Zobacz pełną wersję : Szpiedzy w NTW - Pochwalcie się swoimi szpiegami?
Dodam, że wykształcenie dobrego agenta w NTW wymaga dużej dawki samozaparcia i wiele szczęścia. Pozostali widoczni na screen'ach też są nieźli, ale niechcialo mi się już ich dalej szkolić.
Jedna ze zdolności to "bardziej zabójczy niż samiec"? Niby co to ma znaczyć? Chyba im tłumaczenie nie wypaliło. Ani to śmieszne ani jakoś sensowne
W opisie zdolności, jest użyte sformułowanie "Femme fatale". I chyba o to chodzi przy "bardziej zabójcza niż samiec..." .
Zauważyłem, że na mapie kampanii AI potrafi zastawiać bardzo zgrabne zasadzki. Grając Rosją w trakcie wojny z Austrią musiałem przerzucić armię przez przełęcz w Karpatach na kierunku Pragi. Moja armia wcześniej stała w tym miejscu kilka tur. Co prawda widziałem jakieś ruch Austriaków, ale je zlekceważyłem. Jakie było moje (pozytywne) zdziwienie gdy w momencie wydania rozkazu przemarszu nagle wpadłem w zasadzkę zastawioną przez 2 armie austriackie. Nie ma możliwości rozstawienia wojsk. Nie ma możliwości zapałzowania bitwy by ocenić sytuację - tzn. pauzę można włączyć ale nic nie można pooglądać. Bitwę wygrałem ale zostało mi z całej armii 6 żołnierzy od jakiejś 6-funtówki.
Od tej pory zawszę czynię zwiad przy pomocy agentów.
schanczez
16-03-2010, 16:31
heh nieźle z tymi szpiegami sporo ci musiało to zająć, w jakim pliku grzebałeś, aby do tego roku dojść ??
Musi być grzebane bo normalnie się ani Hiszpanią nie da grać. Ja tam szpiegów nie używam, nie chce mi się nimi po mapie latac, co ture o nich zapominam. :)