Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Posiłki

Yericho
30-07-2010, 20:03
Witam
Czy istnieje jakiś mod/patch czy zmiana jakiejś linijki w plikach gry, żeby można było dowodzić posiłkami(chodzi mi oczywiście jak już mam zajęte 20 miejsc na jednostki, a w posiłkach mam drugie tyle lub więcej)?? Wg. mnie w kingdoms zamiast takiego przejmowania kontroli jaka jest(dowodzisz całą armią posiłków) powinna być zakładka żeby sobie przełączać armię i raz był widok 20 jednostek z armii a raz z posiłków. Najfajniej by było jakby był jakiś mod. Szukałem na zagranicznych forach ale nie za bardzo znalazłem, zresztą średnio u mnie z ang. :/

Pozdrawiam

kuroi
30-07-2010, 20:18
Witam
Czy istnieje jakiś mod/patch czy zmiana jakiejś linijki w plikach gry, żeby można było dowodzić posiłkami(chodzi mi oczywiście jak już mam zajęte 20 miejsc na jednostki, a w posiłkach mam drugie tyle lub więcej)?? Wg. mnie w kingdoms zamiast takiego przejmowania kontroli jaka jest(dowodzisz całą armią posiłków) powinna być zakładka żeby sobie przełączać armię i raz był widok 20 jednostek z armii a raz z posiłków. Najfajniej by było jakby był jakiś mod. Szukałem na zagranicznych forach ale nie za bardzo znalazłem, zresztą średnio u mnie z ang. :/

Pozdrawiam
Domyślam się, że to jest wpisane w silnik(engine) gry, którego nie wolno edytować.

Asuryan
30-07-2010, 23:29
Witam
Czy istnieje jakiś mod/patch czy zmiana jakiejś linijki w plikach gry, żeby można było dowodzić posiłkami(chodzi mi oczywiście jak już mam zajęte 20 miejsc na jednostki, a w posiłkach mam drugie tyle lub więcej)??
Nie istnieje. Pozostaje Ci tylko albo dawać kontrolę nad posiłkami AI, albo traktować je jako uzupełnienia swej armii (czyli by po kolei oddziały z posiłków pojawiały się w miejsce utraconych jednostek z głównej armii).

Yericho
31-07-2010, 10:59
Szkoda :( Mam nadzieję że to zmienią w Shogunie 2, chociaż żeby było coś takiego do wyboru. Dzięki za odpowiedź.

grattz
31-07-2010, 11:59
Dokładnie. Ja nie rozumiem dlaczego przez tyle lat (od Shoguna) nie rozwiązano tego problemu... Nie wydaje się żeby była to jakaś bariera techniczna.

OskarX
31-07-2010, 12:10
No ale to by musieli zrobić, że np. mamy 3 oddziały włóczników to zamiast 3 kard mamy 1 unit karte a w rogu pisze "3" ale to jest gra strategiczna i nie raz trzeba 1 oddział dać tutaj inny tam i nie ma czasu szukania na polu bitwy, albo mozna zrobic ,ze wezmiec 1 unit karte i to sie podswietlają już na polu bitwy. Ale to by pewnie było za dużo zamieszania

Asuryan
31-07-2010, 14:08
Wystarczyłby przycisk przewijania do następnej armii z prawej strony oddziałów i do poprzedniej armii z lewej strony oddziałów. Naciskając na ten przycisk powinniśmy tracić kontrolę nad oddziałami kierowanej właśnie armii, a zyskiwać kierowanie następną (poprzednią).

Krzyzak
31-07-2010, 14:10
Nie każdy, by się w tym połapał jakbyśmy mieli przykładowo 60 jednostek w bitwie kontrolować ... :D Tak więc średni to pomysł jest

OskarX
31-07-2010, 15:25
Nie każdy, by się w tym połapał jakbyśmy mieli przykładowo 60 jednostek w bitwie kontrolować ... :D Tak więc średni to pomysł jest

No ale całością sterował bym komp, jakbyśmy zauważyli, że robi coś głupiego to byśmy przewinęli-jak by oczywiście sprzęt wytrzymał.

Poza tym i tak nie ma na co liczyć 8-)

Yericho
31-07-2010, 20:21

No dobra, ale powinna być taka opcja, jakby ktoś się nie połapał to by sobie robił tak jak jest teraz że kieruje AI albo kierujesz całą armią. Z drugiej strony nie wiem czy to taki duży problem, myślę że 40 jednostki to ogarnąłbym bez problemu.

Poza tym i tak nie ma na co liczyć 8-)

Dlaczego?

OskarX
31-07-2010, 21:02
CA o tym nic nie wspomina, zobacz ile gier wydali w kazdej tak samo, wiec nie licz na zmiany w shogunie

Krzyzak
01-08-2010, 08:16
Chyba, że napiszesz list do CA z prośbą :D Swoją drogą i tak, by mieli to w dupie albo, by nawet nie przeczytali ;) A poza tym, jeszcze jak, by większość graczy się skarżyła, że ten system co jest teraz im nie pasuje, to można by pomyśleć, a tak to ...