PDA

Zobacz pełną wersję : CTD - temat zbiorczy

amirkhattab
01-10-2009, 11:34
Mam oryginalną wersję RTW ze złotej edycji razem z BI i Aleksandrem, nie wgrywalem zadnych pathow etc. gram na czysciutkiej wersji 1.5. Stoczyłem już ponad 250 bitew opanowałem większośc starozytnego swiata , zostalem praktycznie tylko ja, senat, + 2 rody rzymskie, bez problemu moglbym zakonczyc gre podbiciem Rzymu, mam 55 prowincji i maksymalne do kwadratu poparcie plebsu, z Senatem jest znacznie gorzej, ale nadal dostaje misjie itd., nie chce konczyc gry , chcialbym zobaczyc jak wszystko potoczy sie dalej, na wsochdzie zostala jeszcze armenia i jacys buntownicy, staram sie utworzyc wzorcowe metropolie z maxsimum zysku i zadowolenia, wszystko idzie pieknie i dziala bez zarzutu i nagle mam rok 169 pne, biore zakonczenie tury i wywala mnie na pulpit, wyskakuje blad w stylu wyslij/nie wysylaj, blad jest zwiazany z plikiem romeTW.exe, CO robic??? , pomocy

Amrod
01-10-2009, 12:10
Na stronie pierwszego wydawcy Rome LEM są miniłatki, możek któraś z nich pomoże.

Ronin
01-10-2009, 13:14
Na stronie pierwszego wydawcy Rome LEM są miniłatki, możek któraś z nich pomoże.

Dokładnie tak, a oto link do stronki. : http://www.lem.com.pl/index.php
;)

amirkhattab
02-10-2009, 14:16
Niestey ale nie ma tam nic pomocnego, są tam jedynie pathe (mniej aktualne niż moja wersja) ...

Ronin
02-10-2009, 15:58
http://www.lem.com.pl/plik.php?fid=171

Spróbuj sciągnąć tą łatkę jest ona przeznaczona dla ROME TW w wersji 1.5 czyli dla takiej jaką ty masz jak mniemam.
Postępuj zgodnie z instrukcją. I nadpisz pliki. ;)

amirkhattab
03-10-2009, 17:24
Bardzo Wam dziękuję za pomoc i zainteresowanie moim problemem, ale niestety nie udało mi się wyeliminowac tego buga, jeżeli ktoś ma RTW w takiej wersji jak moja to mogę podesłać save'a przez gg 111424, może ktoś to przetestuje i będzie potrafił coś zrobić... pozdro

kamilfuny
13-10-2009, 14:31
Mam rome total war złotą edycję w której jest BI i muszę dodać że ta płytka już trochę przeszła ale nadal nadaje się do zainstalowania gry i uruchomienia jej. Jednak podczas prowadzenia jakiej kolwiek kampanii czy to w rome total war czy barbarian invasion co jakiś czas gra sama się wyłączała . Niedawno zacząłem grać w nowego moda do BI mianowicie The Great ancient world 2 i problem się nasilił . W tym modzie gra wyrzuca mnie coraz częściej ,a w momencie gdy ma być zajęte ostatnie miasto do wypełnienia misji imperator , gra wyłącza się za każdym razem . Zastanawiam się czy może to być wina płytki już nie całkiem nowej i porysowanej czy jest to jakiś głębszy problem ???

kretu19955
13-10-2009, 14:42
TGAW2 to mod z którego wywala bardzo często. Co do podstawek to jakie masz wersje 1.5(rome) i 1.6(BI)?

kamilfuny
13-10-2009, 18:51
no rtw 1.5 a BI 1.6

kretu19955
13-10-2009, 19:42
Że TGAW2 to rozumiem, ale podstawki :shock: Mnie nigdy z podstawek nie wywalało (nie wiem czy to że mało w nie grałem ma znaczenie ;) ) Czy przy wcześniejszych instalacjach miałeś podobne problemy?

kamilfuny
14-10-2009, 11:50
ciężko dokładnie mi to określić.W podstawkach na samym początku nie miałem takiego problemu , teraz nie zdarza się to często ale jednak no i z tond nasunęła mi się myśl że jest to może wina płytki xd ,a musze dodać że chce zacząć grać w europa barbarum i licze że w tej grze chociaż nie będę miał problemów :) A tak w nawiasie orientuje się ktoś czy jest jakiś mod pod RTW aby mudz grać późnym cesarstwem rzymskim ??

kretu19955
14-10-2009, 15:02
W takim razie spróbuj reinstalu. Możliwe że instalacja przebiegła niedokładnie, czasami tak jest :(

Jarl
15-10-2009, 02:32
Płytka nie ma tu nic do rzeczy. Włóż płytkę, odpal grę, wyjmij. Gra nadal będzie działać. Poprawki* wrzucałeś?

* Nie patche, tylko hotfixy do polskiej wersji językowej.

http://www.lem.com.pl/pomoc.php#flist - szukaj:Rome
http://www.totalwar.com/index.html?page ... nav=/en/7/ (http://www.totalwar.com/index.html?page=/en/support/index.html&nav=/en/7/)

kamilfuny
15-10-2009, 20:13
reinstala juz próbowałem , poprawek jeszcze nie próbowałem i dziękuje za radę:)

Ravenik
01-11-2009, 18:03
Jak w temacie. Instalowałem wcześniej export ancillares lecz to nie pomogło. Czytając wcześniejsze posty dotarłem do pomocy technicznej LEMu, znalazłem pliki spakowane, które miały być remedium na mój problem, lecz niestety ukazał się błąd "404 file not found". Jeżeli ktoś posiada ową paczuszkę to prosiłbym podesłać na maila: Raven1590@interia.pl, z Rome wiąże wiele wspomnień i w wolnym czasie od studiów chciałbym trochę pograć, z góry dziękuje:)

kuroi
01-11-2009, 18:07
A która tura, 370 n.e. tak, jak u mnie? :(

Ravenik
01-11-2009, 18:11
Z roku 366 na 367 n.e :/

kuroi
01-11-2009, 18:33
Z roku 366 na 367 n.e :/
Aha. Bo Ja tak mam kiedy ces. zach. kończy swoją turę i zaczyna się tura zach. rebeliantów, s gram ces. wsch. :/ Jak grałem zachodnim to też tk miałem tylko, że nie pamiętam która tura.

Ravenik
01-11-2009, 18:44
Teraz udało mi się zagrać parę tur więcej ale za chwile znowu to samo:( Mam nadzieje, że ktoś pomoże.

Aquila
01-11-2009, 18:46
A patche masz ?

Ravenik
01-11-2009, 18:48
Tak mam... ver. 1.6

Aquila
01-11-2009, 18:56
Poprawka wyłącznie dla osób posiadających Rome: Total War - Barbarian Invasion PL.

Wszystkie plik z katalogu Rome znajdującym się w pliku Rome_TW_BI.zip nalezy rozpakować do katalogu DataText w folderze z w którym zainstalowana jest gra. Plik z katalogu BI należy rozpakować do katalogu BIDataText w folderze gry.

Wszystkie istniejące już pliki należy "nadpisać".

To próbowałeś ściągnąć ?

Ravenik
01-11-2009, 18:58
Tak właśnie to próbowałem ściągnąć ale wyskakuje ten słynny błąd "404". Jeżeli posiadasz ową paczkę to prosze podeślij na podanego wyżej maila:)

Aquila
01-11-2009, 19:00
Ściągnę i Ci wyślę ;) bo mogę ściągnąć.
edit : poszło, mam nadzieję, że zadziała.

Ravenik
01-11-2009, 20:45
Wielkie dzięki pomogło:D Nareszcie mogę sobie pograć:D

Jarl
01-11-2009, 21:34
Oznaczam temat na rozwiązany.

Tak btw, mRe - weź no zarzuć tę paczkę na rapida albo speedyshare.com i wklej linka, żeby w razie czego było pod ręką.

Aquila
02-11-2009, 17:07
http://rapidshare.com/files/301422294/R ... I.zip.html (http://rapidshare.com/files/301422294/Rome_TW_BI.zip.html)

one-77
18-11-2009, 19:32
Mam taki problem. Narazie próbuję odpalić grę na piracie.
Szczerze powiedziawszy bardzo chętnie ją kupię, bo nie jest to teraz stara gra, a napewno warta kupna :)
Tak więc chce tylko wiedzieć czy mój problem jest spowodowany właśnie tym czy jakimś innym problemem.
Demo normalnie działa, natomiast w pełnej wersji odpala tylko pierwszy ekran i windows wywala komunikat, że program przestał działać. Mam viste.
Czy wystarczy kupić oryginalną grę i problem zniknie czy to jakiś bug pełnej wersji?
Bo własnie nie wiem czy warto kupować jak ma mi nie działać ;(

Soul of Night
19-11-2009, 15:23
Problem z crackiem.
Polecam zainwestować w oryginał, szczególnie, że wszystkie 3 wydania Roma są teraz już tanie i aż wstyd ściągać :P

Boniek
19-11-2009, 19:14
Kupuj. Ja mam Vistę i chodzi.
Wersje pirackie nigdy nie są najnowszymi wersjami, często mają dziwne mankamenty, pomijam fakt że są nielegalne ;)

Jarl
19-11-2009, 23:16
pomijam fakt że są nielegalne ;)
I właśnie dlatego autor tematu dostanie ostrzeżenie. Jesteśmy forum o w miarę liberalnych zasadach, ale z piractwem walczymy.

one-77
21-11-2009, 20:30
Właśnie kupiłem sobię oryginalną rome total war antologia. No i nadal to samo. Odpalam grę, i zaraz po ekranie startowym wyłącza się i komunikat że program przestał działać :(
Co mam z tym zrobić??
Pomożcie

Co dziwne, demo działa.

Barbarian i alexander tak samo - nie działa, ten sam problem.
Mam DirectX 10, może zmienić na 9?

Maniol
14-12-2009, 19:57
Ten temat powinien ktoś przykleić, dość częsty problem. Sam szukałem rozwiązania, przed napisaniem zbędnego tematu, poszukałem i znalazłem właśnie ten. Bardzo przydatny.

Jarl
14-12-2009, 22:08
Przykleiłem. Jako, że pliki na rapidzie już wygasły, to poniżej macie temat, w którym znajdują się bezpośrednie odnośniki do supportu LEM (od razu do plików).

viewtopic.php?f=35&t=2499 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=35&t=2499)

Krzys34
02-01-2010, 22:57
Cześć mam problem, 2 lata temu miałem wgrane Rome i działo bez zarzutów, nie dawno postanowiłem znowu w nie pograć jednak kiedy odpalam, w momencie jak się ma pojawić intro wywala mi do pulpitu bez żadnej informacji. Początkowo myślałem, że to problem płyty lecz kiedy pożyczyłem grę od kolegi i wgrałem robiło się dokładnie to samo.
Przez ostatnie 2 lata nie zmieniałem za bardzo sprzętu wymieniłem tylko monitor na 16:9.
Czy to może mieć jakiś wpływ?

toulalan
03-01-2010, 21:08
Mam problem. Mogę grać w kampanie ale w chwili gdy chcę rozegrać bitwę ona się ładuję i wywala mnie na pulpit ze standardowym błędem 'exe', tak samo się dzieje gdy chce rozegrać bitwę historyczną lub własną. W czym problem? Mój komputer Core2duo 2gb ram i ati mobility radeon hd3470. Dodam że mam gre z TS Rome TW wersja 1.5, wersja dodatków 1.6.
Próbowałem wielu możliwości: zmieniałem rozdzielczosci bitwy, poziom detali. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej, zainstalowałem też Windows Media Player 10 oraz zrobiłem porzadek w systemie programem Ashampoo WinOptimizer 5 i nic nie pomaga. Mam też problem z innymi grami min nie mogę włączyć Battlefield 2 choć kilka tygodni temu mogłem. Nie wiem co się dzieję. Dodam jeszcze, że miałem podobny problem z Medieval total war ale na innym komputerze.
:!: Proszę o pomoc.
Edit: Mam gry oryginalne. Przed chwilą próbowałem dołączyć do multi i też przy ładowaniu wywalilo.

classix
05-01-2010, 17:01
Miałem kiedyś podobnie, dzieje się tak często przy zainstalowaniu spolszczenia(lub innych dodatków) niewiadomego źródła. innych przyczyn nie znam.

toulalan
05-01-2010, 20:52
Tylko że ja mam Rome TW antologie i jest w wersji 1.5. Próbowałem nagrać starsze patche w wersjach pl lub eng i nic nie pomaga. Niedługo robie format i jak mi to nie pomoże to ściągne sobie pirata w wersji eng. Żeby człowiek nie mogł normalnie pograć. Po co dają gre z patchem jak wiedza że są problemy.
Demo eng działa bez problemu.

Jarl
05-01-2010, 23:53
Skoro masz problem z innymi grami, to czemu akurat patche do RTW mają być przyczyną? Nie widzę wpływu jednego na drugie. Poza tym, z tego co się orientuję, nie ma możliwości downgrade wersji gry.

Wspomnę jeszcze, że w przypadku RTW najnowsze sterowniki do karty graficznej to wcale nie jest najlepsze rozwiązanie.

Zacząłbym od reinstalacji systemu, skoro zaczyna ci się sypać.

Jarl
08-01-2010, 23:04
Monitor nic tu nie zmienia. Spróbuj odpalić grę z parametrem -nm (robisz skrót do pliku RomeTW.exe, bierzesz właściwości skrótu i w polu element docelowy dopisz na końcu -nm).

Argaleb
17-01-2010, 20:08
Mam ten sam problem i również nie mogę nic na to poradzić. Próbowałem dopisać -nm ale wyskoczył mi błąd "nieprawidłowa nazwa" czy coś takiego. Co zrobić?

Zibol
19-01-2010, 14:37
Witam,

Mam taki problem: Gram Juliuszami, rok 237 p.n.e. i pod koniec zmiany tury, w momencie kiedy mam poprowadzić dalej rozgrywkę gra wyrzuca mnie na pulpit po czym wyskakuje mi okienko z informacją, że wystąpił problem z aplikacją.

Moja wersja gry to 1.5 patche pobrałem z oficjalnej strony totalwar.com
Jak temu zaradzić?

Pozdrawiam,
Zibol

Jarl
19-01-2010, 15:41
A hotfixy wgrałeś?

Jarl
19-01-2010, 15:47
Czy to co zrobiłeś na pewno wygląda tak:
http://img14.imageshack.us/img14/4259/skrot.jpg

Zibol
19-01-2010, 16:45
Nie. Gdzie go mogę ściągnąć?

Jarl
19-01-2010, 23:11
viewtopic.php?f=35&t=2499 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=35&t=2499)
W podanym przeze mnie temacie są linki.

Zibol
20-01-2010, 19:17
Zainstalowałem je, niestety nie pomogło.

Reymond
30-01-2010, 18:55
Witam, jestem nowy na tym forum jednak potrzebuje pomocy, iż sam nie potrafię rozwiązać tego problemu.
Więc wszystko zaczęło się niedawno, kiedy grając Armenią po bitwie o miasto gra nagle zawiesiła się a po chwili komputer uruchomił się ponownie.
Na początku myślałem że to wina przegrzanego procka ale temperatura była w porządku, lecz kiedy znów zacząłem grać komputer znowu się zawiesił i zrestartował. W BI dzieje się to samo, czy to w custom battle lub w kampanii, nawet pod koniec tury lub przy rozpoczęciu bitwy gra potrafi się zawiesić.
Posiadam pudełkową wersje Rome Total War Antologie.
Tak więc proszę o pomoc :?

P.S: Jakbym czegoś zapomniał to piszcie

kuroi
30-01-2010, 20:55
Próbowałeś zrobić reinstall? Przeskanowałeś kompa? Może jakieś robactwo się wdało ^^

Reymond
30-01-2010, 21:16
Reinstall nic nie dał, a komp był niedawno skanowany więc to chyba nie to...

Zapomniałem dodać, że wszystkie inne gry działają normalnie

31-01-2010, 01:26
Może posiadasz procesor Semtrona 2800+ czyli 2ghz???Dodawałeś może nową pamięć ram ???Podejrzewam jaki masz problem,mogę pomóc.Musisz tylko konkretnie napisać, jaki sprzęt posiadasz.. ;) pzdr.

Zib
31-01-2010, 14:08
Podobne problemy były w wersjach niepopatchowanych.

Reymond
31-01-2010, 15:31
Tak posiadam wyżej wymienionego Semprona, lecz po ponownym przeskanowaniu komputera okazało się, że siedzi w nim 8 wirusów :shock: , po ich usunięciu nareszcie mogę pograć w Rome :) .

Dzięki wszystkim, którzy chcieli mi pomóc i pzdr. :)

Do BlackWood:

Nie mam takiego procesu, zresztą wcześniej nigdy mi się to nie przytrafiło podczas gry, pzdr. ;)

31-01-2010, 16:11
Tak posiadam wyżej wymienionego Semprona, lecz po ponownym przeskanowaniu komputera okazało się, że siedzi w nim 8 wirusów :shock: , po ich usunięciu nareszcie mogę pograć w Rome :) .

Dzięki wszystkim, którzy chcieli mi pomóc i pzdr. :)
Powiem ci że to nie wina wirusów.Tylko samego procesora.Miałem ten sam problem.Nie wiedząc czemu , podczas gry restartował mi się komputer.Po zwołaniu grona znajomych z silną wiedzą informatyczną ;) .Po kawałku badalismy problem ,metodą prób i błędów.Okazało się że podczas każdego restartu ,po ponownym uruchomieniu, w oknie menadżera zadań w zakładce procesy.Pojawiał sie dodatkowy proces savedump.exe.koniecznie zobacz czy takie coś występuje(oczywiście zamykaj taki proces).Musisz też go wyłączyć z paska autostart, bo przy każdym uruchomieniu kompa bedzie się pojawiał na nowo.To komunikat o niezgodnej konfiguracji sprzętowej.Aby ominąć problem restartu.Musisz wejść w bios i ustawić taktowanie procesora na 1.8ghz(oczywiście jeśli problem sie pojawi).U mnie w biosie poczatkowe ustawienie proca było 12(zmienić musisz na 11,oczywiście jesli bedziesz chciał wrócić do poprzednich ustawień..znowu musisz wejsc do biosu).Nie wiem dlaczego Semptrony 2800 maja taki dziwne zachowania jak mielą RTW.Pozdrawiam

draks2987
15-02-2010, 18:05
Witam, gram w grę Rome Total War i czasem gdy zaatakuje przeciwnika to komp wraca mi do pupitu i wyskakuje komunikat o błędzie.. Korzystam z windowsa 7 na 64bitowym procesorze.. Np, atakuje przeciwnika, on sie wycofuje ja ponawiam atak to wtedy zawsze występuje ten błąd i gra sie zamyka.. Probowałem ustalac zgodnośc z systemen XP ale to nci nei pomogło, bardzo licze na Wasza pomoc, pozdrawiam

draks

Jarl
15-02-2010, 18:08
Wgrywałeś patche i hotfixy?

draks2987
15-02-2010, 18:14
Wgrałem patch 1.3, potem 1.5. A hotfixa nie

amirkhattab
06-03-2010, 11:26
http://www.cdprojekt.pl/support/article ... ku_167_pne (http://www.cdprojekt.pl/support/article/589/3231/Gra_konczy_swoje_dzialanie_z_komunikatem_o_bledzie _w_roku_167_pne)

Na stronie CD Project (wczesniej LEM) jest takie rozwiązanie, ale dotyczy roku 167 pne, a ja mam błąd w roku 169... poza tym nie rozumiem tej zmiany nazwy na .old, przeciez to rozszerzenie...? Moze kto potrafi jeszcze pomoc, mogę nawet podeslac save, moze ktos by przetestowal na swojej grze...

Ronin
06-03-2010, 17:17
Ja ci nie pomogę bo sam przeszedłem ROME TW jeszcze za czasów kiedy nie było wersji Antylogia a 3 dyski CD. Wtedy też wywalało ale na dodatku a nie podstawce.

PS. A sądząc do tego co napisali w CD Project to coś na temat takich błędów wiedzą. Więc może to głupie ale ja radzę ci po prostu zalogować się na ich stronie i napisać do nich że masz podobny problem co kolega ale w innym roku. Jak widzę ludzie nie kwapią się z pomocą. Pozdrawiam.

OskarX
12-04-2010, 09:17
Mam chyba jakiegos zbugowanego rtw, pomijam Sasów w Brytanii, ale nie raz mam takie Bugi w każdej frakcji, ze wywala przy zmianie tury, prowadzeniu bitew, najgorsze po bitwie i oblezeniu...mailem go instalowanego 2 razy . Raz sie usunalem po przegraniu systemu i na nowo zainstalowalem, lecz ciagle sa te bugi. Poza tym nie raz się gra sama przyspiesza, nie wiem jak to opisac...wszystko jak by bylo x5 speed np. flagi i drzewa szybko powiewaja, jednostki szybko atakuja...taki bug mialem tylko w Carbonie, G3 i Risenie...

Da się cos zrobic z tymi bugami? 0 grzeban w plikach

Idill`a (MZ)
12-04-2010, 09:34
Po pierwsze to nie bugi, bug to błąd w programie, którego przyczyną jest nie dopracowanie, na moje oko zwyczajnie psuje Ci się karta graficzne. Miałem podobne problemy, u mnie przyczyną była karta graficzna tak samo jak u ciebie jedne programy działały idealnie inne szalały jak gdyby coś przepalało się na cewce graficznej........

