Zobacz pełną wersję : Rycerze króla
bombelko
02-09-2009, 00:27
Witam
mam takie pytanko, czy da sie dokupic rycerzy do świty krola i rodziny krolewskiej? po kilku bitwach moja rodzina krolewska walczy bez obstawy, czyli pojednyczo. Szkoda mi ich, bo maja juz mestwo z 10.
Obstawę królewiczów możesz uzupełnić (jeśli możesz rekrutować Rycerzy Armii Królewskiej w danej prowincji) poprzez "wrzucenie" jednostki do okna rekrutacyjnego. Obstawa króla uzupełnia się automatycznie bodajże w prędkości 5 chłopa/1 turę.
bombelko
07-09-2009, 20:20
a czemu obstawa króla bizancjum jest większa od np króla Polski? czy to przez wybrany poziom trudności?
ratownik
07-09-2009, 21:37
a czemu obstawa króla bizancjum jest większa od np króla Polski? czy to przez wybrany poziom trudności?
Haha tez gram teraz Polakami :) Węgrów nie ma Bizancjum szaleje ale już ich egipcjanie cisną.
Ja mam obstawę 20 Bizancjum 40...gram na poziomie trudny.
Ja mam też pytanie - co zrobić aby mój król chciał się ryćkać i mieć dzieciory? Kampanie Anglikami przegrałem (szedłem jak burza) bo mi król zmarł a nie było dziedzica w Polsce teraz też miałem kryzys ale w końcu zaczął się ryćkać i jest dziedzic :D
Czasem król ma nawet 6/7 dziedziców a czasem 1 lub tylko 2 :/ od czego to zależy?
Obstawę królewiczów możesz uzupełnić (jeśli możesz rekrutować Rycerzy Armii Królewskiej w danej prowincji) poprzez "wrzucenie" jednostki do okna rekrutacyjnego. Obstawa króla uzupełnia się automatycznie bodajże w prędkości 5 chłopa/1 turę.
ooo... tego nie wiedziałem :) morale tak uzupełnianego oddziału chyba spada prawda?
Ja mam też pytanie - co zrobić aby mój król chciał się ryćkać i mieć dzieciory? Kampanie Anglikami przegrałem (szedłem jak burza) bo mi król zmarł a nie było dziedzica w Polsce teraz też miałem kryzys ale w końcu zaczął się ryćkać i jest dziedzic :D
Czasem król ma nawet 6/7 dziedziców a czasem 1 lub tylko 2 :/ od czego to zależy?
z tego co pamiętam co mędrcy prawili to jest w tym ukryty przypadek. Inna sprawa, że trzeba hajtać gości im prędzej tym lepiej...
bombelko
09-09-2009, 13:51
Jezeli chodzi o rycerzy królewskich, to potrzeba do nich dworu królewskiego. Wtedy można dokupić rycerzy, a męstwo niestety spada, ale nieznacznie:) A jeżeli chodzi o potomków, nie wiem od czego to zależy. Król jak nie ma żonki to sam się żeni z jakimiś arystokratkami, mi praktycznie co roku rodził się potomek:P
bombelko
13-09-2009, 21:49
Sprawdziłem, czy jest możliwe doszkolenie dodatkowych rycerzy obstawy króla i królewiczów i odziwo, nie mogę mieć więcej, niż 20 takowych rycerzy w oddziale :( Jak oddział jest przesiany to fakt, w jednej turze dobiją do 20, ale w kolejnej nic sie nie zmienia :| nawet w opisie rycerzy jest informacja, że można powołać dodatkowych rycerzy... Ktoś uporał sie z tym?? PS. mam dwór królewski wymagany do rycerzy
Możesz zmienić w plikach na większą ilość, bo domyślnie jest właśnie 20.
bombelko
23-09-2009, 19:26
w jakim pliku to znajde?
CRUSADER_UNIT_PROD11
8 kolumna wersy 97, 98 i 99, kolejne 3 to gwardie gulamskie jakbyś chciał je dla równowagi powiększyć
Matatjahu
17-01-2010, 22:25
Z tego co pamiętam co mędrcy prawili to jest w tym ukryty przypadek. Inna sprawa, że trzeba hajtać gości im prędzej tym lepiej...
Hmm raczej wyposzczony powinien mieć dzieciów więcej :lol: