Zobacz pełną wersję : Negatywne ruchy wśród młodzieży
Iron_Marcin
31-08-2009, 14:25
Ostatnio, przeszukując internet, spotkałem się z dziwnym skrótem:
JP na 100%
początkowo myślałem, że gimbusom coś odbiło, i że czczą w jakiś dziwny sposób Jana Pawła 2. Przeszukałem jednak internety bardziej, i okazało się, że lansuje to jakaś grupa 'raperów' spod Krakowa, nazywająca siebie 'Firmą'. zapraszam do filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=OD1LaDuiYYg
film jest już leciwy, prawie dwa lata. jednak zaraza uaktywniła się dopiero niedawno.
przed kilku laty, kiedy modne było hasło (C)HWDP, ludzie traktowali to pół-żartem, pół-serio. podobno jednak to całe 'JP', wg. ludzi znajdujących się w tym środowisku, to zupełnie inna sprawa....
i tak, jak na (C)WDP powstały rozwinięcia w stylu Chowaj Windowsa Do Piwnicy, czy Heniu Wstępuje Do Policji, tak na JP też jest już akcja, jednak dużo bardziej klarowna: JWP na 200% (http://pwjna200procent.prv.pl/).
skąd, Waszym zdaniem, bierze się taka nienawiść do Policji? nie żyjemy przecież w PRL, gdzie milicja faktycznie siała postrach, a o ZOMO już nie wspominam...
Dobra, masz odpowiedź od młodzieńca :D a więc tak: nie słucham firmy, wielu młodych słuchających rapu także. Ale innych wykonawców słucham.
Ale miało być o nienawiści: spisują cię za byle co(za przechodzenie po trawie :shock: ), wolą zatrzymać pijanego rowerzystę, który prowadzi rower zamiast podjechać do tych co wyrywają ławki.
A jeśli jeździsz samochodem to wiesz, zapewne jakie mają metody. Chowanie się po krzakach.
Paru gnojków straż miejska skrzywdziła mandatem (oczywiście za nic!!!) i teraz cierpią. Nienawidzą policji albo inaczej psów/suk. Moim zdaniem bierze się to przez stopniowe "zdebilenie" społeczeństwa, wszyscy mądrzy ludzie widzą co się dzieje dookoła. Ludzie są po prostu coraz głupsi. Ja też Iron_Marcinie nie wiem skąd bierze się nienawiść do policji. Mnie ostatnio zatrzymała policja. I co? I nic, bardzo w porządku ludzie. Nie przyczepili się jak to mówią "o byle co" ale puścili mnie. Nie miałem świateł, kierunków i lusterka. Akurat kawałek jechałem po ulicy i pech chciał złapali mnie i... puścili wolno, spisali dokumenty i na tym się skończyło. Gdzie jest ta policja męcząca młodych ludzi?
Teraz jest akcja na NK, dużo ludzi wkleja JP. Dobrze, że nie mam takich znajomych u siebie :P ale to JP znaczy właściwie co? Bardziej niż "J..ć policję" pasuje "Jestem przygłupem" chyba :?
mRe: W sumie masz rację, ale to nie powód, żeby ich nienawidzić. Przynajmniej nie dla mnie. A sam napewno zauważyłeś, że większość ludzi, którzy krzyczą JP/CHWDP nigdy nie miało żadnych przykrości z ich powodu. U mnie jest pełno tego typu szczyli, którzy dzięki temu się lansują, bo zwyzywają policję i już są "prawdziwymi hip hopowcami".
mRe: W sumie masz rację, ale to nie powód, żeby ich nienawidzić. Przynajmniej nie dla mnie. A sam napewno zauważyłeś, że większość ludzi, którzy krzyczą JP/CHWDP nigdy nie miało żadnych przykrości z ich powodu. U mnie jest pełno tego typu szczyli, którzy dzięki temu się lansują, bo zwyzywają policję i już są "prawdziwymi hip hopowcami".
Tak, są tacy w powiedzmy w 'moim środowisku' , którzy mają koszulki typu JP dla lansu. Nikt takich na serio nie bierze ;)
A niebiescy mimo wszystko są potrzebni, ja też trafiłem na w porządku policjantów. Ale skoro chcą to niech noszą. Ja mam bluzę z HWDP, bo wiem jak potraktowali paru kumpli. Wywieźli ich i pobili, a później że w samoobronie. Ciekawe jak paru pijanych chłopaków mogliby ich pobić ? Ale jak mówię, są policjanci z którymi można pogadać i takich powinno być jak najwięcej. No to wtedy fani firmy, która profanuje rap znikną :)
Zdarzają się psychole, u nas też był jeden co za picie piwa dziadka koło 70tki przykuł do znaku a drugiego szukał radiowozem po mieście.
Po prostu akcja "boisko w każdej gminie" średnio się udała.
Moorian.
31-08-2009, 14:49
Paru gnojków straż miejska skrzywdziła mandatem (oczywiście za nic!!!) i teraz cierpią. Nienawidzą policji albo inaczej psów/suk. Moim zdaniem bierze się to przez stopniowe "zdebilenie" społeczeństwa, wszyscy mądrzy ludzie widzą co się dzieje do okoła. Widzą jak ludzie są po prostu coraz głupsi.
Jedynym idiotą póki co okazujesz się ty, bo nawet nie wiesz jak się pisze słowo "dookoła", a innych chcesz pouczać.
Polecam zamienić gry komputerowe i Dr House'a z TV na prawdziwe życie, bo swoje argumenty o jakiś mandatach możecie schować sobie w skarpety. Wtedy szybko się dowiecie za co policja jest nienawidzona - za spisywanie, przetrzymywanie na 24/48, za prowokacje stadionowe, a w większości przypadków tyczy się to niewinnych ludzi którzy jedyne co złego zrobili to założyli kaptur wieczorem na ulicy.
JP 100%, pozdro roman zabawa :lol:
Ja sobie myślę tak, że jak policjant nie ma nic na sumieniu, to mój napis na bluzie mało go obejdzie. Bo skoro nic nie można mu zarzucić, to jego ten napis nie dotyczy. Zaś jak taki psychol spojrzy sobie na mnie, to może się zastanowi nad sobą ?
edit : Moorian agresywnie, ale też ma rację w tym co pisze(nie mówię tu o obrażaniu Vasa.
Ta nienawiść nie jest moim zdaniem niczym innym jak wyimaginowanym uczuciem w stosunku do policji, wymuszonym przez otoczenie i kulturę w jakiej "młodzież" teraz żyje.
Bo jak inaczej określić, że 14latek, który nie ma/nie miał konfliktów z prawem, pała taką nienawiścią do wymiaru sprawiedliwości? Po prostu chęć bycia na czasie i fajnym, zmusza dzieci do takich debilnych zachowań. Tak samo wydaje mi się idiotyczne, kiedy na ulicy mija mnie jakiś bahor ubrany w stylu gangsta-skate z kapturem na głowie i idiotyczną miną.
Pinotchet
31-08-2009, 14:56
Nienawiść do Policji jest właśnie największa w środowisku drechów, raperów, koksów, szalikowców i innego ścierwa, którzy palą jointy, walą narkotyki, zdobywają się na różne akty wandalizmu, kroją dzieci z komórek, zaczepiją ludzi w parkach itp. itd. To już mamy odpowiedź dlaczego nie lubią Policji bo Policja zwyczajnie czesto uniemożliwia im ich działania (często zapobiega ustawką wsród pseudokibiców). Ludzie Ci czesto czują się jak władzcy na dzielnicy. Ja do Policji nic nie mam, miałem już dwa razy przyjemność z Policją i jak narazie są to jak najbardziej pozytywne relacje. Mieszkam w spokojnej dzielnicy na spoko osiedlu, mamy fajnego dzielnicowego :D , są patrole. Policja dobrze się spisuje, raz nawiedziły osiedle kradzieże znaczków samochodowych - szmaciarzy złapali, podobnie było jak na osiedlu pojawiły się jakieś menty (nie wiadomo skąd) i przesiadywali wieczorami na ławkach, spisali ćmoków pare razy i już problemu nie mamy. Więc u nas nastawienie jest ok do Policji. Dodatkowo mogę powiedzieć, kto mieszka w Katowicach to wie że na Muchowcu zrobili nową nawierzchnię rok temu, dwa pasy przypadły rolkarzom, natomiast tylko jeden wspólny rowerzystom. Jako że jeżdzę codziennie na rowerze, to musze pochwalić Policję która regularnie patroluje teren za pomocą skuterów albo motocykli i zwraca uwagę niesfornym rolkarzom, kórzy często zapominają o wydzielonych pasach.
Policjanci ludzie jak, jak ludzie, jedni gorsi inni lepsi. Nie raz zdarzyło mi się, że w świetle prawa powinno się skończyć sporym mandatem a było tylko upomnienie, nawet bez spisania. Owszem, są tacy, że nie pogadasz, mają swoją prawdę policyjną oczywiście bardziej prawdziwą niż twoja prawda, ale cóż, nic na to nie poradzimy. Ot tak, z policją jak z moderatorami :)
A JP? Hip hop zakorzenił sie wśród ludzi z PFką i Kalibrem, oni zrobili karierę mądrym tekstem, poruszyli masy. Na ich polu sławy i uwielbienia dla HH szybko wykiełkowali pseudo raperzy próbujący im dorównać. Nie dało się, nie było ani talentu ani pomysłu na tekst, zaczęli rzucać łatwymi kozackimi tekstami, bo przecież nic tak nie przyciąga ucha jak przekleństwo, tamaty o sexie, buncie społecznym i biedzie, która oczywiście jest winą systemu. Tak się zaczęło, co śmieszniejsze żaden z nich nie zdaje sobie sprawy, że szerzy na ulicach poparcie dla mniejszości homoseksualnych. Jestem Peda@#$, na każdym kroku, na każdym rogu w każdej bramie Joł ;)
ak na osiedlu pojawiły się jakieś menty (nie wiadomo skąd) i przesiadywali wieczorami na ławkach, spisali ćmoków pare razy i już problemu nie mamy.
tam menty i ćwoki od razu...
Po prostu, dzieciarnia/dresiwo jednocząca się pod wspólnym hasłem i przeciwko wspólnemu 'wrogowi' czuje się silna, fajna i niepokonana. Szkoda tylko, że gdy takiego 14 letniego gówniarza spiszą za picie reddsa w miejscu publicznym, to od razu wszystkie hasełka jp wylatują mu z głowy, i załzawiony gotów jest kumpli zaprzedać, byle się mama nie dowiedziała... ot, i 'ludzie ulicy'..
Jedynym idiotą póki co okazujesz się ty
Radziłbym powstrzymać się z chamówą.
Pinotchet
31-08-2009, 15:07
Cytuj:
ak na osiedlu pojawiły się jakieś menty (nie wiadomo skąd) i przesiadywali wieczorami na ławkach, spisali ćmoków pare razy i już problemu nie mamy.
tam menty i ćwoki od razu...
Mossin, - menty, menty, to nie ludzie którzy przyszli do kogoś i usiedli na ławce na osiedlu, tylko zwykłe menty rzucajace kurw.. i chu... na prawo i lewo, tłuczące butelki po piwie, darcie mordy itp jednym słowem jakaś hołota.
