Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bardzo trudna gra Polską

Demon
03-05-2010, 18:47
Witam,
zainstalowałem sobie moda dodającego Polskę do grywalnych frakcji, jednak jest pewien problem z samą kampanią. Kiedy gram na poziomie vh/vh praktycznie nie da się grać. Po kilku turach mam ze wszystkimi głównymi państwami wojny i co jakiś czas kolejne frakcje dołączają do wojny przeciwko mnie. Na dodatek brakuje mi pieniędzy, ale na to aż tak nie narzekam. Co prawda mam już 4 regiony i szykuję się do podbijania kolejnych, ale chodzi mi o to, że w późniejszej fazie gry, będę miał ze wszystkimi wojny, żadnego pokoju ani sojuszy, a taka gra jest co najmniej dziwna. Czy istnieje jakiś sposób, na to aby złagodzić trochę politykę komputera? Nie chcę zmniejszać poziomu trudności, bo moim zdaniem jest bez sensu grać na innym niż bardzo wysoki.

PS. Czy ma ktoś w planach poprawić trochę tego moda? Chodzi mi o zmianę nazwy na Księstwo Warszawskie, zmianę flagi, dodanie kilku jednostek itd.

Adamsky
03-05-2010, 18:56
Graj na h/h - poziom trudności optymalny. Komputer oszukuje, ale nie na potęgę jak w vh/vh, jest agresywny, ale nie aż tak, by z drugiego końca mapy wypowiedzieć ci wojnę. A jeśli naprawdę upierasz się na vh/vh, to odinstaluj grę. Dlatego radzę ci się "przełamać" i - jeśli traktujesz granie jako relaks - to zaniżyć poziom. No chyba, że traktujesz Empire jako pewnego rodzaju wyzwanie, to wtedy nie narzekaj.

Pampa
03-05-2010, 21:18
Nie wiem czy wiesz, ale on o Napoleonie mówi ;)

A co do samego tematu, nic z tym nie da się zrobić. Po prostu na vh/vh komp świruje.

Grand Admiral Thrawn
04-05-2010, 21:10
Przejrzałem sobie w zeszłym tygodniu bonusy jakie otrzymuje komputer na hard i very hard i jakie kary otrzymuje gracz. Ciekawie to się przedstawia, nie ma co. Nic tylko na normalu grać ;)

hubcio.671
08-05-2010, 19:17
Pokieruje mnie ktoś skąd mogę tego moda ściągnąć ??