Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Niebieksi ekran

Sith_Lord
01-06-2010, 17:44
Witam ! Wiem, że kiedyś taki temat był, ale po przejściach na forum gdzieś się zapodział, więc zakładam go jeszcze raz.

Ten problem pojawił się u mnie dopiero teraz po ponownym zainstalowaniu Medievala II. Z początku wszystko działało niby dobrze. postanowiłem zwyczajnie podnieść wersję gry do 1.3 i tu zaczęły się schody. Z każdym następnym patchem sytuacja wyglądała coraz lepiej, ale nie zmienia to faktu, że w tej chwili, gdy próbuję rozpocząć kampanię obojętnie którą nacją, tuż po filmiku początkowym w momencie, gdy zaczyna mówić nasza doradczyni gra się zawiesza i wyskakuje niebieski ekran. Już chyba z 2 razy przeinstalowywałem, grę ale to nic nie dało !

Bardzo Proszę o Pomoc !

kirlan
14-06-2010, 09:44
nie mam M 2 TW :? - więc opieram się na "objawach" i ogólnych zasadach powstawania takich awarii - ale może pomogę :roll: - zatem:
najpierw kilka pytanek - jak odpowiesz postaram się konkretniej podpowiedzieć,
:?: Co znaczy "niebieski"? - tylko błękit czy jednak są jakieś ślady "napisów" choćby przez ułamek sekundy?
:?: a "biper" ? masz jakiś sygnał dźwiękowy ze skrzynki? albo z głośników?
...........................
- jak na razie po tym co napisałeś mam poniższe przemyślenia:
możliwe że uszkodzony jest plik związany z grafiką (sterownik , albo biblioteka / "filmik" może dźwięk- jakby coś zawieszało grafikę albo dźwięk)
1) możliwe że przyczyną powyższego jest fizyczne uszkodzenie twardziela - SCANDISC załatwi sprawę, a POTEM ponowna instalka gry
2) - ale raczej obstawiam że masz palnięty "oryginał" na krążku - spróbuj skopiować pliki graficzne i dźwiękowe , biblioteki itp. z kompa (nie z krążka instalacyjnego) od kogoś kto ma działającą dobrze wersję gry - zastąp nimi te u ciebie
3) albo konflikt sprzętowy / namieszane w ustawieniach grafiki i / lub dźwięku (zwłaszcza jeśli instalowałeś coś w międzyczasie) - kilka eksperymentów z ustawieniami grafiki i dźwięku, a może nawet sama kontrola i coś wypłynie
4) twój antywirus histeryzuje po którejś z aktualizacji - spróbuj na czasowo go wyłączyć albo
zainstalować inny lub zmień mu ustawienia (raczej nie to - ale sprawdzić warto)
5) znajdź pliki "intro" i je na jakiś czas wywal do kosza (nie wiem czy moment w którym ci wywala to kolejna część intro czy już "w grze w grze" - ale spróbuj , najwyżej stracisz 15 sekund na przywrócenie pliku z kosza) - podobno to czasem pomaga