PDA

Zobacz pełną wersję : Dyskusja ogólna wersja 1.5

Strony : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10

Herod
05-02-2010, 20:49
Czekaj... niech pomyślę... wybierasz frakcje w menu kampanii, klikasz i bum? Jeżeli tak to chyba wiem dlaczego...

Wina tkwi w spolszczeniu/zangielszczeniu... miałem takie kłopoty , jak spolszczałem plik o eventach.

Jeżeli nie - jak już zreinstalujesz grę, wszystkie patche tam gdzie trza to nie zangielszczaj... zrobimy test.

yagen
05-02-2010, 22:36
Nie,wychodzi mi jak wlacze gre pojawia sie obrazek zaczyna sie wczytywac i wywala do pulpitu,zanim wlaczy sie wybieranie single player,custom battle itp,ale mysle ze masz racje-chodzi o te zangielszczenie,spolszczenia nie instalowalem,co to za test?co proponujesz?

kauczuk999
05-02-2010, 22:48
to na bank text
napisz jak instalowales i skad i czy dobry text 1.3 wziales bo jeden byl z bugiem

kauczuk999
06-02-2010, 00:17
Otwierasz campaign_script.txt i szukasz console_command auto_win attacker. Po czym go usuwasz (jest tego duuuużo). Na wszelki wypadek zrób sobie kopię zapasową pliku. Po zmianie campaign_script.txt trzeba zacząć kampanię od nowa.

mozesz wlozyc tutaj ten plik po zmianach? maly jest a cos musze przeoczac bo nie lazi mi
thx

Herod
06-02-2010, 12:13
Zwyczajny test - reinstal i nieinstalowanie żadnych zangielszczeń. Zobaczymy, czy będzie wszystko działać... a potem po kolei... tłumaczenia dla wersji 1,2 i to od GATa.

Edit:

SPOLSZCZENIE EVENTÓW DLA WERSJI 1.031 (http://www.filefront.com/15515315/historic_events.txt/)

Biniu
06-02-2010, 16:24
Wie ktoś czy autorzy dali listę utworów, które wykorzystali w modzie? Samodzielne wyszukiwanie nie ma sensu bo plik muzyczny odtworzony w Winampie ma ponad 1000 minut ,tak więc nawet gdybym miał program "wyciągający" dany utwór z całości to trochę bym się naszukał.

Grand Admiral Thrawn
06-02-2010, 18:35
kauczuk999 --> to dla Ciebie http://www.filefront.com/15517153/campaign_script.txt/

Biniu --> a to dla Ciebie http://www.filefront.com/15517175/IDX_extractor.zip/

Jak Martinie idzie test?

Ja wczoraj przeprowadziłem ciekawy test.
Pierwsza próba:
odpalam grę - naciskam kontynuuj kampanię - CTD

Druga próba:
odpalam grę - wybieram pojedynczą bitwę - kończę bitwę - naciskam kontynuuj kampanię - pomyśle załadowanie gry i mogę kontynuować kampanię

I tak jest za każdym razem jak zainstalowałem patch 1.03 i hotfix 1.031

Opisałem to na TW i nikt nie jest w stanie mi powiedzieć o co chodzi. Bo ja nie mam zielonego pojęcia czemu tak jest. To nie może być problem z tłumaczeniem bo za każdym razem by mnie wywalało...chyba :?:

Herod
06-02-2010, 19:52
Właściwie miałem nadzieję, że wywalenie wszelkich tłumaczeń i odpalenie czystej gry rozwiąże problem Yagena i ujrzy on chociaż menu :P

Moim ostatnim zangielszczeniem jest to twoje... jakoś idzie... czasami crash, ale to wina moda jest... a właściwie wina patcha 1.3.

Gdy robiłem po raz pierwszy spolsz. event. wywalało mnie przy każdej próbie rozegrania kampanii (oprócz Sylwanii). Więc to zdecydowanie nie wina obecnych plików textowych.

Czy zgodnie z podanym terminem dasz jutro plik ze statystykami jednostek?

Ogólne wrażenia z wersji 1.031 - grałem chwilę, dwie-trzy bitwy samodzielnie i chwilę w kampanię. Nowe modele miażdżą... nowi szpiedzy i zabójcy itd, całkiem ładne zombie, magowie ognia... chociaż ci są nadzwyczaj zabójczy... ale ich chyba nie można doszkalać potem, w ciągu gry, więc jest jakieś usprawiedliwienie.

Grand Admiral Thrawn
06-02-2010, 20:04
Ufff...ulżyło mi bo jesteś pierwszą osobą, która uważa, że to nie wina zangielszczenia (co niektórzy na TW już mi 'dziękują' za to, że wywala ich na puplit). Pozatym gdybym coś zmieniał w tych plikach to rozumiem a ja tylko przetłumaczyłem z ros na ang.

Nowe statystyki już są gotowe, za niedługo je udostępnię na TW (cały dzisiejszy dzień nad tym siedziałem, niedobrze mi się już robi jak na to patrzę :lol: )

EDIT
Pliczek wystawiony

Biniu
06-02-2010, 20:40
Wielkie dzięki Martin von Carstein. Nawiasem mówiąc czy takie po segregowanie plików nie pozbyłoby się problemu "krzaczenia" się niektórych utworów, głównie w kampanii Wysokich Elfów?

Herod
06-02-2010, 20:43
Żeby coś spieprzyć to musiałbyś zmienić coś niewłaściwego... w plikach o eventach nie ruszyłeś tekstów "wprowadzających" frakcję, a to właśnie one mnie wywalały podczas moich prac... wówczas nie przetłumaczyłem kilku zbędnych linijek i o to jestem.

Zdecydowanie wywala sam mod - czyścioch (bez tłumaczeń) wywalił mnie na dzień dobry. :)

Daj linka na forum, żebym mógł dać na głównej :P

Aha - ktoś nie ma podręczników do WFB, najlepiej w wersji PDF... ale grunt, żeby były po polsku... usprawniło to by mi tłumaczenie opisów jednostek.

Biniu: np.

Grand Admiral Thrawn
06-02-2010, 21:23
Wielkie dzięki Martin von Carstein. Nawiasem mówiąc czy takie po segregowanie plików nie pozbyłoby się problemu "krzaczenia" się niektórych utworów, głównie w kampanii Wysokich Elfów?

:| Ja nie Martin ja Thrawn (chybam, że chodzi Ci o eventy a nie pliczek do muzy to mea culpa). Co do krzaczenia się utworów to nie wiem ale chyba to zostało już naprawione przy 1.02? W zasadzie to więcej poświecam na tłumaczenia do tego moda niż na samo granie w niego (w większości wypadków po skończonym tłumaczeniu nie mogę na niego patrzeć).

Link Martinie jest ten sam co na pierwszej stronie więc nic nie musisz dodawać/zmieniać. Co do książek po polskiemu to chyba nie ma w pdf (ja przynajmniej takowych nie widziałem nigdy).

Biniu
06-02-2010, 21:39
Sorry, pomyliło mi się :D

Herod
06-02-2010, 21:59
http://www.filefront.com/15518627/historic_events.txt/ - poprawiony pliczek eventów. Czegoś tam nie przetłumaczyłem.

Co do książek - ucieszyłbym się nawet ze skanów opisów jednostek... byle po polsku.

Ingen175
06-02-2010, 22:45
Kurcze, tak czytam czytam i nie wiem w końcu co daje hotfix 1.031 ? Stabilny jest ? Musze po nim znów wrzucać zangielszczenia ? I czy kurde trzeba znów od nowa będzie zaczynać?

kauczuk999
07-02-2010, 21:38
Nowe statystyki już są gotowe, za niedługo je udostępnię na TW (cały dzisiejszy dzień nad tym siedziałem, niedobrze mi się już robi jak na to patrzę :lol: )

EDIT
Pliczek wystawiony[/quote]

czy po zmianie trzeba od nowa kampanie jechac? czy dzialaja savy z 1.31?

Grand Admiral Thrawn
07-02-2010, 21:44
Save'y działają ale niektóre zmiany będą zauważalne dopiero po ponownym rozpoczęciu rozgrywki, np zwiekszyłem liczbę nettersów do 250 i jeśli ktoś gra Nocnikami to będzie musiał je doszkolić. Zaczynając kampanię od początku doszkalanie jest niepotrzebne bo oddział liczy 250.

I chyba odkryłem sposób na poprawę pali obronnych ale najpierw muszę go sam wypróbować.

kauczuk999
07-02-2010, 22:47
Aha - ktoś nie ma podręczników do WFB, najlepiej w wersji PDF... ale grunt, żeby były po polsku... usprawniło to by mi tłumaczenie opisów jednostek.

Co do książek - ucieszyłbym się nawet ze skanów opisów jednostek... byle po polsku.

ja gdzies widzialem i nawet mialem. te sa po ang a tamte znajde

http://gram24.pl/f428/warhammer-fantasy ... 80263.html (http://gram24.pl/f428/warhammer-fantasy-battle-army-books-180263.html)

pzdr

Herod
07-02-2010, 23:02
Cieszę się.
Do tych po angielsku linki wygasły :P Ale te akurat łatwo znaleźć w necie.
Bardzo liczę na pomoc.

Grand Admiral Thrawn
08-02-2010, 19:24
Zrobiłem mały update swojego submoda:
- Blood Dragoni mają obronę zwiększoną o 4 (+2 z racji posiadania Full Plate Armour, +2 z racji WS10)
- zmiejszone oddziały Ogrów i Snajperów z Hochlandu
- odblokowani sztandarowi Imperium i High Elfów
- poprawione pale obronne (teraz już nie znikają i robią sieczkę z kawalerii wroga)

Link jest na pierwszej stronie. Wszelkie pytania i komentarze mile widziane.

Bear83
08-02-2010, 21:32
Witam, mógłby ktoś wstawić mi najnowsze zangielszczenie do moda, ponieważ w ogóle nie mogę dostać się w TWcenter na temat English Translation Call of Warhammer TW, ciągle zrywa mi polączenie.
Pozdrawiam.

Herod
09-02-2010, 10:23
Eeee... mam to samo... niestety...

Brawo Gacie! W końcu Krwawe Smoki są warte swej ceny.

Yari
09-02-2010, 19:39
Gram i gram a w sumie nie wypowiadałem się jeszcze o modzie.
Problem z muzyką rozwiązałem , okazało się że ten mod w częściach jest zwalony i musiałem zasysać pojedynczy plik.

Gram na patchu 1.031 , plus spolszczenie eventów Martin'a von Carstein'a ( swoją droga świetna robota , bardzo pomaga :) ).
Przede wszystkim , absolutnie niesamowite jednostki. W żadnym ale to żadnym modzie nie widziałem tak cudnych wojaków i to jak odwzorowanych ! Każda nacja jest szczegółowa i dopieszczona do ostatniego cala. Czekam na kolejne rasy , szczególnie skaveni i tomb king's. Mod wymaga sporo pracy , ale już jest dobrze , potrzeba dopracować bardziej świat gry , mapę , denerwują mnie osobiście unit cardy , oryginalne wiem ale wolałbym obrazek z jednostką z gry. Stabilność mocno skoczyła od ostatniego patcha ,teraz dopiero mnie wywaliło pierwszy raz po 50 turach :).
Klimat miażdży , pięknie się odpiera hordy chaosu moimi wysokimi elfami ( mam do dziś nawet oryginalnie pomalowanych przeze mnie silver helms'ów w piwnicy i art booka :) ).

Czekam na kolejne patche. Mod bardziej mnie wciągnął mimo niedoróbek aniżeli third age :).

Bear83
09-02-2010, 21:35
Też macie problem z tym tematem o tłumaczeniu na ang?
Ciągle mi zrywa połączenie.

Ponawiam prośbę o najnowsze zangielszczenie, próbowałem dzisiaj wszystkiego od zainstalowania nowej przeglądarki, do próby odwiedzenia strony na moim laptopie, wynik ten sam.

Herod
10-02-2010, 14:21
http://www.filefront.com/15548375/text-1.03.rar/ - nowszego ni mam. Mam to samo z tamtejszym tematem.

Bear83
10-02-2010, 14:56
Wielkie dzięki Martin, teraz mam zangielszczone frakcje, jednostki miasta i menu, czyli wszystko potrzebne do grania.

Yari
10-02-2010, 21:36
Cholera , za wcześnie chwaliłem stabilność moda. O ile przy grze imperium do ponad 50 tury obyło się bez wywalania o tyle grając wysokimi elfami przy 40 zgon ;/. Na turze rebeliantów za każdym razem CDT.
Ma ktoś jakieś sposoby na ominięcie tego ? ;/

Grand Admiral Thrawn
10-02-2010, 21:55
Mnie wywala w turze 45 podczas tury Rebeliantów (gram Kislevem)
A pół godziny temu zacząłem kampanię Middenheimu i po bitwie o osadę Beastmenów (ich stolicy) i wyrżnięciu jeńców nadszedł CTD. I już na dziś nie mam ochoty grać.

A czy u Was też tak jest jak gracie jakąkolwiek frakcją (w zasadzie najbliżej mają HE i Kislev) i gdy jest bitwa o osadę DE w Sarl to macie CTD? Bo u mnie go nie ma jeśli wybieram auto symulację. Gdy sam staczam bitwę, wygrywam i zdobywam miasto to mam CTD.

Bear83
10-02-2010, 22:18
Thrawn, ja tak mam tylko że w bitwie o Dietershafen, za każdym razem wywala czarny ekran gdy prowadzę armię, na auto zero problemu.

grumsha
11-02-2010, 00:13
mi często podczas ładowania ekranu pojawia sie "unspecifed error. game will now exit" czy coś takiego i nie wiem o co chodzi;/ szlag mnie trafia jak np wygram bitwe z małymi stratami a tu error robie bitwe jeszcze raz i znowu i potem znowu az za którymś razem jest normalnie...
jakas rada?

PaskudnyPludrak
11-02-2010, 01:10
Czy Mod będzie chodził jeśli mam zainstalowanego innego moda konkretnie ThirdAge i czy oba mody będą działały ?

Yari
11-02-2010, 09:09
Będą działały , w osobnych katalogach się instalują.

Herod
11-02-2010, 18:23
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak nazywają się soundtracki, które brzmią podczas Sylwańskiej kampanii i bitew na tej przeklętej ziemi?

Biniu
11-02-2010, 18:29
Jak się nazywają to ci nie powiem, ale aby się do nich dostać musisz wrzucić idx extractor do folderu sounds i wypakować nim plik muzyczny. Pojawi się nowy folder, a w nim wszystkie utwory z podziałem na frakcje. I tutaj także mam pytanie. Jak chcę aby dany utwór oprócz występowania w kampanii był obecny także w czasie bitwy to co muszę zrobić? Podmienienie nazwy nie działa.

Herod
12-02-2010, 16:43
Małe info - temat z tłumaczeniami na TWC już działa.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=322577 - ktoś może mi poradzić jak to zainstalować?

Biniu
12-02-2010, 20:45
http://img202.imageshack.us/img202/866/kingdoms201002021756320.jpg
Ktoś wie skąd gościu ma nowe jednostki elfów?! Nie chodzi mi o generałów.

Grand Admiral Thrawn
12-02-2010, 20:46
Musisz umieścić te pliki w swoim katalogu UI (F:\SEGA\Medieval II Total War\mods\teutonic\data\ui) i tam są pod katalogi i tam to wkładasz.

Biniu --> to nie są nowe jednostki elfów. Pozamieniał ich obrazki.

grumsha
13-02-2010, 13:00
28 tura gram Reiklandem..co bym nie zrobil wywala mnie z tury 28 na 29 ktos ma to samo?

Bear83
13-02-2010, 19:29
Grumsha, co do twojego problemu jest on zupełnie losowy, u mnie np. wywaliło raz na 32 turze, no cóż rozpocząłem od nowa grę, 40 tura i zero problemów więc jest dobrze.

A ja, mam do was pytanie, potworne orki zabiły mi wiernego Kurta Marszałka, czy wie ktoś jak wybrać nowego?

Hammmurabi
14-02-2010, 08:48
W tym drugi m filmiku jest muzyka z wiedźmina.

Grand Admiral Thrawn
14-02-2010, 09:32
A ja, mam do was pytanie, potworne orki zabiły mi wiernego Kurta Marszałka, czy wie ktoś jak wybrać nowego?

Nie możesz wybrać nowego Marszałka. Kurcze, szkoda, że nie można w M2 i jego modach dawać tytułów szlacheckich czy też wojskowych jak to było w M1.

Hammmurabi
14-02-2010, 11:09
Czy mod działa bez płyty ( bo pożyczyłem koledze kindoms i medka ) ?

Herod
14-02-2010, 11:37
Oczywiście, że nie... cóż to za pytanie...

Bear83
14-02-2010, 13:01
Ciągle pisze że mój Emperor wybrał nowego rycerza godnego stać się nowym Marszałkiem, i nikt tego tytułu dalej nie dostaje, co ture mi tak wyskakuje.

Grand Admiral Thrawn
14-02-2010, 15:10
Hmmm a możesz umieścić screen jak to wygląda?

Bzyqusek
14-02-2010, 17:03
Siemka, mam pytanie czy ktoś mógłby wrzucić tego moda na megaupload :?: :? Bo z tego hotfile będę ściągał wieczność :cry: :cry: Będę bardzo bardzo wdzięczny.

kauczuk999
15-02-2010, 13:30
jak wylaczyc auto respauny wrogich armi?
albo mi sie wydaje albo w normalnym mietku nie bylo czegos takiego
a to jest przegiecie moim zdaniem

czy jak to wylacze to beda mi dzialac savy stare?

Grand Admiral Thrawn
15-02-2010, 14:16
Musisz je pousuwać w campaign_script.txt

Jednak jeśli to zrobisz to będziesz musiał rozpocząć nową kampanię bo to jeden z najważniejszych plików w grze. W podstawce nie ma spawnów armii (są one w każdym szanującym się modzie). Ja bym Tobie proponował je zostawić bo dodają smaczku grze a bitwy będziesz mógł wygrywać dzięki auto_win attacker albo auto_win defender (oczywiście trzeba tego używać jak najmniej bo psuje rozgrywkę)

Bear83
15-02-2010, 14:21
Co do mojego screen'a, wstyd się przyznać ale nie wiem gdzie Medieval ll przechowuje screeny.

Grzegorz.leg
15-02-2010, 21:41
Mam pytanko panowie, jak wygląda stabilność moda bo ostatnio grałem w wersje 1.01 czy jakoś tak. Dalej są nieoczekiwane wypady na pulpit ??

Grand Admiral Thrawn
15-02-2010, 21:56
Co do mojego screen'a, wstyd się przyznać ale nie wiem gdzie Medieval ll przechowuje screeny.

Nie żaden wstyd bo sam dopiero w zeszłym tygodniu nauczyłem się robić zrzuty ekranu w tej grze (fakt, wcześniej nie było mi to do niczego potrzebne)

Ja to mam tutaj F:\SEGA\Medieval II Total War\tgas

kauczuk999
15-02-2010, 22:32

Jednak jeśli to zrobisz to będziesz musiał rozpocząć nową kampanię bo to jeden z najważniejszych plików w grze. W podstawce nie ma spawnów armii (są one w każdym szanującym się modzie). Ja bym Tobie proponował je zostawić bo dodają smaczku grze a bitwy będziesz mógł wygrywać dzięki auto_win attacker albo auto_win defender (oczywiście trzeba tego używać jak najmniej bo psuje rozgrywkę)

wyrzucilem te auto wygrywanie. admirale co ci sie podoba w armiach z kosmosu?
rozumiem orki i chaos i gobosy ale tutaj co 4 rudny mam nowa
a teraz inne pytanie
szukam pomocy, gram krasnoludami, mam 26 runde, zaatakowalem i zdobylem night goblinowe miasto:
mount gunbad. w momencie gdy wygrywam bitwe (3 razy to robilem) wywala mnie do pulpitu.
i teraz nie wiem. czy to te miasto, cos innego czy co?
nie zdobywalem jeszcze rzadnego miasta i boje sie ze biega o to okienko co zrobic z miastem
mial ktos cos takiego?

znalazlem taka czesc:
15:42:48.578 [system.io] [info] exists: missing mods/teutonic/mods/teutonic/data/banners/symbols7.tga
15:42:48.578 [system.io] [trace] file open,,mods/teutonic/data/banners/symbols7.tga.dds,22000
15:42:48.578 [system.io] [info] open: found mods/teutonic/data/banners/symbols7.tga.dds (from: E:\medieval2)
15:42:48.578 [system.io] [info] exists: missing mods/teutonic/data/banners/symbols8.tga
15:42:48.578 [system.io] [trace] file open,,data/banners/symbols8.tga.dds,,not found
15:42:48.578 [system.io] [trace] pack open,packs/data_0.pack,data/banners/symbols8.tga.dds,16512
15:42:48.578 [system.io] [info] open: found data/banners/symbols8.tga.dds (from: packs/data_0.pack)
15:42:48.578 [system.io] [trace] pack data(),,data/banners/symbols8.tga.dds,,,16512
15:42:48.578 [system.io] [trace] pack close,,data/banners/symbols8.tga.dds,,,-16512
15:42:57.375 [bink] [debug] [mods/teutonic/data/fmv/faction/minor_lose.bik]Pause on
15:42:57.375 [bink] [debug] [mods/teutonic/data/fmv/faction/minor_lose.bik]Pause on
15:42:57.890 [system.rpt] [error] Unspecified error. The game will now exit.

moze biega oto ze nie moze mi znalesc tego: symbols8.tga
widzial juz ktos cos takiego?

kauczuk999
16-02-2010, 00:17
czy ktos moze mi dac swoj plik :
symbols8.tga

znajduje on sie w katalogu: data/banners
mam wersje 1.3+hotfix

widze u siebie ze mam je wszytkie ale tego mi brak
probowalem zamienic symbols9 na 8 ale to tez nie dziala

Bzyqusek
16-02-2010, 04:54
Ma ktoś działającego soundpacka ? :oops:

grumsha
16-02-2010, 13:23
nie mam tego symbols8 mam tylko 7 i potem 9 xD wiec pewnie kazdy tak ma :)
kauczuk masz te e-booki :D?

yaroonio
16-02-2010, 14:01
Mam mały problem z najmenikami, pod poprzednimi wersjami pojawiali sie jakoś już w 4 turze, a teraz grając imperium nie pojawiają się wcale, mam komunikaty że krasnoludy rekrutowały (piraci, gotrek) a tu nie ma nic, czy to zależy od zbudowania jakiegoąś budynku??

Bear83
16-02-2010, 16:01
Dzięki Admirale, co do screena jest tutaj http://img10.imageshack.us/img10/9531/0036dn.jpg.

Herod
16-02-2010, 16:23
Hłeh... jak grałem Hochlandem to po śmierci pierwszego (i być może ostatniego) reiksmarszałka miałem co turę ten komunikat... To raczej nie jest błąd w tłumaczeniu... chociaż sprawdzę tą możliwość.

Najemnicy - zależy od szczęścia.

Te armie - są przecież zgodne ze światem warhammera. A, że jakoś trza było ukazać wydarzenia z burzy chaosu... No i przynajmniej człowiek czuje, że gra.
Wywalenie po bitwie - to chyba wina moda. Czasami lubi wywalić. Pewne rozwiązanie - wziąć miasto głodem.
:D Właśnie dostrzegłem brak pliku symbols8.tga u siebie... ciekawe...

Co do stabilności - jest wyraźnie lepiej niż w wersji 1.1... ale nadal lubi od czasu do czasu wywalić. Bardzo rzadko jednak.

Aha - kaczuk, co z tymi AB po polsku? Przydałyby mi się.

kauczuk999
16-02-2010, 19:35
martin mam ostatnio malo czasu, ale mysle ze do niedzieli je odnajde
a co do tego pliku to zrobilem jak na tw poradzili, skopiowalem 7 i zmienilem nazwe na 8. i to jakis ogolny problem miedka bo na innych forach tez pisali by tak robic, ze 7 to 8
paranoja

Bear83
16-02-2010, 19:36
Zauważyłem właśnie, że elfy mają dodatkową animację atakową, taki Piruet.
Czy mogę jakoś przenieść go do blood dragonów? Tak wiem będzie to mniej klimatyczne, ale bardzo mi się on podoba.
Pozdrawiam :-)

Elay
16-02-2010, 21:40
Hejka dawno tu nie zaglądałem i chciałbym się dowidzieć czy jest już jakiś patch po 1.2

Bear83
16-02-2010, 22:16
Jest, 1.3 i hotfix 1.31.

