PDA

Zobacz pełną wersję : Logowanie do Steam.

qzr92
28-07-2010, 20:43
Witam, to mój pierwszy post na forum.Przychodzę z pytaniem, mianowicie.Mam konto na steam, a na nim zerejstrowany jest Napoleon i Empire. Czy jeżeli np. chce pożyczyć koledze Empire łamię jakiś regulamin STEAM ? Co się stanie gdy np. on zaloguje się na moje konto w czasie gdy będe grał w Napoleona ? Wyloguje mnie z gry,nie zaloguje sie, zbanuja moje konto ? Bo nie wiem czego oczekiwać.Dzięki za odpowiedź.

Demon
28-07-2010, 21:04
No nie da się chyba zalogować na jedno konto z dwóch komputerów na raz. A żeby grać musisz być zalogowany. Pożyczać konto możesz, tu nie mam wątpliwości, ale nie wiem jak będzie z instalacją. Bo żeby gra działała u twojego kolegi to on musi ją zainstalować. I tu nie jestem pewien, czy można instalować grę na dwóch komputerach, ale na jednym koncie. Po prostu spróbuj. Wpisz podczas instalacji u kolegi swoje dane z konta i może będzie działać. Nie bój się, nikt nic ci nie zbanuje. Eksperymentować chyba można :lol:

qzr92
28-07-2010, 21:09
Dzięki.Nie ma nikt pojęcia co się stanie jak będę zalogowany grając w Napoleona, a on spróbuje się zalogować ? Z wyinstalowaniem empire z mojego komputera nie ma problemu :P

AgentMax
28-07-2010, 21:50
Ty albo twój kolega możecie wejść na konto w trybie offline, przecież wtedy nie jest się podłączonym do serwerów steam ;)

qzr92
29-07-2010, 09:38
Że takie banalne rozwiązania nie przychodzą mi do głowy. Dzięki wam :)