Zobacz pełną wersję : unit stats land - brak różnic
artilery detonator
18-06-2010, 09:23
Porównywałem celność i pancerz w pliku unit stats land w vanili i TROM2 parametry te różnią się bardzo niewiele, a dla podstawowych jednostek np. fizylierów francuskich są identyczne.
Dlaczego więc ogień w vanili jest znacznie skuteczniejszy niż w TROM2?
kretu19955
18-06-2010, 11:38
zapewne chodzi o ustawienia broni w projectitles tables, ale nie na 100%
artilery detonator
18-06-2010, 16:37
Jedyne różnice w muszkietach między TROM, a vanilą jakie znalazłem w proietitle tables (pewnie przekreciłem nazwe) to jakaś kolumna, niestety bez opisu (unknow) przed kolumną damage, zmieniłem wszystkie liczby w tej kolumnie, na identyczne z vanilą, ale nie widze różnicy, a przy strzale 3 szeregami powinna byc masakra.
Moze wyjaśnie do czego zmierzam.
Gram w TROM2, ale nie podoba mi się tam bardzo słaba salwa, bywa że 100 chłopa wali do odziału generalskiego z połowy zasięgu i nikogo nie może trafić. Dlatego postanowiłem zwiekszyć skuteczność ognia muszkietowego, ale z równoczesnym wydłużeniem czasu przeładowania, tak aby walka toczyła sie w podobnym tempie jak dotychczas. Czyli jak to w TROM2 nie za szybko, żeby mozna było popatrzec na zbliżenia :-).