PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Problem z Sasami in Britain

Kessair
16-03-2010, 22:37
Sasi to naprawdę fajny kraj, desancik na Brytanię, zmiana miejsca, rekrutowanie poganami obrońców Chrześcijan przeciwko poganom, którymi jesteśmy. Walki z Celtami i tak dalej i tak dalej. Mi się ona bardzo spodobała, toteż gdybym jej nie lubił nie zawracałbym głowy : ale, lubię ją. Jest problem, a mianowicie po podbiciu prowincji nad Londynem [są 2 prowincje Rzymu w Brytanii, Londyn i jedna jeszcze na północy] mam błąd typu "wysyłaj/nie wysyłaj". Jest ona denerwująca, ale występuje ZAWSZE po podbiciu tej prowincji. Tj. gdy wygrywam bitwę oblężeniową i mam do wyboru zniewolić ludność, okupować osadę itd. po podjęciu decyzji i wciśnięciu w jedną z opcji mam właśnie ten błąd. Mam Rome Total War Antologia. Prosiłbym o szybką pomoc.

Maharbal
16-03-2010, 23:03
Nie majstrowałeś czegoś w plikach :?: To mi wygląda na błąd eventu, bo po stracie wszystkich prowincji Cesarstwa zachodnio-rzymskiego w Brytanii pojawiają się Romano-Brytowie. Można oczywiście zachować sobie sejwy i profilaktycznie zainstalować grę od nowa; ew. wgrać sobie ,,nie majstrowany" descr_strat albo descr_events(oba pliki w folderze: data-world-campaing-imperial campaing, jeśli dobrze pamiętam).

Jarl
18-03-2010, 12:57
Wbij hotfixy, zainstaluj patcha. Ew. zmień wersję językową na angielską (chyba starczyło zainstalować angielskiego patcha, ale już dokładnie nie pamiętam jak to szło). BI ma szczególne tendencje do sypania się i trzeba trochę kombinować.

Kessair
18-03-2010, 16:10
Maharbal, dzięęęęki ci.... chyba już wiem w czym problem. Ustawiałem sobie w BI żeby mieć wszystkie frakcje grywalne i nie wyszło. Prawdopodobnie to wina tego, że sobie być może ustawiłem RomanoBrytów za frakcję którą można grać. Sprawdzę to, thx.

OskarX
11-04-2010, 21:29
Ja mam ten sam problem! Szturm na te same miasto, ten sam błąd. W descr mam takie frakcje grywalne

huns
goths
sarmatians
vandals
franks
saxons
alemanni
sassanids
empire_east
empire_west

Patcha najnowszego. Wiec co mam teraz zrobic?