Elay
17-02-2010, 13:21
Mogli byście mi podać z angielszczenie tej gry bo to co ja znalazłem jest tylko częściowe np nie ma menu

glaca
17-02-2010, 13:26
śćiągam pierwszy raz tego moda i ze wszystkich opcji najrozsądniej chyba bedzie torrentem wersję 1.3 ;]

Herod
17-02-2010, 14:34
Musisz pobrać zangielszczenie dla wersji 1.2, wrzucić do folderu moda, a potem to samo zrobić z wersją 1.3 tłumaczenia.

Elay
17-02-2010, 17:26
Musisz pobrać zangielszczenie dla wersji 1.2, wrzucić do folderu moda, a potem to samo zrobić z wersją 1.3 tłumaczenia.

I tylko tyle do tej pory jest przetłumaczone? A swoją drogą menu dalej nie ma tylko czyste czerwone paski:(

glaca
17-02-2010, 17:42
ależ ja się nie wypowiadam na temat tłumaczenia... te kłopoty widać dopiero przede mną ;]

Elay
17-02-2010, 19:48
hehe mój błąd nie ciebie miałem cytować

kauczuk999
17-02-2010, 22:39
na tw pojawil sie blad w 11 turze orkow. oto rozwiazanie jakie dano:

Plz add this to the translation

Mini-Fix for 11 turn crash
Open historic_events.txt (found in your text folder)

find

{DWA_TITLE}Dwarfs are coming!
{DWAA_BODY}the Dwarfs are very close to warboss camp.

and

change to

{DWAA_TITLE}Dwarfs are coming!

i teraz moje pytanie: bo ani w wersji polskiej ani angielskiej nie mam tego ? :?:
wy to macie w tym pliku?

porownujac z ang odkrylem (moze jest wiecej) ze u nas niema:
{GRUNOR_TITLE}Orcs are marching for Grunburg
{GRUNOR_BODY}Orcs have been sighted in the South and are marching for Grunburg

{GRUNORR_TITLE}Orcs at the borders of Reikland
{GRUNORR_BODY}Orcs are nearing the borders of Reikland

{DWA_TITLE}Dwarfs in the Dark Lands
{DWA_BODY}Dwarfs have entered the Dark Lands and are close to warboss Camp.

{DWAA_TITLE}Dwarfs are coming!

i teraz mam pytanko do admirala ktory to robil, czemu?

Grand Admiral Thrawn
18-02-2010, 10:28
Ja to mam w swoim pliku. Ktoś na TW udostępnił go do pobrania.

Co do pytania to niestety nie powinno być one skierowane do mnie bo się nie zajmowałem tłumaczeniem historic_events.txt. Beregond się chyba tym zajmował. Ja przetłumaczyłem/zedytowałem tylko: campaign_descriptions.txt (całe Imperium i Krasnoludy), credits.txt (update całego pliku), event_strings.txt (zmiana nazw Papież, Katolicyzm, Europa na Teogonista, Sigmarytyzm, Imperium), event_titles.txt (cały), export_ancillaries.txt (cały), export_units.txt (Imperium, Krasnale, Psy Wojny i edycja całego pliku), export_vnvs.txt (cały), shared.txt (kilka literówek), expanded.txt (kilka literówek)

Herod
18-02-2010, 14:21
Wieczorem wstawię poprawioną wersję polskojęzycznego pliku eventowego. Cieszę się, że Kaczuk mnie o tym poinformował.

Elya - Ty musisz pobrać wszystkie tłumaczenia (1.0, 1.1, 1.2, 1.3), a potem wrzucić to do jednego folderu. I tylko tyle jest do tej pory przetłumaczone.

Edit:

Poprawione Eventy! (http://www.filefront.com/15617107/historic_events.txt/)

kauczuk999
18-02-2010, 16:11
moze ktos wrzucic plik historic_subtitles_txt wersje ruska ?

najlepiej z patchem 1.3 + fotfix bez ang tlumaczenia

to wazne. dzieki za reakcje.

grumsha
18-02-2010, 16:38
hmm jak podasz mi sciezke to Ci dam bo nie moge tego znalesc xD

Grand Admiral Thrawn
18-02-2010, 17:29
moze ktos wrzucic plik historic_subtitles_txt wersje ruska ?

najlepiej z patchem 1.3 + fotfix bez ang tlumaczenia

to wazne. dzieki za reakcje.

Ubiegłeś mnie :) Ale samo txt to za mało, jeszcze strings.bin też jest potrzebny

Czyli też tego nie masz. U mnie też tego nie ma (a w zeszłym tygodniu przecież robiłem instalowanie od zera tego moda). Więc to pewnie oni zapomnieli wrzucić to do instalki.

Bear83
18-02-2010, 18:05
A dlaczego potrzebujecie tych plików, w jakim celu?

Martin, sprawdziłeś może te evenciki? Bo coś mnie wywala jak zaczynam grę sylwanią.

Grand Admiral Thrawn
18-02-2010, 18:08
Miałem dwa CTD wczoraj grając Reiklandem. I dostałem odp na TW, że brakuje mi tego pliku. I mają rację, bo nie mam go nigdzie w CoW a nie wywalałem go.

http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 36&page=10 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320936&page=10)

post 198 i 199

Bear83
18-02-2010, 18:15
A co do pliku też go nie mam, być może te nasze CTD są tym spowodowane?

Herod
18-02-2010, 18:54
Ocho... zaraz sprawdzę te evenciki... ale oprócz dopisania nowych eventów nic nie zrobiłem.
Jak zaczynasz grę Sylwanią, od nowa, nie wczytujesz nic?
Przed wpisaniem wszystko chodziło mi perfect.

Gdybyś wczytywał sejwa to by było jakieś logiczne wytłumaczenie... dopisałem tylko eventy krasnoludzkie, szt. dwa.

Bear83
18-02-2010, 19:17
Nie, nie wczytuje tylko zaczynam od nowa całą grę, dla pewności sprawdzę jeszcze raz.
Sprawdziłem, wywala.
Dodam jeszcze, że jak zamieniam na tą starszą wersję eventów lub angielską wszystko poprawnie działa.

Herod
18-02-2010, 19:50
A mógłbyś wrzucić gdzieś ten angielski pliczek i dać link? Wówczas znalazłbym rozwiązanie...

Bear83
18-02-2010, 20:03
Mam te eventy z folderu Holy Pilgrim'a które udostępnił tutaj http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 33&page=29 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320033&page=29) i zrobiłem w nim tak jak napisał kaczuk.
A u ciebie Martin, wszystko dobrze chodzi w polskich eventach?

kauczuk999
18-02-2010, 20:35
hmm jak podasz mi sciezke to Ci dam bo nie moge tego znalesc xD

sek w tym ze nie wiem gdzie on jest, podejrzewam ze text
a moze ktos z nowych ma golego ruska 1.3?
dajta dajta, szukajcie wyszukaj jak co czy jest taki plik

a potrzebny do usuniecia ctd dla mnie i admirala

kauczuk999
18-02-2010, 20:39
Ocho... zaraz sprawdzę te evenciki... ale oprócz dopisania nowych eventów nic nie zrobiłem.
Jak zaczynasz grę Sylwanią, od nowa, nie wczytujesz nic?
Przed wpisaniem wszystko chodziło mi perfect.

Gdybyś wczytywał sejwa to by było jakieś logiczne wytłumaczenie... dopisałem tylko eventy krasnoludzkie, szt. dwa.

martin jak dopisalem recznie te dwa co pominoles to tez mnie wywalalo przy loadingu
dopiero nowe text z tw podzialal, to tak na marginesie

admiral: kurcze zapomnieli pliku hm... nie wiem moze w tym golasie ruskim by bylo to
tamten z tw skas wymyslil ta nazwe

Bear83
18-02-2010, 20:39
A czy brak tego pliku mógł spowodować u mnie ciągły CTD w bitwie o Dietershafen?

Herod
18-02-2010, 20:49
Zrobiłem test - wrzuciłem nową wersję pliku z eventami. Odpaliłem kolejno: Sylwanię od nowa, Reikland od nowa i sejw z gry Sywlanią z 31 tury. Ani razu mnie nie wywaliło.

Ktoś jeszcze ma kłopoty z "polskimi" eventami, czy bear to odosobniony przypadek? :P

Grand Admiral Thrawn
18-02-2010, 21:15
historic_battles_subtitles.txt.strings.bin jest u mnie w F:\SEGA\Medieval II Total War\data\text i tylko tam. W Królestwach w żadnej z kampanii tego nie ma, w SS i TA też tego nie ma. Tylko tak nawiasem mówiąc co ma piernik do wiatraka? Bitwy historyczne nie powinny mieć nic wspólnego z rozwaleniem Bestmenów czy Rebelianckich szumowin w kampanii.

kauczuk999
18-02-2010, 21:48
a moze to nie chodzi o battles tylko o historie jako taka, tamten gadal o
historic_subtitles_txt
jak jest crash po smierci szefa rodziny to komp nie wie co dalej

czy ma ktos wersje bez ang txt? albo moze zainstalowac 1.0 i looknac czy jest tam to?
albo ma namiar do cow teamu?

Bear83
18-02-2010, 21:50
Martin, spróbuj wrzucić angielski event zobaczymy czy zmieni, mnie nie zmieniało musiałem wywalić cały text i dać nowy, być może u ciebie jest to samo i chodzi ci dlatego że gra dalej widzi te stare eventy?

Grand Admiral Thrawn
18-02-2010, 22:26
historic_subtitles_txt

czy ma ktos wersje bez ang txt? albo moze zainstalowac 1.0 i looknac czy jest tam to?

W zeszłym tygodniu instalowałem wszystko po kolei od początku i nie mam tego pliku w folderze text a nic z niego nie usuwałem. Instalacja patchy też nic nie usuwa, może co najwyżej coś nadpisać. Więc jestem w kropce.

ble444
19-02-2010, 10:34
Jak to jest z tłumaczeniami - w wersji 1,2 nazwy budynków miałem po angielsku, a w 1,3 mam po rosyjsku. Po zainstalowaniu patcha i napisów 1,3 nazwy miast miałem po rosyjsku, a jak zrobiłem reinstalkę to były już po angielsku (a muszę dodać że w obu przypadkach patche, hotfixy itd. instalowałem w takiej samej kolejności). Od czego to zależy?? Czy też macie nazwy budynków w cyrylicy ??

kauczuk999
19-02-2010, 21:52
historic_subtitles_txt

W zeszłym tygodniu instalowałem wszystko po kolei od początku i nie mam tego pliku w folderze text a nic z niego nie usuwałem. Instalacja patchy też nic nie usuwa, może co najwyżej coś nadpisać. Więc jestem w kropce.

a moze niech ktos zainstaluje rosjana, damy mu save, niech sprobuje przejsc crasha i odda save i zobaczymy czy chodzi?

Klierowski
20-02-2010, 00:51
Mod jest poprostu...wypasiony! moje Waaaaghttt! przetoczyło się przez góry długobrodych i ziemie mleczoskórych na ich workach mięsa niczym zielony glut z nosa wodza Waaghtt - Ironclawa :D.

