chyba przerzucę się na War Thundera kolejne nerfy http://scoobany.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=1825
KsiazeFilip
13-07-2013, 16:50
Prawda jest taka , że w aktualizacji 0,8.6 powiedziałbym , że zmienili system sterowania troszeczkę . Poza tym drodzy Tankowicze polecam wam wytrwać bo prawdopodobnie w aktualizacji 0,9.0 ma być Silnik Graficzny Havok , więc uważam że warto dotrwać. Muszę się zgodzić , że exp jest ''nieuczciwie'' dodawany bo patrząc tak: nic nie zrobie w bitwie i porażka do 50 expa a w bitwie zwycięskiej do 500 i gdzie sens ? Losowania są coraz gorsze , a artyleria dostała nie została ''znerfowana'' a ZMIAŻDZONA kiedyś hummel mógł strzelać z 1 km a teraz? 850 metrów to max i jeszcze zanim pocisk dojdzie .... Proszę nie mówić , że jestem cienki gdyż długo gram i widzę , że deweloperzy TERAZ już zrobią WSZYSTKO aby mieć KASĘ . Po czym widzę ? kupiłem kiedyś artę premium (lefh18b2) i normalnego grilla(chciałem go rozwijać) . W aktualizacji, podnieśli oba działa samobieżne do wyższego poziomu ALE grillowi zmniejszyli zasięg do 800 metrów(podobnie jak hummelowi) a Artylerii premium: NIC , jak miała 1 km tak ma ..
odi.profanum
10-08-2013, 12:24
Jakaś gównoburza na polskim forum WoT, bo WG propaguje stalinizm :)
Jakaś gównoburza na polskim forum WoT, bo WG propaguje stalinizm :)
Chciałeś chyba powiedzieć na całym Europejskim forum. Nie tylko Polacy się burzą. ;)
A można jakiś link do tej dyskusji o której mówicie?
Niezły special szykuje się na najbliższe dni.
http://worldoftanks.eu/en/news/44/battl ... urcelette/ (http://worldoftanks.eu/en/news/44/battle-flers-courcelette/)
Zwłaszcza ostatnia misja z 60 fragami ( bo 20 na Stugu, Churchillu i Type-34 ). Chyba aż odkupię pierwsza dwójkę, a na trzeciego użyję free expa. Zawsze to jakieś urozmaicenie, a i fraga będzie pewnie łatwo złapać, bo nooby się rzucą na te tiery jak żyd na kamienicę.
Musiałbym teraz jak najszybciej lecieć po Type-34 i Churchilla. Dziękuję, postoje. Gdyby dawali golda zamiast premki, to bym się skusił.
odi.profanum
24-09-2013, 18:29
Gracie cos chlopy?
Ja ostatnio zainstalowałem. Próbuję uczyć się grać w tę grę. Czasem kogoś ustrzelę, większość jednak trafia we mnie.
Nie wiem jeszcze czy rozwijać np kilka tych linii czołgów czy skupić się na jednej. Waham się nad ruskimi a niemieckimi.
Najlepiej robić 2 na raz, góra 3. Tak, że jak Cię odstrzelą to możesz wyjść z bitwy i śmignąć do boju kolejnym ;) Dla początkujących polecam noob friendly linię ciężkich radzieckich, wybaczają mnóstwo błędów.
Gram i przydałby się jakiś kompan do plutonu, bo przez ostatnią nawałę małpiarni WR leci mi na łeb na szyję.
Ktoś chętny na wspólne nabijanie 15 zwycięstw dziennie dla kredytów? ;p
Idź w trzy linie, tak jest optymalnie. Dodatkowo , jeżeli idziesz w tym samym państwie, to niektóre moduły pasują do wszystkich czołgów. Jaki nick w grze?
Gram cały czas, w sierpniu była przerwa, ale we wrześniu wróciłem. Musze przyznać, że te misje przyniosły trochę świeżości, mam jakąś motywacje by zagrać więcej niż do pierwszej wygranej dnia. Od poprzedniej soboty ( z bonusem na Stugu, Type-34 i Churchillu ) zarobiłem już prawie 9 milionów kredek ( tydzień z wygraną w misji premką ). Nigdy nie miałem takiego bogactwa.
Ale Kuroi ma racje, momentami to jest masakra, która doszła już nawet na tiery 8-10, gdzie po 3-4 minutach moja drużyna traci 10 czołgów... a jak moja drużyna tak wszystkich rozwala, to też wcale nie jest fajnie. Strzelisz raz, ładujesz, a tu już dwa czołgi zdjęte.
Dzisiaj na AT-15 myślałem, że się załamię. Pierwsza bitwa z 10 tierami, 2600 dmg i przegrana. W drugiej było kilka dziewiątek, 3800 dmg, przegrana. Na koniec jako top tier trzymałem praktycznie sam flankę, przeciwko 7 czołgom + pomagała mi arta. Oczywiście zamiast walić w KT i IS-3, to ubiła KV-1s i T-34/85. Ubiłem prawie wszystko tam, KT był na strzała i zwiał na tyły, zostało KV sport. Na drugiej flance oczywiście przegrali, dobiłem T32 do 200HP i Hellcat był też na strzała, ale wtedy mi Sport od tyłu wlazł i skończył moje męczarnie. W sumie 5100 dmg zadałem. Oczywiście w wygranej bitwie ( znowu 10 tiery ) oddałem jeden strzał z penetracją...
W tym tygodniu mecze ST-1 i T34 USA, za 60 fragów jest wenta, a za 10 zwycięstw - marne bo marne - 50k kredek ( akurat dobrze się zgrywa z tymi 250k za 15 zwycięstw, tak mi wychodzi, że po tym brakuje mi jednego zwycięstwa, bo robię podwójna dla 8 czołgów ).
odi.profanum
25-09-2013, 16:41
Gram i przydałby się jakiś kompan do plutonu, bo przez ostatnią nawałę małpiarni WR leci mi na łeb na szyję.
Ktoś chętny na wspólne nabijanie 15 zwycięstw dziennie dla kredytów? ;p
Ja, daje temu ciulowi Maratowi zapro do plutonu a on mnie olewa :cry: Możesz rzucić zapro, jak masz mikro, to mogę podać ip do mumbla i będziemy się wtedy komunikować drogą radiową :D . Swego czasu z popem jezdziłęm w plutku ale on chyba nie gra.
Ja robię is, właśćiwie kończę i przesiadam się na is3. Jeździł ktoś może e50 po nerfie?
Nie mam mumbla, używasz może TSa?
Mogę załatwić przytulny kanał na TSie.
Co do E-50 po nerfie. W moim odczuciu pancerz jest teraz o wiele gorszy. Co z tego, że UFP ma teraz 150, skoro przez wieże(która ma teraz mniejszy mantlet) oraz LFP przechodzi wszystko i jeszcze więcej?
Mobilność też jest gorsza, ale zmiana nie jest tak odczuwalna jak w przypadku pancerza. (Nie licząc wspinania się pod górę, tu jest dużo gorzej)
odi.profanum
25-09-2013, 17:04
Na mumble mam własny serw ;)
Co do E-50 po nerfie. W moim odczuciu pancerz jest teraz o wiele gorszy. Co z tego, że UFP ma teraz 150, skoro przez wieże(która ma teraz mniejszy mantlet) oraz LFP przechodzi wszystko i jeszcze więcej?
Mobilność też jest gorsza, ale zmiana nie jest tak odczuwalna jak w przypadku pancerza. (Nie licząc wspinania się pod górę, tu jest dużo gorzej) A już miałem przez chwilę zbereźną myśl go odkupić. Jednak nie.
To na szybko zainstaluje, coś się ogarnie. Daj zapro do plutonu, w grze nick Askorti.
grałem ostatnio ale cały czas mnie rzuca na drużyny gdzie ja jestem -2 tiery w stosunku do topki a jak już jestem na górze to mam te same przeżycia co Marat tak więc jakoś nie mam ochoty
co do e50 to 10 tier też został znerfiony? bo silnik widziałem ma stary a nie śledziłem aktualizacji
grałem ostatnio ale cały czas mnie rzuca na drużyny gdzie ja jestem -2 tiery w stosunku do topki a jak już jestem na górze to mam te same przeżycia co Marat tak więc jakoś nie mam ochoty
co do e50 to 10 tier też został znerfiony? bo silnik widziałem ma stary a nie śledziłem aktualizacji
Pancerz ma taki sam jak E-50, więc tak, też znerfiony. Co do mobilności się nie wypowiem, bo nie posiadam M-ki.
To jest jakaś kpina. Była kiedyś teoria, że MM dązy do 50% wr u graczy. Nie wiem jak to sie dalej rozwijało, dawno nie czytałem forum. Ale dla mnie to jest wręcz oczywista oczywistość. Moje wr wahało się w ostatnich tygodniach pomiędzy 51,1% a 51,2%. Po świetnym piątku ( praktycznie 10 zwycięstw z rzędu na ST1 z zadawanym dmg pomiędzy 2k a 5k ), bo dobrej sobocie, w plutonie z Askortim i Popem ( dzięki za grę :mrgreen: ), od 3 dni mam totalna kupę. Ostatnie 2 dni zrezygnowałem wręcz z misji 15 wygranych bitew, zabrakło mi czasu, po 7-8 przegranych z rzędu. A to co się dziś dzieje zakrawa na parodię. Bitwy 8 i 9 tierów, jedna przegrana 15:0 w 6,5 minuty. Myślałem, że to jakiś jeden z lepszych rekordów. Ale nie! Następną bitwę ( te same tiery ) przegraliśmy 15:1 w 4,5 minuty! Takie akcje całkowicie zniechęcają do tej gry!
Kup premium i 10.000 golda co miesiąc to dostaniesz lepsze MM, SerB approved. :P
odi.profanum
01-10-2013, 23:16
To jest jakaś kpina. Była kiedyś teoria, że MM dązy do 50% wr u graczy. Nie wiem jak to sie dalej rozwijało, dawno nie czytałem forum. Ale dla mnie to jest wręcz oczywista oczywistość. Moje wr wahało się w ostatnich tygodniach pomiędzy 51,1% a 51,2%. Po świetnym piątku ( praktycznie 10 zwycięstw z rzędu na ST1 z zadawanym dmg pomiędzy 2k a 5k ), bo dobrej sobocie, w plutonie z Askortim i Popem ( dzięki za grę :mrgreen: ), od 3 dni mam totalna kupę. Ostatnie 2 dni zrezygnowałem wręcz z misji 15 wygranych bitew, zabrakło mi czasu, po 7-8 przegranych z rzędu. A to co się dziś dzieje zakrawa na parodię. Bitwy 8 i 9 tierów, jedna przegrana 15:0 w 6,5 minuty. Myślałem, że to jakiś jeden z lepszych rekordów. Ale nie! Następną bitwę ( te same tiery ) przegraliśmy 15:1 w 4,5 minuty! Takie akcje całkowicie zniechęcają do tej gry!
Po prostu nie umiesz i grać wszystko zwalasz na WG. Mówiłem Ci tyle razy byś odinstalował tą grę a Ty nie słuchasz i jeździ taki pomidor na 8,9 tierach. Taki Marat w plutonie to od razu jak kotwica na szyję :? :roll:
A na poważnie, to ja już mam kompletnie w dupie WR, ja gram swoje, jeźdże is3, robię średni exp na poziomie 850 ( bez premki ), a to, że debile giną to już nie moja wina. Swoją drogą co do teorii spiskowych to zauważyłem coś takiego jak wygrałem premke jedno dniową po całym dniu ciężkiego nakur***. Non stop mi losowało idiotów i wtopa za wtopą szła :?
http://i.imgur.com/gGazLTb.jpg
O to jaką cenę muszę płacić ostatnimi dniami, za to że w dwa dni podwyższyłem wr o ćwierć procent :|
Fajnego masz commandera. Przyznaj, wybuliłeś golda. :P
odi.profanum
03-10-2013, 23:34
Normalnie jak w deep space 9, czarnuch dowodzący białasami :lol: Ja na shermanie miałem załogę z samych czarnych :lol:
kuroi
coś widzę się ostatnio zaniedbałeś z graniem, nie mamy z popem 3 do plutonu :(
Raptem pół godziny temu skończyliśmy z Popem i Maratem grać we 3. :P
Panowie już wiedzą, że za golda ( a dokładniej tzw. tokeny ) na World of Warplanes można kupić przed premierą tejże gry ( 13 listopad ) konto premium, które będzie działać również w WoT ( jak i wspomnianym gniocie WoWp )?
Dziennie można zdobyć 240 tokenów. Za pierwszą wygraną/frag/cel naziemny po 10 tokenów, za trzecią wygraną/frag/cel naziemny 20 tokenów, za dziesiątą wygraną/frag/cel naziemny 50 tokenów. W garażu od groma samolotów premium, więc nic nie trzeba grindować. Ja osobiście wczoraj zacząłem ( wale 3 wygrane i po 10 fragów/celi naziemnych ) i można na luzie uwinąć się w godzinę. a można i szybciej, bo cele naziemne spokojnie można walnąć w jednej bitwie 10 na raz. Miesiąc premium jest za 2500 tokenów, czyli jakies dwa tygodnie moim systemem ( po 190 tokenów na dzień ). Warto chyba pomęczyć się do 12 listopada.
http://worldofwarplanes.eu/pl/news/2/th ... elease-pl/ (http://worldofwarplanes.eu/pl/news/2/through-open-beta-game-release-pl/)
Nie wiem tylko, czy ten cały drugi etap z tej wiadomości już się zaczął, bo do tej gry wchodziłem raz na ruski rok i raczej nie śledziłem postępów i kolejnych zmian.
Nie mam zamiaru grać w ten gniot. Gram w War Thunder, więc takiego czegoś pewno nie dam rady przełknąć.
http://www.youtube.com/watch?v=S9gaknpkVis
Jak to ocenią spece od tej gry? :)
Znajomy mi mówił że Krasnal Team to marka sama w sobie... :mrgreen:
Ja jestem doświadczony, mam KV3!
Oni mają Ardy i nas zniszczą ( grali przeciwko wiedźminom? :lol: ).
A mnie się podoba ich zaangażowanie. Fajnie sobie grają, nie zachowują się jak upośledzone gimbusy :D
A mnie się podoba ich zaangażowanie. Fajnie sobie grają, nie zachowują się jak upośledzone gimbusy :D
Gorzej, gdy już trafią do twojej drużyny na randomie. Będziesz sobie włosy z głowy wyrywał.
Dlatego od 1,5 roku nie grywam w tę grę :)
Zresztą, siedzą we własnym gronie i grają kompanie. A na randomach nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie. Grają jak umieją.
Poza tym, przecież to oczywiste, że grając online winę za porażkę ponosi 'TEN DRUGI', a ty jesteś nieskalany :D
A na randomach nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie.
Używam moda XVM i NIESTETY widzę statystyki wszystkich graczy. Ok. 90 % graczy, szczególnie na niskich tierach jest o inteligencji ameby. Ale dzięki temu wiesz, na kogo trzeba zwracać uwagę, jak się zachować w danej bitwie.
Ja się przyznam bez bicia, że jestem kiepski w tą grę niestety:( Staram się ale mi nie wychodzi. Najbardziej mnie wkurza jak mi czołg 3 tier na 5 rzuci i mnie niszczą zaraz. Średnio ogarniam tą grę ale totalnym idiotą nie jestem. Najbardziej mnie wkurzyło jak pykałem tym pierwszym niemieckim czołgiem, rozwaliłem 7 wrogów, został jeden i czas się skończył. Ja byłem w jednym końcu mapki, a moi kompani w drugim, we trzech, full hp i nie zaatakowali tego 1 zioma z pół hp tylko stali i czekali.
Widze, że zmienili sposób przeliczania oceny osobistej, zamiast 1500 mam 4500 :) Podejrzewam, że mniej się liczy zadany dmg, bo ja mam linię lekkich francuzów, a tam o to ciężko :)
I tak praktycznie nikt na ten rating nie patrzy. Wszyscy myślący ludzie patrzą na WN6/7 lub po prostu na WR. Oczywiście pod warunkiem, że ma się sporo bitew, bo inaczej żaden sposób oceny skilla nie będzie prawidłowy.
odi.profanum
26-12-2013, 00:06
Jak ja jestem na serwerze, to wiadomo, że ja gram najlepiej na świecie. A dalej to już można wedle kolorków :D
jak on gra, to same porażki dobra rada ode mnie nie grajcie z nim!
Panienki, co wy na to, by może kiedyś zgadać się na jakieś 7/42?
odi.profanum
30-12-2013, 23:24
Dobra ale ja zgarniam cały hajs. W zamian mogę zaoferować swoje nieocenione usługi w tej grze oraz doskonałą zabawę z ludźmi z publika na czacie.
A Ty pop zawrzyj gębe pókim dobry!
odi.profanum
02-02-2014, 21:08
Szukam miłego chłopca do grania razem plutoników :oops:
Ja bym mógł na 6 i 7 pograć
odi.profanum
05-02-2014, 02:16
Jaki masz koleś nick w grze, to niechybnie zapro zostanie wysłane. Ze mną się fajnie gra bo dobre żarty robię, nie to co te suchary kuroi i pop. Marat nie umie mówić, więc o nim nie wspominam.
Masz żarty jak ksiądz na pogrzebie.
Radzę nie grać z tym typem, on szmugluje złoto przez rosyjską granicę w wydrążonej belce na tyle T-54.
