PDA

Zobacz pełną wersję : Demotywatory.

Witold
19-05-2010, 06:42
Postanowiłem stworzyć taki kącik dla demotywatorów, aby nie zaśmiecać tematu "Centrum humoru" tak jak KIEDYŚ.

Więc proszę, możecie już wstawiać.

Iron_Marcin
19-05-2010, 06:55
demotywatory to jedno z trójcy największego ścierwa w polskim internecie. nie powinno być dla nich miejsca, nigdzie. 99,9% z nich jest żenująca, a pozostałe 0,01%, które wywołują uśmiech, najczęściej są tłumaczeniami tego, co powstało na zagranicznych imageboardach. większość z nich powstało z naruszeniem praw autorskich, a zgodnie z regulaminem forum, nie wolno tu promować piractwa w jakiejkolwiek formie.

Witold
19-05-2010, 07:09
Jak sama nazwa wskazuje Demoty nie powinny wywoływać uśmiechu.

glaca
19-05-2010, 09:08
demotywatory to jedno z trójcy największego ścierwa w polskim internecie. nie powinno być dla nich miejsca, nigdzie. 99,9% z nich jest żenująca, a pozostałe 0,01%, które wywołują uśmiech, najczęściej są tłumaczeniami tego, co powstało na zagranicznych imageboardach. większość z nich powstało z naruszeniem praw autorskich, a zgodnie z regulaminem forum, nie wolno tu promować piractwa w jakiejkolwiek formie.
JD na 100% !

nie mają być śmieszne..? ale czy muszą być żenujące?

Raku
19-05-2010, 09:22
demotywatory to jedno z trójcy największego ścierwa w polskim internecie.
Kolejnym są zapewne "komixxy", a trzecie?
Ogólnie się zgadzam, wszystko co, że tak powiem "śmieszne w polskim internecie", jest ściągnięte z zagranicy. Przez to muszę wysłuchiwać w dwu albo trzy letnim opóźnieniem o tych prześmiesznych "nowościach"... nic tylko czekać aż ktoś odkryje meme generator :lol:

P.S.
Poza tym Demosmolarki (http://forum.fifaserwis.com/showthread.php?t=41808) są lepsze ;)

Iron_Marcin
19-05-2010, 10:00
demotywatory to jedno z trójcy największego ścierwa w polskim internecie.
Kolejnym są zapewne "komixxy", a trzecie?
Ogólnie się zgadzam, wszystko co, że tak powiem "śmieszne w polskim internecie", jest ściągnięte z zagranicy. Przez to muszę wysłuchiwać w dwu albo trzy letnim opóźnieniem o tych prześmiesznych "nowościach"... nic tylko czekać aż ktoś odkryje meme generator :lol:
miejsca:
1. wykop - największe zbiorowisko trolli i ogólnego "raka, który toczy internet". myślą, że są potężną frakcją w sieci, i że potrafią zmieniać świat. tak naprawdę to jedynie grupa chętnych dowartościowania się hipokrytów, dla których owczy pęd to sens istnienia. dodatkowo uważają, że cała polska kopiuje pomysły zagranicznych stron internetowych, i tworzy polskie odpowiedniki. sami jednak zapominają, że wykop to klon amerykańskiego digg'a.

2. joemonster - zbiorowisko raka cieszącego mordy z każdego OC, które znajdą na imageboardach (gdyż użytkownicy JM to w większości radosne studenciki kierunków 'chumanistycznych', którzy wiedzą, czym są imageboardy), podpisują "znaleziono na joemonster.org" i cieszą mordy, że są popularni. później ich znaleziska można znaleźć min. na demotywatorach.

3. demotywatory, o których już pisałem

komixxy, kotburger (tak to się nazywało?) w sumie nie wiem, co jeszcze - powiem tak. jeżeli na imageboardach/wykopie/JM/demotywatorach powstaje ściek, to te strony są szlamem z tego szamba

Furvus
19-05-2010, 10:23
W sumie w dużej części bym się zgodził, z tym że na wykopie jeszcze kiedyś można było czasem znaleźć coś ciekawego, joemonster i demoty są dla mnie bardziej beznadziejne :mrgreen:

PS. Chciałbym przeczytać Twoje zdanie o /b/ na 4chanie, jeśli oczywiście je masz ;)

Raku
19-05-2010, 10:30
PS. Chciałbym przeczytać Twoje zdanie o /b/ na 4chanie, jeśli oczywiście je masz ;)
Pytanie pewnie nie do mnie, a przy okazji złamie dwie pierwsze zasady internetu :P , ale... /b/ umarło strawione przez newfag'ów i co gorsza moralfag'ów. Jeszcze ma przebłyski dawnej, powiedzmy "chwały", ale to już nie jest ta siła, która potrafiła zatrząść internetem.