OskarX
12-04-2010, 09:57
Najłatwiej powiedzieć ,że karta się psuję...ale nie da się niczego zrobić z tymi Sasami, co to ma byc nie moge podbic tej prowincji w ogole...albo raz wlaczam BI i wyrzuca do pulpitu, drugi raz wlaczam i jest normalnie^^

Idill`a (MZ)
12-04-2010, 10:11
Miałem ten sam problem tyle, że u mnie był problem z graficzną przepalał sie kondensator na cewce w porę uratowałem i zlutowałem ale i tak kupiłem nową. Nie rozumiesz takie cos może się dziać z kilku powodów karta graficzna, sterowniki, karta pamięci lub przegrzanie procesora. To co napisałeś nie dzieje się gdy części kompa są w dobrym stanie pytanie tylko gdzie masz awarie ale osobiście skłaniam się ku karcie graficznej to ona odpowiada w większość za błedów w wydajności, kłopoty w stabilności i grafice.....

Jeżeli masz czystego romka bez żadnych ulepszeń i zmian takie coś nie może sie dziać, to nie wina gry i żaden bug.

Jarl
12-04-2010, 12:43
Nadmierną prędkość można poskromić instalując program AMD X2 Optimizer (oczywiście jeżeli masz procesor AMD), albo ustawiając w menedżerze zadań, aby proces RomeTW.exe był obsługiwany przez jeden rdzeń.

turkopol
16-04-2010, 20:37
śmiała porada, jak nie masz AMD to sobie kup i skorzystaj z tej porady ;) A ja stawiam na... zbugowaną kopie RTW BI - porada: przeinstalowac a jak bug wróci wymienić źródło instalacji ;)

Jarl
21-04-2010, 12:01
Co to znaczy "zbugowana kopia RTW"?

Z moich informacji wynika, że RTW jest za szybki, bo gra powstała długo przed premierą dwujajowców i nie jest przystosowana do ich obsługi. I jak mówiłem, wcale nie musisz kupować AMD, tylko po prostu możesz ręcznie ustawić obsługę procesu przez jeden rdzeń, w menedżerze zadań.

turkopol
21-04-2010, 17:20
Własnie tez nie wiem co znaczy zbugowana kopia gry dlatego mówie ze reinstal jest tu najprostszym rozwiazaniem problemu ;) Nie chce też polemizowac za bardzo bo to zawsze jakas wskazówka i porada a moze nawet dla kogoś bardzo cenna ale z tego co wiem to Rome śmiga na wielordzeniowcach jak burza.

sven74
17-05-2010, 16:30
Tak jak w temacie wywala mnie do pulpitu przy próbie wczytania gry, rozpoczęcie nowej kampanii, własnej bitwy lub bitwy historycznej.
Proszę o szybką odpowiedź, niedawno skończył mi sie szlaban chciałbym sobie pograć ;p

Z góry dzięki!

kuroi
17-05-2010, 16:48
Reinstall. :roll:

sven74
17-05-2010, 16:56
Już to robiłem, nie pomaga..
Przed chwilą odpaliłem, nowa kampania 'postanowiła' się uruchomić lecz savy dalej nie działają..

Memnon[pl]
17-05-2010, 17:07
Skoro nowa kampania rusza to widocznie masz uszkodzonego seva.Na to nie ma rady...

sven74
17-05-2010, 18:15
Czyli mam rozumieć że mam grać od nowa albo sobie odpuścić ;// ?

kuroi
17-05-2010, 18:34
Czyli mam rozumieć że mam grać od nowa albo sobie odpuścić ;// ?
Coś w tym stylu :)
A co to za problem z resztą? Gra najciekawsza jest na samym początku, potem jest już za łatwo :P

sven74
23-05-2010, 15:50
Można powiedzieć że rozwiązane ;D

Komp zaczął mieć jakieś błędy to sformatowałem.

Do zamknięcia.

norbertd600
08-06-2010, 14:14
Zmień datę w programie -Romesage-

kowal357
08-06-2010, 17:04
Norbert a mógł byś wrzucic link do downloadu do tego programy ? i najlepiej wytłumaczyc jak to zmienic ?

Mariopas
24-06-2010, 15:31
Od zawsze grałem sobie w Roma. Parokrotnie udało mi się przejść główną kampanię, więc ostatnio postanowiłem zająć się dodatkiem Barbarian Invasion. Wszystko zainstalowałem, uruchamiam grę, wybieram nację i kiedy mam się już cieszyć z możliwości grania po paru sekundach wczytywania następuje tytułowe "wywalenie na pulpit". Jak sądzicie, w czym tkwi problem.

P.S Patche zainstalowane tzn. najpierw 1.3, potem 1.6. W międzyczasie zainstalowałem wspomniany dodatek Barbarian Invasion

Czyżby przyczyną były najnowsze sterowniki do karty graficznej. BŁAGAM O POMOC !!!!!!!!

arturro
24-06-2010, 18:00
hmm jak na moje to rome jest do 1.5 patch + ewentualnie hotfix do wersji PL, a barbarian invasion 1.6.
Jeżeli jakimś cudem zainstalowałes 1.6 na roma to to nie będzie działać :)
a jak nie to inaczej niż instalując stare stery się nie dowiesz.
pzdr

Mariopas
24-06-2010, 18:27
No i po kłopocie. :D

Z tego wszystkiego postanowiłem ponownie pobawić się w drugiego Juliusza Cezara. I o dziwo, gra się wyłączyła w tym samym momencie, co poprzednio. Zacząłem domyślać się, co jest grane. Odinstalowałem najnowsze sterowniki i wybrałem przywracanie starych. Po tym wszystkim podjąłem się z "nutą nadziei" w palcach kroki w celu uruchomienia gry, i jak już wspomniałem na początku mojego posta wszystko poszło z górki.

PS Odnośnie mojego przejęzyczenia, to wynikało ono z nerwów, jakie traciłem w głupi sposób niejako z mojej winy. Aczkolwiek za sugestię serdeczne dzięki.

dydzio0614
05-07-2010, 15:24
Tutaj problem jest bardziej skomplikowany bo nie dotyczy galów. Grając kampanię partami podczas walk z egiptem i pontem w trakcie bitwy wywala do pulpitu. Zdarza się tak samo w przypadku grania drugiej kampanii macedonią. Dzieje się to tylko w niektórych bitwach, czasem co godzinę, czasem co 10 minut... tylko w trakcie trwania bitwy, jeszcze nigdy nie zdarzył się crash przed rozpoczęciem akcji na polu bitwy, czy też poza bitwą - najczęściej wywala podczas marszu / starcia z przeciwnikiem. Błąd dosyć typowy - dotyczy błędu pliku rometw.exe. Kwestia techniczna: rome wersja 1.5 - spatchowana (nie antologia), spolszczona. We wcześniejszej kampanii grekami śmigało elegancko. Nie instalowałem żadnych modów, sprzęt mam mocny, gram na bardzo dużej skali jednostek (160 / 240 piechurów w jednostce). Jeszcze mogę dodać, że gram ostatnio z włączonym komunikatorem xfire z wyłączoną obsługą xfire w grze, ktoś pisze to wolę sobie zminimalizować, ale nie wydaje mi się, żeby to było źródłem problemów. Co do konkretów na temat sprzętu to - procesor intel core quad 2.3ghz,
karta graficzna Radeon HD 4800 Series, rome na partycji z 300gb wolnego miejsca, inne śmieci z traya wyłączone podczas rozgrywki. W sumie to mam trochę zajechany dysk twardy, ale reszta aplikacji chodzi prawidłowo. Oczekuję Waszej pomocy z rozwiązaniem tego problemu i jakby były potrzebne jakieś dodatkowe informacje to proszę pisać.

Scooter
06-07-2010, 13:31
Sorki że spytam. A grę masz oryginalną czy scrakowaną? :?:

rome wersja 1.5 - spatchowana (nie antologia), spolszczona.

Bo jeśli to oryginał to po co "spolszczona"

dydzio0614
08-07-2010, 11:59
oryginal angielski, wczesniej dzialalo dobrze, problem juz rozwiazany, gra sie wali z wlaczonym komunikatorem xfire

Jack Bauer
11-07-2010, 13:09
Moim pierwszym problemem była poprzednio nieszczęsna Galia, ale po formacie jakimś cudem wszystko teraz działa elegancko. Następny zgrzyt to bitwa gracza, efekt ten sam, wywala do pulpitu, gdy chcę wejść w ten tryb, by sprawdzić osiągi i możliwości poszczególnych elitarnych jednostek w starciu z powiedzmy dużą masą wieśniaków, właściwie tylko do tego mi ten tryb jest potrzebny. Powiadają, że nie można mieć wszystkiego, ale w tym wypadku to już jest śmieszne... Czy może to być wina spolszczenia? :roll:

Jarl
11-07-2010, 18:21
W kampanii bitwy rozumiem, że działają?

Jack Bauer
11-07-2010, 19:39
Jak najbardziej, to samo z historycznymi bitwami itd, ale jeżeli nie custom battle to może mógłbym użyć edytora, jeżeli takowy w ogóle jest i rozgrywać sobie bitwy w charakterze historycznych?

Niestety, sprawdzałem, jak odpalić edytor i również nie działa, kończy się deportacją do pulpitu

sk1n3r
16-07-2010, 20:44
Witam!
Niestety ale w moim przypadku to nie pomogło, napisałem te pliki i podczas zmieniania tury bądź kliknięcia w jakąś opcje w mieście wywala do systemu. Dodam że dzieje się to podczas roku 237 p.n.e. na 236 p.n.e. Ok do poprawki, po rozpoczęciu nowej kampanii również wywala, jakoś po 3/4 turach
Macie jeszcze jakieś pomysły ? Proszę o pomoc

kowal357
23-07-2010, 22:22
mam to samo , nikt nie wiem jak to rozwiązac ?

Cetvi
26-12-2010, 13:41
Mam problem. Otóż mam teraz 129r p.n.e. i kiedy klikam, żeby się skończyła runda wyrzuca mnie do pulpitu i wyskakuje "Program Rome:Total War przestał działać". Wiece co mogę zrobić, żeby grać dalej? Mam ver. 1.5

26-12-2010, 13:55
zacznij od początku, RTW nie było bez błędne lub spróbuj doinstalować BI, one coś tam może poprawić.

tam
03-01-2011, 10:37
Co do kilku ostatnich postów. Znaleźć plik historic_events.txt w katalogu z grą (chyba w folderze data podkatalog text). Otworzyć do edycji w notatniku, tak samo (lepiej) otworzyć w notatniku sejwa gry (tylko absolutnie nic w nim nie zmieniać - tylko oglądnąć!). Porównać sekcję "historic" .sav z tym, co macie w historic_events.txt. Dostosować tytuły w historic_events.txt (2 tytuły w 2 miejscach). Lepiej sprawdźcie dokładnie, ale (tak, z pamięci) trzeba zamienić carthage_clear_glass na through_a_glass_clearly i philosophy_banned na philosophy_is_foppish (rok 237 na pewno, 169 też, 129 może również).

radoxx4
20-01-2011, 01:22
Też mam podobny problem: miałem od kumpla rome niestety nie orginał, czystą wersję 1.0 . Rozpoczęłem kampanię gra mi się spodobała więc kupiłem orginał. Po instalacji wrzuciłem save. Wszystko szło ok do przełomu 77/76 - po turze rebeli mnie wywala z błędem wyslij nie wysyłaj. Podejrzewam że ma to związek z przeszłością save. Mam wersję 1.5 i wgrane latki of lema. W związku z tym pytam was czy moje podejrzenia mogą być słuszne? Czy może być to spowodowane też tym że save powstał na wersji 1.0? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dzięki za pomoc! :)

Kuzyn
28-01-2011, 18:29
Zapewne tak, savy zapisywane pod inną wersją niż te, pod którą są odpalane nie są kompatybilne z prowadzonymi zmianami.

turkopol
29-10-2011, 20:17
Z calej serii chyba Rome jest najbardziej wymagające w kwestii zgodnosci savow z wersją na jaką mają byc wczytane. Medieval II wydaje sie tu nieco bardziej "ulegly" a Empire to już w ogóle z pewnych wzgledow i nowego podejscia potrafi do konca tury z save być "podstawką" a jak masz już moda to od nastepnej pójdzie mod. Ale nie zawsze. Ogólnie tak w Empire jak Rome i innych czesciach sa zmiany kolidujące z systemem zapisu i takie ktore sie z nim dobrze asymilują. Czy pacze na Rome uniemożliwiają wczytanie save z wersji starszej pod warunkiem ze jest to ciagle czysta gra Rome Total War? - nie wydaje mi sie, ale głowy nie daje za to.

Natomiast z calą pewnoscią do zmian nie kolidujących z zapisami stanu gry należą:

Rekrutacja najemników, rekrutacja w ogole, miejsca wystepowania najemników, poziomy budynków w których dana jednostka jest dostepna i w ogóle budynków w jakich moze byc rekrutowana i wiele, wiele innych rzeczy dotyczacych samych jednostek nie wspominając już o dlugiej liscie innych zmian które do konca "wczytu" beda wygladaly jak wygladaly wczesniej a po zmianie tury już inaczej. Podobnie rzeczy których odwrotnie - nie wolno ruszac jesli chce sie uzywac starego save, nie sposób wymienić. Te zwykle należa do poziomu glebszego jak proste zmiany kosmetyczne txt z którymi gra sobie radzi tak ze z nowa turą startuje z nowymi - niech bedzie - parametrami czy tam czym.

odi.profanum
09-04-2012, 23:20
Wywala mnie przy starcie kampanii; w BI i w Rome. Właściwie ledwo co ruszę myszką na mapie kampanii, jeb gra się wyłącza automatycznie. Rome ma patche 1.2, 1.3 i 1.5, a BI 1.6.
Obydwie gierki oryginalne, spatchowane ( co ciekawe czysty rome działa ).
Chciałem sobie popykać i sprawdzić RS i kontynuować kampanię z EB (na nowym kompie nic takiego się nie dzieje, ale tam gram na antlogii ) na starszym kompie, bo przyjechałem na święta do domu i mam chwilkę czasu - a tu takie cuda.
:? :evil:
Prosiłbym o podsunięcie jakiegoś pomysłu, w miarę szybko ;)
Bitwy mi działają, sterowniki do karty grafiki też sprawdzałem, kodeki też mam.
W sumie to chyba pierwsza taka sytuacja z Rome odkąd sobie go kupiłem, więc za bardzo nie wiem ocb.

Wald
11-04-2012, 18:48
miałem wręcz identyczny problem i jedyna pewna rada to od i zainstaluj ponownie grę oraz możesz pobawić się usuwając lub zmieniając nazwę pliku który tak jak w moim przypadku uniemożliwiał rozgrywkę, pozostaje tylko kwestia sprecyzowania u ciebie miejsca położenia tego pliku, jeśli masz viste to system sam powinien ci przedstawić lokalizacje

odi.profanum
11-04-2012, 22:01
Mam xp, stery do grafy odpowiednie, direct x zaktualizowanego, kodeki tak samo. Już 4 x bawiłem się w instalowanie i przeinstalowywanie Rome; był już na C - tam mam system, był już na D ( różne katalogi ). Cały czas to samo. Działa mi czysty Rome, działa mi Rome w wersji 1.2, działa mi RTR Gold, natomiast nie działa mi BI, nie działa Rome od patcha 1.3 wzwyż. Próbowałem instalwać patcha 1.3 na 1.2, patcha 1.3 na czystego Rome i dupa. Nie mam pomysłów zbytnio a kiedyś się takie rzeczy nie działy - a płytki są przecież te same, leciwe ale to chyba nie wina instalek :( I płytka od Rome już jest mocno zjechana od używania ale od BI się ładnie świeci i mało rysek. Hmmm :|

jedyna pewna rada to od i zainstaluj ponownie grę oraz możesz pobawić się usuwając lub zmieniając nazwę pliku który tak jak w moim przypadku uniemożliwiał rozgrywkę, pozostaje tylko kwestia sprecyzowania u ciebie miejsca położenia tego pliku, A jak go wykryć na xp? System nie raportuje mi o jakichkolwiek błędach, po prostu jeb i jestem na pulpicie, gra sie sama wyłącza, choć czasem ugram sekundę, czasem 20 sekund na mapie kampanii. Poprawki od Lema też wrzucałem :?
Szkoda bo naściągałem modów do popykania a wszystkie wymagają update Rome i BI.

12-04-2012, 11:40
Szlachetny sympatyku...Realu :mrgreen: podaj mi dokładne namiary jakim sprzętem zawiadujesz, przez funkcję dxdiag, interesuje mnie poczatek specyfikacji. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić, wejdź w opcję w panelu windowsa
start
potem
w
uruchom
wpisz
dxdiag
wciśnij, potwierdź enter
tam ci poskanuje chwilę system i będziesz miał opcję zapisz wszystko
zapisz sobie np. na
pulpit
skopiuj początek, zorientujesz się o co chodzi, albo cały, i daj na priva, ewentualnie tutaj wklej.
Szkoda by Rome nie chodziło, bo mody ma pięknie miodne a na Zachodzie i nie tylko dokonują bardzo ciekawych rzeczy, modyfikując tę grę
Jeszcze podaj jaka masz wersję Romka, tzn jakie wydanie, edycja np. Złota itp..
pozdrawiam

odi.profanum
12-04-2012, 13:27
Co do Rome to nie wiem, kupiłem go w 2004, więc jest to jedna z tych pierwszych wersji PL, tak samo BI - zaraz po premierze.
Wklejam tutaj, cały:

[spoiler:5u1nrlfn]
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 4/12/2012, 14:30:50
Machine name: MIECIU
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
System Model: To Be Filled By O.E.M.
BIOS: BIOS Date: 10/20/04 16:11:43 Ver: 08.00.09
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.66GHz
Memory: 1536MB RAM
Page File: 676MB used, 2758MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: The file directx.cpl is a debug version, which will run slower than the retail version.
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: The file smwdm.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.
Music Tab: No problems found.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: RADEON 9200 SERIES
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: RADEON 9250/9200 Series AGP (0x5964)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_5964&SUBSYS_7C26174B&REV_01
Display Memory: 128.0 MB
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (85Hz)
Monitor: Monitor Plug and Play
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: ati2dvag.dll
Driver Version: 6.14.0010.6614 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 5/3/2006 18:51:00, 258048 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/d
Mini VDD: ati2mtag.sys
Mini VDD Date: 5/3/2006 18:50:42, 1540608 bytes
Device Identifier: {D7B71EE2-1A24-11CF-2D6D-2C5CA0C2CB35}
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x5964
SubSys ID: 0x7C26174B
Revision ID: 0x0001
Revision ID: 0x0001
Video Accel: ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D
Deinterlace Caps: {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBLineReplicate
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(YV12,0x32315659) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,0x32315659) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run

-------------
Sound Devices
-------------
Description: SoundMAX Digital Audio
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: PCI\VEN_1039&DEV_7012&SUBSYS_810D1043&REV_A0
Manufacturer ID: 65535
Product ID: 65535
Type: WDM
Driver Name: smwdm.sys
Driver Version: 5.12.0001.5430 (English)
WHQL Logo'd: No
Date and Size: 8/3/2005 03:56:58, 221376 bytes
Other Files:
Driver Provider: Analog Devices
HW Accel Level: Full
Cap Flags: 0xF5F
Min/Max Sample Rate: 100, 192000
Static/Strm HW Mix Bufs: 33, 30
Static/Strm HW 3D Bufs: 33, 30
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
Sound Test Result: Not run

---------------------
Sound Capture Devices
---------------------
Description: SoundMAX Digital Audio
Default Sound Capture: Yes
Default Voice Capture: Yes
Driver Name: smwdm.sys
Driver Version: 5.12.0001.5430 (English)
Date and Size: 8/3/2005 03:56:58, 221376 bytes
Cap Flags: 0x41
Format Flags: 0xCCC

-----------
DirectMusic
-----------
DLS Path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\drivers\GM.DLS
DLS Version: 1.00.0016.0002
Acceleration: n/a
Ports: Microsoft Synthesizer, Software (Not Kernel Mode), Output, DLS, Internal, Default Port
SoundMAX Digital Audio, Software (Kernel Mode), Output, DLS, Internal
Mapowanie MIDI [Emulowany], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal
Syntezator SW Microsoft GS Wave [Emulowany], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal
Test Result: Not run

-------------------
DirectInput Devices
-------------------
Device Name: Mysz
Attached: 1
Controller ID: n/a
Vendor/Product ID: n/a
FF Driver: n/a

Device Name: Klawiatura
Attached: 1
Controller ID: n/a
Vendor/Product ID: n/a
FF Driver: n/a

Poll w/ Interrupt: No

-----------
USB Devices
-----------
+ G| Vendor/Product ID: 0x1039, 0x7001
| Matching Device ID: usb\root_hub
| Service: usbhub
| Driver: usbhub.sys, 4/14/2008 00:15:38, 59520 bytes
| Driver: usbd.sys, 8/23/2001 14:00:00, 4736 bytes

----------------
Gameport Devices
----------------

------------
PS/2 Devices
------------
+ Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
| Matching Device ID: *pnp0303
| Service: i8042prt
| Driver: i8042prt.sys, 4/14/2008 21:41:38, 53248 bytes
| Driver: kbdclass.sys, 4/14/2008 21:50:08, 24960 bytes
|
+ Sterownik klawiatury serwera terminali
| Matching Device ID: root\rdp_kbd
| Upper Filters: kbdclass
| Service: TermDD
| Driver: termdd.sys, 4/14/2008 20:52:24, 40840 bytes
| Driver: kbdclass.sys, 4/14/2008 21:50:08, 24960 bytes
|
+ Mysz Microsoft PS/2
| Matching Device ID: *pnp0f03
| Service: i8042prt
| Driver: i8042prt.sys, 4/14/2008 21:41:38, 53248 bytes
| Driver: mouclass.sys, 5/16/2008 16:50:55, 23296 bytes
|
+ Sterownik myszy serwera terminali
| Matching Device ID: root\rdp_mou
| Upper Filters: mouclass
| Service: TermDD
| Driver: termdd.sys, 4/14/2008 20:52:24, 40840 bytes
| Driver: mouclass.sys, 5/16/2008 16:50:55, 23296 bytes

----------------------------
DirectPlay Service Providers
----------------------------
DirectPlay8 Modem Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)
DirectPlay8 Serial Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)
DirectPlay8 IPX Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)
DirectPlay8 TCP/IP Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)
Internet TCP/IP Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpwsockx.dll (5.03.2600.5512)
IPX Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpwsockx.dll (5.03.2600.5512)
Modem Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpmodemx.dll (5.03.2600.5512)
Serial Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpmodemx.dll (5.03.2600.5512)

DirectPlay Voice Wizard Tests: Full Duplex: Not run, Half Duplex: Not run, Mic: Not run
DirectPlay Test Result: Not run

-------------------
DirectPlay Adapters
-------------------
DirectPlay8 Serial Service Provider: COM1
DirectPlay8 TCP/IP Service Provider: PoDirectPlay8 TCP/IP Service Provider: Emil - IPv4 -

-----------------------
DirectPlay Voice Codecs
-----------------------
Voxware VR12 1,4 kilobitów/s
Voxware SC06 6,4 kilobitów/s
Voxware SC03 3,2 kilobitów/s
MS-PCM 64 kilobitów/s
MS-ADPCM 32.8 kilobitów/s
Microsoft GSM 6.10 13 kilobitów/s
TrueSpeech(TM) 8.6 kilobitów/s

-------------------------
DirectPlay Lobbyable Apps
-------------------------

------------------------
Disk & DVD/CD-ROM Drives
------------------------
Drive: C:
Free Space: 20.3 GB
Total Space: 100.0 GB
File System: NTFS
Model: WDC WD32 00AAJS-65VWA SCSI Disk Device

Drive: D:
Free Space: 32.2 GB
Total Space: 205.2 GB
Model: WDC WD32 00AAJS-65VWA SCSI Disk Device

Drive: I:
Free Space: 20.6 GB
Total Space: 476.9 GB
Model: WD My Passport 0730 USB Device

Drive: E:
Model: LITE-ON DVDRW SOHW-1693S
Driver: c:\windows\system32\drivers\cdrom.sys, 5.01.2600.5512 (Polish), 4/14/2008 00:10:48, 62976 bytes

--------------
System Devices
--------------
Name: SoundMAX Integrated Digital Audio
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_7012&SUBSYS_810D1043&REV_A0\3&267A616A&0&17
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\drmk.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:16, 60160 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\portcls.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:49:42, 146048 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\stream.sys, 5.03.2600.5512 (Polish), 4/14/2008 00:15:16, 49408 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\wdmaud.drv, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 22:51:58, 23552 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ksuser.dll, 5.03.2600.5512 (Polish), 4/14/2008 22:50:36, 4096 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\smwdm.sys, 5.12.0001.5430 (English), 8/3/2005 03:56:58, 221376 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\senfilt.sys, 5.10.0000.3518 (English), 3/1/2005 08:01:40, 392704 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\aeaudio.sys, 4.00.0001.0014 (English), 3/4/2005 15:53:00, 127872 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\a3d.dll, 4.12.0001.2009 (English), 8/19/2003 14:36:16, 65536 bytes

Name: Rozszerzony kontroler hosta PCI do USB SiS
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_7002&SUBSYS_810E1043&REV_00\3&267A616A&0&1B
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\usbehci.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:36, 30208 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\usbport.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:38, 143872 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\usbui.dll, 5.01.2600.5512 (Polish), 4/14/2008 22:50:58, 77312 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\usbhub.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:38, 59520 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\hccoin.dll, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 22:50:34, 7168 bytes

Name: Otwarty kontroler hosta PCI do USB SiS 7001
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_7001&SUBSYS_810E1043&REV_0F\3&267A616A&0&1A
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\usbohci.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:36, 17152 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\usbport.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:38, 143872 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\usbui.dll, 5.01.2600.5512 (Polish), 4/14/2008 22:50:58, 77312 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\usbhub.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:38, 59520 bytes

Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_7001&SUBSYS_810E1043&REV_0F\3&267A616A&0&19
Driver: C:\WINDOWS\system32\drivers\usbohci.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:15:36, 17152 bytes

Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_7001&SUBSYS_810E1043&REV_0F\3&267A616A&0&18

Name: Kontroler SiS PCI IDE
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_5513&SUBSYS_810E1043&REV_01\3&267A616A&0&15
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\pciidex.sys, 5.01.2600.5512 (Polish), 4/14/2008 00:10:30, 24960 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\atapi.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/14/2008 00:10:32, 96512 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\pciide.sys, 5.01.2600.0000 (Polish), 8/23/2001 14:00:00, 3456 bytes

Name: Mostek (bridge) standardu PCI do ISA
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_0964&SUBSYS_00000000&REV_36\3&267A616A&0&10
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\isapnp.sys, 5.01.2600.5512 (Polish), 4/14/2008 21:48:42, 37632 bytes

Name: SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_0900&SUBSYS_80A71043&REV_91\3&267A616A&0&20
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\sisnicxp.sys, 2.00.1039.1190 (English), 2/14/2006 16:02:56, 32768 bytes
Driver: C:\WINDOWS\SiS\900\uninst.exe, 5.01.2600.1106 (English), 12/13/2005 18:15:14, 29696 bytes
Driver: C:\WINDOWS\SiS\900\040c.lng, 6/25/2004 17:16:10, 219 bytes
Driver: C:\WINDOWS\SiS\900\0404.lng, 12/19/2005 17:30:44, 121 bytes
Driver: C:\WINDOWS\SiS\900\0411.lng, 6/25/2004 17:16:04, 188 bytes

Name: Mostek (bridge) standardu PCI do CPU hosta
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_0655&SUBSYS_00000000&REV_50\3&267A616A&0&00
Driver: n/a

Name: SiS 180 RAID Controller
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_0180&SUBSYS_810E1043&REV_01\3&267A616A&0&28
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\SiSRaid.sys, 5.01.1039.1070 (English), 9/3/2004 14:43:00, 46464 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\property.dll, 1.00.0000.0001 (Chinese), 3/30/2001 23:58:36, 135168 bytes

Name: SiS Accelerated Graphics Port
Device ID: PCI\VEN_1039&DEV_0003&SUBSYS_00000000&REV_00\3&267A616A&0&08
Driver: n/a

Name: RADEON 9200 SERIES - Secondary
Device ID: PCI\VEN_1002&DEV_5D44&SUBSYS_7C27174B&REV_01\4&13EB4D69&0&0108
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ati2mtag.sys, 6.14.0010.6614 (Polish), 5/3/2006 18:50:42, 1540608 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ati2erec.dll, 1.00.0000.0005 (English), 5/3/2006 18:10:34, 40960 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativvpxx.vp, 5/3/2006 19:09:32, 28080 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativckxx.vp, 10/14/2005 16:10:12, 58560 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativcaxx.vp, 2/8/2006 22:44:04, 929 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativcaxx.cpa, 2/8/2006 22:44:04, 1114674 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2dvag.dll, 6.14.0010.6614 (English), 5/3/2006 18:51:00, 258048 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2cqag.dll, 6.14.0010.0313 (English), 5/3/2006 18:09:20, 282624 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\Ati2mdxx.exe, 6.14.0010.2495 (English), 5/3/2006 18:45:14, 26112 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati3duag.dll, 6.14.0010.0399 (English), 5/3/2006 18:35:24, 2693280 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ativvaxx.dll, 6.14.0001.0099 (English), 5/3/2006 18:29:12, 1408000 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atiicdxx.dat, 4/28/2006 22:05:14, 127614 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ATIDDC.DLL, 6.14.0010.0008 (English), 5/3/2006 18:43:14, 53248 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atitvo32.dll, 6.14.0010.4200 (English), 5/3/2006 18:15:10, 17408 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ativcoxx.dll, 6.13.0010.0005 (English), 11/9/2001 17:01:04, 24064 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2evxx.exe, 6.14.0010.4132 (English), 5/3/2006 18:43:46, 413696 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2evxx.dll, 6.14.0010.4132 (English), 5/3/2006 18:44:54, 61440 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atipdlxx.dll, 6.14.0010.2498 (English), 5/3/2006 18:45:34, 114688 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\Oemdspif.dll, 6.14.0001.0016 (English), 5/3/2006 18:45:22, 77824 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2edxx.dll, 6.14.0010.2500 (English), 5/3/2006 18:45:06, 41984 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atikvmag.dll, 6.14.0010.0035 (Polish), 5/3/2006 18:15:58, 151552 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ATIDEMGR.dll, 1.02.2314.20173 (Polish), 5/3/2006 18:12:26, 286720 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atifglpf.xml, 1/26/2006 02:48:02, 6005 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atioglxx.dll, 6.14.0010.5819 (English), 5/3/2006 18:18:04, 5033984 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atioglx1.dll, 6.14.0010.1072 (English), 5/3/2006 18:21:20, 6684672 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atiiiexx.dll, 6.14.0010.4004 (English), 5/3/2006 18:54:10, 307200 bytes

