Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Taki tam offtop

Feron
11-03-2010, 20:12
Mogę wziąść Sycylię (umiem grać czytałem poradnik) :D

Maharbal
11-03-2010, 20:17
Niestety Feron nie weźmiesz niczego. Nie myśl, że nie będę wiedział kim jesteś, jeśli założysz drugie konto....

Feron
11-03-2010, 20:42
Dobra, dobra rozumiem żaluzje rób co tam chcesz.... Tylko jedno pytanie rozpoznałeś mnie przez ip??

Maharbal
11-03-2010, 20:51
Jasna rzecz. Ale nawet i bez tego w pewnym momencie w końcu bym się zapewne zorientował. I miej tego świadomość....

Feron
11-03-2010, 20:56
Powróciłem bo mi się zaczeło nudzić a tamtym kontem za dużo nagrabiłem więc miałem nadzieje ,że nikt mnie nie rozpozna ehhhhh......

Abu Yusuf
11-03-2010, 21:01
zapewne chodzi o marcinusa, wiec moze by mu dać pograć? wydaje mi sie ze osty i bana dostał za aktywnosc w innych działach, a nie w ko, brał sporo zastępstw, potrzeba takich graczy żeby mg wyręczyć , nie?:D

Marat
11-03-2010, 21:03
Nie potrzeba. Bohuna może wróćmy jeszcze?

Feron
11-03-2010, 21:04
Nie o gorszą postać która już tak nagrabiła ,że nie powinna się pokazywać.....

Mefisto7
11-03-2010, 21:34
Behmod to jest.. po co te tajemnice.

Maharbal
11-03-2010, 23:06
Abu, wyjaśnij mi jedną rzecz, bo jej nie mogę pojąć: czemu ujmujesz się za ludźmi tak postępującymi jak marcinus czy Behmod :?: Zapomniałeś już, jak marcinus chciał rozwalić kilka ko, grożąc odejściem :?: Nie widzę też sensu w bronieniu postępowania Behmoda, który zasłynął już tutaj z rzucania ko i częstych opóźnień(niektórzy jeszcze pewnie pamiętają, jaki powód podał ów jegomość prosząc o przedłużenie czasu na wykonanie tury 8-) 8-) ). To powinien być przykład dla innych graczy, co może ich czekać w przypadku takiego postępowania; w szczególności powinno to interesować graczy umieszczonych na ,,czarnej liście" ......

Abu Yusuf
12-03-2010, 10:25
ale marcinus odzyskał zmysły i grał dalej, i hasła podał , a behmod.. cóż, jak dla mnie, jak chce to niech gra, ale za recydywe ewentualną powinen perma dostać i już ni ma przebacz :P

co do mojego ujmowania się, to potrzeba graczy, żeby się jakoś te ko rozrastały.. żeby miał kto zastępować starych wyjadaczy którzy kończą, żeby miał kto ko przejmować ko, żeby było kogo bić :twisted: itd ;)

@ o bohunie nawet mi tu nie wspominać.

Mefisto7
12-03-2010, 11:04
NIe znam dobrze jego czarnej przeszłości, ale jako Infamin to był fajny koleś, jak z nim gadałem. Troche czasem podniosło mu się ciśnienie i był nieprzyjemny ale pamiętam go jako świetnego rozmówcę.

Behmod za to że nawet nie dał ko w zastępstwa i nie dał haseł (np przez to upadli Krzyżący21) opóźnienia były po 2,3dni, nie grał zbyt wybitnie to idźcie z takim graczem. Zero frajdy, czekjać 3 dni na jego turę bo on na dyskotekę musi iść. dodatkowo patrzeć jak niezdarnie prowadzi swoją nację. To oczywiście niepowinno być kryterium, ale to wypełnia czarę.

A Marcinus to ja jestem w drugą stronę. Dajcie no już mu spokój i go odbanujcie :D

Marat
12-03-2010, 11:43
Tak, odbanujmy wszystkich banitów !!!