Krytykujecie nienawiść do policji, a sami z nienawiścią do dresów. Poza tym wątpię czy powtórzylibyście w twarz, to co piszecie tym 'ludziom ulicy'.
Iron_Marcin
31-08-2009, 15:11
Krytykujecie nienawiść do policji, a sami z nienawiścią do dresów. Poza tym wątpię czy powtórzylibyście w twarz, to co piszecie tym 'ludziom ulicy'.
oczywiście, że bym powiedział takim ludziom, że popieram policję.
druga sprawa to taka, że Policja broni (zazwyczaj) ładu i prawa, siły dresów natomiast stoją w opozycji do tego, i bliżej im do anarchii (o dziwo), niż uporządkowanej organizacji.
cały czas im to wyśmiewam w twarz, ale niestety dres to zwierze stadne i nieumiejscowione w szerokim i głębokim szyku nie podejmie rzuconej rękawicy
Moorian.
31-08-2009, 15:16
A JP? Hip hop zakorzenił sie wśród ludzi z PFką i Kalibrem, oni zrobili karierę mądrym tekstem, poruszyli masy. Na ich polu sławy i uwielbienia dla HH szybko wykiełkowali pseudo raperzy próbujący im dorównać. Nie dało się, nie było ani talentu ani pomysłu na tekst, zaczęli rzucać łatwymi kozackimi tekstami, bo przecież nic tak nie przyciąga ucha jak przekleństwo, tematy o sexie, buncie społecznym i biedzie, która oczywiście jest winą systemu. Tak się zaczęło
kolejny. Naprawdę radzę poczytać, być w temacie, zanim się będzie zgrywać internetowego znawcę.
Nienawiść do policji to kolejny mainstreamowy trend? to jak wytłumaczysz koleżko taki album Molesty jak "Skandal" z 98roku? tam tekstów na policje jest od groma. Może wg ciebie wyprzedzali epokę? :lol:
nienawiść do policji jest zakorzeniona w kulturze rapu od samego początku (i to nie tylko Polska, ale głównie się wzięło z US, takie grupy jak Public Enemies, czy NWA - klasyka rapu lat 80,90), popisałbym więcej by niektórym trochę przemówić do rozumu, ale nie wiem czy warto, bo widzę że same uprzedzenia są...
To w całości byś raczej do domu nie wrócił...
Poza tym, gdzie dziś są prawdziwi dresiarze ? a i policja nie trzeba z wielkiej litery. Zresztą co tu tłumaczyć, jesteście z dobrych domów, nie znacie problemów tych ludzi a krytykujecie.
Pinotchet
31-08-2009, 15:21
W pogardzie mam dresów i inne ścierwo które niczego sobą nie prezentuje. Wiesz, pewnie że jak będzie ich kilku to bym sie bał, zakładam że Ty również. Ale jeszcze jeden na jeden czy dwóch na dwóch to wcale nie jest powiedziane. Mam 192 cm wzrostu i 93 kilo wagi wiec warunki mam dobre i raczej wszystkich tych dupków się bać nie muszę. Dodatkowo miałem juz pewną sytuację z dresami - wracałem z kolegą przez pobliskie osiedle, koło sklepu dwóch drechów siedziało w samochodzie, jeden z nich krzyknął na nas - cwele, obróciłem się tylko na pięcie, dupek już wysiadął z samochodu kiedy dostał drzwiami i porawke z pięści. Co prawda zaraz później serwowaliśmy sie ucieczką i spędziliśmy 15 minut w przejściu podziemnym położonym jakiś kilometr dalej na wypadek gdyby nas szukali, ale chyba o to w tym chodzi, koleś dostał to na co zasłużył. Przecieżnie chodzi o to by nie dostać po ryju.
Andsztal
31-08-2009, 15:22
Ja do JP mam negatywny stosunek.
Dresów z zasady nie lubię bo dla mnie przeklinanie, darcie ryja po nocy i ustawki bo ktoś ma inny szalik to nie jest okazywanie światu swojej inności, niezgody na coś tylko objaw totalnego zbydlęcenia.
Tylko, że większość takich "JP na 100%" to nie dresy tylko gówniarze chcący zaimponować kolegom jacy to oni nie są odważni, wielcy i jak oni nie manifestują swej nienawiści do "pał". Przychodzi co do czego to oczywiście odwaga się ulatnia i zostaje to co naprawdę w człowieku siedzi. Tchórz, idący tam gdzie pędzi stado.
Co do samej policji: Ja dotychczas nie miałem z nią jakichś przykrości i uważam ją za instytucję potrzebną, co chyba powinno być oczywiste. Oczywiście nie znaczy to, że wszystkich policjantów uważam za świętych, i wśród nich trafiają się kanalie, debile i upierdliwcy. Tylko, że dotyczy to praktycznie każdego zawodu.
No, ale chyba temat nie jest się od chwalenia wyczynami, nie wiadomo czy fantastycznymi. Zresztą dla was każdy młody, w dresie czy bez, taki sam. Z kim tu dyskutować ?
Gorbaczow
31-08-2009, 15:24
Ja tez znalazlem pare negatywnych ruchow mlodziezy:
ci (http://jakub.labenski.pl/pictures/2007/04-21%20Marsz%20Tolerancji/070421_024.jpg)
i ci (http://grafik.rp.pl/grafika2/276503,282745,9.jpg)
kolejny. Naprawdę radzę poczytać, być w temacie, zanim się będzie zgrywać internetowego znawcę.
Nienawiść do policji to kolejny mainstreamowy trend? to jak wytłumaczysz koleżko taki album Molesty jak "Skandal" z 98roku? tam tekstów na policje jest od groma. Może wg ciebie wyprzedzali epokę? :lol:
nienawiść do policji jest zakorzeniona w kulturze rapu od samego początku (i to nie tylko Polska, ale głównie się wzięło z US, takie grupy jak Public Enemies, czy NWA - klasyka rapu lat 80,90), popisałbym więcej by niektórym trochę przemówić do rozumu, ale nie wiem czy warto, bo widzę że same uprzedzenia są...
Molesta 98 Kaliber 44.... 94? Ciężko więc wyprzedzić będąc 4 lata w plecy.
Pewnie, że mam uprzedzenia jak widzę 12 letniego synka w czymś takim, z telefonem w łapie a na głośniku JP uderzające w co drugim słowie. Wydaje mi się czy ten trend coraz bardziej się powiększa? Za moich czasów HH wypominał wady ustroju i państwa, mówił o życiu zarówno normalnym jak i biednym, drugach i sexie, TO było popularne i to sie głównie słyszało. A teraz co słyszę to JP. Nie uderza Cię to ostanie nasilanie tego co leci? Połowa z nich nie kmini co robi, trend nienawiści budowane on małego wśród bachorów, które w życiu nie miały z Policją styczności. Są tacy bo słyszą, że tak trzeba.
Pinotchet
31-08-2009, 15:32
No, ale chyba temat nie jest się od chwalenia wyczynami, nie wiadomo czy fantastycznymi. Zresztą dla was każdy młody, w dresie czy bez, taki sam. Z kim tu dyskutować ?
Możesz mi wierzyć na słowo lub nie, mam to gdzieś
Sam Fisher
31-08-2009, 15:40
Znaczy się, że ludzie boją się ich? Czy to nie świadczy o nich źle? Że zamiast argumentu słowa używają argumentu siły?
Podpisze się pod słowami Grogmira i kilku innych użytkowników, którzy zauważyli, iż omawiany problem w 90% dotyczy młodzieży, która nie miała z policją nic wspólnego. Ja osobiście miałem bezpośredni kontakt z funkcjonariuszem będąc przeszukiwanym po tym, jak mojemu znajomemu skradziono na lekcji komórkę. Gość był sympatyczny, trochę mało sumienny w pełnieniu czynności służbowych ale sympatyczny :D No i jeszcze, gdy z mojego domu zniknęła biżuteria o wartości kilku tysięcy złotych, po wizycie złożonej mojej świętej pamięci babci przez pewną panią cyganką. Oczywiście biżuterii nie odnaleziono, ale to nie powód żeby żywić do nich nienawiść.
Pinotchet
31-08-2009, 15:59
Zresztą co tu tłumaczyć, jesteście z dobrych domów, nie znacie problemów tych ludzi a krytykujecie.
ta mRe tylko że nie wszystcy którzy mają patologiczną rodzinę , trudne warunki bytowe, umarła komuś mama czy kot czy jakiekolwiek inne nieszczęscie, nie schodzą na złą drogę i nie muszą się dowartościować przez przynależność do jakiejś tam beznadziejnej subkultury. Huligan jest zwykłym śmieciem. Przyjmując twój tok rozumowania można by wszystkich rozgrzeszać, dam Ci dwa całkowice ironiczne przykłady dość niesmaczne - dobra???
Przykład pierwszy - John Wayne Gacy - seryjny morderca, homoseksualista, zamordował 33 młodych chłopców - i co można by było usłyszeć: "należy mu współczuć, bo jak był mały to jego tata rypał go w pupę itp itd, dlatego zamordował tych wszystkich młodych chłopców" - no i moja odpowiedź no i co z tego, zamordował to do piachu lub do wiezienia a nie jeszcze rozczulać się nad potworem.
Albo jeszcze jeden przykład którego autorem jest mój kolega ze studiów: "Adolf Hitler wcale nie jest winien rozpetania drugiej wojny światowej, zagłady Żydów i prawie 60 milionów ofiar wojny, winny jest żydowski profesor który dwukrotnie oblał Adolfa podczas egzminów wstępnych na Akademię Sztuk Pięknych w Wiedniu. Sfrustrowany Adolf postanowił ukarać znienawidzonego profesora rozpetując wojnę światową. Wiec cała wina spoczywa na profesorze, bo gdyby Hitler się dostał na uczelnię to by sobie studiował, malował obrazy, rzeźbił i do wojny by nie doszło." - no i co podobna sytacja i co mamy się rozczulać na biednym Adolfikiem a nie nad jego ofiarami.
Zapamiętaj sobie, że ocenie podlegają zbrodnie i naganne czyny a nie motywy, stytuacje i zdarzenia je determinujące.
Zresztą co tu tłumaczyć, jesteście z dobrych domów, nie znacie problemów tych ludzi a krytykujecie.
Zależy co rozumiesz pod słowem 'dobry dom', jeśli chodzi o środowisko - to nienajlepszy, jeśli w grę w chodzą pieniądze - tym bardziej, natomiast jeśli chodzi o rodzinę - to tak jestem z dobrego domu, chociaż jeszcze kilkanaście lat temu nie możnaby tego powiedzieć.
Więc mogę ich krytykować. Szczególnie mnie śmieszy, gdy idzie taki gangsta w ciuchach za 5 stów i z komórą w łapie (opłacanej przez rodziców ofc).
Zresztą głowa nie służy tylko temu, by nosić na niej kaptur lub czapkę, można czasami jej użyć.
Widzę, że się rozkręcacie. Ja nie mam czasu cały dzień przed kompem siedzieć i się napinać. Żegnam.
MateuszKL
31-08-2009, 16:09
Osobiście byłem świadkiem kilku prowokacji stadionowych ze strony policji, a tak to, choć sam się temu dziwię, nie trafiliśmy na siebie z tą instytucją w innych miejscach. Natomiast straż miejska to tragedia, miałem z nimi styczność. Ogólnie z praktyki wiem, że są powody, żeby policji nie lubić, unikać i nie ufać jej, uważam to za niewątpliwe. Ale to, że policja w rzeczywistości nie jest spoko to jedno, a drugie, że nie musi to oznaczać poparcia dla chuligańskiego ruchu JP, który mi osobiście zwisa.
Piłsudczyk
31-08-2009, 16:25
Wszystkim JP na 100% poleciłbym wyobrażenie sobie świata bez policji: moredrstwa, gwałty, podpalenia etc. etc. i nie ma nikogo kto za przestępstwa te mógłby ukarać. Ciekawe jak wielu z tych gangsta's chciało by żyć w świecie gdzie każdy mógłby bezkarnie nakopać im do rzyci a potem ograbić z ich komóry, fury i podrabianego złota na szyi.
To że z policją bywa różnie jest prawdą, ale to też zależy od tego jak podchodzi się do samej policji. Czy kulturalnie odpowiada się na pytania, czy odwala jakieś durnoty jak to nie raz bywa.
Inna sprawa to straż miejska, będąca organizacją całkowicie zbędną, o uprawnieniach mniejszych niż policja, a będąca nacznie bardziej upierdliwą, z uwagi na ciągłą konieczność udowadniania swojej przdatności. :roll:
Ja zarówno z obserwacji jak i rozmów z paramo osobami mieszkającymi na moim osiedlu, odnoszę wrażenie, iż cały ten ruch antypolicyjny ma się nijak do tego co głosi. Owi osobnicy to typowi przedstawiciele dresiarstwa, pseudosk8 czy innego niedorozwiniętych kulturystów (jak przychodzi im pomoc swoim rodzicom/dziadkom w ogrodzie to zwyczajnie wymiękają). Żyją z dnia na dzień, nie liczą się z przeszłością czy swoim bytem, tak długo jak jest kasa. A na co? Typowa hasła to: "życie to picie" czy "grunt, żeby się nawalić". Może i pachnie to horacjuszowskim carpie diem, ale śmiem w to wątpić.
A skąd niechęć do policji? Nie wiadomo, ale widać, że odnoszą się do niej z obsesją, widok radiowozu/policjanta wywołuje wyraźne podniecenie i chęć do przechwalania się, co oni zrobią porządkowym w razie zatrzymania. Gdy ci jednak się zbliżą, przedstawiciele JP coś miękną, odkładają swe gadki na potem przy innej okazji, ciekawe dlaczego?
Podłoża tego zjawiska nie szukałbym w kontekście historycznym (skoro ZOMO kojarzy się im z pisem, a pyt. o historie zbywają gadką: "mam to w du***"), tylko codziennej nudzie, modzie czy jakimś wydarzeniem z życia. Zwykle kontakt z policją nawiązali w wieku 13-14 lat, po popijawie i wydzieraniu się przez pół nocy. I potem, to menelstwo, wielce zbulwersowane, jak ta (epitety) policja śmiała im uwagę zwrócić, bo oni przecież nic nie robią, tacy wspaniali. Do tego dochodzi moda na tego typu zachowania, bycie gangsterem i słuchanie m.in. szajsu spod znaku Firmy.
Czy podobne jest w przypadku innych JP-owców? Śmiem twierdzić, iż gdyby przeanalizować większą liczbę grupek młodzieżowych, znaleziono by liczne podobieństwa.
Fumanchu
31-08-2009, 18:42
ci (http://jakub.labenski.pl/pictures/2007/04-21%20Marsz%20Tolerancji/070421_024.jpg)
Toż to najzupełniej normalni ludzie,nadzieja społeczeństwa i przyszłość Polski a nie negatywy.
Moorian.
31-08-2009, 20:19
Krytykujecie nienawiść do policji Wilka i kilku jeszcze znanych polskich raperów, bo słuchają tego dzieci na przerwach w szkole. A gdyby dalej siedzieli w undergroundzie, to już by było wszystko w porządku?
Dzieciaki słuchają byle czego, jak to nie będzie JP, to będą paplały jak to Baśka miała fajny biust, czy tam inna Lady zGaga.
A prawdopodobieństwo tego, że taki młody prędzej czy później będzie miał zatarg z pałami rewidującymi go, bo stał po ciemku w bramie jest o wiele wyższe, więc i tak na to samo wychodzi.
Dzieciaki słuchają byle czego, jak to nie będzie JP, to będą paplały jak to Baśka miała fajny biust, czy tam inna Lady zGaga.
Wolę żeby mendziły o cyckach Baśki niż jojczały na złą policję. Przynajmniej cycki Baśki nie wyzwalają takich pokładów agresji.
Toż to najzupełniej normalni ludzie,nadzieja społeczeństwa i przyszłość Polski a nie negatywy.
Tego nie wytłumaczysz lewakowi... :roll:
Wiecie, nienawiść do Policji jest też trochę wynoszona z domu. Jest to spowodowane spadkiem po PRLu i dalszym patrzeniem na państwo jako odrębny, trzeci twór. Niestety spora część społeczeństwa nie myśli Państwo = my... tylko Państwo = Tusk, Kaczyński, Policja, Sąd, Prezydent miasta. Spada i tak dosyć niskie zaangażowanie w samorządność i organizacje więc czego się spodziewać, że część młodzieży nie rozumie, że policjanci nie są po to, żeby się nad nami znęcać ale by nas ochraniać..., a do tego jeszcze urban legend, czyli kumpel kumpla kumpeli kumpla...;]
Moorian.
31-08-2009, 21:18
Wolę żeby mendziły o cyckach Baśki niż jojczały na złą policję. Przynajmniej cycki Baśki nie wyzwalają takich pokładów agresji.
policjant w rodzinie? bo trochę głupio się czyta te żale, jak to nasza bogu ducha winna policja jest uciskana przez polskie gimnazja.
policjant w rodzinie? bo trochę głupio się czyta te żale, jak to nasza bogu ducha winna policja jest uciskana przez polskie gimnazja.
Nie, nie mam, ale też mi głupio, jak bogu ducha winny kibic Arki jest okrutnie pałowany. No co to za kraj, że cegłą nie można rzucić?
Sam Fisher
01-09-2009, 08:45
Nie, nie mam, ale też mi głupio, jak bogu ducha winny kibic Arki jest okrutnie pałowany. No co to za kraj, że cegłą nie można rzucić?
Touché! :lol: ;)
nie przejmuj się eMre nimi...
przynajmniej jest niezły ubaw jak się czyta wymysły ludzi nie mających pojęcia o czym mówią ^^
jedno trzeba przyznać: Firmie udało się łatwo znalezc sposób na opchnięcie swoich ciuchów- ich kawałki są na maxa słabe; buraczane techno+melodeklamacja- cięzko to nazwać rapem. mają jednak jedną niezaprzeczalną zaletę hehe... trafiają w sedno z przekazem do odpowiedniego odbiorcy, który na Firmie najczesciej konczy i zaczyna swoj kontakt z rapem. za to dostają chwytliwe kawałki, hymny i do tego rozpoznawalne godło na ubraniu.
antypolicyjna propaganda? lol. od początków niezależnej muzyki istniała: the Clash, Bob Marley. to, że robią muzykę na jakiej nie ma miejsca w telewizji to już czyni ich marginesem? bez tego nie ma hip hopu! na tym samym opiera się pankrok! reggae! cieszcie się, że nie znacie się na muzyce bo tam to dopiero jest przerażający przekaz... jakieś marzenia o wolności?! tfu! hehehe....
popularnosc firmy i sukces JP świadczy tylko o tym, że jest zapotrzebowanie wśród młodych ludzi. nie znacie ich nawet a tak łatwo wydajecie wyroki... hmm...
piszcie dalej ^^
Moorian.
01-09-2009, 10:35
nie masz pojęcia o czym piszesz, bo zdecydowanie więcej jest głupich policyjnych prowokacji niż wybryków polskich hoolsów. To, że na stadionie jest bezpieczniej, nie znaczy że to zasługa policji. Lata 90te minęły, na stadionach są preferowani Ultrasi, a nie hoolsi, by tacy gracze komputerowi jak kakashi mogły w końcu wyjść na powietrze i pooglądać jakiś mecz.
Jak zwykle nie mam za bardzo pojecia co Glaca pisze, ale zawsze jest to zabawne i wprawia mnie w dobry nastroj :mrgreen:
A co do JP to ja rozumiem, ze lobby homoseksualne sie promuje ale zeby od razu wyskakiwac x haslem "Jestem Pedalem"? Dobra, a bardziej serio to na poczatku tak jak Iron myslalem, ze chodzi o "pokolenie Jana Pawla 2":P
Nie oceniam rapu czy co tam soba ta firma prezentuje, ale dla mnie teksty typu JP na 100%, (C)HWDP (z tym cos musi byc! no bo tu z jednej strony haslo "jestem pedalem" tu cos komus w pupe, nie uwazacie ze to sie bardzo dziwnie wiaze? przynajmniej wiadomo kto chce policji wlozyc) sa smeiszne. Ale co ja mowie, przeciez pochodze z "dobrej" rodziny, nie mam pojecia o zyciu. CO ja tam wiem. Zawsze myslalem, z epolicja sluzy ochronie obywateli. Jednak nie! Chlopaki pokazuja, ze to tylko narzedzie szatana sluzace uciskowi biednych i pokrzywdzonych przez zycie (chyba przez debilizm). Takze, brawo! Rosnie nam kolejne dumne i wspaniale pokolenie! Pelne wiary w siebie i pelne pomyslow jak zmienic swiat na lepsze!
PS: ja wiem ze wszedzie sie rozni ludzie trafiaja, ale bez przesady. Jak ktos ocenia wysztkich dresow tak samo to sie lament podnosi. Policje to juz oczywiscie sie generalizuje "bo tak".
nie masz pojęcia o czym piszesz, bo zdecydowanie więcej jest głupich policyjnych prowokacji niż wybryków polskich hoolsów.
Przyjedź kiedyś na derby Trójmiasta.
Jak zwykle nie mam za bardzo pojecia co Glaca pisze, ale zawsze jest to zabawne i wprawia mnie w dobry nastroj
bo ja się wychowałem na rapie ^^
czego konkretnie nie rozumiesz? chętnie wytłumaczę.
Policje to juz oczywiscie sie generalizuje "bo tak".
bo to słudzy Babilonu. proste.
ale dla mnie teksty typu JP na 100% sa smeiszne
no bo są, ale co z tego? czego oczekujesz po takich ludziach? ehh... dobra. nie żebym przepadał za Firmą- ale ich winą jest tylko popularność wśród dzieciaków. każde pokolenie ma taką modę- sęk w tym, że nie ma lepszej dla nich alternatywy. lepsze to niż szit lansowany w mediach.
http://www.youtube.com/watch?v=mAGO77KLDr4
Dziwią się, że krzyczymy JP, zarzucają arogancję.
Widzisz naszych przyjaciół niewinnie skazują sądów kolejne instancje,
lecz tym co najważniejsze będziemy zawsze mówili,
trzeba być porządnym człowiekiem i się nie wahać ani chwili.
