Zobacz pełną wersję : inkwizytorzy
gdy grałem Wenecją póżniej mediolanem po kilku turach zaczęli się tam pojawiać inkwizytorzy, którzy zabijali wszystkie postacie dookoła nigdy tak se nie wnerwiłem przy grze komputerowej w sumie zabili mi pół rodziny królewskiej, biskupa, kilku dyplomatów i księżniczkę
Można temu jakoś zaradzić?
apollo7100
18-06-2010, 20:57
przede wszystkim inkwizytorzy zabijaja osoby malo pobozne.Jedynym sposobem na unikniecie tego jest trzymanie zdala postaci od inkwizytorow, lub zabicie ich dobrze wyszkolonym zabojca
dużo kościołów pomaga, kapłan też nie zaszkodzi od czasu do czasu.
Inkwizytorów papież wysyła na nasze ziemie, przeważnie wtedy gdy mamy dużo heretyków na swoich ziemiach . Ich zadaniem jest zabicie ich, no ale że zobaczą takiego naszego niepobożnego generała to jego też spalą. Sposoby na to, to trzymanie generałów w miastach z kapłanami i kościołami przez co wzrasta ich pobożność . Jak masz kapłana w armii generała to też wzrastają szanse na to, że inkwizytor nie zwróci na Ciebie uwagi ;) Albo tak jak mówili poprzednicy zabijanie ich zabójcami co jest dobrym sposobem na poprawienie umiejętności takiego 'asasyna' xd .
Jakobs17
04-07-2010, 06:31
również pomaga okrązenie przez kilka odziałów inkwizytora, należy go okrażyc jednostkami i jednym odzialem wejsc na jego pozycje tak by nie mógł się nigdzie ruszyć ten sposób jest całkowicie nie karalny
Ale do tego potrzeba jakieś 6-7 oddziałów, i nawet jeśli zwykłych chłopów to jednak, jakieś tam utrzymanie jest :D A poza tym to nieładnie wygląda na mapie :D A ja lubię mieć porządek, ogólnie lepiej i bardziej skuteczne jest używanie zabójców, dużo doświadczenia, duże szanse na udane zabójstwo :P
Można temu jakoś zaradzić?
Najlepszy sposób-Robisz 3 zabójców, szkolisz ich, czyli zabijasz kazdego kogo napotkasz xP Potem spokojnie sprzątasz inkwizytorów-bedziesz mial potem nawet 97% na papieżu :D
Bylo juz duzo takich tematow, ten post pisalem juz 15 razy ^^
Najlepszą obroną jest atak-oni cie zabijają legalnie, ty ich zabij nie legalnie :D
Nezahualcoyotl
05-07-2010, 18:04
Mozesz trzymac generalow na okretach bedacych w portach ;) .O klechy zabijanych przez inkwizytorow bym sie nie matwil gdyz zaraz beda dostepni kolejni ;) co innego Dowodztwo :!: .Wazny jest sojusz z Papa i dosc dobre z nim relacje.Stawiaj koscioly,bierz udzial w krucjatach(jak masz wzorowe stosunki z Rzymem mozesz nawet sugerowac cele krucjaty ;) ),walcz przeciwko nieprzyjaciolom Papy,czasem rzuc mu cos na tace(kasa,mapa lub prowincja) a gwarantuje Tobie ze zapomnisz nawet jak wygladaja inkwizytorzy ;)
No,zawsze mozesz zagrac frakcja niekatolicka :lol: