Zobacz pełną wersję : Nie da się uruchomić
skwierczyq
15-08-2010, 12:33
Naprawdę błagam wszystkich o pomoc, bo nie wyrobię. Pożyczyłem od kolegi ETW, jednak nie miałem dostępu do internetu i nie mogłem zaktualizować tej gry. Teraz pożyczyłem NTW, ale pojawia się tutaj problem. Podczas uruchamiania pokazuje się tylko logo Napoleona i nic, gra się zawiesza, komputer nie myśli, myszka nie działa czyli totalna zwiecha i pomaga tylko reset. Zaznaczam, że mam najaktualniejesze sterowniki do karty graficznej i najnowszy directX. Jesteście moją ostatnią nadzieją, bo ten problem opisywałem już na innych forach i odpowiedzi nie dostałem.
Mój sprzęt:
RAM: 2GB
Windows 7 x64
Geforce 9500 GT
Procesor Inter Core 2 Duo E5200
Rozumiem, że twój kolega instalował wcześniej te gry? Jeśli tak to nie pograsz sobie, ponieważ gra jest przypisywana tylko do jednego konta Steam. No chyba że dał ci wcześniej login i hasło. Jednak piszesz, że nie masz dostępu do internetu, więc nie pograsz sobie w te gry (obydwie). Pzdr
skwierczyq
15-08-2010, 16:03
Być może, ale u tego samego kolegi występuje ten sam problem pomimo ściągnięcia aktualizacji ze Steama, więc wydaje mi się, że to problem natury sprzętowej ewentualnie jakiegoś błędu gry.
Kolega dał ci login i hasło do konta Steam?
skwierczyq
15-08-2010, 16:25
Tak, od 17 mam już internet i sprawdzałem z jego konta. Niestety jest to samo :/
Więc jest to wina twojego komputera, ale tu już ja ci nie pomogę :roll: . Pzdr
skwierczyq
15-08-2010, 20:17
Sprawdzałem na Can You Run It i tam pisało, że pójdzie. Szkoda, że mogę pograć tylko w Medievala :roll:
Tu nie chodzi o to czy sprzęt da radę, bo da. Chodzi o to, że masz coś może wgrane itp. Ja się na tym kompletnie nie znam, więc ci nie doradzę nic sensownego, ale gdyby mi się taka sytuacja zdarzyła, zrobiłbym formata kompa i tyle. :lol:
skwierczyq
16-08-2010, 08:48
W najbliższym czasie chyba tak zrobię, ale dziękuję Ci za radę :D
EDIT:
Sformatowałem, zainstalowałem najnowsze sterowniki i directX i działa :D . Nie wiesz nawet jak uszczęśliwiłeś człowieka i zachęciłeś do kupna Shoguna 2 :D Wielkie dzięki
Wystarczy zaktualizować stery, ściągnąć demo shoguna 2, odpalić, wyłączyć, i włączyć NTW u mnie działało. :}
To nie żart.
gombek88
24-12-2011, 19:49
U mnie pomogła instalacja Visual C++ 2008 z dema Shoguna 2 bez instalacji samego dema.
kswiecicki
18-01-2012, 17:00
Mam także podobny problem. Podczas gry Napoleon mnie wywalił do startu, jednocześnie wyłączając się. Gdy chcę go uruchomić, odpala mi strona startowa w Napoleonie i znowu mnie wywala :/
Sprawdziłeś spójność plików gry?
Sprawdziłeś spójność plików gry?
właśnie!
a poza tym:
skanowałeś FIZYCZNIE twardziela?
kswiecicki
19-01-2012, 15:43
Nie wiem co masz na myśli, pisząc "spójność plików".
Byłem w trakcie toczenia bitwy i nagle wywaliło mnie do pulpitu. Nie instalowałem żadnych patch'y ani dodatków - sama podstawa.
Kupiłem Shogun'a 2 i zobaczymy czy podziała instalacja jego na Napoleona, jak to było kilka postów wyżej
Edit:
Sprawdzenie poprzez spójność plików też nic nie dało, nadal mnie wywala ;/
Ostrzwtlumie
25-03-2012, 10:48
Witam jako że mam dość podobny problem to podczepię się tutaj. więc gdy włączam grę to też mi crash-uje system i muszę restartować kompa.Ale gdy biorę sprawdź spójność plików w steamie to wyskakuje że nie powiodła się weryfikacja i że plik zostanie ponownie pobrany, ale nic się nie pobiera;/ Aha i jeszcze na poczatku gdy pierwszy raz sprawdzałem spójność to wszystko było okey O co chodzi? Gdy próbuje włączyć demo shoguna 2 to nawet okienka wczytywania niema i crash-uje system. Szukałem pomocy prawie wszędzie i nic nie pomaga;/ Jedynie tutaj nadzieja. I zostaje reinstalacja systemu;/
Ostrzwtlumie
28-03-2012, 18:11
Witam ponownie,
wiem że lepiej edytować ale chciałbym odnowić mój problem. Więc tak, skontaktowałem się z cd project w kwestii pomocy technicznej. Konsultant polecił mi zaktualizować sterowniki karty dźwiękowej Realtek. Niestety przy próbie instalacji wyskakuje takie okienko:
http://scr.hu/screenshooter/9280258/xiflcov
Wiem że odpowiedzą mi ale zrobią to najwcześniej jutro, a może ktoś tu wpadnie o co chodzi :D Ja myślę że powinny się te stare sterowniki wykasować ale się nie usuwają i jest problem :?
