PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] zmiana nazw miast + przysłowia

Matisek
16-07-2010, 14:51
Mam 2 pytania i z góry dziękuję za odpowiedź.

1. W Empire, MII i Rome chyba też podczas gdy gra się ładuje, wyświetlają się przysłowia i powiedzenia różnych filozofów. Czy da się je zmienić? Tzn. z

Odważnym się jest za murami zamku-
walijskie przysłowie.
na

Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle- powiedzenie ludowe.
Wiecie o co chodzi? Żebym zamiast przysłów i powiedzeń z gry mógłbym zrobić jakieś swoje powiedzenia czy coś.

2. W MIITW można zmieniać nazwy miast, ba... nawet państw... Czy da się tak też zrobić w innych wersjach TW, głównie chodzi mi o MIITW, Empire oraz Rome. Da się tak, zmieniając jakiś plik w folderze gry?

kuroi
16-07-2010, 15:54
Cytaty

data -> text -> quotes.txt.
Tam masz najpierw listę autorów a potem cytaty.
Być może będziesz potrzebował wypakować pliki gry jeśli chcesz to zrobić z podstawką/kingdoms. Mody mają już "wypakowane" pliki.

btw. Tego posta powinieneś napisać w specjalnym temacie o pytaniach początkujących modderów :)

Matisek
17-07-2010, 11:33
tyle że ja w folderze Empire nie mam folderu "data", w folderze Medievala jest ten folder, ale nie ma w nim folderu "text"... :(

kuroi
17-07-2010, 12:17
tyle że ja w folderze Empire nie mam folderu "data", w folderze Medievala jest ten folder, ale nie ma w nim folderu "text"... :(
To musisz wypakować pliki za pomocą unpackera. Ale ostrzegam, u mnie spowodowało to "zepsucie" gry, nie mogłem jej odpalić z powodu "Medieval II napotka".
Edit: Byłem szybszy :P

OskarX
17-07-2010, 12:18
Wypakuj pliki uppackerem to się pewnie pojawi

RemixXx
23-12-2012, 22:01
2. W MIITW można zmieniać nazwy miast, ba... nawet państw... Czy da się tak też zrobić w innych wersjach TW, głównie chodzi mi o MIITW, Empire oraz Rome. Da się tak, zmieniając jakiś plik w folderze gry?

Może powie ktoś jak zmienić nazwę miasta lub państwa. Byłbym wdzięczny :)

Arrim
23-12-2012, 23:27
Nazwę państwa można zmienić tylko w trybie hot-seat. Żeby zmienić nazwę miasta, musisz kliknąć nazwę miasta myszką i wtedy masz możliwość pisania. Wchodzisz po prostu w menu miasta (w okienku, w którym masz doszkalanie, budowanie i rekrutowanie) i tam masz nazwę.

Asuryan
24-12-2012, 00:20
Nazwę państwa można zmienić tylko w trybie hot-seat.
Nie tylko, ale by to zrobić inaczej, trzeba bawić się w rozpakowywanie plików i modowanie.

Luqass[PL]
05-04-2013, 17:44
Tak jak w temacie <3 mógł by mi ktoś podać gdzie je mogę znaleźć?

Samick
06-04-2013, 01:00
W przypadku modów jest taka lokalizacja (tutaj Eras Total Conquest):
Z:\Sega\Medieval II Total War\mods\conquest\data\text
Ciebie interesuje plik: quotes.txt

Luqass[PL]
06-04-2013, 14:16
A z podstawki?

Samick
06-04-2013, 16:26
Zaglądając o drugiej w nocy myślałem, że użyłeś wyszukiwarki (to to okienko w prawym górnym rogu, gdzie możesz coś wpisać). Wystarczyło wpisać i masz odpowiedź. Za zakładanie nowych tematów udzielam ostrzeżenia, bez wpisania do akt. Wprowadzam Ciebie na moją czarną listę z notatniczka, jedna wpadka i poleci ostrzeżenie.

Luqass[PL]
06-04-2013, 22:40
A tu się mylisz... bo szukałem ale nie znalazłem...

Jak widać powyżej, kiepsko szukałeś. Wystarczyło wpisać w wyszukiwarce "cytaty" i zawęzić obszar poszukiwań do Grodu. Voila! Dużo wyników nie było - dwa.
Samick

No to przepraszam :P