Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Problem z Sasami in Britain
Sasi to naprawdę fajny kraj, desancik na Brytanię, zmiana miejsca, rekrutowanie poganami obrońców Chrześcijan przeciwko poganom, którymi jesteśmy. Walki z Celtami i tak dalej i tak dalej. Mi się ona bardzo spodobała, toteż gdybym jej nie lubił nie zawracałbym głowy : ale, lubię ją. Jest problem, a mianowicie po podbiciu prowincji nad Londynem [są 2 prowincje Rzymu w Brytanii, Londyn i jedna jeszcze na północy] mam błąd typu "wysyłaj/nie wysyłaj". Jest ona denerwująca, ale występuje ZAWSZE po podbiciu tej prowincji. Tj. gdy wygrywam bitwę oblężeniową i mam do wyboru zniewolić ludność, okupować osadę itd. po podjęciu decyzji i wciśnięciu w jedną z opcji mam właśnie ten błąd. Mam Rome Total War Antologia. Prosiłbym o szybką pomoc.
Maharbal
16-03-2010, 23:03
Nie majstrowałeś czegoś w plikach :?: To mi wygląda na błąd eventu, bo po stracie wszystkich prowincji Cesarstwa zachodnio-rzymskiego w Brytanii pojawiają się Romano-Brytowie. Można oczywiście zachować sobie sejwy i profilaktycznie zainstalować grę od nowa; ew. wgrać sobie ,,nie majstrowany" descr_strat albo descr_events(oba pliki w folderze: data-world-campaing-imperial campaing, jeśli dobrze pamiętam).
Wbij hotfixy, zainstaluj patcha. Ew. zmień wersję językową na angielską (chyba starczyło zainstalować angielskiego patcha, ale już dokładnie nie pamiętam jak to szło). BI ma szczególne tendencje do sypania się i trzeba trochę kombinować.
Maharbal, dzięęęęki ci.... chyba już wiem w czym problem. Ustawiałem sobie w BI żeby mieć wszystkie frakcje grywalne i nie wyszło. Prawdopodobnie to wina tego, że sobie być może ustawiłem RomanoBrytów za frakcję którą można grać. Sprawdzę to, thx.
Ja mam ten sam problem! Szturm na te same miasto, ten sam błąd. W descr mam takie frakcje grywalne
huns
goths
sarmatians
vandals
franks
saxons
alemanni
sassanids
empire_east
empire_west
Patcha najnowszego. Wiec co mam teraz zrobic?