Zobacz pełną wersję : Problem z białymi mundurami;/ wszystkich nacji
Witam. Mam problem a mianowicie powiekszylem sobie odziały w pliku "preferences.scripts". Zamiast 1 wziąłem 2. majać podwojna ilość żołnierzy. Pierwsza bitwa po włączeniu Napoleona działa normlanie w trybie kampani wszyscy zołnierze maja kolory swoje, natomiast gdy za pare tur wlacze samodzielnie druga bitwe kazdy zołnierz mojej i obcej frakcji ma białe mindury zero innych kolorów;/. czy ktos ma rozwaizanie tego problemu??mysle ze to nie kwestia grafiki gdyzm mam Radoeona 5850.
Palaiologos
06-03-2010, 20:08
U mnie też pojawia się ten problem i to bez kombinowania z jakimś powiększaniem. Białe mundury pojawiają się w losowych bitwach i mnie strasznie wkurzają, choć jak je pierwszy raz zobaczyłem, to pierwsze co mi przyszło do głowy, to: wow, mają zimowe mundury! :D
Czasami też modele się robią całkowicie brązowe (żołnierze wyglądają jak gó..a).
zatem nic sie nie da zrobic;/?? grajac na ultra czyli np 160 zołnierzy w odziale gra działa normalnie wszystkie kolory i mundury sa prawidlowo kolorowe, natomiast juz podniescienie do np 200 daje efekt białych mundurów. Jak ktos zna rozwiazanie prosilbym o pomoc, gdyż zalezy mi na duuuzych bitwach
grzesina
07-03-2010, 01:48
u mnie też pojawili się żołnierze w białych mundurach. gram kampanię koalicji Rosją. W skończonych kampaniach Napoleona wszystko było ok. U mnie białe mundury pojawiły się krótko po tym jak mogłem werbować specjalne jednostki. po ponownym uruchomieniu gry mundury są znowu "normalne" zobaczymy jak długo
a jakie macie karty grafiki?? moze to kwestia sterownikow?? u mnie po dluzszej grze w kazdej zimowej bitwie sa biale kolory ehh paranoja;/
U mnie też pojawili się w białych świeżo upranych mundurkach. widać w polu będzie wizytacja sanepidu :lol:
Rossoneri
13-03-2010, 14:21
Zobacz czy generał nie nazywa się czasem Zygmunt Chajzer ;]
a jakie macie karty grafiki?? moze to kwestia sterownikow?? u mnie po dluzszej grze w kazdej zimowej bitwie sa biale kolory ehh paranoja;/
Moze ci sie karta przegrzewa
nie moja karta to 5850. Poza tym czytalem na forach angielskich oni tez maja takie problemy nawet z Nvidia 285. Wystarczy ctrl+ tab nacisnac i po chwili wesc wtedy stroje sa juz normlanie. czasami jednak trzeba uruchomic gre znowu. no nic czekamy na patcha albo Ati 10.3.....
Witam
Mam ten sam problem z białymi mundurami :( - strasznie mnie to irytuje jak w kotle walki nie mogę odróżnić swoich od wrogów ( gram Anglią).
Czy ktoś sobie z tym jakoś poradził ....?
Zastanawiam się nad przeinstalowaniem gry - może ktoś już tego próbował...?
mam kartę HD5770 gram na rozdz. 1680x1050 jakość ustawiona na ultra.
Pozdr.
witam przeinstalowanie gry nic nie da:). jdynym rozwiazaniem jest to jak wyzej pisałem nacisniecie "alt" + "tab" i potem ponowne wejscie w gre. a jak to juz nie zadziala to trzeba wylaczyc napoleona i włączyć jeszcze raz. Sterowniki najwnosze tez nic niezdziałają. Czekamy na patcha.... na forach zachodnich majaa identyczny problem. Kampania Europejska jest zwalona jedynie i Kampania Koalicji. Inne kampanie działaja normalnie przynajmniej u mnie
mamy nowe stery do radków 10.3 - czy na nich też wam się pojawia problem białych mundurów ?
A już myślałem że Napoleon to prawie ideał i bez łatek się obejdzie a jednak też mi wyskoczyły te Białe stroje. Z tego co czytałem to są dwie opcję albo wyłaczyć i właczyć grę po uprzednim zapisaniu gry lub wyjście do pulpitu poprzez alt+Tab lub Alt+Ctl+Del i następne wejście do gry. Ewidentnie coś z kodem gry jest walnięte bo Kampania Włoska i Egipska są ok problemy zaczynają się od Kampanii Europejskiej oraz w Kampanii Koalicji.
Oby tylko wydając łatkę nie spieprzyli czegoś innego bo chłopcy z CA są znani z tego że jedno naprawiają a drugie rozwalają...