Pop517
12-03-2010, 12:06
behmod za to że nawet nie dał ko w zastępstwa i nie dał haseł (np przez to upadli Krzyżący21)
LOL :roll:
ktoś mnie o hasło zapytał robiłem za niego chyba ze 3-4 tury :roll:
bohun- to ja nie chce komentowac bo on się podawał za zupełnie kogoś innego niż bohun(powiedział że jest graczem który...przeszedł na emeryture)
marcinus-jestem za przywróceniem go pod warunkiem nie zostawinia pustych miast :mrgreen:
behmod-co tu dużo mówić nie chce więcej takich cytatów

musze zjeść
ale faktycznie śmieszne to troche było 8-) jakby znalazł więcej czasu to może...może...

Maharbal
12-03-2010, 12:23
ale marcinus odzyskał zmysły i grał dalej, i hasła podał

Hasła podał, bo je od niego wyciągnąłem, powołując się na funkcję Generalnego Trzymacza, a nie dlatego, że sam tak chciał.....

a behmod.. cóż, jak dla mnie, jak chce to niech gra, ale za recydywe ewentualną powinen perma dostać i już ni ma przebacz :P

Behmod nie dostał bana na stronie; zakazałem mu tylko grać w ko, i to będę egzekwował. Taryfy ulgowej było dość; głosów graczy, domagających się wrzucenia go na ,,czarną ...." było sporo. Dodajmy jeszcze, jak ,,chwalebnie" zakończył swój udział w ko(nie Ty przypadkiem pop pisałeś, że ,,brak Ci na niego słów" ? ).

co do mojego ujmowania się, to potrzeba graczy, żeby się jakoś te ko rozrastały.. żeby miał kto zastępować starych wyjadaczy którzy kończą, żeby miał kto ko przejmować ko, żeby było kogo bić :twisted: itd ;)

Pewnie że potrzeba, ale nie należy tej potrzeby uzupełniać kosztem nerwów innych i siania chaosu.

Marcinus z kolei dostał bana na stronę.....a dział ko to przecież element strony, prawda :?:

Podsumowując: ani dla Behmoda ani dla marcinusa nie będzie powrotu do grania w ko. Koniec.

Pop517
12-03-2010, 12:37
Podsumowując: ani dla Behmoda ani dla marcinusa nie będzie powrotu do grania w ko. Koniec.
czy ktoś podważa tę decyzje naszego monarchy absolutnego? :twisted:

"co do tego brak mi słów" to chyba mi chodziło o ten czas jaki spędza nad turą a to że ktoś ma niewiele szarych komórek to nie jego wina nie? :roll: ale dobra ja się nie udzielam(zwłaszcza że marcinus już chyba zrezygnował bo tylko na nim mi jeszcze troche zależy aby grał)

Haller
12-03-2010, 13:40
czy ktoś podważa tę decyzje naszego monarchy absolutnego?

Wywołajmy rewolucję i zburzmy Bastylię! (czarną listę) :D Niech upadnie absolutyzm! :twisted:

Mefisto7
12-03-2010, 13:59
Jak ja lubię takie metafory historyczne :D

Maharbal
12-03-2010, 18:22

Wywołajmy rewolucję i zburzmy Bastylię! (czarną listę) :D Niech upadnie absolutyzm! :twisted:

Proszę bardzo. Obyś tylko nie skończył jak Robespierre :D

PAMIĘTAJ, ŻE REWOLUCJA POŻERA WŁASNE DZIECI :!: 8-)

Feron
12-03-2010, 20:24
Jak byście do mnie napisali to bym wam oddal te hasła .... ale nie napisaliście...

Rapsod
22-03-2010, 19:06

To nie jest żadna jednostkowa decyzja Maharbala. Maharbal wręcz traktuje skarżone osoby zbyt łagodnie.

Pop517
22-03-2010, 19:30
to miało wyjść bardziej ironicznie rapsod ja nie podważam decyzji tylko w swoim "języku" pisze że mnie się to trochę nie podoba i nic więcej ;) (chociaż w sytuacji Behmoda to nie powiem żeby mi się nie podobało :mrgreen: )

Ferke
02-04-2010, 19:44
Brytania XXIV

1.Anglia-Roland12 - wyeliminowany
2.Irlandia-Milanos/ a od 10 tury Ferke
3.Walia-Abu Yusuf
4.Szkocja-Salino - wyeliminowana
5.Norwegia-Haller - wyeliminowany

