Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Ciekawy problem

asugan
10-06-2010, 05:44
Witam, jestem nowy na tym forum.Gr4am w Medieval 2 jakies 4 miechy i mam BiG problem. Szukałem pomocy na innych forach lecz nic ... :(. A wiec nie czekałem aż odblokują mi sie państwa, tylko ręcznie w plikach. Odblokowałem wszystko i teraz PROBLEM moge gral all zablokowanymi , ale z niedostępnych moge grac TYLKO państwem papieskim gdy próbuje tatarami gra sie minimaluzuje i pojawia sie następujące ogłoszenie Medieval 2 total war Napotka... . Tak samo sie dzieje aztekami i mongołami. Ostatnio bawiłem się w plikach i teraz jak chce grac aztekami to juz nie wyrzuca z gry tylko z Wielkiej kampani do menu . Prosze o SZYBKĄ pomoc.
Asugan
PS: no tak nie podałem czego oczekuje mój błąd.Prosze o pomoc , JAK GRAĆ RESZTĄ PAŃSTW ?

sefko1
10-06-2010, 08:14
Jak wchodziłeś to pliku dscr_stat nie zdziwiło Cie, że część państw jest w dziale "zablokowane", a cześć w "niegrywalne"? Nie da się przenieść bezpośrednio państw "niegrywalnych" do "grywalnych", żeby wszystko chodziło. Jeśli chcesz nimi grać poszukaj modyfikacji.

kuroi
10-06-2010, 14:13
Tatarami i Mongołami nie da się grac ponieważ na początku kampanii po prostu nie ma ich na mapie. Technicznie to tak samo jest z Aztekami.
Jeśli wychodzi Ci do menu wybierania kampanii to zazwyczaj znaczy, że coś źle w descr_strt zmieniłeś.
Ja mam tak bardzo często jak zapomnę o jakimś przecinku albo coś źle przekopiuję.

Krzyzak
10-06-2010, 14:23
Kingdoms Grand Campaign Mod i masz wszystkie frakcje, razem z Mongołami, Tatarami i Aztekami odblokowane :P

asugan
11-06-2010, 05:49
a czy do tego moda nie potrzebny dodatek ? bo ja mam podstatawke 1.03 i czy pl wersja moda ?

kuroi
11-06-2010, 05:55
a czy do tego moda nie potrzebny dodatek ? bo ja mam podstatawke 1.03 i czy pl wersja moda ?
"Kingdoms" w nazwie chyba coś sugeruje, przynajmniej Ja tak to odebrałem ;)

Krzyzak
13-06-2010, 08:30
Nie, ten mod jest przeznaczony pod podstawkę ;) Bez obaw, sam na nim grałem :P