A co do steama to wyskakuje takie okienko przy sprawdzaniu spójności plików:
http://scr.hu/screenshooter/9280258/arnqkmc
Proszę o pomoc.
Odnośnie steama, czyli coś się pokiełbasiło i sam sobie to uzupełni, to normalne, ten typ tak ma. Co do karty muzycznej, spróbuj wejść - ( może to było już? ) w sterowniki karty muzycznej, np. w menagerze urządzeń i tam spróbuj zrobić aktualizację, zobacz co ci system podpowie.
Ostrzwtlumie
30-03-2012, 11:15
Przy pomoc strony Acer ściągnąłem poprawne stery ale dalej nie działa;/ Zobaczę co mi z pomoc technicznej dalej poradzą ;)
Ostrzwtlumie
12-04-2012, 16:32
Więc tak pomoc techniczna poradziła mi usunąć jakieś konfiguracje w plikach ale to nic nie dało. Później wysłali zmodyfikowany plik w mniejszej rozdzielczości bez dźwięku i dalej nic. Przed świętami urwały się odpowiedź i nic więcej nie poradzili :(
Log im wysłałem nawet pobrałem program co sprawdza komputer( Belarc).
WOJOWNIKH
12-04-2012, 18:02
U mnie sam nie mam pojęcia, co się działo... :shock:
Empire działał normalnie, wręcz nawet dobrze z modem DMUC 7.0. Napek nie chciał się w ogóle uruchomić - pojawił się ekran z napisem Napoleon i tu zwiecha. Po 2h czekania twardy reset. Pomógł tylko format - teraz jest git. Także takie rozwiązanie polecam każdemu ;).
Ostrzwtlumie
12-04-2012, 18:10
O_o to już druga osoba u której format dał rezultaty :? Chyba tez mnie to czeka ale najpierw przerzucę całego medka2 na osobny dysk(60Gb trochę się nazbierało hehe) oraz filmy i muzykę.
WOJOWNIKH
12-04-2012, 18:18
O_o to już druga osoba u której format dał rezultaty :? Chyba tez mnie to czeka ale najpierw przerzucę całego medka2 na osobny dysk(60Gb trochę się nazbierało hehe) oraz filmy i muzykę.
Po prawdzie to ta 1. osoba, u której format coś dał (a właściwie jej sukces) przekonał mnie o formacie.
Jak dla mnie problem w rejestrze gdzieś siedział - zainstalowanie tych samych sterów co wcześniej nic nie zmieniło, bo gra się uruchomiła.
Zainstalowałem Napoleona na nowym lapku, pościągał steam aktualizacje i nie odpalił!
Zmieniłem ustawienia językowe steam kilka razy i za każdym razem jest pobieranie ok. 420 MB aktualizacji ale po wszystkim Napoleon nie odpala.
Ktoś z Was miał może podobną przypadłość? Może ktoś zna rozwiązanie?
Na chwilę podświetla się ikonka w steam na zielono (w grze) i po chwili ponownie robi się niebieska.
Charles de Gaulle
21-06-2015, 15:20
Witam
Mam pewien problem z grą Napoleon total war. Płyta oryginał (platynowa kolekcja). Gdy chcę uruchomić grę wyskakuje mi komunikat, że przygotowuje do uruchomienia gry. Niestety gra się nie włącza a komunikat pojawia się i znika cały czas. Sprawdziłem spójność plików, wykazało 3 błędy spróbowałem uruchomić ale nic. Przeinstalowałem 3 razy i nic, zawsze sprawdzając spójność plików. Przy czym zawsze po instalacji gdy sprawdzałem spójność wykazywało od 1 do 3 plików błędnych. Mimo pobierania tych plików przez steam gra się nie włączała. Zainstalowałem tez moda (DarthMod Napoleon v2.65) ale i z modem i bez moda gra się nie włącza. Proszę o pomoc gdyż na internecie nie znalazłem wyjaśnionego tego typu przypadku. Patrzyłem też czy w innych grach tak się pojawiało ale tamte wskazówki nic nie dały.
Proszę nie zakładać nowych wątków do problemów już poruszanych
Sadam86
Shay Ruan
21-06-2015, 15:59
Spróbuj pobrac gre bezpośrednio ze steam. Może masz popsutą płytę.
Charles de Gaulle
21-06-2015, 16:15
Zrobiłem tak w przypadku Empire total war ale to też nic nie dało. Jeśli chodzi o Empire total war to mam ten sam problem co z NTW.
Jak coś to mam Windows 7 i do Empire tez zainstalowałem moda v8.0 Platinum ale no ten sam problem w obu grach. A jeszcze jedno udało mi się raz uruchomić Empire bez moda ale jak wyłączyłem i chciałem włączyć jeszcze raz to juz sie nie dało. W NTW udało mi się wlączyć przy uruchomionym launcherze z DarhModa Napoleon lecz niestety to byl pierwszy i ostatni raz jak dotąd.
Problem rozwiązany. Przy instalacji FIFA 15 musiałem zainstalować jeszcze 1 program Distric albo coś takiego. Od tego momentu obie gry działają jak należy. Myśle ze tą radą pomogę wielu innym użytkownikom.
Ja wyłączyłem te wszystkie należące do dźwięku, w Menedżer Urządzeń, i mi działa. Tylko jest problem, bo nie ma dźwięku. U mnie był to problem z kartą dźwiękową