Łatwiej krzyknąć „je*ać” niż ponieść konsekwencje,
Krzyczą, krzyczą głośno JP, ale co wam przyjdzie z tego,
jeśli w swoim młodym życiu nie ma nic pozytywnego?
Nie chodzi by tylko jebać, ale i na lepsze zmienić,
bo fala prymitywizmu człowieka sięga korzeni,
ale zrozum nic nie zmienisz, prędzej sam siebie zajedziesz,
jeśli nie będziesz porządny i zmian nie zaczniesz od siebie.
Przecież tu chodzi o rozwój, swego ducha ulepszanie,
zobacz w końcu był ten aspekt, mobilizuje ubranie.
co do tematu:
każdy ruch wśród młodzieży na starcie zyskuje miano negatywnego. ah, konserwy ;)
Glaca jest anarchistą, a likwidacja policji to jeden z większych kroków do anarchii!
Generalnie już lepszy jest ruch JSP!:D
Mnie to śmieszy totalnie CHWDP, JP100% a gdzie ACAB ja się pytam??!!
ACAB jest na wsypach, jak coś. To skrót europejski. ;)
czego konkretnie nie rozumiesz? chętnie wytłumaczę.
Trudno to wytlumaczyc:P My tu gadu gadu, a Ty z historia rapu i muzyki wolnosciowej:P Wiem ze to sie wiaze, ale tak jakos mi to nie pasuje do reszty. W kazdym badz razie nie roztrzasajmy tego;)
Generalnie już lepszy jest ruch JSP!:D
Ja Sie Pierdole?
To juz wole hasla Peace and Love, szczegolnie to drugie uwazam za bardzo pozytywny ruch!
Matatjahu
01-09-2009, 15:28
W mojej szkole ciągle słuchają firmy i chodzą w ich koszulkach (poruszałem to w temacie o dresiarzach)
W mojej szkole ciągle słuchają firmy i chodzą w ich koszulkach (poruszałem to w temacie o dresiarzach)
Przykro mi z tego powodu. JSP to zamiast policji, straż pożarną...! wchodzą do domu z siekierą;D
ps. matatjahu weź ten obrazek w podpisie zrób sobie jeszcze większy...
Iron_Marcin
01-09-2009, 16:07
Ja Sie Pierdole?
JSP, czyli...
http://img17.imageshack.us/img17/3876/1251746498byzdzisiek15.jpg
:lol: :lol: :lol: Dresy słuchający Firmy :o
Sam Fisher
01-09-2009, 17:02
[quote="Moorian.":18ro592w]policjant w rodzinie? bo trochę głupio się czyta te żale, jak to nasza bogu ducha winna policja jest uciskana przez polskie gimnazja.
nie masz pojęcia o czym piszesz, bo zdecydowanie więcej jest głupich policyjnych prowokacji niż wybryków polskich hoolsów. To, że na stadionie jest bezpieczniej, nie znaczy że to zasługa policji. Lata 90te minęły, na stadionach są preferowani Ultrasi, a nie hoolsi, by tacy gracze komputerowi jak kakashi mogły w końcu wyjść na powietrze i pooglądać jakiś mecz.[/quote:18ro592w]
Bez wycieczek osobistych ok? Polska liga akurat mnie nie interesuje, żałośnie słaby poziom, korupcja, stadiony. To wszystko odpycha. I nie martw się moim świeżym powietrzem, bo już wolę zagrać mecz niż pójść na mecz Ekstraklasy. Prawie nic o mnie nie wiesz, a pierwszy wypyszczasz się i pieprzysz farmazony.
Co do tej policji osobiście uważam że policja jak prawie każdy organ państwa musi istnień i to jest ok, bo sam jestem przeciwko złodziejom mordercom gwałcicielom itp. ale powiem tak wiele z nich to osoby z kompleksami z młodości wiem bo znam paru którzy nie potrafili jakoś się utożsamić z innymi nie to że nie chcieli bo często wyłazili do reszty bo to chyba normalne ale no byli takimi osobami po których często się cisneło ,śmiało i takie tam i taka osoba nie mogła takiej osobie oddać by był za cienki bolek a ta agresji pozostała i trzeba ją gdzieś było wyładować najgorsze jest to że taka osoba później zostaje takim policjantem. Do czego zmierzam bo widzę że pojawiały się tu teksty typu szalikowcy pseudo kibice i takie tam że na meczach to cegłami się rzuca a zbliżenie się do hoolsa graniczy ze śmiercią. Nie wiem skąd wam takie pomysły do głowy przychodzą. Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak jest naprawdę na trybunach i kto naprawdę prowokuje to niech nie idzie na trybunę piknik lub vip tylko niech się przejedzie na jakiś wyjazd gwarantuję wam jedno że od żadnego hoolsa czy innego ultrasa nikt z was w łeb nie dostanie( no jeżeli się zchlacie w drodze na mecz i zaczniecie walić chawty na prawo i lewo a to jest surowo zabronione to można w trakcie drogi wylecieć z np pociągu hehe oczywiście w drodze powrotnej zostaniecie zabrani z powrotem ale już na alkohol nie wiem czy będzie się chciało patrzeć) ale nie o tym gadka na eskortowanie takiej grupy kibiców jest przydzielana ekipa policji oczywiście są to ochotnicy (wiem bo mam znajomego psa) takie osoby myślicie że będą aż tacy pomocni jak ci o których napisaliście hehe, powiem z własnych doświadczeń można się ostro zdziwić jak podchodzisz do typa i się pytasz o której będzie pociąg a on a skąd ja k mam wiedzieć spier XD. Na wiosnę np byliśmy na wyjeździe na WKS no i ma być powrót czekamy na nasz pociąg oczywiście 2 godziny opóźnienia nagle jest ale coś nie tak dla nas 3 wagony a zapłacone jest za 6 bo nas jest ponad 600 osób u nas stowarzyszenie się kłóci że nie jedziemy a oni gówno to nas obchodzi i wszystkich pałami i do środka oczywiście my nadal swoje że zapłacone za 6 i cisnąc się nie będziemy i idziemy do wagonów z innymi ludźmi jak oni zobaczyli że tam włazimy na nas hehe do dziś na plecach pałę ich czuję . Później widząc że już nic nie poradzą puścili nas tam a my sobie spokojnie dla tamtych ludzi wytłumaczyliśmy co i jak i oni nic niemili przeciwko choć na początku wielu się bało ale po tamtej podróży chyba każdy z nich zmienił zdanie o polskich kibicach 8-) . Więc ogólnie nie mam nic do policji wykonującej swoją robotę dobrze ale mówię jedno jest u niech masa a może nawet większość niewyżytych dzieciaków.
A i jeszcze jedno polecam jeżeli ktoś zamierza pisać takie słowa jak szalikowiec( sam za niego się uważam) , książkę http://www.empik.com/fani-chuligani-ksiazka,45416,p może wtedy zmieni zdanie 8-)
A ja mam na koszulce JD, Je... Denstystę, bo to sadysta co mi w zębach boruje, i to przez niego się psują.
Ogólnie to debilizm, jakby nie policja to strach byłoby wyjśc na ulicę, bo człowiek by w ryja ciągle dostawał od jakiś kretynów przerośniętych.
http://www.youtube.com/watch?v=kioCZ_DkcVs
Ech...
jakby nie policja to strach byłoby wyjśc na ulicę, bo człowiek by w ryja ciągle dostawał od jakiś kretynów przerośniętych.
też mi sie podoba to, że ktos sie nami opiekuje. panstwo i jego słuzby powinny miec wieksza kontrolę. taa...
Piłsudczyk
01-09-2009, 20:14
Nie chodzi o większą kontrolę tylko o fakt, że jesli nie będzie policji, to nie każdy ma AK47 żeby samemu się obronić :roll:
Fumanchu
01-09-2009, 20:15
Ogólnie to debilizm, jakby nie policja to strach byłoby wyjśc na ulicę, bo człowiek by w ryja ciągle dostawał od jakiś kretynów przerośniętych.
W temacie o PO umieściłem do czego w tym kraju służy policja
no i do stania z suszarką po krzakach.
http://www.youtube.com/watch?v=kioCZ_DkcVs
Ech...
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
może dostanę warna, ale nie sądze aby ten temat pasował do Agory. Gdzie się podział dawny poziom tego działu?
http://www.youtube.com/watch?v=p3LaaYNuFfA
sam go obniżam. zamknijcie to proszę...
Ja bym do szkodliwych ruchów zaliczył dzisiejszą coraz bardziej rozpowszechnioną postawę "wszystko mi wolno" i "do wszystkiego mam prawo".
Z uwagą przypatruję się buntowniczym ruchom, wymyślonych albo zmontowanych przez maszynę konsumpcjonizmu, jak choćby EMO, czy inne tego typu sub kultury, bazujące na ubieraniu się w pewne ciuchy (markowe) i słuchaniu pewnej muzyki i naśladowaniu pewnych zachowań. Zawsze dziwię się też wszelkim przejawom krzyczącego nonkonformizmu.
Moim zdaniem można za sporą część nieszczęść dzisiejszej młodzieży winić ich rodziców, którzy dużo pracując zapominają o witaminie M (miłość) i potem dziecku w sumie nic nie brakuje, oprócz więzi z rodzicami, a jeśli w domu nie ma ciepła, to skąd ma potem człowiek brać przykład na dorosłe życie?
Z konkretnych zagrożeń, z jakimi stykają się praktycznie wszyscy wchodzący w wiek dojrzewania i dorosłości na bardzo wysokim miejscu postawiłbym pornografię, która wynaturza seks, sprowadzając go do sportu i zabawy.
Matatjahu
02-09-2009, 15:38
Krytykujecie nienawiść do policji Wilka i kilku jeszcze znanych polskich raperów, bo słuchają tego dzieci na przerwach w szkole. A gdyby dalej siedzieli w undergroundzie, to już by było wszystko w porządku?
A prawdopodobieństwo tego, że taki młody prędzej czy później będzie miał zatarg z pałami rewidującymi go, bo stał po ciemku w bramie jest o wiele wyższe, więc i tak na to samo wychodzi.
Mogą słuchać Vadera lub Behemotha albo Acid Drinkers (choć to ostatnie to w wolnym tłumaczeniu chyba piwo żłopy :lol: ) no i jest Nightwish...
pieprzysz farmazony.
Niezbyt pochlebne w języku polskim określenie "farmazon", dotyczy wolnomularzy i jest kompilacją angielskich słów "free" i "mason" Pedalstwo się szerzy :lol:
Trias podzielam twoje zdanie.
Co do tego kto słucha tego badziewia: Dresiarze, Pseudokibice, Gówniarze chcący zaimponować kolegom i ci którzy lubią "wynaturzony" rap, hip hop... Co do winy policji to człowiek to człowiek każdy inny więc nie mam pretensji a po za tym 90% tych powyższych nie miało styczności z policją.
Emo to nieszkodliwe po@#$y i tyle to samo pedały (choć ich ni toleruje)
Tak więc przedstawia się rosnące pokolenie pedałów, emo, cwaniaków, dresów... czym jest to spowodowane nie wiem ale za to wiem że to negatywne ruchy wśród młodzieży.
