Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przydomki władców i ich dokonania.

Wizzi
04-05-2010, 21:50
Zakładam ten temat bardziej z Ciekawości niż jako doświadczony gracz. Podczas wielu kampanii w jakie grałem w MIITW spotkałem wiele przydomków dla moich władców czy generałów takich jak, honorowy, święty, pokiereszowany, krzyżowiec, etc. Przydomki te oczywiście adekwatne są do osiągnięć naszych generałów. Ciekaw jednak jestem jakie inne znane wam przydomki można uzyskać. co trzeba zrobić by je dostać i jakie korzyści z nich płyną. Szczególnie intrygują mnie przydomki Wielki oraz Zwycięski, wiem bowiem, że owe w rzymskiej wersji TW występowały. Ciekaw jestem czy tutaj również występują i co trzeba zrobić aby takowe uzyskać.
Proszę Was zatem abyście podzielili się ze mną Waszą wiedzą na ten temat w formie konstruktywnej wypowiedzi, tym samym mam nadzieję, że moja dociekliwość nie jest zbędna, a wręcz przeciwnie, zaspokoi ciekawość innych.

Nadmieniam, że korzystałem z wyszukiwarki wpisując hasła przydomki czy też, nazwy władców i nic sensownego dotyczącego MedkaII nie znalazłem dlatego proszę o konstruktywne wypowiedzi weteranów totalnej wojny:)

OskarX
05-05-2010, 08:46
Król Tyran-jak zabijasz jeńców, plądrujesz miasta i wysokie podatki:) krzyżowiec jak idziesz na krucjate:)

Witold
05-05-2010, 13:46
Wszechpotężny - kiedy twój generał nie przegrywał prze kilkaDZIESIĄT bitew.

Wizzi
05-05-2010, 18:51
No właśnie a powiedzcie mi czy kiedy mam generała na statku i owy statek przegra bitwę, ale udaje mu się uciec to porażka jest liczona również dla generała? Czy tylko dla kapitana statku?

turkopol
06-05-2010, 00:42
Na chłopski rozum - armie lądowe nie mają nic wspólnego z liczeniem czegokolwiek na morzu, zwłaszcza w medieval II czy Rome. Wiec i vice versa - nic co na morzu nie ma wpływu na armie lądowe. Niby pisze bez pokrycia bo dowiesc Ci po konkretnych plikach nie potrafie ale moge powiedziec ze: myśle ze na 100 % nie. Tylko dla kapitana statku.

Dunkel
05-10-2010, 15:08
co z tym Wielkim? jest dostępny? moi zawsze są złowrogimi albo krzyżowcami...

Krzyzak
05-10-2010, 15:20
Nie wielki nie jest dostępny :D

Draken
31-12-2010, 23:46
O co chodzi z przydomkiem mistrz do jest chyba najczęstrzy przydomek niemców grając innym państwem ?

Falleo
01-01-2011, 22:26
Ja sam miałem dziwny przydomek a mianowicie "Czujący wstręt do nędznych Mediolańczyków" Tak może być z każdą frakcją?

dawid96
01-01-2011, 22:41
Tak może być z każdą frakcją?
Zapewne nie Mediolanem :lol:

O co chodzi z przydomkiem mistrz do jest chyba najczęstrzy przydomek niemców grając innym państwem ?
Może to jakieś nawiązania do Krzyżaków.

Matisek
02-01-2011, 12:05
Ja sam miałem dziwny przydomek a mianowicie "Czujący wstręt do nędznych Mediolańczyków" Tak może być z każdą frakcją?

przydomek? Czy raczej cechę?

Sayeer
02-01-2011, 20:04

To jest powiązane z cechą mistrz honoru, Władysław chyba ma na początku taki przydomek.

Czynczyl
03-01-2011, 22:18
grając Danią mój władca miał przydomek Chytry :roll:
od czego to mogło być :?:

Sayeer
03-01-2011, 23:57
grając Danią mój władca miał przydomek Chytry :roll:
od czego to mogło być :?:

Może być podobnie jak do częściej spotykanego przydomka Skąpy, który dostaje się od długiego siedzenia w mieście z ustawionymi podatkami na poziomie b.wysokim. Jeśli jednak to nie to, możliwe że przez długi czas kasa w kraju była na minusie, kilka lat takiego bankructwa mogło negatywnie odbić się na opinii o władcy.