Zobacz pełną wersję : Limity w Custom Battle
Witam wszystkich jako nowy "użyszkodnik" na forum Total War ;)
Od razu przejdę do sedna, bardzo dużo gram w trybie custom battle, gdzie mogę walczyć kim chcę i gdzie chcę.
Przeszukiwałem forum i powiem szczerze nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - jak usunąć limit bądź zwiększyć liczbę pieniędzy na początku (10000) oraz jak zwiększyć limit jednostek (4000 to zbyt mało dla mnie na jedną bitewkę)
Do upadłego pykam w Third Age (w Kingdoms tyz) i chciałbym pokierować w Custom Battle większymi ilościami wojsk ścierających się na polach Pelennoru. Szukałem po configach, ale nie było nic takiego co można pozmieniać w szybkich bitwach.
Z góry dzięki.
Znajdź plik medieval2.preference a w nim
"unlimited_men_on_battlefield = 0"
0 zmień na 1.
apollo7100
06-08-2010, 12:48
Witam wszystkich jako nowy "użyszkodnik" na forum Total War ;)
Od razu przejdę do sedna, bardzo dużo gram w trybie custom battle, gdzie mogę walczyć kim chcę i gdzie chcę.
Przeszukiwałem forum i powiem szczerze nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - jak usunąć limit bądź zwiększyć liczbę pieniędzy na początku (10000) oraz jak zwiększyć limit jednostek (4000 to zbyt mało dla mnie na jedną bitewkę)
Do upadłego pykam w Third Age (w Kingdoms tyz) i chciałbym pokierować w Custom Battle większymi ilościami wojsk ścierających się na polach Pelennoru. Szukałem po configach, ale nie było nic takiego co można pozmieniać w szybkich bitwach.
Z góry dzięki.
liczbę pieniędzy zwiększasz klikając myszka na miejsce gdzie jest pokazana liczba funduszy, czyli na poczatku 10000 i wpisujesz z klawiatury dowolna ilosc, to wszystko...
Z tą kasą to nie zauważyłem thx, natomiast liczba jednostek (już wcześniej tak zrobiłem) dalej jest z limitem 4000 :(
apollo7100
07-08-2010, 11:40
widocznie twoj sprzet nie obsłuży wiecej jednostek, mozesz tez zmienic wielkosc jednostek w ustawieniach kamery z normalnej na olbrzymia- wtedy jest wiecej zolnierzy w oddzialach.
Witam. Nie wiem o co ci chodzi. Jak masz 10k to kliknij na koniec i dopisz sobie 000 albo skresl i wpisz ile chcesz. Co do tych 4000k to ja tez mam ,ze jak tyle wezme to jest na czerwono, mimo to jak biore 10k i nic sie nie dzieje, więc nie wiem w czym masz problem-możesz spokojnie grac.
Mam nadzieję ,że patch 1.3/1.5
Co do tych 4000k [...]
4000k ludu?! :o
Oj no zawsze mi się myli, twój spam nie był potrzebny ;) Zresztą przy moim kompie, kto wie :D
Dzięki wielkie, z tą kasą to nie wiedziałem że można tak ;)
Komp niestety mi wytrzymuje do max 8000 jednostek, potem giera wywala do windy.
4000k ludu to by było ciekawe ;D