PDA

Zobacz pełną wersję : Sprzęt do gry w M2TW

Orzello
20-06-2010, 20:08
Jakie macie komputery i czy chodzi Gra wam płynnie na najwyższych detalach? Chodzi mi głównie o Procesor,Ram i Karte Graf. Chciałbym wiedzieć bo kupuję nowego kompa a na obecnym mi się tnie.
W dziale komputery kazali mi tutaj napisac.

Boniek
20-06-2010, 20:27
Core 2 Quad Q9400 + 4 GB DDR3 + GTX 295 + Creative SB Audigy 1;)

Nie polecam nikomu kupować takiego zestawu jak mój, bo jest za drogi w stosunku do swojej wydajności, chociaż gra działa na maksymalnych detalach, jak niemal wszystkie gry.
Raczej polecam coś takiego - Phenom II X4/X6 + 4 Gb DDR3 + Radeon 5850/5870 - powinno starczyć na maksymalne detale w KAŻDEJ grze a nie zapłacisz majątku :P Ostatecznie jak nie masz co zrobić z kasą to kup Intel Core i7 930 - jest jeszcze lepszy od Phenoma ale cena zabija...

W każdym razie mój kolega ma Phenoma II X4 + 4 GB DDR3 i bardzo go sobie chwali.

A jak nie lubisz Radeonów - to wiedz że GeForcy z serii 400 są niesamowicie drogie i nieopłacalne. Podobnie jak mój 295.

EDIT:
Pomyliłem się z oznaczeniami ale już poprawiłem błędy

Yaevinn999
20-06-2010, 20:31
Athlon x2 1.9Ghz
Palit GF 9600gt 512mb
RAM 2gb ddr 2 800mhz

Po oc nowe gry chodzą na wysokich.
A na co dzień gram w medka bez oc na max detalach i max liczbie ludzi w oddziale do tego jeszcze w tle chodzą często Warcraft 3 i jakiś odtwarzacz i wszystko chodzi pięknie.

Ale pewnie te informacje ci się nie przydadzą bo są to stare komponenty i zapewne ich nie kupisz, zresztą jakikolwiek nowy komp kupisz to medek będzie chodził na max (chyba że będzie to jakiś pc z supermarketu w którym nawet pasjans klatkuje:/).

Tak przy okazji, kupując nowego kompa staraj się osiągnąć równowagę pomiędzy kartą a prockiem tak żeby żadne nie spowalniało drugiego a już na pewno nie kupuj poteżnego, wypasionego procka do słabej karty bo o ile nawet słaby procek jakoś da sobie radę z mocną kartą to już odwrotnie to nie podziała, jak się nie znasz za bardzo to popytaj na różnych forach co warto ze sobą złożyć żeby osiągnąć dobre wyniki a nie przepłacić.

Boniek:
i7 w żadnym wypadku się nie opyla, trzeba by było do niego kupić jakiegoś radeona 5890 albo mocnego gf z serii 400, a co do phenomów i w ogóle procków AMD to oferują one o wiele lepszy stosunek wydajności do ceny niż intel więc dobrze mu radzisz:), też polecałbym raczej radeony zamiast gf z tego samego powodu co amd zamiast intela, radeony w tej samej cenie są po prostu wydajniejsze i nowocześniejsze (w przypadku starszych modeli).

Nezahualcoyotl
20-06-2010, 20:39
Znow sie powtarzasz ;)
viewtopic.php?f=27&t=186 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=27&t=186)
Temat do przymkniecia :!:

AlGhouti
20-06-2010, 20:41
AMD Athlon Dual Core 6000+ 3.01 GHz
GeForce 9800GT 512mb
4 GB Ram Kingstona 800Mhz CL6
Jak narazie taki komp mi starcza nie mam problemów z nowszymi grami prawie wszytstkie gry chodzą na max detalach .

Yaevinn999
20-06-2010, 20:49
Znow sie powtarzasz ;)

W dziale komputery kazali mi tutaj napisac.

Skoro mu kazali...
A temat wcale nie taki do zamknięcia, dział nosi nazwę "Podzamcze (MTW II, Kingdoms - POMOC)".
Temat traktuje o kompach na jakich i w jakich detalach chodzi medek (czyli jest związany z działem pomocy a nie tawerną którą podałeś), jeśli ktoś chce sobie zobaczyć na jakim kompie mu pójdzie to zobaczy ten temat i nie musi szukac po całym forum.

Pampa
20-06-2010, 21:19
Ja normalnie nie wierzę że to forum już tak nisko upada...

A jaki mam? zwykły, stojący na podłodze.

Marat
20-06-2010, 21:23
To może tak zastanowić się nad odpowiednią nazwą tematu, jak już robi sie taki topic w tym dziale? Zmieniłem.

Yaevinn999
20-06-2010, 21:31
Ja normalnie nie wierzę że to forum już tak nisko upada...

Forum upada nisko dlatego, że ktoś w dziale pomocy MTW2 zapytał się na jakich kompach chodzi MTW2??? Przecież to jest właściwy temat we właściwym miejscu. Chyba że pod przykrywką "POMOC" znajduje się tak naprawdę dział "narzekanie, nieuprzejmość i nie udzielanie pomocy".

A jaki mam? zwykły, stojący na podłodze.
Czytając tego typu wypowiedzi rzeczywiście można odnieść wrażenie, że forum upada bardzo nisko, podobnie jak jego użytkownicy...

Gromo
21-06-2010, 13:43
oc? Przepraszam, trochę mnie zamuliło ale co to jest?

Scooter
21-06-2010, 14:40
oc? Przepraszam, trochę mnie zamuliło ale co to jest?

1.Co to jest OC i z czym to się je?
Overclocking - zwiększanie szybkości pracy i wydajności sprzętu komputerowego, np. procesora, karty graficznej za pomocą odpowiedniego oprogramowania lub zmiany pewnych ustawień w setupie BIOS-u (w przypadku CPU i RAMu). W komputerze PC, najczęściej podkręcaniu ulega procesor, karta graficzna i pamięć RAM.
Ale tego nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć wstawiłem to tylko tak pro forma :lol:

grattz
24-06-2010, 20:59
Ja gram na 6000+ 9600GT 4GB RAM - wszystko co tylko możliwe na full i :

Gra chodzi bardzo płynnie ale już podczas bitew w miastach klatki spadają do 12/s