Name: RADEON 9200 SERIES
Device ID: PCI\VEN_1002&DEV_5964&SUBSYS_7C26174B&REV_01\4&13EB4D69&0&0008
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ati2mtag.sys, 6.14.0010.6614 (Polish), 5/3/2006 18:50:42, 1540608 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ati2erec.dll, 1.00.0000.0005 (English), 5/3/2006 18:10:34, 40960 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativvpxx.vp, 5/3/2006 19:09:32, 28080 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativckxx.vp, 10/14/2005 16:10:12, 58560 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativcaxx.vp, 2/8/2006 22:44:04, 929 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\ativcaxx.cpa, 2/8/2006 22:44:04, 1114674 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2dvag.dll, 6.14.0010.6614 (English), 5/3/2006 18:51:00, 258048 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2cqag.dll, 6.14.0010.0313 (English), 5/3/2006 18:09:20, 282624 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\Ati2mdxx.exe, 6.14.0010.2495 (English), 5/3/2006 18:45:14, 26112 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati3duag.dll, 6.14.0010.0399 (English), 5/3/2006 18:35:24, 2693280 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ativvaxx.dll, 6.14.0001.0099 (English), 5/3/2006 18:29:12, 1408000 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atiicdxx.dat, 4/28/2006 22:05:14, 127614 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ATIDDC.DLL, 6.14.0010.0008 (English), 5/3/2006 18:43:14, 53248 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atitvo32.dll, 6.14.0010.4200 (English), 5/3/2006 18:15:10, 17408 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ativcoxx.dll, 6.13.0010.0005 (English), 11/9/2001 17:01:04, 24064 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2evxx.exe, 6.14.0010.4132 (English), 5/3/2006 18:43:46, 413696 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2evxx.dll, 6.14.0010.4132 (English), 5/3/2006 18:44:54, 61440 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atipdlxx.dll, 6.14.0010.2498 (English), 5/3/2006 18:45:34, 114688 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\Oemdspif.dll, 6.14.0001.0016 (English), 5/3/2006 18:45:22, 77824 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ati2edxx.dll, 6.14.0010.2500 (English), 5/3/2006 18:45:06, 41984 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atikvmag.dll, 6.14.0010.0035 (Polish), 5/3/2006 18:15:58, 151552 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\ATIDEMGR.dll, 1.02.2314.20173 (Polish), 5/3/2006 18:12:26, 286720 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atifglpf.xml, 1/26/2006 02:48:02, 6005 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atioglxx.dll, 6.14.0010.5819 (English), 5/3/2006 18:18:04, 5033984 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atioglx1.dll, 6.14.0010.1072 (English), 5/3/2006 18:21:20, 6684672 bytes
Driver: C:\WINDOWS\system32\atiiiexx.dll, 6.14.0010.4004 (English), 5/3/2006 18:54:10, 307200 bytes

------------------
DirectX Components
------------------
ddraw.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:22 279552 bytes
ddrawex.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:22 27136 bytes
dxapi.sys: 5.01.2600.0000 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 10496 bytes
d3d8.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:20 1179648 bytes
d3d8thk.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:20 8192 bytes
d3d9.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:20 1689088 bytes
d3dim.dll: 5.01.2600.0000 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 436224 bytes
d3dim700.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:22 824320 bytes
d3dramp.dll: 5.01.2600.0000 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 590336 bytes
d3drm.dll: 5.01.2600.0000 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 350208 bytes
d3dxof.dll: 5.01.2600.0000 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 47616 bytes
d3dpmesh.dll: 5.01.2600.0000 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 34816 bytes
dplay.dll: 5.00.2134.0001 Polish Final Retail 8/23/2001 14:00:00 33040 bytes
dplayx.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:28 229888 bytes
dpmodemx.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 5/17/2008 14:36:07 48128 bytes
dpwsock.dll: 5.00.2134.0001 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 42768 bytes
dpwsockx.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:28 57856 bytes
dplaysvr.exe: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:51:14 29696 bytes
dpnsvr.exe: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:51:14 18432 bytes
dpnet.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:28 375296 bytes
dpnlobby.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:33:26 3072 bytes
dpnaddr.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:33:24 3072 bytes
dpvoice.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 5/17/2008 14:36:10 526848 bytes
dpvsetup.exe: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:51:14 83456 bytes
dpvvox.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:28 116736 bytes
dpvacm.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:28 21504 bytes
dpnhpast.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:28 35328 bytes
dpnhupnp.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:28 60928 bytes
dpserial.dll: 5.00.2134.0001 Polish Final Retail 8/23/2001 14:00:00 54032 bytes
dinput.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:26 163328 bytes
dinput8.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:26 185856 bytes
dimap.dll: 5.01.2600.0000 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 44032 bytes
diactfrm.dll: 5.01.2600.0000 Polish Final Retail 8/23/2001 14:00:00 394752 bytes
joy.cpl: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 5/17/2008 14:38:00 66048 bytes
gcdef.dll: 5.01.2600.0000 Polish Final Retail 5/17/2008 14:37:00 233984 bytes
pid.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 5/16/2008 16:50:55 35328 bytes
dsound.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:30 367616 bytes
dsound3d.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:30 1293824 bytes
dswave.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:32 19456 bytes
dsdmo.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:30 181248 bytes
dsdmoprp.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:30 72704 bytes
dmusic.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:28 104448 bytes
dmband.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:26 28672 bytes
dmcompos.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:26 61440 bytes
dmime.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:26 181248 bytes
dmloader.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:26 35840 bytes
dmstyle.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:28 105984 bytes
dmsynth.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:28 103424 bytes
dmscript.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:26 82432 bytes
system.dll: 1.01.4322.2407 English Final Retail 8/13/2011 12:01:16 1232896 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3D.dll: 9.05.0132.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:31 473600 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 5.04.0000.3900 English Final Retail 4/7/2012 12:30:18 2676224 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.04.0091.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:19 2846720 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.05.0132.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:21 563712 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.06.0168.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:22 567296 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.07.0239.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:22 576000 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.08.0299.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:23 577024 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.09.0376.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:24 577536 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.10.0455.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:28 577536 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.11.0519.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:29 578560 bytes
Microsoft.DirectX.Direct3DX.dll: 9.12.0589.0000 English Final Retail 4/7/2012 12:30:33 578560 bytes
Microsoft.DirectX.DirectDraw.dll: 5.04.0000.2904 English Final Retail 4/7/2012 12:30:34 145920 bytes
Microsoft.DirectX.DirectInput.dll: 5.04.0000.2904 English Final Retail 4/7/2012 12:30:35 159232 bytes
Microsoft.DirectX.DirectPlay.dll: 5.04.0000.2904 English Final Retail 4/7/2012 12:30:35 364544 bytes
Microsoft.DirectX.DirectSound.dll: 5.04.0000.2904 English Final Retail 4/7/2012 12:30:36 178176 bytes
Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback.dll: 5.04.0000.2904 English Final Retail 4/7/2012 12:30:31 53248 bytes
Microsoft.DirectX.Diagnostics.dll: 5.04.0000.2904 English Final Retail 4/7/2012 12:30:31 12800 bytes
Microsoft.DirectX.dll: 5.04.0000.2904 English Final Retail 4/7/2012 12:30:30 223232 bytes
dx7vb.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:32 619008 bytes
dx8vb.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:32 1227264 bytes
dxdiagn.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:32 2113536 bytes
directx.cpl: 5.03.0000.0900 English Final Debug 8/18/2003 05:10:24 122880 bytes (problem)
mfc40.dll: 4.01.0000.6140 English Final Retail 8/23/2001 14:00:00 924432 bytes
mfc42.dll: 6.02.4131.0000 English Final Retail 4/14/2008 22:50:36 1028096 bytes
wsock32.dll: 5.01.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:51:00 24064 bytes
amstream.dll: 6.05.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:00 70656 bytes
devenum.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:24 59904 bytes
dxmasf.dll: 6.04.0009.1133 Polish Final Retail 5/17/2008 14:36:23 520246 bytes
mciqtz32.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:36 35328 bytes
mpg2splt.ax: 6.05.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:51:54 148992 bytes
msdmo.dll: 6.05.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:38 14336 bytes
encapi.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:50:32 20480 bytes
qasf.dll: 11.00.5721.5145 English Final Retail 5/16/2008 14:10:37 211456 bytes
qcap.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:46 192512 bytes
qdv.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:46 279040 bytes
qdvd.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:46 387072 bytes
qedit.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:46 563200 bytes
qedwipes.dll: 6.05.2600.5512 English Final Retail 4/13/2008 22:51:34 733696 bytes
quartz.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 5/17/2008 14:41:27 1536512 bytes
strmdll.dll: 4.01.0000.3936 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:58 246814 bytes
iac25_32.ax: 2.00.0005.0053 English Final Retail 4/14/2008 22:51:54 199680 bytes
ir41_32.ax: 4.51.0016.0003 English Final Retail 4/14/2008 22:51:54 848384 bytes
ir41_qc.dll: 4.30.0062.0002 English Final Retail 4/14/2008 22:50:34 120320 bytes
ir41_qcx.dll: 4.30.0064.0001 English Final Retail 4/14/2008 22:50:34 338432 bytes
ir50_32.dll: 5.2562.0015.0055 English Final Retail 4/14/2008 22:50:34 755200 bytes
ir50_qc.dll: 5.00.0063.0048 English Final Retail 4/14/2008 22:50:34 200192 bytes
ir50_qcx.dll: 5.00.0064.0048 English Final Retail 4/14/2008 22:50:34 183808 bytes
ivfsrc.ax: 5.10.0002.0051 English Final Retail 4/14/2008 22:51:54 154624 bytes
mswebdvd.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:40 204288 bytes
ks.sys: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 00:46:38 141056 bytes
ksproxy.ax: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:51:54 129536 bytes
ksuser.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:36 4096 bytes
stream.sys: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 00:15:16 49408 bytes
mspclock.sys: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 00:09:52 5376 bytes
mspqm.sys: 5.01.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 00:09:52 4992 bytes
mskssrv.sys: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 00:09:54 7552 bytes
swenum.sys: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 5/16/2008 16:50:55 4352 bytes
mstee.sys: 5.03.0000.0900 Polish Final Retail 12/12/2002 00:14:32 5504 bytes
bdaplgin.ax: 5.03.0000.0900 Polish Final Retail 7/9/2004 04:26:38 16896 bytes
bdasup.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 11392 bytes
msdvbnp.ax: 6.05.0001.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 52224 bytes
psisdecd.dll: 6.05.0001.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:40 354816 bytes
psisrndr.ax: 6.05.0001.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:40 30208 bytes
ipsink.ax: 5.03.0000.0900 Polish Final Retail 7/9/2004 04:26:38 14848 bytes
mpeg2data.ax: 6.05.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:51:54 118272 bytes
ndisip.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 10112 bytes
mpe.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 15104 bytes
streamip.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:40 14976 bytes
msvidctl.dll: 6.05.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:50:40 1432064 bytes
slip.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:40 10880 bytes
nabtsfec.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 83968 bytes
ccdecode.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 16384 bytes
vbisurf.ax: 5.03.2600.5512 English Final Retail 4/14/2008 22:51:56 30208 bytes
msyuv.dll: 5.03.2600.5512 English Final Retail 5/16/2008 16:50:55 16896 bytes
kstvtune.ax: 5.03.0001.0904 Polish Final Retail 7/19/2004 16:19:30 285696 bytes
ksxbar.ax: 5.03.0001.0902 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 39424 bytes
kswdmcap.ax: 5.03.0000.0900 Polish Final Retail 7/9/2004 04:26:40 226304 bytes
wstcodec.sys: 5.03.0000.0900 English Final Retail 7/9/2004 04:26:40 18688 bytes
wstdecod.dll: 5.03.2600.5512 Polish Final Retail 4/14/2008 22:51:00 51200 bytes
msdv.sys: 5.01.2600.0000 English Final Retail 7/9/2004 04:26:38 52096 bytes