Zakochałem się w modzie-szkoda tylko że w mojej kampani orkami Choaos nie zaznaczył zbytnio swojej obecności na starym kontynencie ;/ nawet pod Praag nie podeszli a już 40 tura jest ;< no cóż to podobno wina pewnego moda który miał zapobiegać CTD kasując skryptowane bitwy ;x ale już skasowałem i mam nadzieje na wielkie bitwy zielonoskórych z ohydnymi mutantami chaosu.

kauczuk999
20-02-2010, 01:00
mam prosbe, czy ktokolwiek kto ma najnowsze pliki z tw
te dwa:

Attached Files
File Type: txt export_ancillaries.txt (136.2 KB, 62 views)
File Type: txt event_strings.txt (598.6 KB, 57 views)

by admiral
sa rowniez w txt holy, co jest wyzej

jak ktos niema to tez niech looknie, nie wiem moze to one?

moze otworzyc mojego save, jest ustawiony na bitwe, wygrac ja na planszy i zobaczyc co bedzie i napisac. bo mnie wywala i juz niewiem czy to wina tego czy tamtego
bitwa jest latwa, na pale wszyscy albo stac i strzelac i na pale

save:
http://www.przeklej.pl/plik/cojest-sav-000a3s1gc2mv

pomoze ktos?

kauczuk999
20-02-2010, 12:30
czy wy tez tak macie ze w katalogu:

E:\medieval2\mods\teutonic\data\world\maps\campaig n

macie 2 foldery gdzie pierwszy to imprerial_campaing a drugi campaing, i w tym drugim jest podkatalog imperial_campaing?

po ostatnim patchu tak mam i niewiem czy to dobrze czy zle

Klierowski
20-02-2010, 15:28
No pokonałem orków i nie mam żadnego problemu z CTD o.O po prostu Auto_win attacker bierz na takie bitwy gdzie cie wywala ;].

kauczuk999
21-02-2010, 10:37
i co ktos looknal na moja walke z sava co wrzucilem i moze mi napisac czy po niej ma ctd?

Bear83
21-02-2010, 14:14
A co do tego imperial_campaign, mam tylko jeden taki folder znajdujący się w campaign.

Grand Admiral Thrawn
21-02-2010, 15:11
Zrobiłem trochę poprawek odnośnie nazw religii itp itd

http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 33&page=30 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320033&page=30)

post 593

kauczuk999
21-02-2010, 19:14
Zrobiłem trochę poprawek odnośnie nazw religii itp itd

http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 33&page=30 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320033&page=30)

post 593

w zwiazku z tym ze chyba przeinstaluje to mozesz mi wkleic najnowszy text swoj dzialajacy?
wiem ze byl jakis problem z budynkami kiedys tam na tw, ale nie moge znalesc posta jak to sie skonczylo

czy ktos looknal mojego sejva?

kauczuk999
21-02-2010, 19:20
i jeszcze jedno pytanie:
ktory txt jest odpowiedzialny za to by menu bylo po ang?

21-02-2010, 19:27
i jeszcze jedno pytanie:
ktory txt jest odpowiedzialny za to by menu bylo po ang?

plik od menu to menu_english.txt

Klierowski
22-02-2010, 16:03
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=323770

DAWAĆ panowie! powalczymy sobie ;].

glaca
22-02-2010, 16:40
to chyba najlepszy mod w historii total war... szczena opada, a jeszcze zostało tyle do dodania...
powalił mnie skrypt z czerwonym kółeczkiem migającym wokół armii imperium pędzącej na moich nieumarłych.
pojawiające się inwazje nadają grze trudności- chociaż dopiero trzecia kampania hochlandem (?) idzie mi nieźle...
przydają się trzy lata rosyjskiego :D

Klierowski
22-02-2010, 17:50
Zainstaluj sobie Zangielszczenie ;] też uczyłe się ruskiego od roku ale sądzę że dużej części textu bym nie zrozumiał ;x

glaca
22-02-2010, 22:08
jak ktoś jest chętny do gry na hamachi to zapraszam ;]

Klierowski
22-02-2010, 22:29
Ja bym był bardzo chętny ;] moje gg 3580397 ;].

kauczuk999
22-02-2010, 22:52
Zainstaluj sobie Zangielszczenie ;] też uczyłe się ruskiego od roku ale sądzę że dużej części textu bym nie zrozumiał ;x

albo lepiej nie bo wtedy bedziesz mial ctd

wyrod
23-02-2010, 11:22
Witam, pośledzeniu forum i informacjach że po 1.3 gra jest wreszcie w miarę stabilna, zdecydowałem się wreszcie zagrać w ten cudy mod. Muzyka rewelacyjna, w bitwach Sylwanią prawie zawsze motywem przewodnim jest cudna muzyka z Dark Omena(stara strategia Warhammerowa), ale i nie mniej wspaniałe kawałki z Conana (filmu). W bitwach imperium też się ją spotyka, chociaż rzadziej. Gra się czasem wysypuje, ale ujdzie. Co do patcha 1.3....
Imperium dostało magów ognia wie ktoś może kiedy się pojawiają, albo gdzie ich rekrutować?
Chaos dostał czarowników, czemu u licha Sylwania nie dostała nekromantów, a zielonoskóre paskudy szamanów???. Pozostaje mieć tylko nadzieje, że poprawią to w następnym patchu
Pytanie do graczy:
-wydaje mi się ze snajperzy Hohlandu potrafią strzelać i masakrować wroga(nie raniąc swoich), nawet jak się ich ustawi za plecami np. pikinierów. Błąd gry, czy jednak coś mi się popierniczyło?

glaca
23-02-2010, 11:40
Imperium dostało magów ognia wie ktoś może kiedy się pojawiają, albo gdzie ich rekrutować?
dostają ich w trakcie gry w ramach eventu ^^ poza tym: wymiatają!

Chaos dostał czarowników, czemu u licha Sylwania nie dostała nekromantów, a zielonoskóre paskudy szamanów???. Pozostaje mieć tylko nadzieje, że poprawią to w następnym patchu
spokojnie... to jeszcze chyba nie koniec jednostek... w ogole zainstalowales fix 1.31?

-wydaje mi się ze snajperzy Hohlandu potrafią strzelać i masakrować wroga(nie raniąc swoich), nawet jak się ich ustawi za plecami np. pikinierów. Błąd gry, czy jednak coś mi się popierniczyło?
oby to nie był bug. w koncu na ilustracji mają lunety przyczepione :D

Klierowski
23-02-2010, 13:39
No dawać panowie gram na mp :D.

Herod
23-02-2010, 16:00
Pytanie do graczy:

Się nie bój... Licze będą. Przynajmniej, jeżeli wierzyć notkom w plikach tekstowych.
Hochlandscy snajperzy strzelają zza pleców pikinierów, jeżeli stoją wyżej. Lub ich cel zbiega z ładnego stoku. Takie umiejętności mają wszyscy strzelcy palni.
I ja mógłbym zagrać w multi...

glaca
23-02-2010, 17:15
dawaj, dawaj ;) bo ja ciągle baty zbieram od Klierowskiego :(

DaviVitaundes
23-02-2010, 19:15
Witam.
Zainstalowałem moda i przyznaję rewelacja.
Jednakże jedna rzecz mi nie daje spokoju.
Nie ma menu. Ani po rosyjsku ani po angielsku. Tylko czerwone belki.
Zapisanie gry graniczy z cudem chyba że szybki save.

Czy też tak macie? Jakieś antidotum?

glaca
23-02-2010, 19:25
skad sciagales?
zainstaluj jeszcze raz, bo tak nie powinno być ;/
kolejno 1.3, 1.31 i zangielszczenia.

Klierowski
24-02-2010, 01:40
dawaj, dawaj ;) bo ja ciągle baty zbieram od Klierowskiego :(

Hehehe A pamięty pierwszy mecz kiedy grałeś Sylwania? wygrałeś! :D .
SERWER HAMACHI DO Call of Warhammer !!! ;] .

Name: Call of Warhammer

Password: Warhammer

Żeby grać powinniście mieć czystą wersje gry z najnowszym paczem ( ja mam 2 wersje jedną do single playing z sub-modami a 2 do granie w Mp całkowicie czystą).

Klierowski
24-02-2010, 03:14
DaviVitaundes:
Folder tutonic musisz SKASOWAĆ albo inna nazwe mu dać... pod żadnym pozorem nie nadpisuj go ;].

Grand Admiral Thrawn
24-02-2010, 11:24
Jest już do pobrania najnowsza wersja mojego submoda. Ataki 95% jednostek zostały zmienione tak by jak najlepiej odzwierciedlały zasady WFB. W zasadzie to już tylko utrzymanie mi zostało i potem tylko szlifowanie całości. Link jest na pierwszej stronie.

Klierowski
24-02-2010, 23:42
Panowie chciałem dodać instrukcje jak Grać z nami w MP bo niektórzy mają problemy ;].
Ściągamy http://www.gameupdates.org/details.php?id=3991
Instalujemy
Ściągamy

HOT FIX 1.03.1

DOWNLOAD
Mirror 1
http://hotfile.com/dl/27061889/f7413bc/ ... 1.exe.html (http://hotfile.com/dl/27061889/f7413bc/Setup_Call_of_Warhammer_1_031.exe.html)

Mirror 2
http://shareflare.net/download/7793.fbe ... 31.7z.html (http://shareflare.net/download/7793.fbe70c0de061d161fc9646c11/Setup_Call_of_Warhammer_1_031.7z.html)

Instalujemy

Na koniec jeśli nie chcecie Grać w Rosyjską wersje gry ściągamy http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320033
i naturalnie instalujemy :D.
NIE INSTALUJEMY żadnych submodów ani nie mieszamy w plikach gry!!! jeżeli chcecie mieć 2 Wersje moda Do gry to poprostu ten przeznaczony do singleplaying z submodami i zmodyfikowanymi plikami nazwijcie np ''Tuteonic single'' a folder z warhammerem do mp ''Tuteonic'' nie odwrotnie ;].

kauczuk999
25-02-2010, 11:56
czy ktos kto ma wersje 1.3+hotfix rosyjska moglby tu wkleic swoj katalog text?

chodzi mi wlasnie o rosyjski po wszystkich patchach

Herod
28-02-2010, 12:30
Kaczuk czy ty jeszcze pamiętasz o polskich AB dla mnie? :P

Klierowski
28-02-2010, 22:24
Skopałem Martinaaaa Skopałem Martinaaaa sia lala la ! moje wielkie zielone nogi wgniotły jego imperialnych żołnierzy głęboko w ziemie :D.
WAAAGGGHHHHHH !.

kauczuk999
28-02-2010, 22:57
Kaczuk czy ty jeszcze pamiętasz o polskich AB dla mnie? :P

pamietam :)
od paru dni mnie w chacie nie bylo, znajde znajde tylko sie ogarne :)

Herod
01-03-2010, 06:57
Przy tak karygodnym braku balansu to ja się nie dziwie :P
Orkowie - super piechota, super jazda, super łucznicy i to wszystko 2hp na łeb...
Żeby chociaż był pliczek GATA :P

A zresztą wrzucę screena i sami zobaczycie stosunek sił :P
Mimo wszystko moi halabardnicy i imperialni pikinierzy utrzymali linię i walczyli piękną chwilę. Nawet, gdy zostali już okrążeni to nikt nie próbował uciec... Tak walczą dzieci Sigmara!

Grand Admiral Thrawn
01-03-2010, 07:18
Hehe...no u mnie orkasy mają dużego kopa w walce ale za to słabą obronę (chociaż 2HP im zostawiłem).

Jest już plik z budynkami do pobrania. Mało tego, nie mam już żadnych CTD podczas ładowania kampanii więc wystawiłem swój folder text do pobrania.

Klierowski
01-03-2010, 17:19
No wiesz to raczej oczywiste że orkowie mają kox piechote :D bo konnice mają do dupy ... nie wiem czemu powiedziałeś że mają dobrą ;p a 2hp mają tylko Black orcs i Black orcs destroyers i Big uncles ;p a miałem tylko 3 takie jednostki ;p.
JESTEM KOX! :D kasy mieliśmy tyle samo ;P.

Herod
01-03-2010, 17:56
"Kasy mieliśmy tyle samo :P"
Twoi orkowie są tani jak barszcz. WSZYSCY mają 2hp (GAT potwierdzi, zresztą najedź na kartę jednostki w custom battles"
Ja dodatkowo zostałem pozbawiony możliwości użycia magów. Gdyby dać mi Magów i kilka tysięcy złota więcej. A tak - wystarczyło, żeś ich puścił naprzód, stadem...

http://img443.imageshack.us/img443/7448/111rw.th.jpg (http://img443.imageshack.us/i/111rw.jpg/) - popatrzcie na wykres "stosunku sił" w prawym górnym rogu.
"Prawdopodobna porażka" mówi samo za siebie.
Dzięki 2hp nawet jazda orków posiadająca 12 może stłuc Reiksgwardie (1hp), a to już woła o pomstę do nieba. Łucznicy orków - wydawało się, że orkowie to nędzni łucznicy (liczy się tylko topór)... a tu niespodzianka. Siła ataku 7 (dla porównania - tylko elfi łucznicy, a i to nie wszyscy mają atak 8). Dzięki 2hp stają się praktycznie nieśmiertelni, niewrażliwi. Elfich łuczników Straży Wybrzeża (cz jakoś tak, nie pamiętam) można położyć jedną szarżą. Na łuczników orków szarżowało 60 rycerzy zakonu Płonącego słońca i 30 Rajtarów + ostrzał łuczników. Z ciekawości spojrzałem na jedną z tych szarż. Dwa regimenty Przednich rycerzy wpadło szarżą na orkowych łuczników. Na równinie. Wynik to dwóch zabitych orków, pięciu zabitych rycerzy...
No, ażeby było milej nam. Na rozmiarze jednostek "Normal" orkowych łuczników, włóczników i chopaków jest 75. Imperialnych 64... Czarnych orków we wszelakiej postaci i Bojarów 64... A wszystkie jednostki orków tanie jak barszcz...

Z tego miejsca apeluję do GATA: Ty robisz te zangielszczenia itd, więc cię trochę na TWC znają. Wybłagaj u nich, żeby w następnej wersji, lub w hotfixie dla tej dali twój mały pliczek... inaczej gra multi nie będzie zbyt fajna (Chyba, że dla orków). :P

PS. Mimo wszystko 64 procent orków ubiłem...

kauczuk999
01-03-2010, 18:19
trzeba bylo nie czlekami a krasnoludami zagrac :))
zielonych kladzie sie jak kielbase na stol i rabie rabie :)))

moze ktos wrzucic goly text katalog bez submodow tutaj i te txt z data katalogu?
bo nie mam chyba wszystkiego a chetnie bym sobie tez kogos rozgniutl :)

martin jak masz jak:

http://chomikuj.pl/drzewobombel?fid=194941307

Herod
01-03-2010, 18:28
http://www.youtube.com/watch?v=4yRDkfbccew
http://www.youtube.com/watch?v=AZ7B0AA82a8&feature=related

A żebyś wiedział, że teraz zagram Krasnoludami.
Utopię w ich własnej krwi kurwich zielonoskórych kochasiów słabowitych gobasów :x

A może być z wersji angielskiej? (Do multi jest póki co jedna wersja... zresztą musisz ją i tak pobrać - 3,3 giga z torrenta).
Ku chwale Grimnira! Stara miłość nie rdzewieje...)

kauczuk999
01-03-2010, 18:35
czego wersja? to jeszcze trzeba jakiegos sub moda do moda :)?

mi chodzi o pliki z moda bo mam sub moda admirala i jego katalog text angielski
a podobno trzeba miec gola.

wiec jesli ktos moze napisac jak albo link gdzie to i dac tutaj katalog text oraz pliki txt z katalogu data (te z glownego okienka ze tak to nazwe) bo tam zmienialem pod submoda (bez zapisania sobie :roll: )

a zielone gowno bilem do 26 rundy w tej gierce az naciolem sie na ture nie do przejscia bo ctd i czekam na nowego patcha

Herod
01-03-2010, 18:50
Niestety single to nie multi...
Jeżeli chcesz single:

http://www.filefront.com/15714799/DATA.rar/
http://www.filefront.com/15714805/text.rar/

Jednak lojalnie uprzedzam - to może ci nic nie dać :P

Chcesz grać w multi?

http://www.gameupdates.org/details.php?id=3991

kauczuk999
01-03-2010, 18:56
a do tego instaluje tego hamashi tak?
wrzucisz gdzies tego instalke:
bo ta nie dziala:
http://www.filehippo.com/download_hamachi/

a do tego torrenta dodatkowow 1.3+hotlix i ang i mam multi tak?

ps. miala byc czysta a tam w opisie tego torenta jest ze sa submody skinow i cos tam, to jak to?

sciagam to
i co dalej patche i potem ten programik?
moze ktos instalke wrzucic tego hamashi?

moze ktos z torrenta wrzucic to na przeklej albo megaupload?
ciagnie sie mega wolno

Klierowski
01-03-2010, 20:55
Martin po co ten płacz :P ja nie wspominam o tym że twoja konnica była praktycznie bezbronna na tej równinie i się dziwisz że podczas 4 salw od 4 oddziałów dzikich orków padła ;p nie mówię o halabardnikach którzy ubili mi tyle orków i mimo wjazdu w dupę nie uciekli :P ja tam mam w to wyrąbane bo jak niedługo zagramy zagram inna rasą bo zawsze tak robię :D i każdą wygrywam ;>.

PS:A magowie muszą być zabronieni...bo nie widziałeś chyba co robią z każdą armią ;] a orkowie i niektóre frakcje nie mają szamanów czy innych duchowych przedstawicieli i gra taka nie ma sensu większego ( magów ognia Ostenmark dostaje tylko 1 jedyny oddział na całą kampanie ;p).

Panowie chciałem dodać instrukcje jak Grać z nami w MP bo niektórzy mają problemy ;].
Instalujemy
Ściągamy

HOT FIX 1.03.1

DOWNLOAD
Mirror 1
http://hotfile.com/dl/27061889/f7413bc/ ... 1.exe.html

Mirror 2
http://shareflare.net/download/7793.fbe ... 31.7z.html

Instalujemy

Na koniec jeśli nie chcecie Grać w Rosyjską wersje gry ściągamy http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320033
NIE INSTALUJEMY żadnych submodów ani nie mieszamy w plikach gry!!! jeżeli chcecie mieć 2 Wersje moda Do gry to poprostu ten przeznaczony do singleplaying z submodami i zmodyfikowanymi plikami nazwijcie np ''Tuteonic single'' a folder z warhammerem do mp ''Tuteonic'' nie odwrotnie ;].

1 strona wcześniej i byś to wiedział ....

kauczuk999
01-03-2010, 21:37
widzialem to ale to o niedodawaniu submodow od tego jest sprzeczne z tym co napisane jest w torencie tym do sciagniecia (holy napisal ze on jest z submodami)
a inna sprawa ze do tego jak rozumiem odpalamy programik ten co sciagnalem

a jak sie sciagnie to chetnie przejde po twoich orkach moimi krasiami :)

na stole sie udaje to moze i na zasadach totala wyjdzie :D

Herod
01-03-2010, 21:52
"Martin po co ten płacz :P ja nie wspominam o tym że twoja konnica była praktycznie bezbronna na tej równinie i się dziwisz że podczas 4 salw od 4 oddziałów dzikich orków padła ;p nie mówię o halabardnikach którzy ubili mi tyle orków i mimo wjazdu w dupę nie uciekli :P ja tam mam w to wyrąbane bo jak niedługo zagramy zagram inna rasą bo zawsze tak robię :D i każdą wygrywam ;>.

PS:A magowie muszą być zabronieni...bo nie widziałeś chyba co robią z każdą armią ;] a orkowie i niektóre frakcje nie mają szamanów czy innych duchowych przedstawicieli i gra taka nie ma sensu większego ( magów ognia Ostenmark dostaje tylko 1 jedyny oddział na całą kampanie ;p)"

Płaczę bo balansu nie ma :P Ot co. To są orkowie! Orkowie to nie świetni łucznicy... a tutaj zrobili z nich elitarne odziały, które z łatwością radzą sobie z Imperialnymi Rycerzami w najlepszych zbrojach :P. Takiej skuteczności nie mieli nawet Angole i ich długie łuki... Tyle razy mówiłem - jak się dobrze ustawi wojsko to ono nie ucieknie...
Nie widziałem cię grającego innymi rasami tylko orkami. Orkami, którymi gra się łatwo i przyjemnie, dzięki spieprzonemu balansowi... i nie trzeba się nawet specjalnie starać... Ot, puścić na wroga i tyle. Dobiegną dzięki dwóm hp i zmasakrują w walce...
Im to nawet kusze nic nie zrobią (krasnoludcy kusznicy jedną salwą zabili jednego orka!)...

Sęk w tym, że każdy łucznik powinien paść po szarży jazdy. A ja przeprowadziłem ich ok. 10, z każdej możliwej strony! Paranoja!

Właśnie magowie powinni być w starciach z orkami. Gdyby orkowie mieli szamanów to by byli niezwyciężeni. O ile mówię "nie" użyciu magów przeciwko Wysokim Elfom, Krasnoludom, Wampirom to tyle w przypadku orków jest to w pełni uzasadnione (2hp i ogromniasta przewaga liczebna).

Klierowski
01-03-2010, 22:40
Magowie ognia zdjeli ponad 600 orków zanim oni dobiegli do nich ;D a potem kolejnych 30 padło w walce wręcz ;p zresztą sprawdz na costium battle że 3x halabardnicy i magowie ognia zjadą full stack każdej armi ;o.

Herod
01-03-2010, 23:57
No dobra. Wierzę.
Ale ktoś z ich ekipy powinien coś zrobić z tym balansem...

Bzyqusek
02-03-2010, 02:54
Dlatego gram w Third Age :lol:

Klierowski
02-03-2010, 06:40
Gdzie trolle rozwalają 5-6 oddziałów Gondoru a Hight elfami wystarczy napakować łuczników na maxa? no nie ma co baaalanss...

Herod
02-03-2010, 06:46
Bez Przesady. Możesz mi wierzyć lub nie, ale TA:TW ma o wiele bardziej zryty balans (O ile go miał w ogóle :P).
W przypadku CoW trochę wadzą orkowie i widać pewne braki u VC. A TA:TW... wszystko pięknie zryte, od Eriadoru zaczynając... Trza być odważnym, aby w to to grać w multi (w singlu zryty balans nie jest aż tak widoczny... ale single to single, a multi to multi.)
Z balansem już zrobiono porządek... GAT zrobił... teraz wystarczy, że HPG lub ktokolwiek wrzuci to do paczuszki z modem.

Bzyqusek
02-03-2010, 13:12
Gdzie trolle rozwalają 5-6 oddziałów Gondoru a Hight elfami wystarczy napakować łuczników na maxa? no nie ma co baaalanss...

Z tymi trollami to przesadziłes :lol: Jakoś gdy ja gram Gondorem to nawet jednego oddziału mi nie rozwala :lol:

Klierowski
02-03-2010, 17:11
Chyba mówisz o normalnych trollach vs strażnicy wieży z srebrnymi belkami na Easy ;p.

Kalam
02-03-2010, 17:16
czy ktos moglby mi po kolei napisac jak od zera zainstalowac CoW, tzn. jakie wersje mam posciagac, z tego co wyczytalem, to zaczynam od wersji 1.2

plus prosze o info dla jakich wersji sa dostepcze angielskie tlumaczenia

Bzyqusek
02-03-2010, 17:22
Jak gram to gram h/h lub vh/vh. A trolle łatwo rozwalić, wysyła się na nie byle jaki oddział żeby je zajął walką a od tylca wjeżdżamy kawalerią i pozamiatane :lol:

Bear83
02-03-2010, 17:28
Też w sumie mógłbym spróbować zagrać z wami na multi, chociaż zapewne mam jakieś 3 % szansy na wygrane, ale liczy się przecież dobra zabawa której komputer aż tak nie dostarcza.
A zazwyczaj gram elfami więc tą rasą mógłbym się z wami zmierzyć.
Ale dlaczego ten warhammer pack do multi tak dużo waży 3,3gb?
Pozdrawiam.

Herod
02-03-2010, 17:50
Jak gram to gram h/h lub vh/vh. A trolle łatwo rozwalić, wysyła się na nie byle jaki oddział żeby je zajął walką a od tylca wjeżdżamy kawalerią i pozamiatane :lol:

Miej litość... co ma single do multi!? W single nie widać praktycznie balansu, można wybudować armię z najlepszych jednostek, a komputer złoży armię z jednostek dalszej kategorii!
Multi to zupełnie inna bajka... zupełnie. Więc jak ktoś mówi o balansie tylko na podstawie walk z durnym kompem...

W single nawet eriadorem można zabić trole... A w CoP człowiek nie czuję siły orków (ja gram tylko na vh/vh to wiem co mówię). Dlaczego? Patrz wyżej...

Pytanie dotyczące pobierania i instalacji:
Możesz pobrać pliczek całościowy o wadze 3,3. Ale uprzedzam - tam są submody. To wersja wypakuj i wrzuć na miejsce folderu teutonic (w sensie wywalasz ten folder do kosza.).
Możesz też pobierać normalnie - najpierw wersja 1.1, potem 1,2 (chyba, że pobierzesz od razu wersję 1,2 w postaci pełnej, nie patcha). Potem 1.03 i stosowny hotfix. Zangielszczenie zawsze dokładają pod linkami do wersji moda. W razie czego szukać na pierwszej stronie info.

Grand Admiral Thrawn
02-03-2010, 21:44
Dzięki Martinie za miłe słowa ale wątpię czy mój submod zostanie wprowadzony bo całkiem sporo tam namieszałem i umnie nie ma możliwości chociażby ulepsznia pancerza (a sporo osób lubi tą opcję) bo skoro jednostka nie może tego robić w WFB to i u mnie tego nie ma. Więc tak jak już wiele razy wspominałem mój submod jest w zasadzie tylko dla graczy WFB, którzy chcą by jednsotki w CoW jak najbardziej przypominały te z gry figurkowej.

Herod
02-03-2010, 22:49
Czyli zostaliśmy skazani na brak balansu w multi... psiakrew.
A pliczek GATa do single... Dzięki ci za to.

kauczuk999
03-03-2010, 09:23
gat to nie dokonca prawda
w wfb wykupujac rodzaj pancerza i dodatki dajesz im lepsze savy
tutaj tez mozna by przez kuznie itd to zmieniac

Grand Admiral Thrawn
03-03-2010, 14:08
Swordsmen - mają tylko LA i tarcza
Halberdiers - mają LA i można im wykupić tarczę (w CoU możnal ulepszać tylko pancerze, nie tarcze)
Greatswords - mają FPA
Blood Dragons - mają FPA

etc, etc. Zdecydowana większość jednostek w WFB nie może ulepszać pancerza bądź dokupują tylko tarcze, więc to raczej prawda.

Kalam
03-03-2010, 22:29
jako, ze wczoraj udalo sie sciagnac i zainstalowac moda, chcoalbym sie podzielic pierwszymi wrazeniami z gry

generalnie podoba mi sie:
- swietnie odwzorowany klimat mlotka
- duza roznorodnosc jednostek
- to, ze praktycznie od 1 tury sie cos dzieje, nie ma czasu na rozbudowe, co choc jest troche wkurzajace (grajac Kislevem chaos mnie pokonal w 20 tur), to jednak daje niesamoite wrazenie - to jest wlasnie ta nawala chaosu, o ktora w mlotku chodzi

natomiast mam tez kilka zastrzezen:
- mod jest troche niedopracowany, ale pewnie 1-2 patche i bedzie juz OK
- brak pelnego tlumaczenia na ang. - to dla mnie jakas masakra, co prawda znajac samego MWII bez problemu wiemy co i jak, ale np. ja bardzo sobie lubilem poczytac opisy jednostek, nacji itp., a tutaj tylko cyrylica wyskakuje w wiekszosc

dodatkowo prosze o podpowiedz ktora z "dobrych" nacji mozna zagrac, zeby tak od razu nie zostac pochlonietym przez chaos

Kalam
03-03-2010, 22:53
Instalujemy
Ściągamy

HOT FIX 1.03.1

DOWNLOAD
Mirror 1
http://hotfile.com/dl/27061889/f7413bc/ ... 1.exe.html (http://hotfile.com/dl/27061889/f7413bc/Setup_Call_of_Warhammer_1_031.exe.html)

Mirror 2
http://shareflare.net/download/7793.fbe ... 31.7z.html (http://shareflare.net/download/7793.fbe70c0de061d161fc9646c11/Setup_Call_of_Warhammer_1_031.7z.html)

Instalujemy

dobra, a jak potem jak juz mam ten program to jak mam wlaczyc gre i z kims zagrac?

kauczuk999
03-03-2010, 23:57
ile osob uzywa golych instalek do multi a ile packa holyego?

bo niewiem co instalowac by was znajdowac bo podejrzewam ze trzeba miec to samo

Grand Admiral Thrawn
04-03-2010, 00:06
natomiast mam tez kilka zastrzezen:
- mod jest troche niedopracowany, ale pewnie 1-2 patche i bedzie juz OK
- brak pelnego tlumaczenia na ang. - to dla mnie jakas masakra, co prawda znajac samego MWII bez problemu wiemy co i jak, ale np. ja bardzo sobie lubilem poczytac opisy jednostek, nacji itp., a tutaj tylko cyrylica wyskakuje w wiekszosc

dodatkowo prosze o podpowiedz ktora z "dobrych" nacji mozna zagrac, zeby tak od razu nie zostac pochlonietym przez chaos

Jest już pełne tłumaczenie wszystkiego. Jednostki były jednymi z pierwszych, które zostały przetłumaczone. Wybierz Reikland, fajnie się nimi gra, Wissenland też ma relatywny spokój.

Klierowski
04-03-2010, 00:13
Kalam,kauczuk999

Wszyscy grają na czystej wersji...a żeby z kimś grać poczekaj aż ktoś zapyta cię czy chcesz z nim grać albo wyślij wiadomość do wszystkich /konkretnej osoby kliknij na niego 2 razy wejdz do Warhammera i lan battles ;] jeśli zrobiłeś wszystko dobrze to MUSI działać ;] już z 6 Polakami grałem każdy miał problem na początku ...

A co do spokojnej kampani ... Frakcja która ma miasto Nunl ma BARDZO spokojny start ;] tylko walczy z orkami które zdobędą miasto Avalandu i pomagają innym frakcją a o kase nie ma co sie troszczyć -rekrutujesz w choleerrree armi bo masz przychody na h/vh rzędu 10k miesięcznie z 3 miast ;x

kauczuk999
04-03-2010, 09:24
chodzilo mi oto ze ta holyego co tutaj jest reklamowana linkiem nie jest gola bo ma submody w sobie i niewiedzialem czy nie stala sie flagowa wersja multipla bo z tw

sprobuje gola z instalacji 1.2 i napisze :)
do zobaczenia na placu boju :)

Herod
04-03-2010, 14:59
Co do nacji: Polecam Hochland.
Niezłe położenie niemalże w centrum Imperium. Z jednej strony Ostenland, na północy Nordland... można prowadzić wojnę na ziemiach sojuszników. Doskonali strzelcy wyborowi ubiją każdego...
Z finansami nie ma się problemu. Miła, spokojna gra. W sam raz na początek.

Klierowski
04-03-2010, 15:30
chodzilo mi oto ze ta holyego co tutaj jest reklamowana linkiem nie jest gola bo ma submody w sobie i niewiedzialem czy nie stala sie flagowa wersja multipla bo z tw

sprobuje gola z instalacji 1.2 i napisze :)
do zobaczenia na placu boju :)

Tak wersje torrentową holly-iego ma większość graczy i prawie każdy na hamachi ;] .

Herod
05-03-2010, 12:11
Kaczuk - nie zapomnij o AB dla mnie. Chciałbym już ruszyć z "polonizacją" oddziałów...

kauczuk999
05-03-2010, 13:08
martin wkleilem pare postow wyzej z pytaniem czy mozesz z stamtad wziasc te ab?

Herod
05-03-2010, 13:20
Hmmm... teraz widzę.
Trochę tego mało. Brak krasnali, Kislevu, Imperium...
I co najważniejsze - ja mogę pobierać pliki tylko do 50mb na tydzień... mógłbyś to dla mnie pobrać?

kauczuk999
06-03-2010, 10:11
wlasnie nie moge tez mam to ograniczeni. w pon poszukam innych linkow

Herod
06-03-2010, 10:26
Dzięki. Jesteś wielki Kaczuk ;).
Bitewniki są wspaniałe - wszystko podane jak na tacy, wystarczy wpisać w odpowiednie "rubryki".

ble444
06-03-2010, 20:58
Na poprzedniej stronie Grand Admiral napisał, ze jest już pełne tłumaczenie wszystkiego - skąd je można ściągnąć ??? Ja po ściągnięciu tego z TWC ( do patcha 1.3) mam opisy budynków i ich nazwy po rosyjsku. To samo tyczy się sporej części umiejętności bohaterów i trochę innych rzeczy. Może ktoś podać linka albo w jakiś inny sposób udostępnić pełne tłumaczenie ??? Please

Klierowski
07-03-2010, 10:53
Takie rzeczy to tylko w erze...

Herod
07-03-2010, 11:06
Ty powinieneś pobrać wszystkie tłumaczenia (1.1, 1.2, 1.3). Wrzucasz to do jednego folderu, a potem do folderu text. Wówczas będziesz miał gros rzeczy przetłumaczonych.

Kalam
07-03-2010, 15:00
Czy Wam tez robil sie crash, jak chcieliscie wziac udzial w bitwie, gdy prosil o to sojusznik. Za kazdym razem, jak juz bitwa jest skonczona wywala mnie do pulpitu z info "Medieval II: nieznany blad" czy cos takiego. Czy to globalny problem, bo ja probowalem juz kilka razy roznymi nacjami i zawsze jest tak samo.

Klierowski
07-03-2010, 18:32
hmmm -nie bo u mnie wszystko działa walczyłem kilka razy ramie w ramie z sojusznikiem jako ostenmark ...

kauczuk999
08-03-2010, 01:04
i mi z kislevem jako bratem tez dzialalo

Kalam
08-03-2010, 09:26
dobra, przeinstaluje medka i zobacze czy dalej jest cos nie tak, wtedy przeistaluje tez COW i jak dalej nie bedzie dzialalo, to dam sobie spokoj z pomoca sojusznicza

Sito
09-03-2010, 22:26
Witam, mam problem z zainstalowaniem tego moda, a bardzo chciał bym w niego zagrać ze względu że gram w tego bitewniaka ;) Możecie mi dać jakieś linki do najnowszej wersji tego moda i angielskiego tłumaczenia? Także czy moglibyście podać mi po kolei co muszę zrobić by go zainstalować, bo z tego co czytałem to jest z tym trochę zabawy (w pliku teutonic itd.).

Za wszelka pomoc wielkie dzięki ;)

glaca
09-03-2010, 23:56
najlepiej sciagnij wersję z torrenta. śmiga aż miło.

Herod
10-03-2010, 09:38
Oczywiście do wersja z kilkoma submodami i różnymi niespodziankami typu "Brak tekstur tu i tam".

glaca
10-03-2010, 09:45
ojoj :D
u mnie tego nie ma...

Herod
10-03-2010, 09:49
U mnie jednostki Stirlandów w znacznej części nie mają teksturek, a sprzęt oblężniczy VC ma całkiem pomieszaną. Na inne nacje nie zerkałem...
A mam taką wersję jak ty chyba...

Kaczuk - nie zapomnij o AB...

Klierowski
12-03-2010, 19:11
No ja też na wersji torrentowej nie mam żadnych dziwnych bugów których nie było by na normalnej wersji ;p.

Herod
12-03-2010, 19:32
Ja w normalną wersję grałem 80h - Stirlandy miały wszelkie teksturki... Miotacze łognistych czach miały prawidłowe teksturki...
HPG coś spieprzył...

Sito
12-03-2010, 22:47
Przepraszam czy któryś z was mógł by mi pomóc? A i mam takie pytanie, czy muszę mieć wcześniejsze wersje moda czy mogę zacząć od zainstalowania najnowszej? Mam nadzieje że tym razem ktoś mi pomoże.
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.

Herod
14-03-2010, 08:12
Ech Sitek...
Link do moda jest na pierwszej stronie! Tam są wszystkie wersje, w tym najnowsza patcha 1.3.
Tak, jeżeli nie pobierzesz tej subzmodowanej wersji to musisz pobrać wcześniejsze wersje, wszystkie (1.1, 1.2, 1.3, hotfixa).

Wątek instalacji jest poruszany co chwilę. Wystarczyło cofnąć się o jedną-dwie strony tematu...

Aha - ty musisz wywalić folder z kampanią krzyżacką, lub zmienić jego nazwę (np. na "Jamnik").

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=340167

Info o patchu 1,4. Będą trolle dla nocnych goblinów i nowa frakcja!

Klierowski
14-03-2010, 11:28
http://www.gameupdates.org/details.php?id=3991

Nie ściągaj z linków na 1 stronie bo z tym pieprzyć się ... a tu wszystko na raz masz - wystarczy wypakować ;] i wszyscy tej wersji do multiplayer używają ;p.

