PDA

Zobacz pełną wersję : inkwizytorzy

CAnnot
18-06-2010, 20:43
gdy grałem Wenecją póżniej mediolanem po kilku turach zaczęli się tam pojawiać inkwizytorzy, którzy zabijali wszystkie postacie dookoła nigdy tak se nie wnerwiłem przy grze komputerowej w sumie zabili mi pół rodziny królewskiej, biskupa, kilku dyplomatów i księżniczkę

Można temu jakoś zaradzić?

apollo7100
18-06-2010, 20:57
przede wszystkim inkwizytorzy zabijaja osoby malo pobozne.Jedynym sposobem na unikniecie tego jest trzymanie zdala postaci od inkwizytorow, lub zabicie ich dobrze wyszkolonym zabojca

Pampa
18-06-2010, 21:45
dużo kościołów pomaga, kapłan też nie zaszkodzi od czasu do czasu.

Krzyzak
01-07-2010, 14:22
Inkwizytorów papież wysyła na nasze ziemie, przeważnie wtedy gdy mamy dużo heretyków na swoich ziemiach . Ich zadaniem jest zabicie ich, no ale że zobaczą takiego naszego niepobożnego generała to jego też spalą. Sposoby na to, to trzymanie generałów w miastach z kapłanami i kościołami przez co wzrasta ich pobożność . Jak masz kapłana w armii generała to też wzrastają szanse na to, że inkwizytor nie zwróci na Ciebie uwagi ;) Albo tak jak mówili poprzednicy zabijanie ich zabójcami co jest dobrym sposobem na poprawienie umiejętności takiego 'asasyna' xd .

Jakobs17
04-07-2010, 06:31
również pomaga okrązenie przez kilka odziałów inkwizytora, należy go okrażyc jednostkami i jednym odzialem wejsc na jego pozycje tak by nie mógł się nigdzie ruszyć ten sposób jest całkowicie nie karalny

Krzyzak
04-07-2010, 08:47
Ale do tego potrzeba jakieś 6-7 oddziałów, i nawet jeśli zwykłych chłopów to jednak, jakieś tam utrzymanie jest :D A poza tym to nieładnie wygląda na mapie :D A ja lubię mieć porządek, ogólnie lepiej i bardziej skuteczne jest używanie zabójców, dużo doświadczenia, duże szanse na udane zabójstwo :P

OskarX
05-07-2010, 10:50
Można temu jakoś zaradzić?

Najlepszy sposób-Robisz 3 zabójców, szkolisz ich, czyli zabijasz kazdego kogo napotkasz xP Potem spokojnie sprzątasz inkwizytorów-bedziesz mial potem nawet 97% na papieżu :D

Bylo juz duzo takich tematow, ten post pisalem juz 15 razy ^^
Najlepszą obroną jest atak-oni cie zabijają legalnie, ty ich zabij nie legalnie :D

Nezahualcoyotl
05-07-2010, 18:04
Mozesz trzymac generalow na okretach bedacych w portach ;) .O klechy zabijanych przez inkwizytorow bym sie nie matwil gdyz zaraz beda dostepni kolejni ;) co innego Dowodztwo :!: .Wazny jest sojusz z Papa i dosc dobre z nim relacje.Stawiaj koscioly,bierz udzial w krucjatach(jak masz wzorowe stosunki z Rzymem mozesz nawet sugerowac cele krucjaty ;) ),walcz przeciwko nieprzyjaciolom Papy,czasem rzuc mu cos na tace(kasa,mapa lub prowincja) a gwarantuje Tobie ze zapomnisz nawet jak wygladaja inkwizytorzy ;)
No,zawsze mozesz zagrac frakcja niekatolicka :lol: