Zobacz pełną wersję : Total War: PHARAOH - nową odsłoną serii?
KLAssurbanipal
19-05-2023, 14:56
http://totalwar.org.pl/wp-content/uploads/2023/05/Total-War-Pharaoh-copy.jpg
Mamy dla Was zaskakującego newsa. Arroyo zauważył, że na blogu https://www.totalwar.com/blog oficjalnej strony Total War po kliknięciu w 'Categories' widoczny jest nowy tytuł - TOTAL WAR: PHARAOH.
Czyżby najnowsza odsłona serii przenosiła nas w świat starożytnego Egiptu epoki brązu? Może ujrzymy także Hetytów, Babilończyków i inne nacje tego okresu?
http://totalwar.org.pl/wp-content/uploads/2023/05/Pharaoh.png
Gajusz Mariusz
19-05-2023, 20:02
Zaskakująca informacja. Dzięki.
Doczekaliśmy się wreszcie epoki brązu. Ciekawe jak wiernie, twórcy oddadzą realia uzbrojenia i czy wreszcie poprawiona zostanie dyplomacja?;)
Eutyches
02-06-2023, 07:23
Doczekaliśmy się wreszcie epoki brązu. Ciekawe jak wiernie, twórcy oddadzą realia uzbrojenia i czy wreszcie poprawiona zostanie dyplomacja?;)
Po obejrzeniu wszystkich dostępnych materiałów o tej grze, myślę że nie kupię, jedyny warunek, to mapa odpowiednia do danej tematyki, a nie ścierwo dlc do Troi TW.
odi.profanum
02-06-2023, 08:02
Na szczęście jesteśmy na tyle prykolami, że pewnie każdy z nas ma po kilkaset gier na róznych platformach, jedynie z czasem problem. Ja już nie kupuję gier na premierę. Przede wszystkim dlatego, że twórcy wydają bety i potem je przez 2 lata paczują płatnymi dlc... więc sorry. Kiedyś jak kupiłem rome 1 w pudełku albo medka 2 to miałem GRĘ. Nie betę tylko pełnoprawny produkt. Obecnie to na dzień dobry masz pół wykrojone tak o a jeszcze do tego bugi, błędy.
Za stary jestem już na jaranie się nowymi grami. Kupuję na dobrych promach na gg deals. Obecnie obserwuje Mount and Blade Banner Lord. A faraon? Zobaczymy co się z tego wykluje. Rome 2 kupiłem, zagrałem mnóstwo godzin i ani jednej w podstawową wersję - wszystko na modach, wiec od twórców nie oczekuję dobrje gry a raczej dobrej platformy pod mody i jeśli będzie potencjał to kupię.
Obecnie ze strategii to nerdzę w Hearts of Iron III - jednak stawiam ją pod względem bitewnym wyżej niż IV, Rome Remaster na modzie Imperium Surrectum Rzymem. No i Rome 2 kampania Kartaginą - trzeba od czasu do czasu sprać rzymskie pyski :cool: Chodzi za mną jeszcze Napoleon La monte de la empire i kampania Francją 1805 roku... Ale boję się, że dziewczyna może już tego nie wytrzymać bo przestanę się pewnie myć by we wszystko zagrać. A i jestem bliski wygrania Medal of Honor Allied Assalut, kończę kampanię i w następnej kolejności ze szczelanek polecę z Medal of Honor Pacyfic Assalut, COD 1 i 2 oraz 4. Do tego mam potęzny klan w Wota pełen murzynów do robienia kostek i muszę ich doglądać i z pól roku temu odświeżyłem War Thunder.
Jak to Joker mówił, so much to do so little time.
Odkąd TW poszło w fantasy polubiłem CK2 i CK3. Tęsknota za epickimi bitwami jednak pozostaje. Szkoda, że nie odnowiono pierwszego Medievala... Dla mnie, jego AI bitewne stało wyżej niż w późniejszych produkcjach... Ciekawe jakie będzie w przypadku Faraona?