------------------
DirectShow Filters
------------------

DirectShow Filters:
WMAudio Decoder DMO,0x00800800,1,1,,
WMAPro over S/PDIF DMO,0x00600800,1,1,,
WMA Voice Decoder DMO,0x00600800,1,1,,
Mpeg4s Decoder DMO,0x00800001,1,1,,
WMV Screen decoder DMO,0x00600800,1,1,,
WMVideo Decoder DMO,0x00800001,1,1,,
Mpeg43 Decoder DMO,0x00800001,1,1,,
Mpeg4 Decoder DMO,0x00800001,1,1,,
Full Screen Renderer,0x00200000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
Gretech ASF Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
Nero Audio Decoder 2,0x00600000,1,1,NeAudio2.ax,5.03.0009.0000
RealPlayer Video Filter,0x00200000,1,1,rdsf3260.dll,12.00.0001.0666
Gretech MPEG Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
DV Muxer,0x00400000,0,0,qdv.dll,6.05.2600.5512
Color Space Converter,0x00400001,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
WM ASF Reader,0x00400000,0,0,qasf.dll,11.00.5721.5145
Screen Capture filter,0x00200000,0,1,wmpsrcwp.dll,11.00.5721.5145
Nero Splitter,0x00600000,1,3,NeSplitter.ax,5.03.0009.00 00
AVI Splitter,0x00600000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
VGA 16 Color Ditherer,0x00400000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
Indeo® video 5.10 Compression Filter,0x00200000,1,1,ir50_32.dll,5.2562.0015.0055
CyberLink AudioCD Filter (PDVD7),0x00600000,0,1,CLAudioCD.ax,5.00.0000.4417
Windows Media Audio Decoder,0x00800001,1,1,msadds32.ax,8.00.0000.4487
AC3 Parser Filter,0x00600000,1,1,mpg2splt.ax,6.05.2600.5512
CyberLink Audio Decoder,0x00601000,1,1,Claud.ax,6.01.0000.4701
StreamBufferSink,0x00200000,0,0,sbe.dll,6.05.2600. 5512
MJPEG Decompressor,0x00600000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5 512
CyberLink Audio Effect (PDVD7),0x00200000,1,1,CLAudFx.ax,6.00.0000.4111
Indeo® video 5.10 Decompression Filter,0x00640000,1,1,ir50_32.dll,5.2562.0015.0055
Microsoft Screen Video Decompressor,0x00800000,1,1,msscds32.ax,8.00.0000. 4487
MPEG-I Stream Splitter,0x00600000,1,2,quartz.dll,6.05.2600.5512
SAMI (CC) Parser,0x00400000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
MPEG Layer-3 Decoder,0x00810000,1,1,l3codecx.ax,1.05.0000.0050
CyberLink Audio Digital Transcoder,0x00200000,1,1,CLADT.ax,1.00.0000.0717
MPEG-2 Splitter,0x005fffff,1,0,mpg2splt.ax,6.05.2600.5512
ACELP.net Sipro Lab Audio Decoder,0x00800001,1,1,acelpdec.ax,1.04.0000.0000
Gretech Video Filter,0x00200000,1,1,GVF.ax,
CyberLink SAC Video Decoder(PDVD7 HomeNetwork),0x00200000,2,3,CLVSD.ax,6.00.0000.212 2
Internal Script Command Renderer,0x00800001,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
MPEG Audio Decoder,0x03680001,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
File Source (Netshow URL),0x00400000,0,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
Gretech FLV Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
DV Splitter,0x00600000,1,2,qdv.dll,6.05.2600.5512
Windows Media Video Decoder,0x00800000,1,1,wmvds32.ax,8.00.0000.4487
Video Mixing Renderer 9,0x00200000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
Windows Media Video Decoder,0x00800000,1,1,wmv8ds32.ax,8.00.0000.4000
CyberLink Demux (PDVD7),0x00602000,1,0,CLDemuxer.ax,1.00.0000.4528
CyberLink MPEG Splitter(Scramble),0x00200000,1,2,CLSplter.ax,3.01 .0000.1424
Gretech AsfEx Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
CyberLink BDROM Navigator,0x00600000,0,3,CLBDROMNav.ax,2.03.0000.1 116
CyberLink Line21 Decoder (PDVD7.x),0x00200000,0,2,CLLine21.ax,4.00.0000.760 2
Windows Media Multiplexer,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5 145
ASX file Parser,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ASX v.2 file Parser,0x00600000,1,0,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
NSC file Parser,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ACM Wrapper,0x00600000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
Windows Media source filter,0x00600000,0,2,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
Gretech AVI Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
Video Renderer,0x00800001,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
Gretech Network(OGG) Filter,0x00200000,0,1,GNF.ax,
MPEG-2 Video Stream Analyzer,0x00200000,0,0,sbe.dll,6.05.2600.5512
Line 21 Decoder,0x00600000,1,1,qdvd.dll,6.05.2600.5512
Video Port Manager,0x00600000,2,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
CyberLink Push-Mode CLStream (PDVD7),0x00200000,0,1,CLStream(PushMode).ax,1.00. 0000.1524
CyberLink Audio Decoder (PDVD7 UPnP),0x00200000,1,1,CLAud.ax,6.00.0000.1803
WST Decoder,0x00600000,1,1,wstdecod.dll,5.03.2600.5512
Video Renderer,0x00400000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
CyberLink Audio Spectrum Analyzer (PDVD7),0x00200000,1,1,CLAudSpa.ax,1.00.0000.0924
DivX Decoder Filter,0xff800000,1,1,DXdec.ax,6.00.0000.1571
WM ASF Writer,0x00400000,0,0,qasf.dll,11.00.5721.5145
Gretech Audio Filter,0x00200000,1,1,GAF.ax,
Nero DVD Decoder,0x00600000,2,1,NeVideo.ax,5.03.0009.0000
VBI Surface Allocator,0x00600000,1,1,vbisurf.ax,5.03.2600.5512
Microsoft MPEG-4 Video Decompressor,0x00800000,1,1,mpg4ds32.ax,8.00.0000. 4487
File writer,0x00200000,1,0,qcap.dll,6.05.2600.5512
CyberLink Video/SP Decoder (PDVD7),0x00602000,2,3,CLVsd.ax,8.01.0000.1026
Gretech OGG Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
Gretech Network(AVI) Filter,0x00200000,0,1,GNF.ax,
CyberLink BDRE Navigator,0x00600000,0,3,CLBDRENav.ax,1.00.0000.35 16
Gretech MKV Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
DVD Navigator,0x00200000,0,2,qdvd.dll,6.05.2600.5512
CyberLink DVD Navigator (PDVD7),0x00600000,0,3,CLNavX.ax,7.00.0000.3502
CyberLink TimeStretch Filter (PDVD7),0x00200000,1,1,clauts.ax,1.00.0000.5423
Overlay Mixer2,0x00400000,1,1,qdvd.dll,6.05.2600.5512
Cyberlink SubTitle Importor,0x00200000,1,1,CLSubTitle.ax,1.00.0000.16 04
AVI Draw,0x00600064,9,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
.RAM file Parser,0x00600000,1,0,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
CyberLink HDDVD Navigator,0x00600000,0,6,HDDVDNav.ax,1.01.0000.111 4
G.711 Codec,0x00200000,1,1,g711codc.ax,5.01.2600.0000
MPEG-2 Demultiplexer,0x00600000,1,1,mpg2splt.ax,6.05.2600 .5512
DV Video Decoder,0x00800000,1,1,qdv.dll,6.05.2600.5512
RealPlayer Transcode Filter,0x00600000,0,0,rdsf3260.dll,12.00.0001.0666
Indeo® audio software,0x00500000,1,1,iac25_32.ax,2.00.0005.0053
Windows Media Update Filter,0x00400000,1,0,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
CyberLink MPEG-4 Splitter (PDVD7),0x00600000,1,2,clm4splt.ax,1.00.0000.4409
CyberLink HD/BD Mixer (PDVD7.x),0x00200000,1,2,CLHBMixer.ax,1.00.0000.22 25
Gretech Network(SHOUTcast) Filter,0x00200000,0,1,GNF.ax,
ASF DIB Handler,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ASF ACM Handler,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ASF ICM Handler,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ASF URL Handler,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ASF JPEG Handler,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ASF DJPEG Handler,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
ASF embedded stuff Handler,0x00600000,1,1,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
WIA Stream Snapshot Filter,0x00200000,1,1,wiasf.ax,1.00.0000.0000
Gretech Network(GOM) Filter,0x00200000,0,1,GNF.ax,
CyberLink VC-1 Decoder (PDVD7.x),0x00600400,1,3,CLVc1Dec.ax,2.01.0000.610 1
SampleGrabber,0x00200000,1,1,qedit.dll,6.05.2600.5 512
Null Renderer,0x00200000,1,0,qedit.dll,6.05.2600.5512
MPEG-2 Sections and Tables,0x005fffff,1,0,mpeg2data.ax,6.05.2600.5512
StreamBufferSource,0x00200000,0,0,sbe.dll,6.05.260 0.5512
Smart Tee,0x00200000,1,2,qcap.dll,6.05.2600.5512
Overlay Mixer,0x00200000,0,0,qdvd.dll,6.05.2600.5512
RealPlayer Audio Filter,0x00200000,1,1,rdsf3260.dll,12.00.0001.0666
AVI Decompressor,0x00600000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5 512
Gretech MP4 Source Filter,0x00200000,0,1,GSFU.ax,
AVI/WAV File Source,0x00400000,0,2,quartz.dll,6.05.2600.5512
QuickTime Movie Parser,0x00600000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
Wave Parser,0x00400000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
MIDI Parser,0x00400000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
Multi-file Parser,0x00400000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
File stream renderer,0x00400000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
XML Playlist,0x00400000,1,0,wmpasf.dll,11.00.5721.5145
CyberLink Audio Decode (PDVD7.x),0x00200000,1,1,claud_HBD.ax,8.01.0003.85 14
AVI Mux,0x00200000,1,0,qcap.dll,6.05.2600.5512
Line 21 Decoder 2,0x00600002,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
File Source (Async.),0x00400000,0,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
File Source (URL),0x00400000,0,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
CyberLink Video/SP BD-HD Decoder (PDVD7.x),0x00600000,2,3,CLVSD_HBD.ax,8.01.0000.60 31
Nero MP4 Splitter,0x00600000,1,1,NeMP4Splitter.ax,5.03.0009 .0000
CyberLink Demux (PDVD7 UPnP),0x00200000,1,0,CLDemuxer.ax,1.00.0000.3421
CyberLink H.264/AVC Decoder (PDVD7.x),0x00600400,1,2,CL264dec.ax,2.01.0000.110 8
Infinite Pin Tee Filter,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Nero Video Decoder,0x00600000,2,1,NeVideo.ax,5.03.0009.0000
CyberLink Streamming Filter (PDVD7),0x00200000,0,1,CLStream.ax,1.01.0000.1524
BDA MPEG2 Transport Information Filter,0x00200000,1,0,psisrndr.ax,6.05.0001.0900
QT Decompressor,0x00600000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5 512
MPEG Video Decoder,0x40000001,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
Indeo® video 4.4 Decompression Filter,0x00640000,1,1,ir41_32.ax,4.51.0016.0003
Indeo® video 4.4 Compression Filter,0x00200000,1,1,ir41_32.ax,4.51.0016.0003

PrzeksztaMicrosoft Kernel Acoustic Echo Canceller,0x00000000,0,0,,
Syntezator tablicy d0x00200000,1,1,,5.03.2600.5512
Microsoft Kernel DLS Synthesizer,0x00200000,1,1,,5.03.2600.5512
Microsoft Kernel DRM Audio Descrambler,0x00200000,1,1,,5.03.2600.5512

Video Compressors:
WMVideo8 Encoder DMO,0x00600800,1,1,,
MSScreen encoder DMO,0x00600800,1,1,,
WMVideo9 Encoder DMO,0x00600800,1,1,,
MSScreen 9 encoder DMO,0x00600800,1,1,,
DV Video Encoder,0x00200000,0,0,qdv.dll,6.05.2600.5512
Indeo® video 5.10 Compression Filter,0x00100000,1,1,ir50_32.dll,5.2562.0015.0055
MJPEG Compressor,0x00200000,0,0,quartz.dll,6.05.2600.551 2
Cinepak Codec by Radius,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Intel 4:2:0 Video V2.50,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Intel Indeo(R) Video R3.2,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Intel Indeo® Video 4.5,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Indeo® video 5.10,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Koder-dekoder Intel IYUV,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Microsoft RLE,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512
Microsoft Video 1,0x00200000,1,1,qcap.dll,6.05.2600.5512

Audio Compressors:
WMA Voice Encoder DMO,0x00600800,1,1,,
WMAudio Encoder DMO,0x00600800,1,1,,
IAC2,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
IMA ADPCM,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
PCM,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
Microsoft ADPCM,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
ACELP.net,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
DSP Group TrueSpeech(TM),0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600 .5512
Windows Media Audio V1,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
Windows Media Audio V2,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
GSM 6.10,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
CCITT A-Law,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
CCITT u-Law,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512
MPEG Layer-3,0x00200000,1,1,quartz.dll,6.05.2600.5512

Audio Capture Sources:
SoundMAX Digital Audio,0x00200000,0,0,qcap.dll,6.05.2600.5512

Midi Renderers:
Default MidiOut Device,0x00800000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
Syntezator SW Microsoft GS Wave,0x00200000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512

UrzSoundMAX Digital Audio,0x00000000,0,0,,

UrzSoundMAX Digital Audio,0x00000000,0,0,,

BDA Network Providers:
Microsoft ATSC Network Provider,0x00200000,0,1,msdvbnp.ax,6.05.0001.0900
Microsoft DVBC Network Provider,0x00200000,0,1,msdvbnp.ax,6.05.0001.0900
Microsoft DVBS Network Provider,0x00200000,0,1,msdvbnp.ax,6.05.0001.0900
Microsoft DVBT Network Provider,0x00200000,0,1,msdvbnp.ax,6.05.0001.0900

BDA Transport Information Renderers:
BDA MPEG2 Transport Information Filter,0x00600000,1,0,psisrndr.ax,6.05.0001.0900
MPEG-2 Sections and Tables,0x00600000,1,0,mpeg2data.ax,6.05.2600.5512

UrzMicrosoft Kernel Wave Audio Mixer,0x00000000,0,0,,

BDA CP/CA Filters:
Decrypt/Tag,0x00600000,1,0,encdec.dll,6.05.2600.5512
Encrypt/Tag,0x00200000,0,0,encdec.dll,6.05.2600.5512
XDS Codec,0x00200000,0,0,encdec.dll,6.05.2600.5512

Audio Renderers:
SoundMAX Digital Audio,0x00200000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
CyberLink Audio Renderer (PDVD7.x),0x00200000,1,0,cladr.ax,6.00.0000.4309
Default DirectSound Device,0x00800000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
Default WaveOut Device,0x00200000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512
DirectSound: SoundMAX Digital Audio,0x00200000,1,0,quartz.dll,6.05.2600.5512

UrzSoundMAX Digital Audio,0x00200000,26,3,,5.03.2600.5512
[/spoiler:5u1nrlfn]

kirlan
12-04-2012, 14:46
trochę to idiotycznie zabrzmi ale tak dla pewności sprawdź / wyklucz:
- odkurz kompa wewnątrz
- FIZYCZNIE przeskanuj CAŁY dysk twardy - PEŁNY skan z opcją naprawy
- zrób kopię systemu , punkt przywracania
- wykonaj aktualizację systemu Widndows
- zrób MEMTEST (albo inny na pamięć RAM)

odi.profanum
12-04-2012, 15:47
trochę to idiotycznie zabrzmi ale tak dla pewności sprawdź / wyklucz:
- odkurz kompa wewnątrz
- FIZYCZNIE przeskanuj CAŁY dysk twardy - PEŁNY skan z opcją naprawy
- zrób kopię systemu , punkt przywracania
- wykonaj aktualizację systemu Widndows
- zrób MEMTEST (albo inny na pamięć RAM) Ok, spróbuję i tego.

http://images42.fotosik.pl/282/ed68dd4762b04360m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed68dd4762b04360.html)
Pewnie to jest przyczyną :? a takich rysek to jest na całej płytce zdecydowanie więcej.

aster
18-10-2012, 15:18
Mam RomeTW Antologię PL ver 1.5 i gra wyrzuca do windowsa. Dzieje się to tylko w konkretnym przypadku, a mianowicie: Oblegam julkami Patavium, kończę turę, galijska armia stojąca w polu mnie atakuje. W bitwie bierze udział także armia z miasta. Pokonuję wszystkich tak, że po bitwie w mieście nie ma garnizonu i dostaję pytanie czy mam: okupować, zająć, czy wybić. Cokolwiek kliknę - crash. Jak próbowałem w tym momencie zrobić sava - crash. Ponowna instalacja, łatki nic nie dały. Próbowałem jakoś zlokalizować usterkę i to co ustaliłem. Gdy po bitwie zostanie w mieście jakiś wojak i zdobędę miasto w mojej turze, to wszystko jest ok. Po rozegraniu w automacie też jest ok, bo zostaje garnizon w mieście. Dzieje się tak tylko z Patavium z Mediolanem już jest dobrze. Według mnie bug jest w grze, a nie w sprzęcie. Czy możecie sprawdzić czy ten problem u was też występuje? Tu są wszystkie 3 savy z kampanii, a ten z bitwą to redwf_269_ost.sav.
http://www.sendspace.pl/file/6a08fdcd1208fea5454a986

McAbra
19-10-2012, 06:36
To pewnie po prostu jakiś bug w sav'ie, też miałem podobnie jak Iberami oblegałem Carthago.

aster
19-10-2012, 13:14
rozgrywałem także nową kampanię i nadal jest to samo. Co ciekawe ten problem pojawia się tylko na poziomie vh/vh. Na h/h i m/m zdobycie patavium w powyższy sposób nie powoduje problemu.

norbass87
16-03-2013, 18:21
Witam!

Potrzebuje pomocy!!!

Odpaliłem grę po dłuższym czasie i mam pewien problem..
Mianowicie moje oddziały liczą połowę składu... po 27 jeźdźców 30-40 piechurów... to normalne?
Wydawało mi się że odziały mają większą liczbę wojowników
mam roma z antologii bodajże pomarańczowe wydanie.

Proszę o pomoc co mam źle i jak to naprawić?!

Wald
16-03-2013, 18:41
Sprawdź skale jednostek w ustawieniach, chyba w grafice to jest w zaawansowanych ;)

norbass87
18-03-2013, 14:28
Wielkie podziękowania!!!

Teraz to wygląda inaczej :)

mam takie jeszcze jedno pytanie: czy znasz bądź ktoś z forumowiczów zna jakiś mod który dotyczyłby II bądź III w n.e.
Dużo jest modów niestety głównie dotyczące schyłku IV i V wieku.

W II wieku mieliśmy mało znane wojny markomańskie a w III w. od śmierci Sewera Aleksandra ogólny kryzys prawie rozpad no i konsolidacje państwa za Aureliana
brakuje takich modów :(

Canaris
24-04-2013, 15:06
Wielkie podziękowania!!!

Teraz to wygląda inaczej :)

mam takie jeszcze jedno pytanie: czy znasz bądź ktoś z forumowiczów zna jakiś mod który dotyczyłby II bądź III w n.e.
Dużo jest modów niestety głównie dotyczące schyłku IV i V wieku.

W II wieku mieliśmy mało znane wojny markomańskie a w III w. od śmierci Sewera Aleksandra ogólny kryzys prawie rozpad no i konsolidacje państwa za Aureliana
brakuje takich modów :(
W okresie pt "Późna starozytność ale nie taka fest późna" jest tylko chyba Invasio Barbarorum ... Jeden z "sub-modów" jest o Julianie Apostacie a drugi o Aurelianie a trzeci to juz upadek Cesarstwa zachodniego .
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... ORVM-(IBFD (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?113-INVASIO-BARBARORVM-(IBFD))-(BI)

O ile wiem nic wiecej nie ma :(

Il Duce
21-03-2015, 13:33
Mam duży problem, mianowicie nie chce mi się włączyć Rome ani BI. Pojawia się czarny ekran na około parę sekund po czym wracam do pulpitu bez żadnego komunikatu. Próbowałem trybów zgodności, wyłączyłem UAC i dalej jedno wielkie nic. Dodam że mam windowsa 8 i aktywowałem tą grę na steam.

Krakerus
31-07-2015, 21:38
Witam

Ponieważ linki na stronie LEM od dawna nie działają, zwracam się z prośbą o udostępnienie łatki do polskiej wersji BI poprawiającej błąd z crashem do pulpitu po kilku turach.

Bartek1337
24-02-2016, 19:20
Mam pewien problem, otóż gdy przechodzę do następnej tury gra się crashuje, nie od razu ale po pewnej chwili gdy gra wskazuje na ruch Numidii. Próbowałem już reinstalu, zmiany trybów zgodności, uruchamiałem grę jako administrator ale nic to nie dało. Mam windows 7 64bit, gram rodem Scypionów a rok w grze to 236 p.n.e. Z góry dzięki za pomoc :)

totalier
12-12-2016, 12:11
Niedawno zacząłem grać w nowego moda do BI mianowicie The Great ancient world 2 i problem się nasilił . W tym modzie gra wyrzuca mnie coraz częściej ,a w momencie gdy ma być zajęte ostatnie miasto do wypełnienia misji imperator