Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Przejmowanie technologi kolonizatrów w Kingdoms

S.P.Q.R
21-08-2010, 17:59
Mam pytanie. Otóż gram sobie Plemieniem Chichimeców, które ma zdolność do korzystania z technologii przeciwnika. Jak się przejmują ową technologię?? Co trzeba wykonać, aby cieszyć się z technologii wroga??

eeerobert
21-08-2010, 18:27
Z tego co wiem to Chimenkowie nie mają tej zdolności. Fakt że w poradniku jest tak napisane, ale to błąd. Zdolność tą mają Apacze i muszą wybudować "budynek" pt. "namiot handlarza bronią" czy jakoś tak. Po wybudowaniu tego "budynku" uzyskują dostęp do kilku jednostek używających prochu. Nazywają się chyba "gromo-śmiałkowie" i "konni gromo-śmiałkowie".

Właśnie włączyłem kampanie Ameryk i przeszukałem przeglądarkę budynków Apaczów i nie ma tam "handlarza bronią". Jest za to w drzewku rozwoju. Może pojawia się tak jak "suchy dok" w głównej kampanii przez jakieś wydażenie historyczne. Ale w poradniku jest ten budynek opisany a we własnych bitwach są te jednostki. Szczerze mówiąc nigdy nie grałem ani Apaczmi ani Chimenkami.

Asuryan
21-08-2010, 19:57
Właśnie włączyłem kampanie Ameryk i przeszukałem przeglądarkę budynków Apaczów i nie ma tam "handlarza bronią". Jest za to w drzewku rozwoju. Może pojawia się tak jak "suchy dok" w głównej kampanii przez jakieś wydażenie historyczne.
Pojawia się po stoczeniu iluś tam bitew przeciwko jednostkom używającym proch. Nie pamiętam dokładnie ile ich trzeba było stoczyć/wygrać.

S.P.Q.R
22-08-2010, 12:31
Po stoczeniu 4 bitew mogłem już korzystać ( w miastach gdzie uprzednio wybudowałem "stosy czaszek") z jeżdżców Chichimeckch oraz strzelców. dziękuje za pomoc!!