Herod
14-03-2010, 11:36
Używali. Idzie wersja 1.4.
Jeżeli komuś nie przeszkadzają takie niedoróbki (braki tekstur itd) to polecałbym brać tego subzmodowanego z torrenta... oczywiście jak wyjdzie wersja 1.4 mogą być kłopoty pewne...

Klierowski
14-03-2010, 15:25
yy pacza się ściągnie i dalej jazda na tej wersji ;p.

Herod
14-03-2010, 19:16
yyyy.... będziesz patchował subzmodowanego moda?

Klierowski
15-03-2010, 15:34
Ta :D a potem instalował sub mody od nowa ;D.

Herod
15-03-2010, 16:25
Hmnmm... to raczej będzie buba wielka... :)

Klierowski
15-03-2010, 18:03
:D kurde nie chce mi się od nowa ściągać i to tą dziwną wersje którą nie wiadomo jak instalować ;<.

Lugburc
17-03-2010, 08:51
Witajcie!

Mam prośbę. Czy Autor 1go posta - szlachetny Martin von Carstein, mógłby tak go zaktualizować, aby było tam napisane, krok po kroku, jak trzeba zainstalowac moda WFB? Ułatwiłoby to wiele i wówczas mniej doświadczeniu ludzie, tacy jak ja, nie zadawaliby w kółko tego samego pytania - Jas się to instaluje?!

Pozdrawiam,
Lugburc

Herod
18-03-2010, 06:53
No dobrze... napiszę niebawem... chociaż moim zdaniem instalacja jest dość prosta.
Jeżeli ktoś ma jakieś problemy to śmiało pisać na PW/xfire (ten sam nick). Mogę go poprowadzić za rączkę.

Lugburc
18-03-2010, 07:16
Dziękuję! :D

battlecryleee
19-03-2010, 21:34
mam problem gram krasiami i wywala mnie wczasie 80 tury, wczytuje wczesniejsze wpisy i ciągle mnie wywala wczasie 80 tury ma ktoś jakieś pomysły?

Herod
20-03-2010, 09:45
Hmmm... poczekać na patcha 1.4?

Niestety, chyba innego rozwiązania nie ma...

Pierwszy post zaktualizowany o inst. instalacji.

GERDHARD
20-03-2010, 18:53
Dokładnie można prosić o szczegółowe rozpisanie gdzie jak co wkleić itp.
Kolejna sprawa jak zniwelować co rundę pojawiające się Hordy Zielonych co trzeba w plikach usunąć???

kauczuk999
22-03-2010, 17:16
Dokładnie można prosić o szczegółowe rozpisanie gdzie jak co wkleić itp.
Kolejna sprawa jak zniwelować co rundę pojawiające się Hordy Zielonych co trzeba w plikach usunąć???

jak wylaczyc auto respauny wrogich armi?

by admiral

dobra ja ci pomoglem a teraz ty mi :

czy moze ktos wrzucic tutaj swoj plik campaing_script.txt
potrzebuje go porownac ze swoim
prosze !!!!!!!!
wersja : najnowsza (1.31)

admiral: link z tym plikiem po zmianach z auto winem wygasla, mozesz jeszcze raz wrzucic ten pliki.
najlepiej orginalny i twoj.

dzięki wielkie !!!!!!

GERDHARD
22-03-2010, 19:12
Kauczuk999 http://www.megaupload.com/?d=DDU9XNP4 Proszę bardzo.

kauczuk999
22-03-2010, 20:51
dzieki :)
mam nadzieje ze pomoze mi :)

GERDHARD
24-03-2010, 08:30
Martin von Carstein gdzie mogę wkleić twoje Eventy bo wrzucam je do folderu text w data i nic :(

Herod
24-03-2010, 11:26
Eventy wklejasz do folderu data. Ale uprzedzam - wersja 1,031 jest dość wadliwa (naprawię jak będzie wersja 1.4).
Kaczuk - Army Booksy...

Edit: Na wszelki wypadek wklej i do daty i do folderu text - podmień.

kauczuk999
24-03-2010, 17:37
pamietam o tym i szukam ale nie moge znalesc jak narazie tej strony skad mialem ale pamietam

GERDHARD
24-03-2010, 18:50
Słuchajcie jak obejść CTD na 54 turze gram Dwarfami ładnie zadomowiłem się zająłem Karak - Vern i państwa Miasta graniczne doszedłem do 54 i nic kurde bele why???

battlecryleee
24-03-2010, 19:46
niestety ten mod jest średnio stabilny póki co, ja utknąłem na 80 turze krasiami ale go ominąłem. Musisz wczytać wcześniejszy wpis jeżeli dojdziesz do tej samej tury co cię wywaliło i ciebie wywali to coraz dalszy ja musiałem wczytać zapis o 10 tur do tylu ale poskutkowało teraz utknąłem na 120 XD

GERDHARD
24-03-2010, 21:15
Dobra próbujemy :D Może się uda :D

kauczuk999
24-03-2010, 23:18
Słuchajcie jak obejść CTD na 54 turze gram Dwarfami ładnie zadomowiłem się zająłem Karak - Vern i państwa Miasta graniczne doszedłem do 54 i nic kurde bele why???

utknalem w tym samym miejscu, problem jest w jakims ruchu nowego chaosu, nie wiem co on tam robi ze to sie pierdzieli
tworcy powiedzieli ze w 1.4 bedzie lata a jeden typ z tw znalazl rozwiazanie w ten sposob ze chaos nowy nie powstaje ( a dokladnie wchodzi do gry kolo 360 rundy)

tu masz linka:

http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 699&page=3 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=326699&page=3)

post #54 to zmodyfikowany script

GERDHARD
26-03-2010, 08:39
Dobra poddaję się nie mam pojęcia jak przeskoczyć ten CTD .... :roll: Hmmm ma ktoś z was jakieś informacje na kiedy planowany jest patch 1.4????

Herod
29-03-2010, 14:06
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=340167&page=10

Będą wilki dla Sylwanii. :D

Dart
30-03-2010, 09:19
pytanko mam, mam czystego medieval, muszę ściągać wszystkie wersje pojedynczy od 1.01 czy wystarczy jak zainstaluje najnowszą i będzie gitara ?

kauczuk999
30-03-2010, 14:25
pamietaj ze musisz miec kingodmy
a jak instalujesz cow to chyba bez roznicy

panowie. czy ktos przeszedl runde 55 ?
gram krasnoludami i dupa, o czym mowa wyzej
ale patrzylem na ten log i duzo tam bledow
ze katalogu nie ma ze inne

moze ktos na to spojrzec kto sie zna i looknac czy da sie cos zrobic?

wiem ze bez chaosu da sie grac ale to nie funny bo kogo bic?

Klierowski
30-03-2010, 17:32
Ja tam nie miałem takich problemow jak ty ;p grałem każdą rasa ponad 55 tur ( oprócz elfów i chaosu i kilku prowincji imperialnych).

kauczuk999
30-03-2010, 21:59
no wlasnie oto chodzi. ze nie wiem od czego to zalezy bo to nie jest tylko moj problem

battlecryleee
31-03-2010, 10:05
problem jest z nową invazią chaosu która pojawia się przy 54-55 turze lub 102 dużo o tym problemie jest wcześniej. W patch 1.4 obiecali go zlikwidować, według twc wyjdzie za około 2-3 tygodni. Po za tym 1.4 doda parę fajnych jednostek dla goblinów, chaosu i sylvani
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 67&page=12 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=340167&page=12)

kauczuk999
31-03-2010, 10:20
hehe fajnie bo ja o tym pisalem wczesniej ;)
chodzi mi oto czemu jest tak ze niektorzy maja ten problem a inni nie
nowy chaos jest w 49 a wiesza sie na 56 co oznacza ze cos sie gdzies dzieje

niektorzy graja dalej niz 56 i nie maja tego problemu

a patch jak bedzie to znow savy nie beda dzialac i od nowa trzeba

battlecryleee
31-03-2010, 11:26
może ta invazia jest losowa, i tu nie chodzi a tą chaos undiving czy jakoś tak a o inną, mnie też wywalało wczytałem o 10 tur wcześniej i mnie przepuściło do 102 choć invazja chosu u... się pojawiła około 50 tury.

Herod
02-04-2010, 14:25
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=340167&page=12

Magowie dla elfów wysokiego rodu.

Coraz ciekawiej.

GERDHARD
03-04-2010, 10:33
Słuchajcie czy wy także w trakcie bitew i po wskazaniu armii macie odgłosy frakcji jak np Francja czy HRE ???

Herod
03-04-2010, 11:23
Zasadniczo to "akcent francuski" powinien brzmieć tylko w przypadku nacji Chaosu - obecnie niejaki Backnur, Bajkonur czy jak mu tam nad tym pracuje (nad zmianą głosów i przemów).

kauczuk999
03-04-2010, 15:42
zastanawialem sie czy o tym wspomniec w odpowiedzi na ostatni post martina

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=345738

a muzyka i odglosy ma byc w 1.4

ja mam nadzieje ze wkoncu bugi naprawia a na nowosciach mi nie zalezy

Herod
03-04-2010, 20:02
Czyli sobie poczekamy na nowego patcha - ja dzisiaj wyczytałem, że zrobione jest dopiero 1/4 z tych odgłosów...

GERDHARD
04-04-2010, 07:23
Albo też dostaniemy 1.4 bez głosów.
Ps szkoda chłopaka :(

Herod
06-04-2010, 15:00
Mogę się mylić, ale w jednym z postów Islendila wyczytałem, że do premiery patcha 1.4 zostało jeszcze co najmniej 2 tyg.

Klierowski
13-04-2010, 14:52
Kiedy w końcu to wydadzą ;< w DLV już 450 ture gram ;x.

Herod
15-04-2010, 13:40
http://foto.totalwars.ru/thumb-9C94_4BC6D0E4.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-9C94_4BC6D0E4.html)

IMPERIALNY CZOŁG PAROWY! Tak tak TAAAK!

http://www.youtube.com/watch?v=hFpWm4mEBPc - w porównaniu do tego Steam Tanka, mamy tutaj wersję z Warhammera: Dark Omen - http://darkomen.blitz-art.com/#

Biniu
15-04-2010, 14:45
TAAAAK! Mod nabiera kolorów jak widzę. Czołg będzie jako artyleria czy kawaleria; na zasadzie dział na słoniach bojowych?

Herod
16-04-2010, 14:37
Z tego co wyczytałem (a wiele nie wyczytałem) to to jest oparte w pewnej części na modelu Tureckiej wielkiej Bombardy, więc jak artyleria... właśnie mnie ciekawi, jak to będzie wyglądało w praktyce, czy po dojściu przeciwnika do czołgów przestaną one strzelać, czy będą strzelać w tym samym czasie w jakim Gwardia Elektorska (ta piechota z tyłu to ich obsługa-eskorta) będzie ciachać orków na plastry.

Von Zeppel zaprowadzi porządek w starym świecie.

http://foto.totalwars.ru/thumb-D234_4BC820D2.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-D234_4BC820D2.html)

Nowa jednostka dla Sylvanii! Upiory Kurchanów.

Klierowski
16-04-2010, 23:52
Co oni tak na tej sylwani się skupiają ;/.

battlecryleee
17-04-2010, 07:46
a dla krasi żadnej jednostki T,T

Herod
17-04-2010, 11:29
Oj, nie narzekajcie :P

Sylvania (Hrabiowie Wampirów) to jedna z najsłabszych (w multi to widać) nacji w grze. W pierwotnej (wersja 1.0) wersji brakowało wielu jednostek... teraz jest ciut lepiej, ale ciągle daleko do ideału.

Chaos dostanie wielkie ogary, orkowie i gobliny szamanów, elfowie magów, trolle dla zielonoskórych...

