Zobacz pełną wersję : jak grać państwem papieskim
robercik8211
13-08-2010, 12:15
Czy da się jakoś państwem papieskim wysylać inkwizycje? :?: :?: :?: :idea:
Masz do dyspozycji na początku gry inkwizytorów, którzy mogą wyeliminowywać wrogie postaci itd . Działają na tej samej zasadzie co zabójcy, jeśli się nie mylę ;)
robercik8211
13-08-2010, 12:18
ale jak ich wyslac?
Normalnie, bierzesz kursor na daną postać, klikasz prawym i robisz tam "dokonaj zabójstwa" czy coś w tym stylu :D
robercik8211
13-08-2010, 12:22
chodzi mi o Wyszkolenie inkwizytora
No tego to ja już nie wiem, spróbuj wybudować tawernę, może wtedy pojawi się taka możliwość ale pewien nie jestem, bo długo papiestwem nie grałem ...
I pisz wyraźniej bo czasami trudno skumać o co chodzi w Twoim poście ;)
robercik8211
13-08-2010, 12:27
wybudowalem i nic nie dalo
No to nie wiem, może są jedynie ci początkowi inkwizytorzy ... Oddaję głos innym forumowiczom, którzy na ten temat może będą wiedzieć więcej
robercik8211
13-08-2010, 12:31
wlasnie na poczatku nie mam inkwizytorów
No cóż, masz może pirata ? Ja jakoś dziwnym trafem miałem :D
robercik8211
13-08-2010, 12:35
w którym miejscu w rzymie czy kolo niego?
nie mam pirata kupowalem w czerwcu w empiku medka 2 v103
Nie pamiętam ale wydawało mi się, że jeden był obok Wenecji, a drugi obok Bordeaux ...
robercik8211
13-08-2010, 12:42
nie znalazlem
Inkwizytorzy przybywają jak jakieś państwo ma bardzo obniżone relacje z papiestwem, ale jak my gramy państwem papieskim to tak jakbyśmy grali normalnym państwem ( o zezwolenie na krucjate musimy prosić papieża i może się nie zgodzić :P itp. )
robercik8211
13-08-2010, 16:34
jak gra sie pp to nawet jak sie poprosi ZAWSZE odmawia
jak gra sie pp to nawet jak sie poprosi ZAWSZE odmawia
Mówisz o krucjatach? Mi się zawsze zgadza, po prostu robiłem wszędzie katedry, kapłanów do ziemi świętej i nie atakowałem chrześcijan. Więc nie gadaj bzdur.
Czytasz całe posty oskar? Gra pp przecież nie była ustalona przez twórców gry, więc nie mamy takich samych możliwości. Na krucjat y papa się zgadza jak mamy dobre relacje ale jak państwo papieskie może mieć polepszone/pogorszone relacje z papieżem? :F
robercik8211
13-08-2010, 17:28
racja
Człowieku ja to wiem, grałem i wiem-państwo papieskie to taka ochrona papieza, a nie papiez. Jak bedziemy sie zachowywac jak inne frakcje np. bysmy ekskomunikowali bez powodu kilka nacji chrzescijanskich to chyba oczywiste, ze by nas nie lubil? hehe
to jak to z tym jest - można wywoływać krucjaty?
i przypomnijcie mi gdzie wywalało do pulpitu jak się grało Papieżem? w zakładkę Drzewo genealogiczne?
mam pomysł, żeby Papieżem podbić wszelkie rebelie jakie się da, a potem wytępić frakcje niechrześcijańskie.
Można ale nie zawsze się da... nie wywala wtedy do pulpitu, bo w to najzwyczajniej się nie da wejść :lol: a Twój pomysł nie jest zbyt oryginalny :D
Mozna zwoływac krucjaty, a do pulpitu mnie nigdy nie wywalilo
dzięki za odpowiedzi.
a Twój pomysł nie jest zbyt oryginalny :D
wiem, ale tylko dzielę się pomysłem, radością z gry :P
Grałem państwem papieskim i wydaje mi sie,że nigdzie nie mozna rekrutować inkwizytorow.
Po prostu gra generuje ich sama i możemy tylko wydawać im polecenia wyeliminowania kogoś.
Czy komuś z was zdarzył się błąd, że po ręcznym odlblokowaniu Państwa Papieskiego wszystkie rebelianckie miasta były na poziomie wioski i nikt nie miał wojny z buntownikami ? nie wiem co zrobić więc proszę o pomoc :? . Próbowałem już podmieniać plik descr_start ale to nic nie daje.