Zakończyła się walka w tej KO w dość nietypowych okolicznościach
ponieważ Abu Yusuf sfrustrowany swoimi niepowodzeniami
zaniechał dalszej walki w tej KO i choć w dalszym ciągu władał
wszystkimi prowincjami na głównej wyspie wraz z przyległymi wysepkami
a do zwycięstwa pozostało mu zdobycie Dublina nie był w stanie tego
uczynić a jego gigantyczne państwo w porównaniu z moim
wg mojej oceny chyliło się ku upadkowi w przeciwieństwie do mojej
Irlandii która rozwijała się kwitnąco i była w stanie wystawić niewiele
tylko mniejszą armię od armii Walijskiej przy czym cześć jego wojsk stanowiły garnizony miast
które musiały pozostawać w obrębach murów by zapobiec buntom.

Na dowód mogę powiedzieć że wystawiałem już najlepsze okręty w grze
(Holk z armatami) a w owej 49 turze mogłem już też rekrutować Glowasow chyba
najlepszą jednostkę ofensywną Irlandii na przeciwwadze z kolei powiem że
praktycznie ponad 50% miast całego imperium Walii było nieustannie
sabotowane przez moich
zabójców których w końcowej fazie było na jego terytorium aż 5
praktycznie wszystkie koszary i stajnie i łuczarze były albo całkowicie
albo w 50% zniszczonych we wszystkich prowincjach przybrzeżnych jak i tych
w głębszych rejonach kraju włącznie z Nottingham i Londynem.

Nadmienię że od 33 tury do 49 walkę toczyliśmy już tylko we dwoje
przy czym mi kilkukrotnie udało się zdobywać jego miasta przybrzeżne
choć za każdym razem po kilku turach udawało mu się mnie z swojej wyspy
wyprzeć.

Na koniec zacytuje nasze ostatnie rozmowy z forum.

Abu napisał:
http://www.speedyshare.com/files/216582 ... IV_t49.sav

No trochę się wykrwawiłem na tym ataku odwracającym uwagę :P
Jak to rozbijesz, to ja dziękuje za taką gre.. ;/

Moja odpowiedź

Ta wyspa jest moją twierdzą :)
Widziałem cześć twych wojsk ukrytych w lesie niedaleko Dublina Dlatego przygotowany byłem do obrony i powtórzyłem ten sam manewr co poprzednio tyle że tym razem w drugą stronę czyli przerzuciłem wojska drogą morską z Downpatrick do Dublina Straciłeś 2 całe armie pod Dublinem i Jedną prawie doszczętnie wybiłem na wyspie Islay No i moi zabójcy działają nieprzerwanie i wyniszczają twoją gospodarkę spaliłem koszary w Nottingham i kilka innych budowli w w różnych miastach.
Inwestycja w gospodarkę którą przedsięwziąłem kilka tur temu teraz mi się może opłacić mogę już rekrutować Gowlasow (nie wiem jak się to pisze)
zresztą sam zobacz
http://www.speedyshare.com/files/216626 ... V_t49W.sav

I ostatni post Abu w tej KO

gówno, miałeś niby zasięg z portu w downpatrick, pod downpatrick, a stamtąd pod dublin jeszcze..? zajebiście..
dzieki za gre, nie mam juz ochoty sie meczyc.

Odpisałem mu że może to ktoś neutralny sprawdzić ale już mi nie odpowiedział więc uważam że zwyciężyłem choć niestety walkowerem

Amrod
02-04-2010, 20:39
Abu ma trudny okres ostatnio, wybacz mu ;>

Pop517
02-04-2010, 21:07
xD :lol: :lol: :lol:

Ferke
03-04-2010, 09:33
Z Abu od początku się nam nie układało najpierw jak przejąłem WKOXXV okazało się że przeczytałem regulamin i go zrozumiałem w dodatku w przeciwieństwie do Abu jak sam pisał

Dopełnie tylko od siebie że mamy regulamin tej ko, z dnia 29 listopada, dla mnie one są obowiązujące, zasad gry które w taki sposób na nią wpływają nie powinno się wprowadzać w czasie grania.

@ jeżeli ktoś jeszcze ma zamiar się wypowiadać w tej kwestii, to prosiłbym żeby to były osoby z jakimś stażem, bo pouczanie mnie przez zasadniczo nowych graczy, jest naprawde denerwujące.

To był pierwszy zgrzyt potem ośmieliłem się zerwać sojusz z nim w Bryt25 nawtykał mi za to ale puściłem to mimo uszu bo jakoś chciałem załagodzić zatargi między nami. No ale jak widać mi się nie udało więc teraz zapewne sojusznikami to już nie będziemy :(

Marat
03-04-2010, 09:46
Ale to jest temat o mapach, czy o Abu i jego zachowaniu?

Abu Yusuf
06-04-2010, 13:07
Co Ty tworzysz ferke?
sytuacje w b24 nazwałem pare tur przed koncem patową, nie wygrałes, i nie mam ochoty Ci tego unaoczniać, Twoje sabotaże są były i będą bezcelowe, bo 3/4 moich wojsk rekrutuje nie z koszar itd, a zamków samych, co do statków to wiesz jak jest, najlepszy nie znaczy niepokonany.

Nie mam zamiaru komentować Twojego zachowania, przejąłeś frakcje po milanosie, z którym miałem mieć sojusz do końca , a na koniec mieliśmy między sobą powalczyć, ale zerwałeś, nawtykałem, ale przeżyłem to jakoś, rozniosłem anglie, a potem norwegie, walcząc ciągle z irlandią, nie stworzoną przez Ciebie ,a przez milanosa, który zbudował jej siłę gospodarczą.

A Ty mi tu jakieś walkowery wmawiasz o.O...
cóż, uważaj sobie co chcesz, nie interesuje mnie to, przynajmniej byś to wkleił do odpowiedniego tematu, napoleonie.. nie wiem po co ten przydługi komentarz z Twojej strony, oboje wiemy jak wyglądała walka, nie widziałem dalszego sensu ciągnięcia tego dalej.

@ Jeżeli chcesz coś o mnie jeszcze pisać, to pisz DO MNIE, a nie po jakiś temacikach , już sie łudziłem że będziemy jednak dobrze żyć, ale Ty tu wyciągasz jakieś pierdoły.. szkoda słów.

Ferke
06-04-2010, 21:11
Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz dla mnie jesteś chłoptasiem który się obraża bez powodu.
Najpierw się obraziłeś na mnie za to że przeczytałem regulamin i go zrozumiałem
potem za to że zerwałem z tobą sojusz (przecież to nie jest zabronione) bo chciałem mieć szanse cię pokonać choć to akurat okazało się błędem.
A na końcu obraziłeś się na mnie że nie zdobyłeś Dublina i zarzuciłeś mi nieuczciwość.
Nie umiesz przyznać się do porażki straciłeś 4 armie w ostatnich 2 turach i kupę floty miałem realne szanse na wygraną w tej KO ty jej nie kontynuowałeś więc jest walkower.
A na remis muszą się zgodzić obie strony a patu żadnego nie było bo to nie szachy i grać dalej było można.

Abu Yusuf
07-04-2010, 10:33
nie chce Ci ubliżać na forum, bo to bezcelowe, ale takie osobiste wycieczki zachowaj dla siebie.
Moge się chyba obrażać na kogo chce, miszczu, więc się odstosunkuj od mojej osoby i mojego zachowania, to nie szkoła żebyś mnie oceniał, już Ci tłumaczyłem łopatologicznie czemu w b24 przegiełeś pyte,i nie chce mi się powtarzać, i dalej nie rozumiesz o co chodziło w wk25, więc Cię oświece, o niepisaną zasade której nigdzie nie było, koniec dygresji nt. wk 25, tam swoje baty jeszcze dostaniesz.
Armie o których piszesz potraciłem w b24 bo miałem dość patowej sytuacji , to że się nie udało nie znaczy że przegrałem, ani że wygrałeś, jest remis, czy tego chcesz czy nie, i owszem, to są szachy.

Koniec w tym temacie, jak chcesz mi coś jeszcze przekazać, to albo na pw, albo zachowaj to dla siebie, a nie wypisuj jakiś bzdur na forum, bo mi ubliżasz, jakby na to nie patrzeć i aż szkoda na te Twoje wypociny odpisywać.

ps
jak tak bardzo chcesz to komuś oddam hasło, i się będzie z Tobą zabawiał ile jeszcze chcesz.