PDA

Zobacz pełną wersję : Szpiedzy w NTW - Pochwalcie się swoimi szpiegami?

dobmir
14-03-2010, 22:14
Dodam, że wykształcenie dobrego agenta w NTW wymaga dużej dawki samozaparcia i wiele szczęścia. Pozostali widoczni na screen'ach też są nieźli, ale niechcialo mi się już ich dalej szkolić.

anatol
15-03-2010, 09:54
Jedna ze zdolności to "bardziej zabójczy niż samiec"? Niby co to ma znaczyć? Chyba im tłumaczenie nie wypaliło. Ani to śmieszne ani jakoś sensowne

dobmir
15-03-2010, 12:16
W opisie zdolności, jest użyte sformułowanie "Femme fatale". I chyba o to chodzi przy "bardziej zabójcza niż samiec..." .

Zauważyłem, że na mapie kampanii AI potrafi zastawiać bardzo zgrabne zasadzki. Grając Rosją w trakcie wojny z Austrią musiałem przerzucić armię przez przełęcz w Karpatach na kierunku Pragi. Moja armia wcześniej stała w tym miejscu kilka tur. Co prawda widziałem jakieś ruch Austriaków, ale je zlekceważyłem. Jakie było moje (pozytywne) zdziwienie gdy w momencie wydania rozkazu przemarszu nagle wpadłem w zasadzkę zastawioną przez 2 armie austriackie. Nie ma możliwości rozstawienia wojsk. Nie ma możliwości zapałzowania bitwy by ocenić sytuację - tzn. pauzę można włączyć ale nic nie można pooglądać. Bitwę wygrałem ale zostało mi z całej armii 6 żołnierzy od jakiejś 6-funtówki.
Od tej pory zawszę czynię zwiad przy pomocy agentów.

schanczez
16-03-2010, 16:31
heh nieźle z tymi szpiegami sporo ci musiało to zająć, w jakim pliku grzebałeś, aby do tego roku dojść ??

ManUtd
16-03-2010, 16:58
Musi być grzebane bo normalnie się ani Hiszpanią nie da grać. Ja tam szpiegów nie używam, nie chce mi się nimi po mapie latac, co ture o nich zapominam. :)