Zobacz pełną wersję : Sprzęt do gry w M2TW
Jakie macie komputery i czy chodzi Gra wam płynnie na najwyższych detalach? Chodzi mi głównie o Procesor,Ram i Karte Graf. Chciałbym wiedzieć bo kupuję nowego kompa a na obecnym mi się tnie.
W dziale komputery kazali mi tutaj napisac.
Core 2 Quad Q9400 + 4 GB DDR3 + GTX 295 + Creative SB Audigy 1;)
Nie polecam nikomu kupować takiego zestawu jak mój, bo jest za drogi w stosunku do swojej wydajności, chociaż gra działa na maksymalnych detalach, jak niemal wszystkie gry.
Raczej polecam coś takiego - Phenom II X4/X6 + 4 Gb DDR3 + Radeon 5850/5870 - powinno starczyć na maksymalne detale w KAŻDEJ grze a nie zapłacisz majątku :P Ostatecznie jak nie masz co zrobić z kasą to kup Intel Core i7 930 - jest jeszcze lepszy od Phenoma ale cena zabija...
W każdym razie mój kolega ma Phenoma II X4 + 4 GB DDR3 i bardzo go sobie chwali.
A jak nie lubisz Radeonów - to wiedz że GeForcy z serii 400 są niesamowicie drogie i nieopłacalne. Podobnie jak mój 295.
EDIT:
Pomyliłem się z oznaczeniami ale już poprawiłem błędy
Yaevinn999
20-06-2010, 20:31
Athlon x2 1.9Ghz
Palit GF 9600gt 512mb
RAM 2gb ddr 2 800mhz
Po oc nowe gry chodzą na wysokich.
A na co dzień gram w medka bez oc na max detalach i max liczbie ludzi w oddziale do tego jeszcze w tle chodzą często Warcraft 3 i jakiś odtwarzacz i wszystko chodzi pięknie.
Ale pewnie te informacje ci się nie przydadzą bo są to stare komponenty i zapewne ich nie kupisz, zresztą jakikolwiek nowy komp kupisz to medek będzie chodził na max (chyba że będzie to jakiś pc z supermarketu w którym nawet pasjans klatkuje:/).
Tak przy okazji, kupując nowego kompa staraj się osiągnąć równowagę pomiędzy kartą a prockiem tak żeby żadne nie spowalniało drugiego a już na pewno nie kupuj poteżnego, wypasionego procka do słabej karty bo o ile nawet słaby procek jakoś da sobie radę z mocną kartą to już odwrotnie to nie podziała, jak się nie znasz za bardzo to popytaj na różnych forach co warto ze sobą złożyć żeby osiągnąć dobre wyniki a nie przepłacić.
Boniek:
i7 w żadnym wypadku się nie opyla, trzeba by było do niego kupić jakiegoś radeona 5890 albo mocnego gf z serii 400, a co do phenomów i w ogóle procków AMD to oferują one o wiele lepszy stosunek wydajności do ceny niż intel więc dobrze mu radzisz:), też polecałbym raczej radeony zamiast gf z tego samego powodu co amd zamiast intela, radeony w tej samej cenie są po prostu wydajniejsze i nowocześniejsze (w przypadku starszych modeli).
Nezahualcoyotl
20-06-2010, 20:39
Znow sie powtarzasz ;)
viewtopic.php?f=27&t=186 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=27&t=186)
Temat do przymkniecia :!:
AlGhouti
20-06-2010, 20:41
AMD Athlon Dual Core 6000+ 3.01 GHz
GeForce 9800GT 512mb
4 GB Ram Kingstona 800Mhz CL6
Jak narazie taki komp mi starcza nie mam problemów z nowszymi grami prawie wszytstkie gry chodzą na max detalach .
Yaevinn999
20-06-2010, 20:49
Znow sie powtarzasz ;)
W dziale komputery kazali mi tutaj napisac.
Skoro mu kazali...
A temat wcale nie taki do zamknięcia, dział nosi nazwę "Podzamcze (MTW II, Kingdoms - POMOC)".
Temat traktuje o kompach na jakich i w jakich detalach chodzi medek (czyli jest związany z działem pomocy a nie tawerną którą podałeś), jeśli ktoś chce sobie zobaczyć na jakim kompie mu pójdzie to zobaczy ten temat i nie musi szukac po całym forum.
Ja normalnie nie wierzę że to forum już tak nisko upada...
A jaki mam? zwykły, stojący na podłodze.
To może tak zastanowić się nad odpowiednią nazwą tematu, jak już robi sie taki topic w tym dziale? Zmieniłem.
Yaevinn999
20-06-2010, 21:31
Ja normalnie nie wierzę że to forum już tak nisko upada...
Forum upada nisko dlatego, że ktoś w dziale pomocy MTW2 zapytał się na jakich kompach chodzi MTW2??? Przecież to jest właściwy temat we właściwym miejscu. Chyba że pod przykrywką "POMOC" znajduje się tak naprawdę dział "narzekanie, nieuprzejmość i nie udzielanie pomocy".
A jaki mam? zwykły, stojący na podłodze.
Czytając tego typu wypowiedzi rzeczywiście można odnieść wrażenie, że forum upada bardzo nisko, podobnie jak jego użytkownicy...
oc? Przepraszam, trochę mnie zamuliło ale co to jest?
oc? Przepraszam, trochę mnie zamuliło ale co to jest?
1.Co to jest OC i z czym to się je?
Overclocking - zwiększanie szybkości pracy i wydajności sprzętu komputerowego, np. procesora, karty graficznej za pomocą odpowiedniego oprogramowania lub zmiany pewnych ustawień w setupie BIOS-u (w przypadku CPU i RAMu). W komputerze PC, najczęściej podkręcaniu ulega procesor, karta graficzna i pamięć RAM.
Ale tego nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć wstawiłem to tylko tak pro forma :lol:
Ja gram na 6000+ 9600GT 4GB RAM - wszystko co tylko możliwe na full i :
Gra chodzi bardzo płynnie ale już podczas bitew w miastach klatki spadają do 12/s