Dla osób zaczynających grę, w najnowszym CD-action otrzymacie kody do gry na:
-7 dni konta premium
-500 złota
-1 dodatkowe miejsce w garażu
-samolot premium III poziomu
Sprawdźcie sobie co na dzisiaj przygotowali twórcy WoT Jest ciekawie i Old schoolowo ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vGfaQaQN3OY
Z okazji mistrzostw świata w Brazylii, dostaniemy nowy tryb:
http://worldoftanks.eu/pl/news/46/football-battles-mode/
:F
mam nadzieje, że tym razem będzie można grac plutony:confused:
Coraz mocniej wierzę w to, że te plotki o tym, że w wocie wprowadzili losowanie, które ma zbliżać wszystkich do 50% zwycięstw karząc tym lepszych graczy jest prawdziwe.
odi.profanum
04-09-2014, 18:01
Gra jakiś nub w to jeszcze?
Gram, zna ktoś jakiś fajny klan z ograniczeniami wiekowymi 21+ albo 18+ .
Gram cały czas, z nudów poszedłem w medy. Co prawda z braku czasu grind nie postępuje szybko, ale dorobiłem się już Indien Panzera, Cometa, T-43, Shermana Jumbo i tego Japońca 7 tier ( choć jeszcze nie wymaksowany. Ogólnie ta ostatnia linia to katorga, ale STA mam nadzieję osłodzi tą całą beznadzieję.
odi.profanum
06-09-2014, 19:48
a ja sobie kupiłem kv4 ale nie mam czasu na grę. Od pażdziernika będę ekspił 2 VIII ( niemiecka VK B dostała ostrego bufa i ma z przodu 200 mm pancerza, więc trzeba ją zrobić ), dlatego będę potrzebował moich murzynów do plutonu ( Marat, Kuroi i Pop ). Więc wypatrujcie białego Pana 1 dnia miesiąca października, i wyślę on wam zapkę do plutonu. Wpadnie na białym koniu i będziecie mogli ucałować pierścień poddaństwa.
odi.profanum
08-09-2014, 01:01
No nie wiem, nie wiem, u mnie nie tak łatwo. :)
Z paziami nie gram.
Nagano, wystąpiłeś w Hall of Shame? Oczywiście nie jako postać negatywna.
309
http://ftr.wot-news.com/2014/09/09/hall-of-shame-10/
Kto paź? Ja? xD Jaki masz nick w czołgach? :)
Jeśli taki jak w grze to nie masz się czego obawiać :)
Chyba, że trafisz do przeciwnej drużyny ;)
Gdzież bym śmiał nazywać paziem tak zacnego gracza? Chodziło oczywiście o tego cieniasa Odiego.
A swoją drogą ty jaki masz nick w grze Piter?
http://www.vbaddict.net (http://www.vbaddict.net/wn8/marat-eu-f3e722274c3d1e6fdd0e266effd35f11/great-britain-5/comet-21)
Fajna stronka, bo wgraniu dossier można sobie sprawdzać nasze postępy na danych czołgach. Można zobaczyć ile potrzeba na asa, czy na odznakę biegłości. Jakie są wymagania wn8 dla danego czołgu ( także jak komuś strasznie zależy na kolorku, to może wyeliminować czołgi które mu obniżają staty ). Ogólnie trochę tego jest.
odi.profanum
13-09-2014, 19:49
Gdzież bym śmiał nazywać paziem tak zacnego gracza? Chodziło oczywiście o tego cieniasa Odiego. Możesz polizać mojego gumiaka.
I tak ja jestem najlepszy na tym forum a wy wszyscy jesteście kmiotki.
odi.profanum
13-09-2014, 23:27
Czemu on ma admina?? LIZUS
Możesz polizać mojego gumiaka.
Przynajmniej dobrze, że się przyznajesz do bycia wieśniakiem. Zawsze jak czytałem twoje posty to czułem gnojówkę i słomę wystającą z gumiaka;D
odi.profanum
14-09-2014, 18:34
:D ale gram świetnie w czołgi :D
http://wotreplays.com/site/1182859#self
mój seksowny taniec z objektem i t34
po prawdzie to powinienem się domyślić, że ci z przodu nie ruszą czterech liter ale przynajmniej mam 2k dmg:P
odi.profanum
24-09-2014, 19:20
DObra, dawać zapkę do plutonu, bo ostatnio sporo grywam. Nick: profanum
Jak tam, misje indywidualne robio?
Ja gram dwa miesiące i raczej dla fanu niż statystyk więc moje umiejętności są niezbyt zachwycające;) ale jakoś robię te misje bo całkiem fajny hajs wpada :D
Kasa leci, to prawda, ale frustracja przy niektórych misjach również wzrasta. Nie mogę zdobyć bazy na czołgu ciężkim... jakaś masakra, jak tak to ci nikt nie wyjedzie z capa jak chcesz dobić wroga, teraz nagle mało kto capuje. Dwa razy byłem już blisko i dwa razy na sekundę przed końcem się nie udawało, raz ściągnął wróg, raz idiota wyjechał z koła... na arcie i lekkich też się męczę, bo nie umiem tym grać. Artą obecnie muszę zadać obrażenia dwóm wrogom, używając do tego celu jednego pocisku.
:D to na arcie już zrobiłem. Im lepszy rozprysk tym lepiej, ale wiadomo że musi też nadarzyć się idealna okazja, na m12 przez tydzień próbowałem;). A z capem to spróbuj poprosić graczy by pomagali ci i nie zabijali ostatnich wrogów. Sam byłem świadkiem gdzie w 8 czołgów zjechaliśmy na capa, a amx został poproszony przez zainteresowanego gracza by zostawił w spokoju ostatnią artę... i tak też się stało:)
To trafiłeś jak w totka. Generalnie nigdy nie ma sensu o nic prosić moronków ostatnio poola bym zdobył, ale ostatni z mojego teamu był dla mnie za szybki a chciałem go ubić;)
misja 14 na medach jakieś 15 podejść i jeśli ciężki już był to jeden :F
Prosiłem, do jełopów nic nie trafia. Jakimś fartem zaliczyłem tą misję, choć było blisko failu. Teraz stoję na tej z taranowaniem przeciwnika, no i na arcie cały czas brak trafienia dwóch... gram m44. Któraś ruska ma lepszy splash? Bo tak się składa, że mam całą linie odkrytą.
A ty Pop pachołku byś pomógł swojemu mistrzowi w misjach w plutonach, a nie się mądrujesz jak stu głupich!
odi.profanum
30-01-2015, 00:08
https://www.youtube.com/watch?v=sXmLOBA3JQw beta WoW, wygląda ciekawie, chociaż osobiście nie widze jakby miała wyglądać gra na serwerach.
Ja jestem na misji przy capie ciężkimi, na podpaleniu na medach. Artą jeszcze nie grałem :P
Stug, 7 misja na lekkich. Z opisu wynika, że mamy wyspotować artę i ktoś ją musi zabić, tymczasem można to zrobić samemu, dzięki czemu misja staje się banalna. Tym taranem na ciężkich nadal nie mogę ubić... może T-150 się uda w weekend, ale muszę pograć w normalniejszych godzinach.
N Concepta już sobie można wybierać misje, nie trzeba robić po kolei, także przynajmniej sporo kasy wleci, bo zrobić mi się pewnie nie uda na arcie chociażby ( uszkodzić trzy czołgi jednym strzałem... ), a i o lighty się obawiam.
Poszły te misje plutonowe w końcu, 3-osobowy ogarnięty pluton i wchodzą praktycznie w każdej bitwie. Na tedekach skończyłem ostatnią z wyróżnieniem, na medach i hevikach to kwestia czasu i może uda się ominąć arty bądź lekkie ( w artach ciągle nie mogę uszkodzić dwóch czołgów jednym strzałem ).
WG to potrafi jednak trollować ludzi. Misja na medach, ubij hevika tier wyższego niż twój med. Pierwsze 3 bitwy na topce, w tym na T-44 jako jedyna (!) ósemka, i na Centurionie jako jedna z dwóch ( nie pamiętam, żebym miał kiedykolwiek taką sytuację na medach. Jak już się pojawiły ciężkie, to po dwa albo jeden. W bitwie gdzie był jeden, byłem już blisko, M103 na 350 hp, ja w Pershingu na 1000, bitwa już przegrana, to postanowiłem zapolować, wyjeżdżam na gostka, pierwszy strzał ding, ale że to przód to ujdzie, jadę mu na dupe, dostaje gonga i działo pada, ammo załadowane, wycelowane w kuper, ale działo zepsute. Jak jest już blisko naprawy, bęc, kolejny strzał psuje działo! Oczywiście przed następną naprawą odparowałem...
Już nie wspomnę jak na ciężkich miałem zadać 1000 dmg i skończyć bitwę bez uszkodzonych modułów i załogi. Grając ST-I, pięć rykoszetów pod rząd, bądź pudła na pełnym skupieniu. W końcu szósty strzał wchodzi, wylosowało...350 dmg! Ponad 600 bitew na tym czołgu, a ja nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miał tak marne obrażenia w pojedynczym strzale; owszem, poniżej 400 się zdarza, ale nie 350! I tak ze dwie czy trzy bitwy nie mogłem zadać tego tysiaka uszkodzeń, bo moje drużyny dosyć szybko rozwalały wroga.
Przy okazji udało się na medach podpalić dwa razy wroga, ale jestem święcie przekonany, że jak przyjdzie ta misja na concepta, to nawet raz nie dam rady:F
Jak na medach robiłem misję na podpałkę, to solo rozjechałem IS-8, gość jeden strzał we mnie wpakował raptem. Teraz oczywiście przy jednym hp nie dam rady nikogo ubić:D
Nie ogarniam tej gry momentami.:svir:
EDIT: Ciężkie ukończone z wyróżnieniem. Medami mi sie już nie chce grać.
odi.profanum
02-02-2015, 13:20
Mi ostatnia na medach zostala. Ciezkie mam problem z staranowaniem kolesia. Zaczalem misje na tdkach i na lajtach (przy tych drugich jestem w polowie).
Andrij Marszałek
02-02-2015, 14:55
Może jakiś pluton orgowy się zbierze? :)
Jak ktośchętny to podawać swoje nicki i jak się zbierze pare osób to sięzagra coś.
Mój to dinozaur7 :)
odi.profanum
02-02-2015, 21:54
Ok, jak bede Cie widzial w grze to wysle zapke :P
Mi ostatnia na medach została. Ciężkie mam problem z staranowaniem kolesia. Zaczalem misje na tdkach i na lajtach (przy tych drugich jestem w polowie).
Ja na taranowanie kupiłem T1 Heavy, bo jest w miarę szybki i jak trafią się jakieś piździki 3-4 tiera, to jakiś pomidor sam w nas może wjechać:drunk: No i weszło w pierwszej bitwie. E100 i ST-I nie szło. Zdobycznym niemieckim B2 też próbowałem, ale jak wyjechałem solo na gostka - bo cała drużyna się bała wyściubić nosa - ubiłem go do odpowedniej ilości HP i byłem już kilka metrów od niego, to oczywiście sępy się wysunęły i sprzątnęły mi fraga. Medami ubić tego cięzkiego próbuje teraz Matildą z full gold ammo
odi.profanum
03-02-2015, 13:41
Ja medami muszę zabić 2 tdki. W sumie ostatnio grałem sporo JagdTigerem, więc to odpuściłem. Na 2 ciężkei wyższego tieru zrobiłem Cometem - ma szybkie spamerskie działo i wystarczającą pene, by coś przebić. Losuje go często wyżej, więc łatwo trafić na ciężkie wyższego tieru.
Zastanawiam się, czy by mieć tego Stuga, to trzeba zrobić wszystkie misje wszystkimi rodzajami pojazdów, czy można sobie 1 odpuścić?
Ja medami muszę zabić 2 tdki. W sumie ostatnio grałem sporo JagdTigerem, więc to odpuściłem. Na 2 ciężkei wyższego tieru zrobiłem Cometem - ma szybkie spamerskie działo i wystarczającą pene, by coś przebić. Losuje go często wyżej, więc łatwo trafić na ciężkie wyższego tieru.
Zastanawiam się, czy by mieć tego Stuga, to trzeba zrobić wszystkie misje wszystkimi rodzajami pojazdów, czy można sobie 1 odpuścić?
Też doszedłem do tej misji, robię ją głównie Shermanem Brytoli i czasem Cromką. Na razie jedna wielka frustracja, jak ci ubiją drugiego na sekundę przed strzałem, albo nie trafisz jak łajza...
Jak się zrobi w 4 rodzajach pojazdów ostatnią misję wraz z celem pobocznym, to można sobie odpuścić, choć warto dla samej załogantki, która ma z marszu 100% skilla i dwa perki ( stalowe siostry, czyli żeńskie BiA + jeden do wyboru, a expa na kolejnego nalicza chyba jak na drugiego, albo nawet pierwszego ).
Ruszyłem w końcu artą. Musiałem kupić SU-14-1 ( 8,5 m splasha na goldzie ) i udało się zadać obrażenia jednym strzałem. Na razie przez te zakupy wychodzę na zero z kasą, zamiast zarabiać na tych misjach, no ale mam nadzieję, że na Concepcie się odkuję, bo nie powinienem nic kupować pod misje, a i nagrody wyższe.
W końcu! Ukończyłem misje na medach z wyróżnieniem ( na brytyjskim Shermanie, jednocześnie kończąc przygodę z nim ). Polecam 5 tiery na tą misję, sporo niszczycieli lata ( w bitwie w której wykonałem było aż 6, w tym 3 i 4 tiera ), no i są raczej dosyć papierowe, także od przodu można spokojnie walić. Zresztą 6 tier to też dobry pomysł.
Chętny ktoś w sobotę i niedzielę na misje plutonowe lekkimi i artą ( mam lighta 6 tiera i arte 6 oraz 7 tiera )?. Będę po 18, nick jak na forum.
Znowu zacząłem przygodę z WoT, póki co doszedłem do III tiera u Niemców (priorytet dojść do pzkpfw IV) i u ruskich staram się równomiernie.
Znowu zacząłem przygodę z WoT, póki co doszedłem do III tiera u Niemców (priorytet dojść do pzkpfw IV) i u ruskich staram się równomiernie.
Ech, jakby mało było pomidorów w WOT...:drunk:
A tak na poważnie, załącz sobie misje na Stuga, możesz nawet nie czytać wymagań, unikniesz frustracji. Jak cel wykonasz przy okazji, to zawsze dodatkowa kasa i wtedy wybierasz następną misję.
Co do samych misji, zdobyłem w końcu Stuga ( którego pewnie sprzedam ), udało się wykonać ostatnią misję na artach z celem pobocznym. Na lekkich zrobiłem 14, ale że nie muszę robić ostatniej, to sobie ją na razie odpuszczam. Pewnie kiedyś włączę, choćby dla zdobycia załogantki, ale to dopiero jak skończę inne misje ( czyt. na Concepta i może kilka na T-55, bo wątpię, żeby mi się udało wbić ten czołg, ale trochę kredek może wpaść ).
A ja się cieszę z kasy z tych misji no i tych ekwipunków. Gram dla przyjemności i wiem, że zdobycie Stuga (który i tak jest słaby) byłoby dla mnie zbyt wymagające. Ale zdobyłem dwie załogantki. Obie siedzą teraz w ELC AMX i jeździ się po prostu cudnie:D
Jakoś lepiej mi idzie niż kiedyś bo prawie już dorobiłem się Pzkpfw IV ausf H, potem T-34 w kolejce a następnie może Francuzów. Potem już do Tygryska. ;D
I jak na froncie misji towarzysze?! Jakieś postępy?
Na Concepta zrobiłem ostatnią misję z TD z wyróżnieniem, przyznam, że na ten rodzaj czołgów ma chyba najłatwiejsze misje.
Na lekkich na razie tylko 5 misji, ale nie skupiałem się jakoś szczególnie, zacznę się do tego przykładać, jak zrobię na reszcie. Arte tym razem odpuszczam całkowicie.
Na medach jest 11 misji zrobionych, do finałowej na ubicie 3 td zostały mi same najtrudniejsze ( no z wyjątkiem podpalenia czołgu o tier wyżej, bo ta była najgorsza, ale w końcu weszła ), czyli zabij dwa cięzkie o tier wyżej, zadaj 3k dmg ( na 9 tierach byłoby to proste, ale mój jedyny czołg średni tych tierów został sprzedany, bo grałem nim jak lama, mowa tu o Leopardzie PT ). Staram się Centurionem, bo raz tym wbiłem 4k nawet i kilka razy po 3k. Dodatkowo misja która wydawała się łatwa, czyli zdjąc gąski dwóm czołgom i nim naprawią, zadać dwa razy obrażenia. Co prawda specjalnie pod tą konkretną misję nie grałem, tylko raczej pod wygraną, ale jakoś nie byłem nawet blisko do tej pory.
Na cięzkich też 11 misji skończonych, w tym ta najtrudniejsza na zdobywanie bazy + 2k dmg. Wczoraj już byłem blisko, Pop świadkiem, zostałem na moim e100 sam z amx lekkim 8 tiera, gość na 100 hp. Zaczynam zdobywać bazę, piszę jełopowi na czacie, że i tak przegrali, niech da zrobić misję. Gość zdingował cały magazynek od skontowanej e-sety, przeładował i na sekunde przed końcem zdobywania bazy wjechał i zdjął mi gąskę, po czym odparował od mojego pocisku...
Dziś na e100 zostałem na Charkowie sam na dwa lekkie Ru po 100 hp, KT na 100 hp i Maus na 1600. Po ubiciu KT, wycofałem się na swoją bazę. Ru oczywiście nie do ubicia, bo mnie zachodziły od różnych stron. Wjechał Maus, dingnąl i dostał gonga za ponad 800. Ru już mi pruły tył, ale cześciowo z HE, więc albo dingi albo zadawali po 10 hp:P Nie dało rady wyjść na czysty strzał na piździki, to pojechalem po Mausa. Daliśmy sobie po dingu, gość za drugim razem przebił, po czym wystawił brzuszek na wprost do mojego działa i poszedł na złomowisko po tym prezencie. Jeden Ru wyjechał i zaczął okrążać, nie zadając praktycznie zbyt dużych uszkodzeń, przeładowałem na sekunde przed tym, jak miał się schować za rogiem. Drugi uciekł, a ja doczłapałem się do bazy z 700 hp. Prosiłem o możliwość wykonania misji, ale kolejny idiota wolał zginąć... na 5 sekund przed końcem capa wjechał i zrykoszetował, po czym udało się zrobić misję
http://i.imgur.com/oXM4TWd.jpg
Gajusz Mariusz
27-04-2015, 09:50
No i Rosjanie pokonali Chińczyków...
http://gry.onet.pl/world-of-tanks-the-grand-finals-w-warszawie/gmr3s7
http://wyborcza.pl/1,91446,17820102,Stolica__Rosjanie_zdobyli_zloto_w _mistrzostwach_swiata.html (http://gry.onet.pl/world-of-tanks-the-grand-finals-w-warszawie/gmr3s7)
Ta gra to jakaś porażka, wróciłem do niej po paru latach, założyłem nowe konto, po paruset bitwach 70% zwycięstw, potem gorsze mm i spadło do 53% po 1000 bitew, wróciłem do starego konta gdzie miałem statystyki z ostatnich 1000 bitew na kolor niebieski w xvm, nie wiem czy nie fioletowy nawet, a z całości na mocny zielony, 20 bitew ostatnio 1 wygrana, wszystkie bitwy trwają po 3, 4 minuty, taka dysproporcja między składami, tak nas rozjeżdżali, ciężkim czołgiem, co przeładowuje 13sek zdąży człowiek 3 strzały oddać zanim dojedzie do wroga, a już potrafi być przegrywanie 7:1, tak się nie da.
A robiąc nową linię, grając bez premium i nie wykorzystjąc wolnego doświadczenia to 20% zwycięstw, na nowym stockowym czołgu, który nic nie może zrobić to sukces, tak mnie mm rzuca uważając chyba, że niewiadomo ile dam zespołowi. Przypomnę założyłem nowe konto, to nie miałem takich problemów.
Znowu czasami jak jest lepsza faza, choć to rzadkie to nie idzie dojechać do przeciwnika, a juz po bitwie.
Pełna zgoda.
Ja gram w grę cały czas, ale od roku z coraz większymi przerwami, takimi po 2-3 miesiące, potem max. 1-2 miesiące grania i znowu przerwa. Tak szczerze, to sam nie wiem po co ja w to jeszcze gram... chyba z przyzwyczajenia.
Jakiś czas temu odkupiłem sobie amerykańskiego hevika t110e5, teraz akurat ruszył wierzchołek drzewka z tym czołgiem, więc postanowiłem wbić te 50 zwycięstw, żeby zdobyć rezerwy osobiste.
To co się dzieje w bitwach topowych tierów to jest po prostu horror. Wszystko to co opisałeś. 80% bitew kończy się w przeciągu od 3 do 5 minut, a najczęściej po 2 minutach wiadomo już kto wygra i zaczynają się dożynki. Prym wiodą radzieckie naleśniki i wszystkie magazynkowce z batszmatą i nowymi pepikowymi skodami na czele. Dodaj do tego td walące za 1000 i nowego OP Grille ( podmiana za WTF ). Przy szybkiej przegranej odparowujesz w chwile, nie jesteś w stanie nawet spłacić swojego HP. Przy wygranej nie lepiej, a spóźnisz się o pół minuty, to już jest wróg wymieciony.
Mimo, że t110e5 to świetny czołg, to go po prostu znielubiłem, statystyki to mi tak poszły na nim na łeb na szyje, że aż wstyd. 1800 średnich obrażeń... a gold to lata w tonach, często 3/4 pocisków wystrzelonych w ten czołg jest ze złota. Jak już wejdziesz w taką spirale przegranych, to automatycznie zaczynasz grać gorzej, bo już na początku bitwy mam negatywne nastawienie, ech, na bank przegramy.
Za ostatnie 360 bitew mam 44% wr... niektóre boty mają lepsze.
Gdzie te czasy gdy było kilka nacji ( max. Francuzi, choć Brytole też wniosły ciekawy sposób rozgrywki - obecnie chyba moja ulubiona nacja ) i był wyraźny podział na klasy i nacje na polu bitwy. Każdym czołgiem mogłeś coś ugrać, owszem jednym mniej, drugim więcej, zawsze coś było OP ( głównie ruskie, która to nacja mnie akurat nigdy nie leżała ), ale gra była o wiele przyjemniejsza.
Ostatnia szansa dla tej gry to piaskownica, w której od niecałego miesiąca jest testowany nowy balans.
Na początek ucięto zasieg widzenia wszystkim czołgom, oprócz scoutów. Nie ma co się dziwić, bo topowe medy miały takie same zasięgi albo i większe.
Dalej, chcą przywrócić rolę pancerza, trochę poobcinano penetracje.
Arta już nie "łanszotuje". Teraz ma być celniejsza, ma szybciej strzelać i zadawać mniejsze obrażenia, ale mieć też większy splash. Dodatkowo ma "ogłuszać" załogę, co skutkuje spadkiem wszystkich umiejętności do nawet 50% na kilkanaście sekund. Przyznam, że mam problemy z oceną tych zmian. Na serwer testowy nie aplikowałem, więc nie wiem, ale to ogłuszenie wydaje się być irytujące jak dostaniesz kilka razy.
Ogólnie WG chce przywrócić wyraźny podział na klasy.
Ja tutaj widzę jednak dwa problemy. Pierwszym są mapy. Przy obecnych tunelowych mapach, te zmiany są o kant dupy potłuc. Bo niby gdzie tym medem, którego atutem ma być szybkość mam flankować czołg ciężki ( którym ucięto obrót gąsięnnic ), jak za nim stoi TD i inny ciężki. To samo z TD, gdzie tu niby kampić i walczyć na dystansie, wykorzystując dobre camo i celność? Mało jest dziś map dla snajperów.
Druga sprawa to gold pociski, Na teście można je kupić tylko za złoto, więc gra toczy się na normalnej amunicji. Co to za balans, jak po wejściu zmian, gold będzie za kredyty.
Albo WG zrezygnuje z gold ammo za kredki ( w co wątpię, bo mają na tym pewnie spore zyski ), albo je zrebalansuje, da mniejsza penetrację, czy zmniejszy obrażenia ( coś za coś ).
Liczę że coś fajnego z tego wyjdzie, ale jednocześnie mam ogromne obawy, że o nic nie zmieni.
Racja, pamiętam mapy z czasów gdy nie było fizyki, nie dało się zjechać ze stromego zbocza, bo szybkość spadała do 0km./h, gra była wtedy dużo lepsza. No i lepsze pociski były tylko za golda, prawie nikt ich nie używał. No i gra w kompaniach na 8 tierach, dużo ciekawsza niż bitwy drużynowe. AMX 13 90 jako 7 tier i IS3, którego dało się przebić amx 13 90 standardowym pociskiem w dolną płytę od przodu. No i jak mi wirtualny penius rósł jak rozstawiający mi dawali wolną rękę w grze, bo mówili, że mało osób potrafi naprawdę dobrze ogarniać grę scoutami, arty były silne i ich zniszczenie decydowało o wygraniu gry, gdy scout się przedarł wszystkie arty Twojego zespołu niszczyły wykryte arty przeciwnika.
Wyraźny podział- Ruscy silne działa, słaba celność, Niemcy duża celność, słabsze działa, Francuzi coś po środku. Czy jakoś tak to było
No i mniej modów, które podchodzą pod zwykłe oszustwo. Jak np. wykrywanie automatyczne gdy ktoś jaiś murek zniszczy czy drzewo wywróci.
Jest ktoś chętny na stworzenie wspólnie zespołu, grupy na FB itp? :)
kupujecie jakies czolgi premium ?
Co prawda Zaduszki już za nami, ale odkopuję, bo jest do tego doskonała okazja - do odebrania 7 dni premium za darmo dla każdego.
Czołgi premium można zdobyć w grze - przez ukończenie programu rekrutacyjnego przez rekruta, lub grindowanie co miesiąc punktów tank rewards. Także kończąc poszczególne kampanie.
Od niedawna w to gram, ale wessało mnie całkowicie - jak coś to jestem chętny na grę w plutonie na tierach od 1 do 6.
Nick w grze - "Gerudrir", ale dajcie najpierw znać mi tutaj na PW, bym wiedział czy przyjąć dane zaproszenie do listy przyjaciół.
Pewno niedługo będę zakładał tam klan (jak zbiorę milion srebra).
Jakby coś, to gram także w Word of Warship. Word of Warplanes mi jakoś nie podeszło.
Dziś ruszył listopadowy tank rewards - do zdobycia amerykańska premka V lub VI tieru. W tym miesiącu jakoś skromniej, ale jest dużo innych ciekawych rzeczy jak przepustka bitewna czy kończący się niebawem Mirny-13.
A czy juz wiadomo o jakis paczkach na event świateczny czy jeszcze nic nie wiadomo?
odi.profanum
02-06-2023, 09:10
Gra ktoś tu jeszcze w wota?
Eutyches
15-07-2023, 14:11
odi.profanum (https://forum.totalwar.org.pl/member.php?1236-odi-profanum)
ci rano wysłałem^^. Czekam na reakcję :)
odi.profanum
16-07-2023, 18:41
tzn o wklejaniu mówisz?
https://forum.totalwar.org.pl/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAF0AAABECAYAAAD jqDmQAAAAAXNSR0IArs4c6QAAAARnQU1BAACxjwv8YQUAAAAJc EhZcwAADsMAAA7DAcdvqGQAAAbKSURBVHhe7ZpdTFRHFMf/c/mGAlIlRFAIigglFdNUS2oiPtQ0aWPLQxNffKr2wWiNSX0gpRq0 qERTg/ah0UYbE4kPJo2aiqZG1AYbqSY84Ccg3yBYvhGRXZbbe8ZZZXF2 gc2Fadj5kRPuzJ25O/e/M eePXdYY2OjiQBgbGwMV69eFSVP1q9fD8MwRGlmoXGw vr6gBC9r68Pd 7cESVPVq1ahXnz5onSzELjMEzTRCBYS0uLuO23oXOyPjNh9Fms trZ2zs/05uZm1NXViZKctLQ0JCcni9LM4B4Hq6mpmZOik 8cGBhAe3s7Ojs7Ra1vEhISkJiYiJiYGNt8vGwc7Pjx4wHh0/9PzM4jW OBFl0BWnQFaNEVwKzYUT9Ix FyufDs2TM8fPhw0jDTX5j1IVp0L1RXV6OyslKU7IONjo5q0X1w 48YNPHnyRJTsgTmdTi26Dzo6OlBWViZK9hAwuRd/LT4 XkhlH zly5e2zvTa2losW7ZMlOYGp0 fFkf2MKdCRoo8enp6uFEKlXIelPugGUvHVNfd3c3PW88y0Wv2Y SdPnnw902nQNBjLz2NkZISbtRI87NixY6K1nPr6eixZskSUJPT 2gN26CbPzKTA2ySIzGFjCQphrcoG4d0WldyhtWlBQgBUrVmD16 tUICQnBypUrERwczHPpNH5aieXl5di7dy8yMjJET9 cOXNGHNkDGxoastW9 BS9tRnsp/3A8AtRMUUiImF VwAs8p16pdRpUVERtmzZwkWXQTH49u3bsW/fPnWinzhxwqTZ7XA4Xs9u9wwfHh72qKM2paWloquchoYGpKami pInrKQYePRAlKZJxnswd aLghwS/cCBA9i8eTN/G0TQ6iWCgoL4/66uLmzbtm1aM32ye54uzPJ1ts70pqYmpKSkiJInxs5vwKwvbjx maCgQFQ3W2y1q5FC7sZJfRUkOuRcSnWY6uZW7d /y3Dj5dfLnlCun13Jbt27loi9fvlz09M3Zs2fFkT0ExcbGFlZUV PAfAdeuXcPly5dx6dIlXLhwAefPn0dVVRXWrl37VijlzeiBRTc qO2dc/F187DgWJmK04EcgJhastQXWEhMnJmDNWNdnX0qv67b /n7QvVD01NjYiLCwMGRlZcG6Rzx//hyPHz/mb4fo/nJzczF//nzpdSba/fv3xSDsgVlPcltneltbG5KSkkTJk9BvvxZHbzCTkuHML3xVGHX CqLiJoD//ABsceFU3DsfPp8SRHJrphw4dQl5eHl9xixcv5m/6CXKh9 7d46uQfPqePXumPNPPnTsnjuzB KfJhMxuN5i4Ve/CX3UulD9y4eoDJ8qqnbhY9YIvV29GyOrJrEkjMfNNG2ZgLNpaJ WHhknberzvRoqKiuE n1Xr06FGevKLXbxTVkPjuGSzrKzO7MWIjguC2mHADUWEMESEM4 cGvLMyyCMvtRoQaeMc6N xk0oG5jZDVk7lvdqKNWSEqu12BkP0/IPjUL1aI0SlvJ7nmeHO3I4EzMzOxe/duLFiwAAcPHkRxcTF6e3v5 AhZf29mN0bP0Ci6Bp3o6HegvdeJtm4HmrmNoKnLieauEcscaOt x4GmfU3TzE3poToD924mwou8RUvobWGeHqJUg6esNilgo iKfvXHjRhw fJhHXvQluKMZlRgfJDrx4aJR5CS7sCbVhdw0E5 km/g0E/g8C/jifQN52Z5GA/dmhKyeW0oqrLno ecYAXq6x9dI/6iv9JoTjDHGIxV6WLrrKGLZsWMHdy3W7xK Gsb3mczsxvaEFyGrJxv54isgPMJqQI2mYVYf6iu7pjej6KWkpA Stra18 8P169exYcMG7u8JWR9vZjfMGpStVyW/GRcXJ0pvw/p7EVr5N3crU0kDmPEJcHz0McxY79d0QwIfOXIEmzZtQnZ2Nq jcI9cC0Uq0dHRPO ya9cu5OfnIz09nbeZDFo1dsKsMMtW0Wlpz9a wImQ6IWFhVi3bh1ycnJ4HcXlodbzgF69kfi0AigEJNGnGjLanU 9nVjxrq juH0cqoFRFTU0Nj14o2UWJLvoVSqKT2O5kHkUkS5cuRWRkpOjp mytXrogjewiYrdL Ql Qty3W/hIwW6X9hdylty3W/qJf101ilFqwm4DYKu0vU9li7Q9zdqu0v5APp2BgOlusp4veKq0 AvZdRAVp0BWjRFaBFVwAbHBzUD9JZRs90BWjRFaBFV4AWXQFad AVo0RWgRVeAFl0BWnQFaNEVoEVXgBZdAVp0BWjRFaBFV4AWXQF adAVo0RWgRVeAFl0BWnQFaNEVoEVXgBZdAVp0BWjRZx3gP8N6J FIzTj1vAAAAAElFTkSuQmCC
hasz tag i taki sami
Eutyches
16-07-2023, 20:02
tzn o wklejaniu mówisz?
https://forum.totalwar.org.pl/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAF0AAABECAYAAAD jqDmQAAAAAXNSR0IArs4c6QAAAARnQU1BAACxjwv8YQUAAAAJc EhZcwAADsMAAA7DAcdvqGQAAAbKSURBVHhe7ZpdTFRHFMf/c/mGAlIlRFAIigglFdNUS2oiPtQ0aWPLQxNffKr2wWiNSX0gpRq0 qERTg/ah0UYbE4kPJo2aiqZG1AYbqSY84Ccg3yBYvhGRXZbbe8ZZZXF2 gc2Fadj5kRPuzJ25O/e/M eePXdYY2OjiQBgbGwMV69eFSVP1q9fD8MwRGlmoXGw vr6gBC9r68Pd 7cESVPVq1ahXnz5onSzELjMEzTRCBYS0uLuO23oXOyPjNh9Fms trZ2zs/05uZm1NXViZKctLQ0JCcni9LM4B4Hq6mpmZOik 8cGBhAe3s7Ojs7Ra1vEhISkJiYiJiYGNt8vGwc7Pjx4wHh0/9PzM4jW OBFl0BWnQFaNEVwKzYUT9Ix FyufDs2TM8fPhw0jDTX5j1IVp0L1RXV6OyslKU7IONjo5q0X1w 48YNPHnyRJTsgTmdTi26Dzo6OlBWViZK9hAwuRd/LT4 XkhlH zly5e2zvTa2losW7ZMlOYGp0 fFkf2MKdCRoo8enp6uFEKlXIelPugGUvHVNfd3c3PW88y0Wv2Y SdPnnw902nQNBjLz2NkZISbtRI87NixY6K1nPr6eixZskSUJPT 2gN26CbPzKTA2ySIzGFjCQphrcoG4d0WldyhtWlBQgBUrVmD16 tUICQnBypUrERwczHPpNH5aieXl5di7dy8yMjJET9 cOXNGHNkDGxoastW9 BS9tRnsp/3A8AtRMUUiImF VwAs8p16pdRpUVERtmzZwkWXQTH49u3bsW/fPnWinzhxwqTZ7XA4Xs9u9wwfHh72qKM2paWloquchoYGpKami pInrKQYePRAlKZJxnswd aLghwS/cCBA9i8eTN/G0TQ6iWCgoL4/66uLmzbtm1aM32ye54uzPJ1ts70pqYmpKSkiJInxs5vwKwvbjx maCgQFQ3W2y1q5FC7sZJfRUkOuRcSnWY6uZW7d /y3Dj5dfLnlCun13Jbt27loi9fvlz09M3Zs2fFkT0ExcbGFlZUV PAfAdeuXcPly5dx6dIlXLhwAefPn0dVVRXWrl37VijlzeiBRTc qO2dc/F187DgWJmK04EcgJhastQXWEhMnJmDNWNdnX0qv67b /n7QvVD01NjYiLCwMGRlZcG6Rzx//hyPHz/mb4fo/nJzczF//nzpdSba/fv3xSDsgVlPcltneltbG5KSkkTJk9BvvxZHbzCTkuHML3xVGHX CqLiJoD//ABsceFU3DsfPp8SRHJrphw4dQl5eHl9xixcv5m/6CXKh9 7d46uQfPqePXumPNPPnTsnjuzB KfJhMxuN5i4Ve/CX3UulD9y4eoDJ8qqnbhY9YIvV29GyOrJrEkjMfNNG2ZgLNpaJ WHhknberzvRoqKiuE n1Xr06FGevKLXbxTVkPjuGSzrKzO7MWIjguC2mHADUWEMESEM4 cGvLMyyCMvtRoQaeMc6N xk0oG5jZDVk7lvdqKNWSEqu12BkP0/IPjUL1aI0SlvJ7nmeHO3I4EzMzOxe/duLFiwAAcPHkRxcTF6e3v5 AhZf29mN0bP0Ci6Bp3o6HegvdeJtm4HmrmNoKnLieauEcscaOt x4GmfU3TzE3poToD924mwou8RUvobWGeHqJUg6esNilgo iKfvXHjRhw fJhHXvQluKMZlRgfJDrx4aJR5CS7sCbVhdw0E5 km/g0E/g8C/jifQN52Z5GA/dmhKyeW0oqrLno ecYAXq6x9dI/6iv9JoTjDHGIxV6WLrrKGLZsWMHdy3W7xK Gsb3mczsxvaEFyGrJxv54isgPMJqQI2mYVYf6iu7pjej6KWkpA Stra18 8P169exYcMG7u8JWR9vZjfMGpStVyW/GRcXJ0pvw/p7EVr5N3crU0kDmPEJcHz0McxY79d0QwIfOXIEmzZtQnZ2Nq jcI9cC0Uq0dHRPO ya9cu5OfnIz09nbeZDFo1dsKsMMtW0Wlpz9a wImQ6IWFhVi3bh1ycnJ4HcXlodbzgF69kfi0AigEJNGnGjLanU 9nVjxrq juH0cqoFRFTU0Nj14o2UWJLvoVSqKT2O5kHkUkS5cuRWRkpOjp mytXrogjewiYrdL Ql Qty3W/hIwW6X9hdylty3W/qJf101ilFqwm4DYKu0vU9li7Q9zdqu0v5APp2BgOlusp4veKq0 AvZdRAVp0BWjRFaBFVwAbHBzUD9JZRs90BWjRFaBFV4AWXQFad AVo0RWgRVeAFl0BWnQFaNEVoEVXgBZdAVp0BWjRFaBFV4AWXQF adAVo0RWgRVeAFl0BWnQFaNEVoEVXgBZdAVp0BWjRZx3gP8N6J FIzTj1vAAAAAElFTkSuQmCC
hasz tag i taki sami
Panie, proszę weź zerknij na priv, toż ja chcę ci pomóc? no, co ty? Wkręcasz mnie teraz? :P
odi.profanum
17-07-2023, 08:19
Tak, chodzi o to, że użycja opcji youtube robi się tak jak wyżej.
https://forum.totalwar.org.pl/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAH8AAAAmCAYAAAD tPEQsAAAAAXNSR0IArs4c6QAAAARnQU1BAACxjwv8YQUAAAAJc EhZcwAADsMAAA7DAcdvqGQAAAcmSURBVHhe7ZpbaBRXGMf/s5vN3VzUXAlJNNpErUYCraAiiI hFOxDwUKF9kHy0IdCX/vU1xYEC6Jg0apoqYI3BCURESImNt6S1ta4GhONiYmamE2y9 n3PzsbNpPJpTVm1J0ffuacM fszjnf5XxndjSv16tjnrl16xYGBweNWoylS5di/fr1Ru39w2rOZL7nPZ9rq3V2ds6L8nVdx6tXr/Do0SPLRSC8yYqKCuTk5EDTNKP13WUucyavO 83tbbavn375t3zHd4NXMZfhyTEUX4S4yg/idEkmXD2/AWCS93f368y9u7ubqPVPrRIJOIo3wYuXrxouwFooVDIUb4NPHv 2DOfOnTNq9qAFg0FH TbALeDgwYNGzR40v9//3iq/s7MTK1euNGrzC5UXjUZVmQ9VXC6XqsdTKNZne9hy6NAho2QP2t jY2FurfIZGJkiECyv5CWSbmhCJWli fPm0CvZ6vaiqqjJqBlROf59ILxCOGI0mUtxAUalIMTVrNE7m8e PHaGtrU5/Pp2qlpaXo7e3F8PAwHj58iDVr1kz9bhOHDx82SvagjY6OTiifE rp6VGLXFRUpBafk EkqqurjV7/n5Cs9a0nQQRkp6kqSEFJrizyDAQCAUhkUmV6VFxoCHEvy8rKQn Z2tupj5sGDB8o4JvH3X8DRXwDfiBx1jDYTOvWdvQj44iugZnWs 0QQV39zcjB07dqjvT0tLU/dLOX78OFatWoUtW7YYva05cuSIUbIHV3whKbTgkZERFS5pAAxd fn5KC8vn jzOtI7FEJFnoZxfxgvfBHLPonS1dWFy5cv48KFCzh79ixOnDih FuzAgQPYu3cvdu/ejatXr1qOpRBzm/77UQkpEk3GxqCPiwT80P1G2RBeYx/2NY PCw0vNTUVGRkZaq3EiRAOh HxeJQhJBrpdGI3mnj2JPuXbUAtNCfD0LVhwwbjytwZGhrCy5cv 1QQXLVqkDIoezB8fIp4laHkUwkeVqSjLn9nzGUYZieIhnsKF5g Jv2rRJef1M8ChFw03E/c3XPN qsu52Q6 tk1WQfx13oInXJsLrkT0HjNpkbty4gevXr2Pr1q1qzUpKStDX1 6eU3tHRgcrKSmzevNnobQ0jhJ24aK2JQmuuq6tTey3Dvvn6XIU L0NLSAp/Ph fPn6stZTToRkf3OD6ucEOTPsGQ9di4MBItW7YMK1asQE1NDdau XYt169Ypo3SLYqzGJAoxt kiUXqliC77eXjFBwh /iVCDd8iXL0aUWmbuG4amyg0bIZ4GgAdZfHixWqLoXHGxWpcotj NpLDPG6aXtre3q4kwpN6 fRvDoyG0irc2/RNC12Bs4jMJlcaIQY9obW1VHkEP8WuZ8EU0NHsDGBwT79Otx1N GA1G096eha3QJuscL0BMoRE wCN3BYnhHC9D8QEPj3TDO3QlgaMz6nsjUNga6mNBLRcvSriPid kFPT1dXEvuYx8eFa5WSkqKMsbGxESdPnlQ/t9JIrfpbid24uABxoZKamppUeC4rK1Mh /z587h550 sXKKLp0YwJsla4pjpJDc3F7W1tSrzpVewrarAjfoPPfh0XSpqi iXkmsaYxS0KkbSDapLFjkrYj8IvMs6/oagkkLpK2MWGLMeTKe3ygbxEEQ1A67wLz2 /wvPzT3Dd/APyRRPXY31N4w2Jwyy/oaFBzffYsWO4dOmSarcaYxa70Z4 fTpxF/HsmhYdr/MmmcB0D4kXDgMbK93Iy5rb70FM1AYGBvDkyRPs3LkTxcVydJoj vKlAWJPvjy1kvI3hmIVYS4zsNDlnW5zI6Ik05ETSf/wB7t7HRk0 R6N16bLtJ35ijEhpGfzffW/UJsOIeO3aNbUlbdu2Td0jnWf//v0qavKEtHHjRqO3NWfOnDFK9jAp7DORorczg6Xk5eWpbN8XykD 3iwhqSzW8knAdFi9MHGcW7vOMIIWFher1Ij7s4AMNJnAMl1Zjz KKLpLoiSHNHkJ4SVZIhkuWR412qjuwEmW77IOa2wCefIbKkANH 0DOhp6ZAkB2LdqhwXXmMf9jWPNwtzI55C JbN/fv3UV9fr/IRq75msRtNsumpJm9i0Kej36eiJArlSF2UM/OTK3o7FyV /madSqcX0it4hFwIeOqgAU9CPNQ18EykT4V4S6i8gmKRQlkh67n yl7krV65g /btKjLyRMJ5MQLwtMSklCeSmeCWaieaWOysyn9X4XtvTD7fBNxS 7t27p/KZzMxMddSjwTPq0eh4SuGDsumgkXBbtBNNErL3VvlvMzQQnoTs 5I28uu0wO9O96r2QzNur2w6zw1A/l1e9Fwrn1e0kZmHSboe3Ekf5SYyj/CRGGxkZcfb8JMXx/CTGUX4S4yg/iXGUn8Q4yk9iHOUnMY7yk5jXVv7A6V3YdXrAqNnFAE417MKpp0 b1P9OGPeV75P9kAvgXCq5qWkLXyRUAAAAASUVORK5CYII=
Używałem tego z zaawansowanej edycji z ikonką youtube, a hasztag rozdzieliłem spacjami w drugim członie by przegląradka go nie przetworzyła i znacznik nie zadziałał.
[YOUTUBE] [/Y OUTUBE]
Dobra ale by nie było zupełnego off topu, to jak ktoś gra w gierkę i np chce pokorzystać z rezerw to mogę zaprosić do swojego klanu, TWARDZIELE. Rezerwy lecą często, więc lepiej grać nawet randoma z rezerwą niż grać bez.
https://eu.wargaming.net/clans/wot/500216102/
Eutyches
17-07-2023, 13:59
Tak, chodzi o to, że użycja opcji youtube robi się tak jak wyżej.
https://forum.totalwar.org.pl/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAH8AAAAmCAYAAAD tPEQsAAAAAXNSR0IArs4c6QAAAARnQU1BAACxjwv8YQUAAAAJc EhZcwAADsMAAA7DAcdvqGQAAAcmSURBVHhe7ZpbaBRXGMf/s5vN3VzUXAlJNNpErUYCraAiiI hFOxDwUKF9kHy0IdCX/vU1xYEC6Jg0apoqYI3BCURESImNt6S1ta4GhONiYmamE2y9 n3PzsbNpPJpTVm1J0ffuacM fszjnf5XxndjSv16tjnrl16xYGBweNWoylS5di/fr1Ru39w2rOZL7nPZ9rq3V2ds6L8nVdx6tXr/Do0SPLRSC8yYqKCuTk5EDTNKP13WUucyavO 83tbbavn375t3zHd4NXMZfhyTEUX4S4yg/idEkmXD2/AWCS93f368y9u7ubqPVPrRIJOIo3wYuXrxouwFooVDIUb4NPHv 2DOfOnTNq9qAFg0FH TbALeDgwYNGzR40v9//3iq/s7MTK1euNGrzC5UXjUZVmQ9VXC6XqsdTKNZne9hy6NAho2QP2t jY2FurfIZGJkiECyv5CWSbmhCJWli fPm0CvZ6vaiqqjJqBlROf59ILxCOGI0mUtxAUalIMTVrNE7m8e PHaGtrU5/Pp2qlpaXo7e3F8PAwHj58iDVr1kz9bhOHDx82SvagjY6OTiifE rp6VGLXFRUpBafk EkqqurjV7/n5Cs9a0nQQRkp6kqSEFJrizyDAQCAUhkUmV6VFxoCHEvy8rKQn Z2tupj5sGDB8o4JvH3X8DRXwDfiBx1jDYTOvWdvQj44iugZnWs 0QQV39zcjB07dqjvT0tLU/dLOX78OFatWoUtW7YYva05cuSIUbIHV3whKbTgkZERFS5pAAxd fn5KC8vn jzOtI7FEJFnoZxfxgvfBHLPonS1dWFy5cv48KFCzh79ixOnDih FuzAgQPYu3cvdu/ejatXr1qOpRBzm/77UQkpEk3GxqCPiwT80P1G2RBeYx/2NY PCw0vNTUVGRkZaq3EiRAOh HxeJQhJBrpdGI3mnj2JPuXbUAtNCfD0LVhwwbjytwZGhrCy5cv 1QQXLVqkDIoezB8fIp4laHkUwkeVqSjLn9nzGUYZieIhnsKF5g Jv2rRJef1M8ChFw03E/c3XPN qsu52Q6 tk1WQfx13oInXJsLrkT0HjNpkbty4gevXr2Pr1q1qzUpKStDX1 6eU3tHRgcrKSmzevNnobQ0jhJ24aK2JQmuuq6tTey3Dvvn6XIU L0NLSAp/Ph fPn6stZTToRkf3OD6ucEOTPsGQ9di4MBItW7YMK1asQE1NDdau XYt169Ypo3SLYqzGJAoxt kiUXqliC77eXjFBwh /iVCDd8iXL0aUWmbuG4amyg0bIZ4GgAdZfHixWqLoXHGxWpcotj NpLDPG6aXtre3q4kwpN6 fRvDoyG0irc2/RNC12Bs4jMJlcaIQY9obW1VHkEP8WuZ8EU0NHsDGBwT79Otx1N GA1G096eha3QJuscL0BMoRE wCN3BYnhHC9D8QEPj3TDO3QlgaMz6nsjUNga6mNBLRcvSriPid kFPT1dXEvuYx8eFa5WSkqKMsbGxESdPnlQ/t9JIrfpbid24uABxoZKamppUeC4rK1Mh /z587h550 sXKKLp0YwJsla4pjpJDc3F7W1tSrzpVewrarAjfoPPfh0XSpqi iXkmsaYxS0KkbSDapLFjkrYj8IvMs6/oagkkLpK2MWGLMeTKe3ygbxEEQ1A67wLz2 /wvPzT3Dd/APyRRPXY31N4w2Jwyy/oaFBzffYsWO4dOmSarcaYxa70Z4 fTpxF/HsmhYdr/MmmcB0D4kXDgMbK93Iy5rb70FM1AYGBvDkyRPs3LkTxcVydJoj vKlAWJPvjy1kvI3hmIVYS4zsNDlnW5zI6Ik05ETSf/wB7t7HRk0 R6N16bLtJ35ijEhpGfzffW/UJsOIeO3aNbUlbdu2Td0jnWf//v0qavKEtHHjRqO3NWfOnDFK9jAp7DORorczg6Xk5eWpbN8XykD 3iwhqSzW8knAdFi9MHGcW7vOMIIWFher1Ij7s4AMNJnAMl1Zjz KKLpLoiSHNHkJ4SVZIhkuWR412qjuwEmW77IOa2wCefIbKkANH 0DOhp6ZAkB2LdqhwXXmMf9jWPNwtzI55C JbN/fv3UV9fr/IRq75msRtNsumpJm9i0Kej36eiJArlSF2UM/OTK3o7FyV /madSqcX0it4hFwIeOqgAU9CPNQ18EykT4V4S6i8gmKRQlkh67n yl7krV65g /btKjLyRMJ5MQLwtMSklCeSmeCWaieaWOysyn9X4XtvTD7fBNxS 7t27p/KZzMxMddSjwTPq0eh4SuGDsumgkXBbtBNNErL3VvlvMzQQnoTs 5I28uu0wO9O96r2QzNur2w6zw1A/l1e9Fwrn1e0kZmHSboe3Ekf5SYyj/CRGGxkZcfb8JMXx/CTGUX4S4yg/iXGUn8Q4yk9iHOUnMY7yk5jXVv7A6V3YdXrAqNnFAE417MKpp0 b1P9OGPeV75P9kAvgXCq5qWkLXyRUAAAAASUVORK5CYII=
Używałem tego z zaawansowanej edycji z ikonką youtube, a hasztag rozdzieliłem spacjami w drugim członie by przegląradka go nie przetworzyła i znacznik nie zadziałał.
[YOUTUBE] [/Y OUTUBE]
Dobra ale by nie było zupełnego off topu, to jak ktoś gra w gierkę i np chce pokorzystać z rezerw to mogę zaprosić do swojego klanu, TWARDZIELE. Rezerwy lecą często, więc lepiej grać nawet randoma z rezerwą niż grać bez.
https://eu.wargaming.net/clans/wot/500216102/
Nie rozumiem twego zachowania, bo źle wklejasz, olewasz moją skromną osobę, no cóż. Jakoś to przeżyję, mam nadzieję w realnym życiu zachowujesz się inaczej. Tutaj to dam.
https://i.ibb.co/cTXf4B5/Schowek01.jpg
odi.profanum
17-07-2023, 14:33
Tylko problem jest tego typu, że ja nie mam takiej opcji byq ;) i mam tylko opcję przycisku youtube, dlatego przez niego wsadzałem linki. Przycisk od obrazów też nie działa. Bawiłem się trochę w html i css wiec wiem jak działają te tagi.
Więc nie mogę używać opcji których nie mam :P Może mam jakiegoś bana albo mój profil się nie updatował przez to, że 10 lat mnie nie było na forum. Nie wiem ale mój interfejs wygląda ciut inaczej.
https://zapodaj.net/plik-EO6HfQ1dDx#bbcode
https://zapodaj.net/plik-BdNEbUaI4R
https://zapodaj.net/plik-2v5NuemNRh
w temacie
Bitewka Lewm 8 tieru, na prawie 8 tys obrażeń mi siadła.
http://wotreplays.eu/site/6591319#himmelsdorf-profanum-l_we
Lord_Legionista
17-07-2023, 21:38
juz mozna zapiisalem jak cos