A dla krasi - już myślą nad dodaniem jakiejś dziwacznej machiny... coś jak połączenie cerkulatki, siekiery i rowera. Na krasiach się nie znam, nie wiem jakich im jednostek jeszcze brakuje...

http://foto.totalwars.ru/thumb-9479_4BC9866B.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-9479_4BC9866B.html)

Nowy generał (specjalny generał) i kapłan (no w końcu).

battlecryleee
17-04-2010, 12:17
wozów pancernych :P w warhammer "Zabójcy bestii" były w wizji Areka jest przedstawione jak Gottrek zdobył swój topór( i tam jest wzmianka o całym oddziale maszyn pancernych walczącym z zwierzoludzmi) niestety dokładnego cytatu nie przytoczę bo książkę od kolegi pożyczyłem

Herod
18-04-2010, 18:46
Szkoda... fakt faktem, że krasnoludy to chyba najbardziej zaawansowana technicznie rasa w starym świecie... choćby te statki powietrzne, te żyrokoptery, te parowce...

Póki co to do premier łatki 1.4 jeszcze nam trochę zostało... szef projektu trąbi od wczoraj, że mu pomoc (modelarze, graficy 2d i 3D itd.) są pilnie potrzebni... trochę roboty z tym jest...

http://foto.totalwars.ru/thumb-66E5_4BC9D8EF.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-66E5_4BC9D8EF.html)

Nowa tekstura koni dla krwawych smoków.

Grand Admiral Thrawn
18-04-2010, 20:43
Goblin Hewer Malakaia Makaissona nie wchodzi w grę. Isilendil napisał, że engine M2 sobie z tym nie poradzi (podobnie jak z Gyrocopterem). Krasnoludom brakuje tylko kowadła. Wszystkie inne jednostki i machiny zostały już im oddane do użytku.

battlecryleee
19-04-2010, 12:31
nie zgodzę się niema ani Bugman rangers, Dwarf Engineer, Throne of Power, Dwarf Runesmith, po za tym jak wiemy że krasnoludy płacą w czystym złocie i często najmowali różnego typu najemników nawet w fabularnym warhamerze można było grać tarczownikiem (tę profesje początkowo mogli brać jedynie krasie a później dopiero ich najemnicy), a same ogry jako najemnicy teraz to po prostu żałosne.

kauczuk999
19-04-2010, 13:16
a jakby tak wziasc bolca, zmienic mu troche grafike i zmienic grafika ze beltow na toporki i do tego przyspieszyc to i zmniejszych amunicje?
to prawie malakai

no krasia by sie przydali runesmithowie i runy jak juz o tym mowa
bo my magow nie mamy

ps. dla tych co chca sie wczuc w klimat wojen 30-letnich do empire ale i pasuje do swiata warha polecam film:
kapital alatriste

Herod
19-04-2010, 18:23
http://foto.totalwars.ru/thumb-D429_4BCC219C.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-D429_4BCC219C.html)

Pełna dbałość o szczegóły...

Krasnoludom przydałoby się jakieś wsparcie - w multi bidoki nie wyrabiają niestety..

battlecryleee
20-04-2010, 14:31
co dodaje im klimatu przecież niewiele zostało z imperium krasi :P(choć wykończył ich kataklizm a nie armie orków )
no ale bez przesady, to wszystko przez to że krasie w figórkowym sa bodajrze z 6 edycjii (2000 roku) ale na zasadach z 7 i mam nadzieje że w tym roku coś ciekawego wyjdzie (może jazda na niedzwiedziach lub baranach):P

Herod
20-04-2010, 14:53
Mi nie chodzi o to co się dzieje na mapie kampanii (bo źle nie jest), lecz o to, że w bitwach żywy gracz vs. żywy gracz krasie są praktycznie skazane na zgon (brak jazdy [krasie to krasie jednak) i podatność na ataki jazdy [pale to marna pociecha]).

http://foto.totalwars.ru/thumb-9916_4BCDAF27.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-9916_4BCDAF27.html)

http://foto.totalwars.ru/thumb-EF33_4BCDE184.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-EF33_4BCDE184.html)

kauczuk999
20-04-2010, 14:56
jakby to bylo na zasadach wfb by tak nie bylo
wystarczy dodac dobra obronosc i runy i by sie wyrownalo

Herod
27-04-2010, 11:17
http://img535.imageshack.us/img535/5698/0024q.th.jpg (http://img535.imageshack.us/i/0024q.jpg/)

http://img94.imageshack.us/img94/700/0026u.th.jpg (http://img94.imageshack.us/i/0026u.jpg/)

Nowe krzywe ryje dla orków.

http://img10.imageshack.us/i/0023uy.jpg/ - wojsko księstw granicznych.
Averland dostaje nowych oficerów.

http://foto.totalwars.ru/thumb-16DE_4BD170C3.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-16DE_4BD170C3.html)

http://foto.totalwars.ru/thumb-958D_4BD073F9.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-958D_4BD073F9.html)

http://foto.totalwars.ru/thumb-85A4_4BCFFE87.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-85A4_4BCFFE87.html) - Trupie Czaszki, nowy oficer.

Ktoś tu oglądał filmiki z moda o wojnie 30-letniej. Wagony dla Kislevu.
http://foto.totalwars.ru/thumb-267A_4BD5737B.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-267A_4BD5737B.html)

Szarżujący Steam Tank!
http://foto.totalwars.ru/thumb-6E41_4BD5A2CA.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-6E41_4BD5A2CA.html)

http://foto.totalwars.ru/thumb-E13E_4BD5A2CA.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-E13E_4BD5A2CA.html)

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=7222783#post7222783 - dwururki.

glaca
27-04-2010, 14:11
najlepszy mod póki co na medka :|

MateuszKL
27-04-2010, 14:19
Te screeny są boskie. Chyba na majową przerwę sobie ściągnę. :)

battlecryleee
27-04-2010, 19:00
Matko rydwany elfów i banzai war wagons co będzie dalej hydry ? Na serio ci programiści mnie coraz bardziej zadziwiają oczywiście w pozytywny sposób. Wprawdzie trzeba czekać jeszcze na patch, no ale perfekcja potrzebuje czasu :P

Herod
29-04-2010, 20:09
http://foto.totalwars.ru/thumb-19F7_4BD86D20.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-19F7_4BD86D20.html)

http://foto.totalwars.ru/thumb-A81E_4BD86D20.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-A81E_4BD86D20.html)

http://foto.totalwars.ru/thumb-6740_4BD94580.jpg (http://foto.totalwars.ru/share-6740_4BD94580.html)

Łowcy wiedźm - wersja bojowa i inkwizytor.

Dodam od siebie - zaczynam się bać. Nigdy nie kojarzyłem łowców z jednostką frontową - co najwyżej jako dzielni obrońcy obozu lub kadra dowódcza. Łowcy działali samodzielnie, czasami z małą grupą najętych przez siebie fachowców (czyt. morderców i tego pokroju ludzi). Polowali na pojedyncze demony itd (chyba Van Hal ubił Pietera von Carsteina). Najczęściej palili wioski wieśniaków (zarzut herezji bo np. wieśniak krzywo się popatrzył na konia inkwizytora). Jednak darowanemu koniowi nie patrzy się z zęby, może nie wpadną na dziwny pomysł dodania VC regimentu Valgulfów...

Klierowski
30-04-2010, 08:10
Grrr odwalić się od witch hunterów ;< mi się strasznie ta jednostka podoba!.

Herod
30-04-2010, 08:32
A mi nie, bo w świecie Warhammera jej nie uświadczysz. :P Poza tym, to kolejna formacja lekkiej piechoty - kto "takie coś" używa?

Zamiast tych dziwnych WH wolałbym zabójczych biczowników. Ale darowanemu koniowi... oby tylko nie pojawił się jakiś odpowiednik Balrogów z TA:TW.

I miejmy nadzieję, że usuną buggi. Zapewnienia Islendila, że jego testerzy ukończyli wiele kampanii kontra sytuacja zaobserwowana na forum... Boże, jak ja nie lubię upartych modderów, którzy udają, że nic się nie dzieje i wszystko gra... nawet, jak rufa okrętu podnosi się niepokojąco w górę i powoli osuwa się w lodowate morskie odmęty.

Kalam
30-04-2010, 11:34
czy macie ten problem, ze grajac dar elfami caly czas macie komunikat, ze z powodu sztormow nie dotarly posilki

zagralem chyba z 20 tur i caly czas mialem to samo, nie wiem, czy tak ma byc, czy to bug?

Herod
30-04-2010, 11:43
Tak ma być.

Zwłaszcza w zimie.

Kalam
30-04-2010, 11:51
to ja rozumiem, ze zima tak moze byc, ale przeciez przez dwadziescie kilka tur nie mam epoki lodowcowej :D

Grand Admiral Thrawn
01-05-2010, 07:12
Łowcy wiedźm - wersja bojowa i inkwizytor.

Dodam od siebie - zaczynam się bać. Nigdy nie kojarzyłem łowców z jednostką frontową - co najwyżej jako dzielni obrońcy obozu lub kadra dowódcza. Łowcy działali samodzielnie, czasami z małą grupą najętych przez siebie fachowców (czyt. morderców i tego pokroju ludzi). Polowali na pojedyncze demony itd (chyba Van Hal ubił Pietera von Carsteina). Najczęściej palili wioski wieśniaków (zarzut herezji bo np. wieśniak krzywo się popatrzył na konia inkwizytora). Jednak darowanemu koniowi nie patrzy się z zęby, może nie wpadną na dziwny pomysł dodania VC regimentu Valgulfów...

To tak samo można myśleć o oddziale Inżynierów z Samopowtarzalnymi Karabinami i Kapłanami Wojny Sigmara. Ale jest na ten problem bardzo proste rozwiązanie. Zmniejszenie ich liczebności w oddziale. Proste i skuteczne. Tu trzeba będzie zrobić to samo.

Herod
01-05-2010, 12:08
No można. Chociaż zarówno kapłanów, jak i inżynierów uświadczysz na polu bitwy. A łowców wiedźm już nie bardzo.

Tak z innej beczki: A czy zbytnie zmniejszenie jednostek tego pokroju nie sprawi, że przestaną się one liczyć na polu bitwy? W końcu są to jednostki dość unikatowe... dość mocne mimo wszystko i takie powinny pozostać chyba...

Grand Admiral Thrawn
01-05-2010, 12:21
Po zmianie ich liczebności w moim submodzie nie zauważyłem żeby byli słabsi. To są jednostki unikalne ale też nie powinniśmy ich postrzegać jako supermenów. Nawet najpotężniejsi herosi muszą paść w walce.

Herod
01-05-2010, 12:53
Oj... inżynierów z muszkietami samopowtarzalnymi można łatwo wystrzelać za pomocą łuczników - słaba obrona i podatność na pociski. Fakt, że to może trochę potrwać... i bez strat się nie obejdzie...
A Kapłani Sigmara też są przereklamowani - wyraźnie słabsi od Krwawych Smoków. Nawet orkowych standardów nie osiągają...

Klierowski
01-05-2010, 15:37
Dlatego ja ZAWSZE edytuje statystyki i liczebność elitarnych oddziałów ;] i np u mnie kapłani Sigmara potrafili pokonać 3 oddziały orc boyz chociaż byli mniej liczni niż standardowo i znacznie więcej kosztowali ;].

Herod
02-05-2010, 11:26
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=7254516#post7254516

Będą Skavenii i leśne elfy!

A ja zazwyczaj nie używam nawet elitarnych oddziałów. :P Po prostu wolę się nieco wysilić używając włóczników i pikinierów...

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=7254818#post7254818 - Kilerowski, ty już mnie nie załamuj. Proszę.

Ja ukończyłem kampanię jakoś - nie pisałem, że nie ukończyłem. Zwróciłem uwagę, że INNI (podkreślam słowo INNI) nie ukończyli ani jednej kampanii. Cieszę się, że ukończyłeś kampanię - tych co nie ukończyli jest jednak trochę więcej - proponuję ci więc przeglądnąć temat na naszym forum zanim coś napiszesz. Tam już nie chcę spamić...

No i zwróć uwagę na taki detal: Porównaj ilość postów w TA:TW i ilość ludzi tam piszących, a ilość ludzi i postów w tym temacie. Warhammer oferuje chyba ciut więcej możliwości, a mimo wszystko ten mod nie jest tak popularny. Jak myślisz dlaczego?

GERDHARD
02-05-2010, 12:34
Martin von Carstein pytanie ile tur trwa Kampania???
Zgadzam się Killerowski mi CTD już 2 kampanie rozłożyły Dwarfami i Khornem :evil: