Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Medieval 2, i multi player.
Witam ponownie.
Mam takie pytanie. Czy możliwe jest granie w wielką kampanie na JEDNYM komputerze?
Proszę o szybką odp.
Hahah :lol: :lol: boskie pytanie :lol: :lol:
Też to zauważyłem :lol: :lol: :lol:
Ale niech się trochę pomęczy :roll:
Jak włączyć tryb hot-seat w MTW II?
I- Znajdź folder instalacyjny Medieval II na dysku twardym.
II- Znajdź plik medieval2.preference i otwórz notepadem.
III- Sprawdź poniższe opcje, jeżeli są inne - zmień je, jeżeli ich nie ma - dodaj je.
[hotseat]
turns = 0
scroll = 0
autoresolve_battles = 0
disable_console = 0
disable_papal_elections = 1
save_prefs = 1
update_ai_camera = 1
validate_diplomacy = 1
IV. Zapisz plik config.
V. Otwórz właściwości pliku (prawy klik na pliku .cfg :D) zaznacz "tylko do odczytu". Masz konfigurację do grania :)
Czy Medieval II: Total War działa na systemach 64-bitowych?
Tak. Działa na takiej wersji Windowsa XP, a także Viscie.
Hahah :lol: :lol: boskie pytanie :lol: :lol:
To się nazywa off topic. :x
Ładny poradnik teraz mi opowiedz jak zagrać w mp. na jednym kompie ;)
Dzięki za odp. ;)
Przepraszam.. Chciałem w ogóle inne pytanie zadać sorka za problem.
Chodziło o to: Czy da się zagrać NA 2 GRACZY w wielką kampanie na JEDNYM komputerze. Jeszcze raz przepraszam za złe pytanie :lol: :lol:
Człowieku, ogarnij się trochę. Witold już udzielił odpowiedzi na Twe pytanie. Hot seat = multi na jednym kompie.
witam.zauważyłem ten temat i zrobiłem tak jak podaliście w "poradniku", ale teraz mam pytanie, gdzie mam uruchomić tę kampanie, bo w MIITW nie ma opcji kampanii hot seat i mimo iż zmieniłem plik cfg, to jak teraz mam włączyć grę?
Oreius11
16-07-2010, 14:21
witam.zauważyłem ten temat i zrobiłem tak jak podaliście w "poradniku", ale teraz mam pytanie, gdzie mam uruchomić tę kampanie, bo w MIITW nie ma opcji kampanii hot seat i mimo iż zmieniłem plik cfg, to jak teraz mam włączyć grę?
Tak na początek to jeszcze raz wejdź w ten plik cfg i zmień go, bo Witold zapomniał o dwóch bardzo ważnych linijkach:
[multiplayer]
playable = true
Wpisz je, zamknij plik, otwórz właściwości pliku i zaznacz "tylko do odczytu". Następnie uruchom grę, wejdź w wielką kampanię i wybierz kilka państw(ty chcesz chyba 2) i graj. Jeżeli zaznaczysz jakiś kraj, a zmienisz zdanie, odznaczas go i wybierasz jakiś inny. Rozumiesz?
Jeżeli zaznaczysz jakiś kraj, a zmienisz zdanie, odznaczas go i wybierasz jakiś inny. Rozumiesz?
To akurat wiem, bo mam MIITW Królestwa i grałem sam/z kimś w kampanie hotseat.
Dzięki za pomoc. Udało się i działa. Jest pewność że to nie zaszkodzi (takie zmienianie) oryginalnej grze?
Jak dobrze zrobiłeś i dziala, to na pewno sie nic nie uszkodzi, nikomu sie nic nie rozwalilo :P
PS. Jak coś zmieniasz, to zawsze zrob kopię pliku
SanSanus
25-05-2012, 22:43
Ehhhh... tylko że bitwy wszystkie automatycznie trzeba.... Nie można na mapie....
A jak chciałbyś je rozgrywać na 1 kompie?Co 1 myszką a 2 klawiaturą?
Trzeba trochę myśleć zanim zada się pytanie...
bartek1261
26-05-2012, 10:05
wyślecie mi plik medival2.preference z hotseat
Sposób na uruchomienie trybu hot-seat jest wyżej. Temat zamykam.