Matos
19-05-2010, 11:09
Jeden z moich ulubionych http://demotywatory.pl/989/AWARIA :shock: ps temat nazywa się demotywatory a nie co gryzie internet IV RP

Fumanchu
19-05-2010, 11:23
http://demotywatory.pl/1593670/Niektorzy

Słyszałem o 4chan ale nie właziłem tam.Z demotywatorów.pl jeden gość mi się podobał z komentem - "jesteśmy jak 4chan wynosimy ludzi na ołtarze lub niszczymy ich" np. W/W gościu trafił top 8 w rankingu filmweb. A ludziska z filmweba białej gorączki dostali.

Iron_Marcin
19-05-2010, 11:34
ludziska z filmweba białej gorączki dostali.
w tym ja, gdyż moim zdaniem jakiś kompletnie anonimowy aktor, którego pewnie nawet nikt nie zna z twarzy, a na pewno nie będzie w stanie 'od tak' przypomnieć sobie jakiejkolwiek jego kreacji filmowej. za "pilota helikoptera" oscara się nie dostaje, a użytkownicy demotywatorów zrobili z niego gwiazdę większą od Seana Connery. litości.

@Furvus
oficjalnie to zabrania mi o tym mówić 1. i 2. zasada internetu. nieoficjalnie zaś mogę powiedzieć, że obecne /b/ jest rozcieńczone z powodu ilości ludzi, którzy repostują reposty repostów. na szczęście ED się nie zmienia, i w niej nadzieja środowisk kontrkultury względem web 2.0

Dragonit
19-05-2010, 13:46
:lol: Beka. A komixxy wymiatają, ale oczywiście wielce szanowani wielmoża nie godzą się na rozrywkę zarezerwowaną dla pospólstwa :lol:

19-05-2010, 14:16
Boże, jacyś Wy drażliwi. 'zbiorowisko studencików' :lol:

Rafi
19-05-2010, 14:23
Ja codziennie oglądam demoty, komixxy i Joe Monstera. Dlaczego tam wchodze? Tylko i wyłacznie zeby poprawic sobie humor, posmiac sie itp. - to jest tylko nieskomplikowana rozrywka. I jakos mi sie nie wydaje zeby to bylo przeznaczone dla plebsu, może po prostu ktoś chce sie dowartosciowac mowiac ze to wszystko to chłam dla mniej rozwiniętej częsci internetowego społeczenstwa :lol:

Raku
19-05-2010, 14:54
http://img687.imageshack.us/img687/3553/1274180246465.gif (http://img687.imageshack.us/i/1274180246465.gif/)

Polskie Demotywatory są naprawdę słabe. Rzeczy na komixxach były śmieszne kiedy były nowe, 99% tego co tam się znajduje jest zerżnięte i po prostu przetłumaczone, a później muszę słuchać od znajomych o tych wszystkich "zabawnych nowościach" :P i tak naprawdę chyba tylko to mnie drażni, bo ogólnie nic mnie nie obchodzi z czego się inni śmieją. Śmieszne i świeże rzeczy można znaleźć za to na inso i sporadycznie na sadisticu, reszte stron jakoś omijam.

Dragonit
19-05-2010, 15:03
Zajrzałem kiedyś na amerykańskie demoty i wrażenia negatywne, większość to było gówno. Ludziom się ubzdurało, że polskie znaczy słabe i tyle. Pamiętam, jak 1 raz wbiłem na tą stronę, przez parę tygodni przeglądałem wszystkie jakie wychodziły i ryłem się jak głupi. Obecnie często jest namieszane, ale to chyba logiczne, skoro dodać demota może każdy, a i tak jest sporo wartych uwagi, no i jeszcze niektóre prowokację są fajne. A komixxy obecnie jeszcze wyższy poziom śmiechu, chodź głównie przez to, że to jeszcze coś stosunkowo świeżego. W sumie te 2 strony + kretyn.com (basha odkryłem później, więc szybciej mi się znudził) dały mi masę śmiechu, tak że gadanie o tym jako dziura internetu jest dla mnie żenujące.

Iron_Marcin
19-05-2010, 15:58
niektóre prowokację są fajne
hahaha, niektóre prowokacje są fajne. a jak ludzie postowali cenzopapę/cenzolecha to jedynymi komentarzami było "idź się leczyć"

A komixxy obecnie jeszcze wyższy poziom śmiechu, chodź głównie przez to, że to jeszcze coś stosunkowo świeżego.
wchodzę na komixxy, a tam co? 1 zdjęcie: znalezione na eris/insomni. drugie zdjęcie, czyli "lubię placki" z eris oraz koleś od owsianki (http://encyclopediadramatica.com/Cereal_Guy) z vidya. trzecie zdjęcie, prawie jak cenzopudzian, czyli nic oryginalnego. następny komiks to 4chanowe jedziemy z The Rockiem (http://encyclopediadramatica.com/The_Rock_Driving) dalej pojawia się jeszcze legendarny Rage (http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0), lecz biedacy nie potrafią znaleźć owych templatek w dobrej jakości, więc im wychodzi jeszcze większa qpa, niż w oryginale.

a śmieszne rzeczy, które nie obrażają inteligencji użytkownika? z ostatnich rzeczy to chyba jedynie PBF (http://pbfcomics.com/?comic=random), który jest naprawdę śmieszny i rzadko z czego zrzyna.

edit: zapomniałem dodać jeszcze weebls-stuff.com, legendarne somethingawful.com, YTMND.com, lurkmoar.com (http://www.google.com/) etc

Vasyshq
19-05-2010, 18:20
A ja wchodzę na sadistica, demoty i joe bardzo często, bo jestem debilem z mózgiem wypranym przez pedalską żydokomunę. :|

Boże, jacyś Wy drażliwi. 'zbiorowisko studencików'
Brawo dla Pana ;)

Iron, nie bądź burakiem.

1. wykop - największe zbiorowisko trolli i ogólnego "raka, który toczy internet". myślą, że są potężną frakcją w sieci, i że potrafią zmieniać świat. tak naprawdę to jedynie grupa chętnych dowartościowania się hipokrytów, dla których owczy pęd to sens istnienia. dodatkowo uważają, że cała polska kopiuje pomysły zagranicznych stron internetowych, i tworzy polskie odpowiedniki. sami jednak zapominają, że wykop to klon amerykańskiego digg'a.

2. joemonster - zbiorowisko raka cieszącego mordy z każdego OC, które znajdą na imageboardach (gdyż użytkownicy JM to w większości radosne studenciki kierunków 'chumanistycznych', którzy wiedzą, czym są imageboardy), podpisują "znaleziono na joemonster.org" i cieszą mordy, że są popularni. później ich znaleziska można znaleźć min. na demotywatorach.

3. demotywatory, o których już pisałem

komixxy, kotburger (tak to się nazywało?) w sumie nie wiem, co jeszcze - powiem tak. jeżeli na imageboardach/wykopie/JM/demotywatorach powstaje ściek, to te strony są szlamem z tego szamba

Ale ty masz silną psychikę :shock:

Raku
19-05-2010, 18:56
http://img138.imageshack.us/img138/8789/1270737811655.jpg
Właśnie Marcinie, jak śmiesz mieć własne zadanie na tak poważny temat jak śmieszność demotywatorów i zgapionych komiksów, które zapewnie czytałeś już jakieś trzy lata temu. Musisz być zwykłym arystokratycznym snobem i w ogóle studentem co zna zagraniczne strony, a tacy to tylko się wywyższają i lansują swoim wysublimowanym poczuciem humoru.

Panowie, prosze... :lol: Bez odbioru.

Vasyshq
19-05-2010, 19:03
Chodziło mi raczej o formę w, której Iron przedstawił swoje zdanie. Naprawdę nie musiał wjeżdzać na "chumanistycznych studencików". Sam jestem na mat fizie, żeby nie było, że odezwał się tzw: "idiota co za glupi jest na matme, dlatego uczy się wosu", bo i z tym się spotkałem. Ja jego posty odebrałem jako "pogardę" dla plebsu oglądającego ww. strony a, że sam przeglądam to i w pewien sposób mnie to zdenerwowało :| Taki mają wydźwięk. Co prawda, że demoty schodzą trochę na psy i dużo prac tam zamieszczanych jest żałosna, fakt. Ale po co się spinać, robić wojny? Obrażać ludzi?

Volomir
19-05-2010, 19:08
Vas, luzuj lejce! W tej chwili wszysc jstesmy studentami, chumanistami i plebsem. Mnie to obojetne co sobie arystokracja mysli;) Tak wchodze na Joemonster, tak wchodze na Komixxy, tak wchodze na Demotywatory. Oglądam, czytam i się usmiecham i dobrze mi z tym. Tego wymagam od takich stron i mnie to wystarczy;)

Pampa
19-05-2010, 19:08
Demotywatory do piachu, chociaż niektóre są naprawde niezłe.

Vasyshq
19-05-2010, 19:11
Vas, luzuj lejce! W tej chwili wszysc jstesmy studentami, chumanistami i plebsem. Mnie to obojetne co sobie arystokracja mysli;) Tak wchodze na Joemonster, tak wchodze na Komixxy, tak wchodze na Demotywatory. Oglądam, czytam i się usmiecham i dobrze mi z tym. Tego wymagam od takich stron i mnie to wystarczy;)
Mądrego aż miło posłuchać.

Iron_Marcin
19-05-2010, 19:16
Iron, nie bądź burakiem.
ależ oczywiście, że będę burakiem. gdyby na świecie byli tylko ludzie, dla których istnieje wyłącznie sacrum, to nic by nie powstawało? obecnie nowe treści powstają prawie wyłącznie na deviantardzie, a wszędzie indziej mamy do czynienia jedynie z repostami. po 100 repoście, gdzie jakiś cfaniak podpisuje się pod czyjąś pracą, i zgarnia jego sławę, mam po prostu tego dość. żeby nie był - cała moja nienawiść do kulturalnego odmóżdżania zaczęła się od 'legendarnego' utworu Adagio for Strings, które radośnie wykonał dj piesto, NIGDZIE nawet nie wspominając, że to nie on jest kompozytorem głównego motywu. nędzny motłoch nawet nie raczył dowiedzieć się, kto tak naprawdę skomponował ten motyw, i całe swe uwielbienie przelali na marnego dj'a.

dlatego przysięgam, że z całej duszy swojej, ze wszystkich sił i myśli swoich będę zwalczał właśnie takie strony, jak wcześniej wspomniane.

Ale ty masz silną psychikę :shock:
nie, wcale nie mam silnej psychiki. po wejściu na pierwszą stronę z listy wyszukiwania (http://tinyurl.com/2b9zmes) stronę czułem, że powinienem mieć wyrzuty sumienia. nie mam, z czym wiąże się odpowiedź do Raka: wcale nie jestem dumy z tego, że znam >>te<< strony. czasami naprawdę marzę, by "odzobaczyć to, co zostało zobaczone".

a i jeszcze jedno: ja nie mam nic do zarzucenia zwykłym czytelnikom. zwykły czytelnik to zwykły czytelnik, przeczyta to, co ktoś mu poda. ja mam wielkie zastrzeżenia do "STFUrców" tzw. "original content", którzy szukają atencji pośród szarej masy internetu. mam także wiele do zarzucenia wobec web 2.0, ale to temat na inną bajkę

PS do moderatorów/administratorów: nie łamię regulaminu forum, gdyż nie podaję linku do "niegodziwej" strony, a jedynie do wyniku jej wyszukiwania

Raku
19-05-2010, 20:02
wcale nie jestem dumy z tego, że znam >>te<< strony
Nie było moim zamiarem Ci tego zarzucać. Co do ER niektóre komiksy są dosyć mocne, ale jedyne wyrzuty sumienia miałem po kombinacji surfin birda i weteranów z pod Verdun cierpiących na nerwicę frontową, nie polecam nawet ludziom bez sumienia...

19-05-2010, 20:12
nędzny motłoch nawet nie raczył dowiedzieć się, kto tak naprawdę skomponował ten motyw, i całe swe uwielbienie przelali na marnego dj'a.

Wybacz mnie grzesznemu.

ThorGal77
19-05-2010, 20:50
Tak sobie czytam wasze wypowiedzi... i myślę, że bezsensownie wypowiadają się niektórzy o demotywatorach, ja znalazłem tam ten demotywator http://demotywatory.pl/1606357/Bezcenne-chwile i naprawdę mnie ruszył. Prawda 99.9 demotów to chłam ale warto by takie strony istniały choćby dla takiej "perełki", coś takiego pokazuje bezsens co niektórych wypowiedzi ;) Wiem, że na pewno zjedziecie mnie za ten post ale każdy ma swoje zdanie ;)

Dragonit
19-05-2010, 21:25
hahaha, niektóre prowokacje są fajne. a jak ludzie postowali cenzopapę/cenzolecha to jedynymi komentarzami było "idź się leczyć"
Przyzna, że nie rozumiem ocb z tym cenzopapą i cenzolechem ;p

wchodzę na komixxy, a tam co? 1 zdjęcie: znalezione na eris/insomni. drugie zdjęcie, czyli "lubię placki" z eris oraz koleś od owsianki z vidya. trzecie zdjęcie, prawie jak cenzopudzian, czyli nic oryginalnego. następny komiks to 4chanowe jedziemy z The Rockiem dalej pojawia się jeszcze legendarny Rage, lecz biedacy nie potrafią znaleźć owych templatek w dobrej jakości, więc im wychodzi jeszcze większa qpa, niż w oryginale.

A patrzyłeś chociaż top10? Ne każdy przegląda cały internet szukając, czy coś aby nie zostało ściągnięte. Niech niektóre są tłumaczone, nie każdy wchodzi na zagraniczne odpowiedniki, a tak to wiele osób się pośmieje. Po za tym zobacz takie perełki, jak to z Afryką: http://komixxy.pl/67913/Prawda Podsumowanie pogody + humor + nawiązanie do żartów w komixxach z pulp fiction. Do tego dochodzi używanie tych samych obrazków, co dla mnie jest świetne. Czemu? Zauważ, że jak usłyszysz "ktoś tam x z miejscowości y zrobił to i tamto", to się można pośmiać, ale jeśli zrobił to Twój znajomy, to beka jest niesamowita. Dlatego widząc tych "grzecznych chłopców" wiem, że zaraz będzie coś fajnego nabijającego się z kujonów, widząc scenę z pulp fiction spodziewam się zabawnego rasistowskiego kontekstu itd. (trzeba mieć trochę dystansu). Po prostu przywiązuje się lekko do bohaterów komixxów, tak że przedstawione na nich sytuację bardziej mnie śmieszą.

Demotywatory do piachu, chociaż niektóre są naprawde niezłe.
:geek:

i całe swe uwielbienie przelali na marnego dj'a.
A skąd wiesz, że ten dj'ej jest marny?

dlatego przysięgam, że z całej duszy swojej, ze wszystkich sił i myśli swoich będę zwalczał właśnie takie strony, jak wcześniej wspomniane.
<facepalm> - fakt, będziesz miał pomnik jeszcze za życia. Marnować siły na zwalczanie czegoś, co poprawia i odstresowuje dziesiątki tysięcy osób, genialne. To już nie jest śmieszne.

a i jeszcze jedno: ja nie mam nic do zarzucenia zwykłym czytelnikom. zwykły czytelnik to zwykły czytelnik, przeczyta to, co ktoś mu poda. ja mam wielkie zastrzeżenia do "STFUrców" tzw. "original content", którzy szukają atencji pośród szarej masy internetu. mam także wiele do zarzucenia wobec web 2.0, ale to temat na inną bajkę

Yee ... większość nawet nie patrzy na to, kto dodał demota/komixx, a nawet jeśli, to po paru sekundach zapomina, jak się on nazywał. Nikt im nie wpłaca na konto kasy za ściąganie pomysłów.

PS do moderatorów/administratorów: nie łamię regulaminu forum, gdyż nie podaję linku do "niegodziwej" strony, a jedynie do wyniku jej wyszukiwania
Wielka różnica.

Tak sobie czytam wasze wypowiedzi... i myślę, że bezsensownie wypowiadają się niektórzy o demotywatorach, ja znalazłem tam ten demotywator http://demotywatory.pl/1606357/Bezcenne-chwile i naprawdę mnie ruszył. Prawda 99.9 demotów to chłam ale warto by takie strony istniały choćby dla takiej "perełki", coś takiego pokazuje bezsens co niektórych wypowiedzi ;) Wiem, że na pewno zjedziecie mnie za ten post ale każdy ma swoje zdanie ;)

Za co mają Cię jechać, w sumie masz rację, tylko ta liczba 99.9 z kosmosu.

Witia
19-05-2010, 23:27
Tymczasowo zamykam i pozostawiam Lenie ostateczną decyzję nad przyszłością tego tematu.