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Moja reakcja na stwierdzenie Mooriana, że
nie masz pojęcia o czym piszesz, bo zdecydowanie więcej jest głupich policyjnych prowokacji niż wybryków polskich hoolsów.
Co jak co, ale Policja jeszcze czegoś takiego w Lęborku nie zrobiła.
Tak więc przedstawia się rosnące pokolenie pedałów, emo, debili, dresów... czym jest to spowodowane nie wiem ale za to wiem że głupota ma tu duży udział.
Do pedalow nic nie mam, emo sa smieszni i tyle, debile to za szerokie pojecie, a dresy sa rozne. Zacznij Matatjahu pisac normalnie bo z Twojego belkotu to malo winika :roll:
Czytam sobie ten temat, o tych JP wcześniej nic wcześniej nie wiedziałem, więc można powiedzieć że jest pouczający ;) ale przenieście to do Tawerny, tam się kiedyś dyskutowało o subkulturach, Agora to trochę poważniejsze tematy...
Matatjahu
03-09-2009, 14:39
Tak więc przedstawia się rosnące pokolenie pedałów, emo, debili, dresów... czym jest to spowodowane nie wiem ale za to wiem że głupota ma tu duży udział.
Do pedalow nic nie mam, emo sa smieszni i tyle, debile to za szerokie pojecie, a dresy sa rozne. Zacznij Matatjahu pisac normalnie bo z Twojego belkotu to malo winika :roll:
Chciałem określić jakie grupy słuchają JP... i wśród jakich pojawiają się negatywne ruchy (emo itp.) Może trochę uogólniłem ale wydaje mi się że mniej więcej te które podałem.
Przepraszam nie debili tylko cwaniaków.
Ja, jak również wielu moich kolegów słucham rapu.
Ale krakowskiej "Firmy" nie mogę słuchać.
Nie mają prawie żadnej sensownej piosenki (ta z JP na 100% to już skrajność, ale inne nie są lepsze).
A przytoczę tu tekst jednego z najpopularniejszych polskich raperów:
-Po co krzyczycie "JP, JP!"? Ciekawe do kogo pójdziecie kiedy ochroniarz w klubie da wam w mordę?
EDIT:
Co do policji to mam kolegę w policji i jest normalnym człowiekiem, ale podobno niektórzy policjanci czerpią prawdziwą przyjemność ze starć na ulicy, zatrzymywania za byle pierdoły i bicia ludzi.
Dobre podsumowanie tego wszystkiego, bez napinki społeczniaków.
Abu Yusuf
10-09-2009, 01:01
osobiście jestem z Krakowa , skąd ów już tu przewijająca się tysiąc razy "Firma JP " się wywodzi, roman bosski, jeden z raperów ów grupy mieszka niedaleko mnie ; ) co do ideologii, budują ją ludzie mający konflikty z prawem i policją z tej "złej strony" znam maaaseee "jp chłopaków" i 3/4 z nich to na taki lans, reszta to takie skrajności jak Popek z firmy : D co do piosenek, są bezsensu ale wchodzą w ucho i to perfidnie ; ) jeszcze co do samej firmy, niektóre slogany i hasła ma nawet niezłe ale zazwyczaj nikt ich nie dostrzega widząc tylko zewnętrzną warstwe która dla nich przedstawia się jako jp jp i kropka, a Ci ludzie (Firma ) grają koncerty, sprzedają koszulki itd, i moim skromnym zdaniem całe ruchy pokroju JP , Chwdp nienawiśc do policji itd biorą się ze stricte coraz większych blokowisk dla klasy średniej i w dół gdzie tworzą się niezłe patologie typu skrajne dresy , wszyscy z jp , jakieś tam emo imoł itd co np u nas objawia się mocno w Nowej Hucie(nie mowie ze huta jest zla , znam mnostwo osob stamtad i to normalni ludzie, w wiekszosci , co nie zmienia ze trudno tam spokojnie w nocy chodzic : P ) w Warszawskim mokotowie,ursynowie itd co miasto to jakiś że tak to ujme slums i co slums to "kultura" przedewszystkim rap kreuje ów ruchy pokroju jp i "przodujące" grupy "hiphopowe" pokroju hemp gru itd ;]
A i czytając Wasze wypowiedzi to połowa z Was nie wie o co chodzi, ot taka różnica pokoleniowa.. :D
@edit,
Chyba tylko mRe jest tu w miare w temacie, reszta to z wypowiedzi rzekłbym młodzieżowym slangiem "społeczniaki" nie chcąc nikomu uwłaczać : P
pedałów, emo, debili, dresów
Chciałem określić jakie grupy słuchają JP
O ku#wa... :shock:
Dzięki Jusuf za komplement, ale konfiturą nie jestem. ;)
Jarl a z czego robi się dymmm ??
Popatrzcie że w prewencji też są ludzie którzy chcą obić komuś mordę .
Zaczyna się jak zwykle jak ktoś już napisał od byle :
K: o której autobus
P; k... skąd mam wiedzieć wypier....
reszta to "reakcja łańcuchowa" . Działa to w dwie strony policja do chuliganów i odwrotnie
Przecież sam nawet taki kibic jak jest poryty to nie wskoczy na trybunę kibiców innej drużyny rycząc jeb.... was .
Byłem w ochronie na meczach i wiem jak to wygląda . Ciągna nas i policje po mjeczach a tu jeszcze ktoś ryczy na nas .
Jak to prewencja mówi : " Siedzimy tutaj i co teraz do domu ?!?!?! Bez zabawy ?!?! to po hu.. ja tu jechałem "
Żal mi i tych i tych
Dragonit
13-09-2009, 17:21
raperów, koksów, szalikowców i innego ścierwa,
Raperzy to według ciebie ścierwo, bo jakaś firma (której prawie nikt kto słucha ambitnego rapu nie traktuje poważnie) propaguje jp? Zastanów się co piszesz.
A JP? Hip hop zakorzenił sie wśród ludzi z PFką i Kalibrem, oni zrobili karierę mądrym tekstem, poruszyli masy. Na ich polu sławy i uwielbienia dla HH szybko wykiełkowali pseudo raperzy próbujący im dorównać. Nie dało się, nie było ani talentu ani pomysłu na tekst, zaczęli rzucać łatwymi kozackimi tekstami, bo przecież nic tak nie przyciąga ucha jak przekleństwo, tamaty o sexie, buncie społecznym i biedzie, która oczywiście jest winą systemu. Tak się zaczęło, co śmieszniejsze żaden z nich nie zdaje sobie sprawy, że szerzy na ulicach poparcie dla mniejszości homoseksualnych. Jestem Peda@#$, na każdym kroku, na każdym rogu w każdej bramie Joł ;)
Mam nadzieję, że mówiąc o tych psuedo raperach bez talentu masz na myśli tylko i wyłącznie takich pokroju firmy, bo jeśli nie, to twoja wiedza na temat rapu równa się 0. Jeśli chodzi o to jestem pedziem, to żałosne prowokacje - wiadomo że to nie o to chodzi, a wielcy inteligenci śmiejący się z innych łamią prawo do własnego zdania.
Odnośnie samego tematu, dla mnie takie akcje są dziecinne, ale jak czytam te wypociny Vasyshq'a i róznych innych osób to mi się chcę śmiać. Nie ma to jak doświadczenie w tej sprawie. Nie wiem w której bajce żyjecie, że policja jest miła i pomocna, bo w dużej mierze to jest dziadostwo większe od dresów. Chamy po podstawówce, którzy co chwilą klną i obrażają bez powodu, wolą spisywać ludzi pijących piwo w parku zamiast tych co obok wyrywają ławki. I nie pieprzyć mi że to nie prawda, bo taka jest rzeczywistość. Nie zapomnę jak siedziałem przed podwórkiem o 22 z sąsiadami, podjechała policja i zmusiła nas do pójścia do domu (mimo że pokazaliśmy, gdzie mieszkamy) albo jak popisów słownych w stylu: "gdybyś poczuł kolano na plecach, nie byłbyś taki cwany". "Fajna" też była sytuacja, jak idąc na grila z kolegą zatrzymali nas i mimo że byliśmy trzeźwi, nie zbadali tego na miejscu lecz zawieźli nas do oddalonego ze 2 km posterunku (swoją drogą, zatrzymując nas złamali prawo bo jechali nie dozwoloną drogą, ale jak ktoś im to powie od razu krzyczą, żeby nie pyskować bo oni są najmądrzejsi) i po zbadaniu powiedzieli po prostu "wypier@@@". I oczywiście musiałem znowu wracać kawał drogi po błocie. Ciekawie też było, jak moi koledzy siedzieli czy też stali gdzieś blisko sklepu nic nie robiąc (tzn. nawet nie pili żadnego napoju, więc nie było podejrzenia o spożywaniu alkoholu), a policja podjechała, bardzo nie mile się zachowując przeszukali ich (nawet pokrowiec od komórki dokładnie zbadali, patrząc czy nie ma on drugiego dna) i źli na to że nic nie znaleźli, zagrozili "za 15 minut ma was tu nie być". Oczywiście, takich sytuacji jest mnóstwo, ale jak ktoś prawie nie wychodzi z domu to nic nie wie. A argumenty typu "gdyby nie policja to by was okradli i pobili, jest cacy i każdy kto ma coś przeciwko nim to patol społeczny" można włożyć wiadomo gdzie; obrona obywateli, co wychodzi im niezbyt skutecznie, to jest ich zasrany obowiązek i za to im płacą. Czy ktoś z was pisze, że hydraulicy są wspaniałymi ludźmi, bo naprawiają Wam rury? Albo chwalisz listonosza za to, że przynosi listy? Lub sprzedawce, że handluje?
I jeszcze jedna kwestia - jakim wzorem obliczyliście, że 90% ludzi którzy propagują jp nie mieli nigdy do czynienia z policją? Ja jestem dość spokojny, a miałem sporo razy. Ale sam kiedyś myślałem jak wy, więc mogę to wybaczyć ;)
-Po co krzyczycie "JP, JP!"? Ciekawe do kogo pójdziecie kiedy ochroniarz w klubie da wam w mordę?
Co to za raper, bo nie kojarzę cytatu?
Dragonit, usmialem sie jak czytalem Twojego posta! Na prawde dizkei za poprawe nastroju :lol: :lol: :lol:
Jeśli chodzi o to jestem pedziem, to żałosne prowokacje - wiadomo że to nie o to chodzi, a wielcy inteligenci śmiejący się z innych łamią prawo do własnego zdania.
Po pierwsze, zalosna prowokacja jest to co firma wykrzykuje. No i kto tu lamie prawo do wlasnego zdania? Bo jakos nie rozumiem twojego toku rozumowania.
Odnośnie samego tematu, dla mnie takie akcje są dziecinne, ale jak czytam te wypociny Vasyshq'a i róznych innych osób to mi się chcę śmiać. Nie ma to jak doświadczenie w tej sprawie.
Wytlumacz mi chlopczyku, czemu to niby Ty masz doswiadczenie w tej sprawie, a my (ja) nie mamy? Wierz mi, jestem na tym swiecie, moze nie tak duzo, ale jednak dluzej niz Ty i z pewneymi sprawami, ludzmi itd mialem doswiadczenia. Na pewno mialem ich tez wicej niz Ty.
Nie wiem w której bajce żyjecie, że policja jest miła i pomocna, bo w dużej mierze to jest dziadostwo większe od dresów. Chamy po podstawówce, którzy co chwilą klną i obrażają bez powodu, wolą spisywać ludzi pijących piwo w parku zamiast tych co obok wyrywają ławki. I nie pieprzyć mi że to nie prawda, bo taka jest rzeczywistość.
Co Ty nie powiesz? Po tym mozna w sumie przestac czytac dalsza czesc posta bo widac, ze cos jest tu nie tak;) I bede Ci teraz pieprzyl, ze tak wlasnie nie jest! Zapomnialem dodac, ze dresiarze to tacy mili ludzie, w przeciwienstwie do policji, ciagle pytaja sie czy mam problem. Sa mili i nie klna;)
Nie zapomnę jak siedziałem przed podwórkiem o 22 z sąsiadami, podjechała policja i zmusiła nas do pójścia do domu (mimo że pokazaliśmy, gdzie mieszkamy) albo jak popisów słownych w stylu: "gdybyś poczuł kolano na plecach, nie byłbyś taki cwany". "Fajna" też była sytuacja, jak idąc na grila z kolegą zatrzymali nas i mimo że byliśmy trzeźwi, nie zbadali tego na miejscu lecz zawieźli nas do oddalonego ze 2 km posterunku (swoją drogą, zatrzymując nas złamali prawo bo jechali nie dozwoloną drogą, ale jak ktoś im to powie od razu krzyczą, żeby nie pyskować bo oni są najmądrzejsi) i po zbadaniu powiedzieli po prostu "wypier@@@". I oczywiście musiałem znowu wracać kawał drogi po błocie. Ciekawie też było, jak moi koledzy siedzieli czy też stali gdzieś blisko sklepu nic nie robiąc (tzn. nawet nie pili żadnego napoju, więc nie było podejrzenia o spożywaniu alkoholu), a policja podjechała, bardzo nie mile się zachowując przeszukali ich (nawet pokrowiec od komórki dokładnie zbadali, patrząc czy nie ma on drugiego dna) i źli na to że nic nie znaleźli, zagrozili "za 15 minut ma was tu nie być".
No i co jeszcze nam biedactwo powiesz? Ale doczysciles buty po tym chodzeniu po blocie? To musialo byc straszne!
Oczywiście, takich sytuacji jest mnóstwo, ale jak ktoś prawie nie wychodzi z domu to nic nie wie.
Oczywiscie Ty wychodzisz z domu, my nie. Czlowieku, mialem spotkania z policja i z dresiarstem. Te drugie wspominam nieporownywalnie gorzej.
A argumenty typu "gdyby nie policja to by was okradli i pobili, jest cacy i każdy kto ma coś przeciwko nim to patol społeczny" można włożyć wiadomo gdzie; obrona obywateli, co wychodzi im niezbyt skutecznie, to jest ich zasrany obowiązek i za to im płacą. Czy ktoś z was pisze, że hydraulicy są wspaniałymi ludźmi, bo naprawiają Wam rury? Albo chwalisz listonosza za to, że przynosi listy? Lub sprzedawce, że handluje?
Porownaj sobie prace w policji i prace, ktore wymieniles.
Ale sam kiedyś myślałem jak wy, więc mogę to wybaczyć
To my Ci wybaczamy Ci ten post i mamy nadzieje, ze sie poprawisz;)
Zastanawiam się czemu policjantów można uogalniać, a dresów nie.
Ofc, każdy pies to zuo, ale zuyy dres to wyjątek.
i wlasnie ci ktorzy urywaja lawki pytaja sie o problemy itd to patologia- ktora slucha nie wiem jak to nazwac zebyscie mnei blotem nie obrzucili- czegos w rodzaju hip hopu, rapu dobra moze nie ambitwnego ale zawsze gowna. do chwdp sie przyzwyczailem, ale to jp to zal totalny, albo jeb*c policje mamy tradycje czy cos w tym stylu... matko Boska z corka na reku... tylko nie mowcie ze takie sytucaje maja miejsce bo oni sa nieszczesliwi- Dragonit mowil o policji po podstawowce- a co niby skonczyl przykladowy dres ?? filologie germanska?
do dresow ogolnie nic nie mam nigdy mi sie we znaki nei dali a nawet mam paru kumpli z tej paki. ale radykalizm jak w kazdej dizedzinie zycia jest dosc tragiczny. nie mowie ze policja jest mila czy nei nie mialem okazji tego sprawdzic. cwani zapewne "kryje" ich prawo. ale ta patologia tez jest cwana i to w gorszym wydaniu. ciekawe co oni by robili gdyby nie bylo policji?? mowisz ze wywyodzi sie z lat 80 ze stanow- jesli tam policja dawala sie we znaki emigrantom czarnego ladu to nie ma sie co dziwic jesli zamykali ich do pierdla jak nie mieli zielonej kardy kur.a....
ale tutaj? to wyglada tak ze koles zyje sobie w srodowisku patrzy na starszych troche bierze z nich przyklad i przesiaka ich kultura" zeby byc fajnym. nie ma zielonego pojecia o co walczy o co jest wkurwiony na policje zycie bloki i nei wiem jeszcze co ale jest. jesli nie znalazl sobie hobby nie wiem dziewczyny pracy to potem tak sie dzieje. i narzekaja...
szoczek :| :| :shock: :shock: :evil: :evil: :x :x
Matatjahu
14-09-2009, 14:21
pedałów, emo, debili, dresów
Chciałem określić jakie grupy słuchają JP
O ku#wa... :shock:
Dzięki Jusuf za komplement, ale konfiturą nie jestem. ;)
Wyrwałeś to z kontekstu ;)
Co to za raper, bo nie kojarzę cytatu?
To był OSTR
NIe pamiętam czy to dokładnie tak brzmiało, ale miało takie znaczenie
A argumenty typu "gdyby nie policja to by was okradli i pobili, jest cacy i każdy kto ma coś przeciwko nim to patol społeczny" można włożyć wiadomo gdzie
Gdyby nie policja to system by się rozpadł i nie dałoby się wyjść na ulicę i to jest prawdą.
Rządziłoby jedynie prawo pięści.
Wiadomo, że czasem uprzykrzają życie (mi także), ale ogólnie ciszę się że są.
że policja jest miła i pomocna, bo w dużej mierze to jest dziadostwo większe od dresów.
Czy ty jesteś dresem, albo skinem, że ich bronisz i porównujesz z policją?
Ostatnio byłem na koncercie (hiphopowym, ale to nie ma znaczenia). Mój kolega dostał w mordę i stracił zęba. Od policji? No chyba jednak nie...
Mi jakiś skin ukradł wódkę a gdy już ja wypił spytał mnie po prostu czy mam jeszcze więcej i stwierdził że mu się nudzi i chyba mi zaraz przy****.
Kilka razy zdarzało mi się uciekać przed bandziorami.
Przed policją tylko raz.
I powiem szczerze - bałem się dużo mniej.
o co chodzi w tym temacie właściwie?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title, ... omosc.html (http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Szokujace-wydarzenia-na-koncercie-Pei-zobacz-film,wid,11499729,wiadomosc.html)
Hiphopowcy to dobrzy ludzie... 98% jest bardzo wartościowa :|
pisałem? pisałem? że się zacznie nagonka na całe środowisko. pisałem. czy to oznacza, że na każdym koncercie tak jest?
zaraz wyjedzie o pedałach ten spamer i o czymś zupełnie nie związanym z tematem...
mRe ale chyba nie powiesz, że mądrzy ludzie zachowują się tak jak ci na tym filmiku :D negatywne zachowanie młodych ludzi, zwierząt czy jak im tam... jest? jest.
A Peja to burak, pokazał jakim jest chamem. Dał się sprowokować jakiemuś 15 latkowi. Widać nie napisał mu nikt tekstu, dlatego kazał go pobić zamiast "zjechać" słownie i pokazać, że to on jest mądrzejszy a nie ten koleś z publiki.
Hahaha jaki żal ,..... jak widać scena kreuje swoich fanów a takich kwiatków w Polsce nie brak .
Btw. Hip HOP się zniszczył . Ludzie ile można słuchać o biedzie , kradzieży , kur... i Policji... o tym jak z biedy wychodził a potem na koncercie skarcił \"kimś" młodego chłopaka ....
Pejen powinien beknąć za to i to poważnie aby był przykładem dla reszty damsko/dziecięcych bokserów
Najlepsze dla mnie były te okrzyki dziewczyn przy końcu : Pizgaj go pizgaj :P
Wiadomo nie na wszystkich koncertach tak jest. Lecz przeważnie ludzie słuchający hiphopu są agresywni nie prawda?
Idziesz ulicą, i patrząc to kto najprędzej Cię zaczepi? Metal? Rasta? Moher? :P
http://demotywatory.pl/171956/Policja yeah, jp na pińcset procentów
[quote="Grogmir"] http://demotywatory.pl/171956/Policja
Te dziewczyny to przykład nowej grypy odpowiedzialnej za ataki na ośrodki myślenia.
Głownie występuje u młodzieży i przejawia się w okresie dojrzewania .
Skutki nieleczenia mogą być drastyczne.
Jako lekarstwo preferuje się terapie wstrząsową .
I znowu pierd0lenie o szopenie, jaki to hh jest zły... :lol:
Owszem, Peja, pokazał, że jest kretynem, ale obwinianie hh za całe zło tego świata też mądre nie jest.
wiedziałem, że mu te metki i inna chemia psychę zeżrą. po prostu:
http://www.kinoswiat.pl/dvd/glupi-i-glupszy/glupi-i-glupszy.jpg
zupełnie niepotrzebnie zrobiono z tego tak medialną sprawę. dzieci się ucieszą bo będą miały etykietkę 'młodych gniewnych' jak założą kaptur i dres.
A dlaczego uwazasz, ze niepotrzebnie? Peja czy chce tego czy nie jest osoba rozpoznawalna, popularna w Polsce, taki celebrities:P Zrobil z siebie kretyna itd. Bardzo dobrze, ze to naglosniono! Niech zostanie ukarany w imie prawa i tyle. Zreszta, troche sie Tobie dziwie. Jestes taki pokojowy i w ogole peace'n'love, a mam wrazenie jakby dla Ciebie totalnie nic sie nie stalo.
Peja czy chce tego czy nie jest osoba rozpoznawalna, popularna w Polsce, taki celebrities:P
i był w mtv cribs ;) jaki tam z niego celebryt? a nawet jeśli tak, to w takim razie należy szukać drugiego dna całej sprawy. może tak jak nergal z dodą? promocja nowej płyty?
totalnie nic sie nie stalo.
dzieciak idiota vs. fani idioty. to nie jest coś o czym trzeba mówić w wiadomościach.
to teraz porozmawiajmy może o joli rutowicz... ;]
i był w mtv cribs jaki tam z niego celebryt?
Ale u Wojewodzkiego byl:P
dzieciak idiota vs. fani idioty. to nie jest coś o czym trzeba mówić w wiadomościach.
to teraz porozmawiajmy może o joli rutowicz... ;]
A ja mysle ze o czyms takim, tym bardziej trzeba mowic w TV, a o Jolci to trzeba zapomniec:P
No ale widze ze z pudelkiem jestes na biezaco:P
A ja mysle ze o czyms takim, tym bardziej trzeba mowic w TV
na pierwszej lepszej, wiejskiej dyskotece dzieją się gorsze rzeczy. a pojawienie się Żuroma i tendencyjny komentarz dziennikarzy w Wiadomościach...
Volo- to tak jak z Nowakiem i jego komisją do zwalczania sekt co pikietują konerty Kata czy Behemota. podobne mijanie się z prawdą.
inne pytanie jacy rodzice puszczają 15 latka na taki koncert ;/
Dragonit
18-09-2009, 15:27
Dragonit, usmialem sie jak czytalem Twojego posta! Na prawde dizkei za poprawe nastroju :lol: :lol:
I oto wjeżdża Volomir z mistrzowskim początkiem posta. Po prostu leję ze śmiechu jak widzę ludzi próbujących w ten sposób zrobić wrażenie :lol:
Po pierwsze, zalosna prowokacja jest to co firma wykrzykuje. No i kto tu lamie prawo do wlasnego zdania? Bo jakos nie rozumiem twojego toku rozumowania.
To jest ich opinia, niezależnie czy głupia czy nie. Zresztą pisałem że tego nie popieram, ale co tam czytanie ze zrozumieniem ... A chodziło mi o to że jeśli ty byś wymyślił skrót np: Pd oznaczający "precz degeneratom" i go używał, nie chciałbyś żeby ludzie, znając jego znaczenie, wypisywali potem " reprezentuje Pd, posiadam downa!".
Wytlumacz mi chlopczyku, czemu to niby Ty masz doswiadczenie w tej sprawie, a my (ja) nie mamy? Wierz mi, jestem na tym swiecie, moze nie tak duzo, ale jednak dluzej niz Ty i z pewneymi sprawami, ludzmi itd mialem doswiadczenia. Na pewno mialem ich tez wicej niz Ty.
Jak zwykle błyskotliwy geniusz poniża mnie i uważa, że wszystko wie najlepiej. Ciekawi mnie to, dlaczego niektórzy uważają się za takich inteligentów. Miałeś doświadczenia? Chyba dlatego, że miałeś "cinszko" w gimnazjum (co widać, bo w każdym poście na jego temat piszesz jakie tam stado małp buszuje, oczywiście składa się ono z 99% uczniów).
Co Ty nie powiesz? Po tym mozna w sumie przestac czytac dalsza czesc posta bo widac, ze cos jest tu nie tak;) I bede Ci teraz pieprzyl, ze tak wlasnie nie jest! Zapomnialem dodac, ze dresiarze to tacy mili ludzie, w przeciwienstwie do policji, ciagle pytaja sie czy mam problem. Sa mili i nie klna;)
Tylko czy ktoś broni dresów? W każdym temacie, w wielu kawałach i innych sprawach każdy szerszy od przeciętnych ludzi jest idiotą, burakiem i chamem. Stereotyp dresa chama jest wprost wyeksploatowany. Mimo tego, ciągle gdy ktoś napiszę coś na policje, to od razu "a dresy to może porządni ludzie?" i tak w kółko. Tym bardziej, że to właśnie sprawa policji jest swego rodzaju ukrytym problemem - bo blokowiska po ciemku już prawie każdy omija z daleka, a jeśli chodzi o policje, to tacy jak ty nadal rozpowszechniają pogląd, że nic złego ona nie robi.
No i co jeszcze nam biedactwo powiesz? Ale doczysciles buty po tym chodzeniu po blocie? To musialo byc straszne!
Najlepsze jest to, że ja opisuje swój przypadek, a ty potrafisz tylko zachować się jak debil, stosując "humor" najniższego poziomu. Bulwersuj się dalej, widać niewiele przewyższasz (o ile w ogóle) intelektem dresa.
Oczywiscie Ty wychodzisz z domu, my nie. Czlowieku, mialem spotkania z policja i z dresiarstem. Te drugie wspominam nieporownywalnie gorzej.
To dopiero ciężka historia. I ciągle liczba mnoga, mów za siebie a nie za innych.
Porownaj sobie prace w policji i prace, ktore wymieniles.
I co? Nikt nie zmusza kogoś, by został policjantem. Sami wybierają ten zawód i dostają za to wynagrodzenie, a potem siedzą i jedzą pączki (swoją drogą, ostatnio pod pizzerią widziałem 4 radiowozy, pewnie to ten "cinszki" patrol był :lol: ).
To my Ci wybaczamy Ci ten post i mamy nadzieje, ze sie poprawisz;)
Hahaha! Znowu liczba mnoga (masz rozdwojenie jaźni?) i żałosne docinki. Ja się poprawię? Przepraszam, że nie żyję w kłamstwie.
Zastanawiam się czemu policjantów można uogalniać, a dresów nie.
Ofc, każdy pies to zuo, ale zuyy dres to wyjątek.
Kolejny idiotyzm. Odsyłam do górnej części mojego posta odnośnie dresów. I tak, na pewno pisałem że każdy pies jest zły.
i wlasnie ci ktorzy urywaja lawki pytaja sie o problemy itd to patologia- ktora slucha nie wiem jak to nazwac zebyscie mnei blotem nie obrzucili- czegos w rodzaju hip hopu, rapu dobra moze nie ambitwnego ale zawsze gowna. do chwdp sie przyzwyczailem, ale to jp to zal totalny, albo jeb*c policje mamy tradycje czy cos w tym stylu... matko Boska z corka na reku... tylko nie mowcie ze takie sytucaje maja miejsce bo oni sa nieszczesliwi
Dresy słuchają prostego techna, ew. firmy. Rap to muzyka dla inteligentnych, czego oczywiście nie rozumiesz. W rodzaju hiphopu, rapu? Błyskasz wiedzą, co tam że hip hop to kultura, a rap to muzyka. I ciekawe jest to, że nawet większość rapu z niskiej półki nie głosi agresji, a jedność, lojalność i tak dalej. Ktoś pisał o jaraniu? Zgoda, z tym że szkodliwość marichuany kreowana w mediach to bzdura, a ile to gwiazdek metalu czy rapu zaćpało się na śmierć? Lider Dżemu też dawał w żyłę. Ale co tam, wszędzie są medrcy o poglądach szerokich jak rzeka w Wąchocku.
Dragonit mowil o policji po podstawowce- a co niby skonczyl przykladowy dres ?? filologie germanska?
No i co wy ludzie ciągle z tymi dresami? Czy to dyskusja policja czy dresy - co lepsze?
Gdyby nie policja to system by się rozpadł i nie dałoby się wyjść na ulicę i to jest prawdą.
Rządziłoby jedynie prawo pięści.
Wiadomo, że czasem uprzykrzają życie (mi także), ale ogólnie ciszę się że są.
I dobrze że są, nawet Bilon z HG powiedział w wywiadzie, że policja musi istnieć, a ich piosenki na policje dotyczą określonych ich zachowań (czyt. patologów w mundurze), a nie ogółu.
Czy ty jesteś dresem, albo skinem, że ich bronisz i porównujesz z policją?
Ostatnio byłem na koncercie (hiphopowym, ale to nie ma znaczenia). Mój kolega dostał w mordę i stracił zęba. Od policji? No chyba jednak nie...
Mi jakiś skin ukradł wódkę a gdy już ja wypił spytał mnie po prostu czy mam jeszcze więcej i stwierdził że mu się nudzi i chyba mi zaraz przy****.
Kilka razy zdarzało mi się uciekać przed bandziorami.
Przed policją tylko raz.
I powiem szczerze - bałem się dużo mniej.
Tak, jestem dresem i skinem, strasznie ich bronię. Zapewne dlatego siedzę na tym forum. A to że patole chodzą na koncerty to inna sprawa, nikt tu nie broni idiotów bijących każdego kogo spotkają, ale najwyraźniej niektórzy właśnie tak uważają.
Hiphopowcy to dobrzy ludzie... 98% jest bardzo wartościowa :|
I kolejny idiotyzm. Słuchaj, idź poczytać o muzyce, popracuj trochę nad intelektem, a potem się wypowiadaj. Nie żebyś nie mógł wyrażać swoich opinii, ale wzbudzają one litość.
mRe ale chyba nie powiesz, że mądrzy ludzie zachowują się tak jak ci na tym filmiku :D negatywne zachowanie młodych ludzi, zwierząt czy jak im tam... jest? jest.
A Peja to burak, pokazał jakim jest chamem. Dał się sprowokować jakiemuś 15 latkowi. Widać nie napisał mu nikt tekstu, dlatego kazał go pobić zamiast "zjechać" słownie i pokazać, że to on jest mądrzejszy a nie ten koleś z publiki.
Kazać pobić to trochę nad wyraz. I nikt mu tekstów nie pisze. Sytuacja Peji jest skomplikowana, nie wiem czemu wybuchnął, ale wiem że ostatnio zaczął on nawet chodzić do AA i ogólnie stara się uporządkować życie. A sterydy, które prawdopodobnie brał, też wpływają na samokontrolę. Aha, peja to burak, ale gówniarz z widowni był w porządku, nie? Wina jest po obu stronach.
Hahaha jaki żal ,..... jak widać scena kreuje swoich fanów a takich kwiatków w Polsce nie brak .
Btw. Hip HOP się zniszczył . Ludzie ile można słuchać o biedzie , kradzieży , kur... i Policji... o tym jak z biedy wychodził a potem na koncercie skarcił \"kimś" młodego chłopaka ....
Znowu brak wiedzy w połączeniu z zawiścią. Nie znasz się, więc nie wypowiadaj się, bo wystawiasz się na ośmieszenie. A teksty o "kur" i policji to nie rap. Ale to już ponad twoją wiedzę.
Idziesz ulicą, i patrząc to kto najprędzej Cię zaczepi? Metal? Rasta? Moher? :P
Rap to pokojowa muzyka! Do ludzi nigdy to nie dotrze, w końcu "Hip hop ma nas łączyć, nie dzielić". A dresiarze albo słuchają firmy i hg (nawet nie wsłuchując się w większość tekstów), albo prostego techna.
I oto wjeżdża Volomir z mistrzowskim początkiem posta. Po prostu leję ze śmiechu jak widzę ludzi próbujących w ten sposób zrobić wrażenie
No ale co ja mam poradzic, ze mnie Twoj post rozbawil? Pisz powaznie to bede zaczynac posta inaczej.
To jest ich opinia, niezależnie czy głupia czy nie. Zresztą pisałem że tego nie popieram, ale co tam czytanie ze zrozumieniem ... A chodziło mi o to że jeśli ty byś wymyślił skrót np: Pd oznaczający "precz degeneratom" i go używał, nie chciałbyś żeby ludzie, znając jego znaczenie, wypisywali potem " reprezentuje Pd, posiadam downa!".
Jak ladnie napisales, co tam czytanie ze zrozumieniem. Nikt Ci nie zarzuca, ze to popierasz. Nie rozumialem tylko twojego zarzutu co do wolnosci slowa. No bo kto im zabrania wolac JP? Nikt, tak samo Ty nie mozesz nam zabraniac rozszyfrowywac skrot, ktory oznacza "jestem pedalem". Chwilunia, czyzbys ograniczal wolnosc slowa? Bo wedlug Twojego toku rozumowania tak jest;)
Jak zwykle błyskotliwy geniusz poniża mnie i uważa, że wszystko wie najlepiej. Ciekawi mnie to, dlaczego niektórzy uważają się za takich inteligentów. Miałeś doświadczenia? Chyba dlatego, że miałeś "cinszko" w gimnazjum (co widać, bo w każdym poście na jego temat piszesz jakie tam stado małp buszuje, oczywiście składa się ono z 99% uczniów).
Nie wiem skad wysnules wniosek, ze niby w kazdym poscie to podkreslam na jego temat? Napisalem to raz i starczylo. Poza tym na chwile obecna to Ty zgrywasz inteligenta, doswiadczonego przez zycie, ktory moglby nam pokazac droge. No i nadal nie wytlumaczyles czemu niby Ty sie "znasz", a inni nie.
Tylko czy ktoś broni dresów? W każdym temacie, w wielu kawałach i innych sprawach każdy szerszy od przeciętnych ludzi jest idiotą, burakiem i chamem. Stereotyp dresa chama jest wprost wyeksploatowany. Mimo tego, ciągle gdy ktoś napiszę coś na policje, to od razu "a dresy to może porządni ludzie?" i tak w kółko. Tym bardziej, że to właśnie sprawa policji jest swego rodzaju ukrytym problemem - bo blokowiska po ciemku już prawie każdy omija z daleka, a jeśli chodzi o policje, to tacy jak ty nadal rozpowszechniają pogląd, że nic złego ona nie robi.
Kolejny idiotyzm. Odsyłam do górnej części mojego posta odnośnie dresów. I tak, na pewno pisałem że każdy pies jest zły.
Tylko z Twoich wypowiedzi mozna taki wniosek wysnuc! Demonizujesz policje, a dresow chcesz analizowac kazdego z osobna.
To dopiero ciężka historia. I ciągle liczba mnoga, mów za siebie a nie za innych.
Wiesz, jakbys przeczytal wypowiedzi innych to bys wiedzial, ze o dziwo, inni tez wychodza z domu tak jak Ty! Cuda, nie prwdaz?
Najlepsze jest to, że ja opisuje swój przypadek, a ty potrafisz tylko zachować się jak debil, stosując "humor" najniższego poziomu. Bulwersuj się dalej, widać niewiele przewyższasz (o ile w ogóle) intelektem dresa.
Wlasnie pokazujesz jak wielkim intelektem Ty zostales obdarzony.
I co? Nikt nie zmusza kogoś, by został policjantem. Sami wybierają ten zawód i dostają za to wynagrodzenie, a potem siedzą i jedzą pączki (swoją drogą, ostatnio pod pizzerią widziałem 4 radiowozy, pewnie to ten "cinszki" patrol był ).
Wynagrodzenie, ech Dragonit, dla Ciebie zycie jest takie proste. No ale zrobmy z Policji demony i zakazmy im jesc! Ty zapewne jak do roboty pojdziesz to bedziesz w pracy siedziec 10h i nic nie zjesz, prawda? Ja tez widzialem jak policja podjezdza do pizzerii. Biora jedzenie i wychodza. Trudno to wytlumaczyc. Moze jesc chca?
Hahaha! Znowu liczba mnoga (masz rozdwojenie jaźni?) i żałosne docinki. Ja się poprawię? Przepraszam, że nie żyję w kłamstwie.
Nie, nie mam rozdwojenia jazni. No ale jak nie masz argumentow to sie tak przyczepiasz do byle czego. Nie zyjesz w klamstwie? Zaraz zaczniesz wyjezdzac z Masonami, New World Order i Tajemnica Fatimska. Jak dorosniesz, bedziesz meic rodzine, to zrozumiesz jakie glupoty pisales.
Kazać pobić to trochę nad wyraz. I nikt mu tekstów nie pisze. Sytuacja Peji jest skomplikowana, nie wiem czemu wybuchnął, ale wiem że ostatnio zaczął on nawet chodzić do AA i ogólnie stara się uporządkować życie. A sterydy, które prawdopodobnie brał, też wpływają na samokontrolę. Aha, peja to burak, ale gówniarz z widowni był w porządku, nie? Wina jest po obu stronach.
Koles pokazal Peji fuck, blad. Ale nie mozna mowic o winie po obu stroncha! To raper nakalnial do bicia go. Poza tym rozsmieszyl mnie dokumentnie jak w oswiadczeniu powiedzial, ze nie nawolywal do przmocy i przeprasza. Najpierw krzyczy "wszystko na moj koszt", a potem jest grzeczny;)
Koles pokazal Peji fuck, blad. Ale nie mozna mowic o winie po obu stroncha! To raper nakalnial do bicia go. Poza tym rozsmieszyl mnie dokumentnie jak w oswiadczeniu powiedzial, ze nie nawolywal do przmocy i przeprasza. Najpierw krzyczy "wszystko na moj koszt", a potem jest grzeczny;)
No a co ma zrobić ? :lol: cofnąć czas ;) ;) ;) ;) lubisz te uśmieszki ? tylko może przeprosić.
No a co ma zrobić ? cofnąć czas lubisz te uśmieszki ? tylko może przeprosić.
Lubie;) a Ty te :lol: ? No tak, tylko jak na scenie sie zgrywa kozaka to powinno sie nim byc do konca.
Ja skrytykowałem jego zachowanie, ale powiedz co teraz ma zrobić ?
Ja skrytykowałem jego zachowanie, ale powiedz co teraz ma zrobić ?
Najlepiej zająć się czymś pożyteczniejszym, niż robienie antyreklamy hh, nagrywanie gównianej nuty (lubię hh, ale "twórczości" pana Ryszarda się nie da się tym mianem określić) i linczowanie 15latków "bo mi j..ny sk..wiel fakera k...wa pokazał". Tyle autostrad do wybudowania, chłopak marnuje swoją muskulaturę.
Matatjahu
22-09-2009, 11:49
Cytując kolegę ze szkoły JP - je@#ć peje :lol:
Cytując kolegę z przedszkola, albo z Gniezna, 'JM'-zgadnijcie.
Matatjahu
25-09-2009, 12:59
Ha ha ha jakie śmieszne.
kamilo251196
25-09-2009, 21:10
Peja poprostu swoim zachowaniem zepsuł opinie o rapie [choć i tak prawdziwi fani a takich jest wielu będą go dalej słuchać] zwykłym ludziom.Ja osobiście nie gustuje w jego tekstach bo nawija o biedzie a sam jest bogaty.Peja zachował się jak gówniarz a mając takie doświadczenie i tyle lat powinien nie zwrócić na to uwagi lub co najwyżej dosrać mu słownie [wątpie,żeby ktoś z Molesty postąpił tak jak on].
Moim zdaniem wina leży po obu stronach,lecz najwięcej zawinił Peja. Dlaczego? A dlatego,że to dojrzały facet,który jest twardy (sam określa siebie dzieckiem ulicy) a dał się sprowokować jakiemuś 15letniemu gówniarzowi,który nie wiedział co robi. A raper świadomie podburzył tłum,aby go sprał - gdyby jeszcze zrobił to sam i w afekcie to byłoby to jakieś wytłumaczenie. Ale on nasłał na niego kilkudziesięciu dresiarzy,którym nawet Pudzian by nie dał rady. A najgorsze jest to,że robić to cały czas będąc świadomy konsekwencji,które go mogą za to spotkać ("Wszystko na mój koszt!"). Oczywiście nie ograniczył się do wyzwania go słownego (jeżeli można tak nazwać te przekleństwa,którymi rzucał ze sceny -całkowicie bezpieczny,bo co mu może taki dzieciak zrobić?), nawet nie uderzył go osobiście, co uznałbym za jakieś resztki honoru (wypaczonego,ale jednak). Zachowanie typowe dla dresiarzy,którzy silni są w grupie ale nigdy nie wyjdą na starcie 1 na 1. I jakiekolwiek próby ratowania tyłka Peji to głupota. Gościu powinien dostać parę lat,bez żadnego zawieszenia. To,że jest znanym raperem nie może w jakikolwiek sposób wpłynąć na usprawiedliwienie jego czynów - powinien być sądzony jak każdy obywatel. A co do dresiarzy, to osobiście znam paru całkiem spoko,ale to są wyjątki - zdecydowana większość to pajace,jakich mało. I spróbuj ktoś powiedzieć,że nie ośmieliłbym się powiedzieć takiemu tego w twarz - zaraz rzuciło by się 10 takich,bez jakiekolwiek opcji honorowej walki - to gdzie tu miejsce na odwagę? Dresiarze sami zapracowali sobie na taką opinię,jaką mają - to nie są pojedyncze przypadki. Pojedyncze przypadki to tacy, z którymi da się normalnie rozmawiać. Tacy,którzy potrafią wytrzymać 10 minut bez mówienia "ku**a", mający honor i umiejący myśleć. Są tacy,ale w zdecydowanej mniejszości i skutecznie tępieni przez resztę tej subkultury (co za dumna nazwa na takich gnojków).
ha ha ha dziecko :lol: dresiarze na koncercie Peji :lol: :lol:
ha ha ha dziecko dresiarze na koncercie Peji
A nie? :mrgreen:
mRe pogódź sie z ty, ze to sluchacz rapu albo techno uchodzi za dresiarza. Uogólniajac tak wlasnie widzi to spoleczenstwo. Dres = hip-hop lub techno czy tego chcesz czy nie, i szczerze powiem, ze z mojej perspektyw tak czesto jest. Peji to tez dotyczy. Znam wielu drecholkow sluchajacych wlasnie Peji, wiec sie nie pomylil.
to chyba tylko ty tak to widzisz, ja zawsze slysze i slyszalem, ze dresy kojarzone sa z techno. chociaz w sumie teraz techno sluchaja jeansiki.
No ten temat pokazuje ze nie tylko ja :roll: Nie z kazdym hip-hopem oczywisice, ale tak wlasnie to wyglada. Zreszta, co sie pordukuje, zapytaj sie ludzi czego dresiarz slucha.
u mnie dresiarze sluchają reggae ;)
ok rapu też, ale jak na imprezie to oczywiscie 'techno' bo to lubią panienki.
mRe- po prostu jesteśmy z innego świata ;)
Matatjahu
01-10-2009, 14:33
Dużo racji Biniu też znam kilku (dokładnie jednego) spoko dresiarza i nie słucha firmy (tylko ballad rockowych no i peji...) za co mu chwała bo do rapu nic nie mam ale ta firma to żenada.
U mnie dresi słuchają muzyki poważnej, szanty oraz jazzu 8-)
U mnie dresi słuchają muzyki poważnej, szanty oraz jazzu 8-)
ba, ja znam kilku z chórku kościelnego.
Może z poznańskich słowików? To by tłumaczyło ich złość na cały świat i agresje :lol:
Parafrazując pewnego redaktora naczelnego
Od..od..o*pieprz się pan od szant :D