Sovereign21
16-11-2010, 23:00
Poszukaj w pliku descr_strat linijki FACTION SLAVE i sprawdź poniżej w spisie osad na jakim poziomie są one przy starcie gry. Najlepiej np. CTRL+F i wpisz JERUSALEM powienieneś znaleźć coś takiego:
settlement
{
level city
region Jerusalem_Province
year_founded 0
population 14000
plan_set default_set
faction_creator moors
building
{
type core_building stone_wall
}
building
{
type barracks town_guard
}
building
{
type hinterland_farms farms
}
building
{
type hinterland_roads roads
}
building
{
type market corn_exchange
}
}
Niżej masz sekcję ">>>> start of diplomacy section <<<<" , po lewej nazwa frakcji a po prawej za liczbowymi modyfikatorami nazwa frakcji do której odnoszą się te stosunki. Dla slave każda frakcja powinna mieć -1.0
Jak jest u Ciebie namieszane z miastami to lepiej załatw sobie nowy plik descr_strat 8-) Sorry za offtop, wiem że to nie dział pomocy :oops:
Dzięki za pomoc jednak nie znam się na plikach więc postanowiłem reinstalować. Pomogło, ale dzięki za chęci.
Sovereign21
17-11-2010, 19:13
Dzięki za pomoc jednak nie znam się na plikach więc postanowiłem reinstalować. Pomogło, ale dzięki za chęci.
:lol:
Ale pewnie gdyby Ci się chciało grzebać to tam byłby problem i bym Ci pomógł.. Zdecydowanie tak... ;) Plusik dla mnie!! Czy tam jakiś punkcik czy coś od moderatorów :lol:
A teraz mam pytanie.. Czy istnieje jakiś mod dedykowany właśnie pod grę Papą?? Znaczy jego Państwem?? Chodzi mi o taki który by usprawnił zwłaszcza aspekt relacji między PP a resztą frakcji, ekskomunik itp.
Ultimate AI poprawia ogólnie dyplomację.
Plusik dla mnie!! Czy tam jakiś punkcik czy coś od moderatorów
Gdyby tak było to większość użytkowników była już adminami.
nie jestem ekspertem ale tak sie dzieje chyba tylko wtedy kiedy dodasz do playable frakcje "slave" :P tak wiec reinstal chyba zbedny
-------
raczej trzeba by dzielic udzialy na orgu :mrgreen:
Sovereign21
17-11-2010, 19:36
Dzięki Krzyżak sprawdzę, sprawdzę.. Z modami jestem zielony, od zawsze gram na czystych Totalach.
Pop517, a wiesz to całkiem możliwe o tym nie pomyślałem..
nie jestem ekspertem ale tak sie dzieje chyba tylko wtedy kiedy dodasz do playable frakcje "slave" tak wiec reinstal chyba zbedny
Akurat frakcja rebelianci mi działają w podstawce i w dodatku, więc z tym nie mam problemów :) .
Screen or didn`t happen :P
Wiem, oto screen z kampani krucjat. Nie mam późniejszej tury bo tylko się nimi bawiłem i nie zapisywałem.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6de ... 742ed.html (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6de73fbea78742ed.html)
Mam nadzieję że teraz uwierzysz.
Tak ale musiałeś modować grę :)
Ja gram rebelią w podstawce i wszystko jest OK ;)
Dodałem ich tylko do nacji grywalnych :)
Tak ale musiałeś modować grę :)
Nic nie modowałem po prostu zmieniłem slave z nonplaylable do playlable, i wszystko działało, a o modowaniu nie mam pojęcia. Jedyny mod jaki mam to Third Age
Sovereign21
19-11-2010, 22:24
Nic nie modowałem
Ale Third Age ma :lol: :lol: rzeczywiście, mało znaczący mod :lol: :lol:
Ale nie ingerujący w pliki...
Ale Third Age ma :lol: :lol: rzeczywiście, mało znaczący mod :lol: :lol:
Chodziło mi moda który uruchamia niedostępne frakcje. A TA nie ma z tym nic wspólnego przed jego zainstalowaniem też mi chodziło :geek: .
Sovereign21
19-11-2010, 23:44
No dobrze, przepraszam. Przyznaję się, nie wiem, który mod co zmienia, czepnąłem się tak z nudów. :roll: :D