PDA

Zobacz pełną wersję : Recenzja NTW by gram.pl

Janek
21-02-2010, 22:39
http://www.gram.pl/art_9wfjHu6_Napoleon ... enzja.html (http://www.gram.pl/art_9wfjHu6_Napoleon_Total_War_recenzja.html)

Wreszcie dodali mozliwosc spladrowania miasta albo utworzenia protektoratu po zdobyciu :)

MateuszKL
21-02-2010, 23:03
Te wszystkie zapowiedzi konkretne. Nowe opcje, historyczność jednostek w zadziwiająco wysokim stopniu zachowana...

Tylko brakuje mi Polaków, którzy złupiliby Londyn, podbili Madryt, a we Francji utworzyliby Księstwo Paryskie. :mrgreen:

Mam nadzieje, że się nie zawiodę i gdy kupię grę w najbliższy piątek po premierze, będę chwalić nowe dzieło australijskich nacjonalistów.

Maczo
21-02-2010, 23:04
Dlaczego jako cena podali 139zł?
Ale tyle kosztuje kolekcjonerka!
Przez to wiele ludzi zniechęci się i nie kupi:P
Ale ja kupił bym nawet za 500zł :D

glaca
21-02-2010, 23:08
czyżby w końcu zrobili dobrą grę..?
tak jak empire nie mam nawet pirata to napoleon kusi do kupna oryginału własnie przez tryb wizytacji...
lepiej jednak poczekać do pierwszych opinii forumowych recenzentów.

Maczo
21-02-2010, 23:23
Tak, tryb wizytacji może być rewolucją ale najpierw ktoś musi chcieć dołączyć do gry a gdy nie ma się zbyt wielu przyjaciół i zaczyna się dopiero zabawę z steam może to być trudne i w tedy trzeba liczyć na przypadkowych znudzonych NTW (nie będzie takich przez rok od premiery) graczach.

Dagorad
21-02-2010, 23:37
A ja wam mówię że tryb wizytacji będzie to bani. Już pomijając błędy techniczne typu steam nawali, przerwie bitwę, potencjalny przeciwnik nie ma danego DLC, wczyta inne jednostki. Ciężko będzie znaleźć chętnego do grania armią którą złożył komputer z wiadomych powodów. Już sam fakt że znajdą się chętni to grania w czyichś kampaniach zamiast w normalnych bitwach gdzie to on wybiera armię jest wątpliwy. I mówię wam jeszcze :lol: że tak mało będzie rozgrywanych naraz gier że nikomu się nie będzie chciało czekać aż ktoś zacznie jakąś fajną bitwę (których w kampanii będzie pewnie mało co zresztą nie jest dziwne). Gracze mogą też być chamscy i przerywać bitwy kiedy im coś nie idzie albo cieniutcy choć to jest akurat wątpliwe bo i tak mało ludu pewnie będzie chciało grać w to. Więc podsumowując fajny pomysł patrząc z jednej strony ale nie wypali bo potencjalnych przeciwników nie będzie.

Grenadier
21-02-2010, 23:44
Wizytacje... świetna sprawa! Ty Quer pojęcia chyba nie masz ile ludzi gra do tej pory w Empire i to nie tylko na multi. Napoleon będzie zapewne cieszył się większym uznaniem niż ETW, dlatego nie martw się, graczy nie zabraknie. Jak ktoś przerwie bitwę to idzie ona na jego niekorzyść i nie może wczytać kampani z save'a. :)

MateuszKL
21-02-2010, 23:47
Znając mentalność ludzi, to z pewnością wielu będzie takich, co będą grać tylko w trybie wizytacji, by utrudnić kampanię innym. :P

Chyba że rzeczywiście - zepsują to zupełnie jakimiś błędami, strasznie długim wczytywaniem itp.

Marquess Alec Fortescue
22-02-2010, 08:54
Jest na co czekać. Co do trybu wizytacji nie uważam, żeby to była klapa. Steam 'nawala' sporadycznie, to po pierwsze. Jakość waszego internetu to nie wina Steama. Tak więc przeciwnika trzeba będzie dobrać nie tylko 'skillem' ale także pod względem 'płynności' gry z nim w sieci. Ale z tym nie będzie problemu, jak pewni uważają. Nie potrzebni są przyjaciele posiadający grę, bo pewnie już są utworzone profile społeczności Napoleon: Total War na stronie Steam Communiy. W takim profilu zwykle jest zarejestrowanych grubo ponad 1000 graczy posiadających grę, tylko czekających na to, aby skorzystać z opcji wizytacji.

Yari
22-02-2010, 09:24
Jestem mile zaskoczony , zobaczymy co będzie jak paczuszka przyjdzie do mnie :). Wkurza mnie jednak to oczekiwanie , wszędzie już recenzenci przetestowali grę , piraci już grają , a uczciwi gracze muszą czekać do piątku nie wiadomo dlaczego ... .
Co do trybu wizytacji , ja z wielką chęcią będę korzystał z niego jako strona przeciwna , czyli y dokopać komuś w kampanii :P. Szykuje się naprawdę wiele ciekawych i oryginalnych bitew a nie schematycznych jak w klasycznym multi i co ważne w terenie całkowicie losowym którego nikt na początku nie zna :).

Dragonit
22-02-2010, 14:27
Na pewno wiele osób będzie uczestniczyło w trybie wizytacji ;) Dobre ćwiczenie przed multi, można się uczyć radzić sobie w każdych warunkach, a znając kompa, to również poćwiczyć walkę armią złożoną z kilkudziesięciu armat :lol:

Czik
22-02-2010, 15:24
Kampania fabularyzowana będzie raczej mocno oskryptowana, więc może być wiele fajnych bitew :).

Spukologist
22-02-2010, 16:01
Ja nie mogę się zdecydować czy kupić zwykłą wersję czy Edycję Specjalną. Czy Edycja Specjalna jest warta swej ceny?
Wie ktoś, jakie dokładnie są te dodatkowe jednostki?

kretu19955
22-02-2010, 17:13
http://www.totalwar.com/napoleon/add-ons/?u=2

glaca
22-02-2010, 17:50
nie ma Polaków :twisted:

Marquess Alec Fortescue
22-02-2010, 17:51
Jest warta swojej ceny, kosztuje niewiele więcej od zwykłej i do tego dostajesz książkę i DLC pozwalające czerpać więcej wrażeń z gry. :)

Ensis
22-02-2010, 18:01
nie ma Polaków :twisted:
Są legiony polskie i generał.
Warszawa jest w Wielkopolsce, i on na filmiku mówi o dopracowanej mapie;/

Amrod
22-02-2010, 18:03
Jeżeli "niewiele więcej" to jakieś 70% ceny podstawowej ;) Napoleon kosztuje najtaniej 75zł (gram.pl), edycja specjalna - 130 zł. O 55zł drożej, prawie druga gra. W środku książeczka, która normalnie też kosztuje z 18zł, zostaje około 40zł za pudełko i dodatkowe piksele.

CaiusCosades
22-02-2010, 18:33
Zdecydowanie nie opłaca się kupować rozszerzonej wersji.

maryjan1001
22-02-2010, 18:56
sponsorem recenzji jest Sega... nie tylko na gram.pl ale pewnie i w innych recenzjach Napoleon dostanie 10\10 jak w TZG.
już widze te tematy na forum( nie działa mi,zawiesza i uj wie co jesce)
ale oby moje słowa w gówno sie obróciły...

Grenadier
22-02-2010, 20:16
Twoje słowa w proch się obrócą. :twisted:
Ja myślę, że jak się jest fanem 'Total Wara' i ma się chwilowy nadmiar kasy to warto kupić ten plakacik, książkę, 10 dodatkowych jednostek(w tym 7 pułk polskich szwoleżerów) no i wyrafinowane pudełko. xD
Ja zamówiłem Imperialną i tym niezdecydowanym mogę od razu po otrzymaniu tego cacka dostarczyć wrażeń czy jest to opłacalne, czy te 10 jednostek się do czegoś nadaje itd.

Mosca
22-02-2010, 20:22
nie kupuj specjalnej szkoda tych 50 złotych książkę możesz sobie pożyczyć z biblioteki :P a jednostki dodatkowe wydadzą w dlc. I pewnie będzie tak jak przy ETW też była specjalna edycja dodatkowych 6 unikalnych jednostek do wzięcia a 2-3 tygodnie dali w dlc te jednostki plus 3 nowe.Kto kupił ES płacił 2 razy jak chciał sobie dokupić 3 nowe jednostki.I tu będzie podobnie tym bardziej że zależy gdzie zamawiamy grę to dostajemy inną dodatkową jednostkę.

Marquess Alec Fortescue
22-02-2010, 22:39
2-3 tygodnie? A ja myślałem, że zaledwie 4 miesiące temu...

Grenadier
22-02-2010, 23:55
DLC jest pewne ale jego czasu nikt nie zna. Równie dobrze może okazać się, że za 10 miesięcy, albo wcale. Wypuszczą tylko inne DLC, a to przepadnie bezpowrotnie. Trzeba też brać pod uwagę, że te jednostki mogą być wypasione i na multi dawać wyraźną przewagę. 8-)

Mosca
23-02-2010, 08:42
No fakt może to oczekiwanie trwało nie tygodnie lecz miesiące ale wydaje mi się na 100 % ze zostaną wydane te jednostki w dlc :) No cóż to takie gdybanie jest pożyjemy zobaczymy :D

Bieniu
23-02-2010, 10:20
Jak komuś zależy to warto kupić teraz za złotówki niż potem za euro - prosta kalkulacja. Cierpliwi mogą poczekać na wydanie z CDprojekt nie przepłacą jeśli złoty będzie mocny :D

Godlike
23-02-2010, 14:49
Potencjał gry ogromny dużo nowinek i ogólnie zapowiada się ciekawie :) Żeby tylko dali jeszcze kiedyś w przyszłości wszystkie narzędzia dla moderów to wtedy dopiero ta gra będzie naprawdę świetna :)

Spukologist
23-02-2010, 18:27
Chciałem właśnie zamówić Edycję Specjalną, a tu "Produkt chwilowo niedostępny" :evil:
Chciałbym dostać napoleona w dniu premiery a tu takie coś :cry:

Godlike
23-02-2010, 23:48
Ja dostałem właśnie maila że mi wysłali już Napoleona ale niestety nie udało mi się zdążyć zmienić zamówienia na Imperial Edition ale doperio dzisiaj w południe się zorientowałem że gram.pl ma tą edycje dostępną.