PDA

Zobacz pełną wersję : Co znaczą migające ikonki w informacjach o mieście ?

grattz
27-06-2010, 21:18
http://img145.imageshack.us/img145/4729/migajce.jpg (http://img145.imageshack.us/i/migajce.jpg/)

LEGION
27-06-2010, 23:35
Prognozy na następny rok/turę..

grattz
28-06-2010, 21:14
A te niemigające oznaczają zakładany przychód po wybudowaniu budynku ?

LEGION
28-06-2010, 21:20
A te niemigające oznaczają aktualny przychód związany z posiadaną infrastrukturą w mieście/zamku..

grattz
28-06-2010, 21:25
Ale mi chodzi o niemigające szare ( zamglone ).

kuroi
28-06-2010, 21:36
Przecież te zamglone migają ;x

grattz
28-06-2010, 22:00
Nie. Nie mam tego jak pokazać na screenie ale są : migające i niemigające. NA 100% .
http://img96.imageshack.us/img96/5042/pooooooooooooo.jpg (http://img96.imageshack.us/i/pooooooooooooo.jpg/)

Witold
28-06-2010, 22:02
Oni cie kłamią. To właśnie te zamglone pokazują jak to będzie wyglądać w przyszłości.

Marek Aureliusz
29-06-2010, 16:49
Witold ma rację. Ikonka przezroczysta oznacza zwiększenie się danego współczynnika. Ikonka migająca oznacza zmniejszenie. Jak nie wierzysz to weź sobie jakieś przykładowe dowolne miasto, wywal wszystko z kolejki i daj żeby się kościół jakiś budował. Zobaczysz wtedy, że w stosownym miejscy pojawiły się przezroczyste ikonki (bądź też jedna - w zależności od siły premii) symbolizujące premię do zadowolenia i w drugim miejscu chyba też pojawi się przezroczysta ikonka krzyża, co znaczy że zwiększa się poziom chrystianizacji. No, i tak to właśnie działa. Dla każdego współczynnika jest tak samo.

Na twoim obrazku widać, że zwiększyła się liczba budynków publicznych, co wpływa na zadowolenie ludności. Zmniejszają się wpływy z handlu. Wpływy z górnictwa i farm rosną. Aha no i jeszcze pominąłem te "dwie głowy" - nie pamiętam co to jest. Zwiększa się prawo? A może współczynnik zarządzania namiestnika. Tego już nie pamiętam, co symbolizowała głowa.

Nezahualcoyotl
29-06-2010, 17:08
A swoja droga majac na liczniku 108 ture i takie prowincje jakie posiadasz i zeby miec pustki w skarbcu :shock: Na co Ty kase przeznaczasz :?: Czyzbys inwestowal w samo wojsko i nie handlowal z zadnymi panstwami :lol: :?:
Od siebie dodam ze nie przywiazuje zadnego znaczenia do tych wskaznikow ktore tak bardzo Cie klopocza ;) .Wznos budynki zwiekszajace dochod i zapomnij o migajacych ikonkach ;)

kuroi
29-06-2010, 18:10
A swoja droga majac na liczniku 108 ture i takie prowincje jakie posiadasz i zeby miec pustki w skarbcu :shock: Na co Ty kase przeznaczasz :?: Czyzbys inwestowal w samo wojsko i nie handlowal z zadnymi panstwami :lol: :?:
Od siebie dodam ze nie przywiazuje zadnego znaczenia do tych wskaznikow ktore tak bardzo Cie klopocza ;) .Wznos budynki zwiekszajace dochod i zapomnij o migajacych ikonkach ;)
Wiesz, mnie tam bardziej dziwi sam fakt, że gra w zwykłego Medka, dla mnie to jest niemożliwe, ta mapa jest paskudna, nie jestem wstanie grać na czymś tak paskudnym :)

Nezahualcoyotl
29-06-2010, 18:25
Upss :o ...teraz zauwazylem ze masz ustawionego "automata" odpowiedzialnego za rozwoj osad ;) Powodzenia wiec zycze :mrgreen:

grattz
29-06-2010, 20:36
Pierwszy raz gram w MTV2.
Kupców dopiero teraz wyprodukował kilku.
Wojnę toczę na 4 fronty od początku gry. (nikt nie chce ze mną pokoju.)
W dodatku aktywnie uczestniczę w krucjatach ( zdobyłem Antiochię i oddałem Papierzowi )

Nezahualcoyotl
29-06-2010, 21:08
Ustaw na automacie tylko opodatkowanie osad zas rozbudowe oraz rekrutacje wez w swoje rece bo przepadniesz ;) Zacznij uzywac dyplomatow i przerwij dzialania wojenne tam gdzie sa zbedne ;)
Wybor HRE jak na poczatej przygody z Medkiem to spore wyzwanie nawet na e/e ;) .Proponuje Anglie badz Hiszpanie...

grattz
29-06-2010, 22:09
Dyplomatów mam 7 - każdy stoi w pogotowiu koło miast wrogów . Za każdą tura pytam sie o pokój i każdy na to leje nawet jak chce mu dać jakieś miasteczko.
Przyjąłem taktykę szkolenia zabójców . Mam paru z 9 gwiazdkami i staram się wybijać po kolei rody.

Nezahualcoyotl
29-06-2010, 22:36
Wszyscy Cie olewaja bo zapewne masz najgorsza z mozliwych reputacje ;) Musisz to naprawic ;) (alians z Papa oraz zaniechanie dzialan ofensywnych(walcz tylko jako defendor wlasnych ziem) oraz wymiana map(nawet w formie podarunku) powinno poprawic opinie o Twoim panstwie).
Ale to zajmie troche czasu i nerwow ;)

grattz
12-07-2010, 21:48
Witold ma rację. Ikonka przezroczysta oznacza zwiększenie się danego współczynnika. Ikonka migająca oznacza zmniejszenie.
Dokładnie. Zauważyłem że np dochód z rolnictwa zaczyna migać przed zimą bo zbiory będą mniejsze . ( z tym że zima nie jest wszędzie w jednym czasie )

Witold
12-07-2010, 22:42
W regionach pustynnych może być... susza.