Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc Przekupstwo!
killman268
25-08-2010, 20:58
Problem Jest prosty nie mogę przekupywać wrogich armii. gdy kliknę przekup pokazuje się armia i nie ma jak wprowadzić ceny nic! kiedyś grałem i działało próbowałem patch i spolszczenia ale nic proszę o pomoc/
Opcję przekupstwa masz najwyżej w oknie dyplomacji ;) Ale, żeby kogoś przekupić musisz mieć od 7 do 10 "papierowego" dyplomatę ;)
Przekupstwo tak nie działa. Oferujesz przekupstwo a w odpowiedzi dostajesz ustaloną cenę.
killman268
25-08-2010, 21:09
Bardzo dziękuje za szubką odpowiedz.
Pamiętaj o tym że reputacja leci na łeb
killman268
26-08-2010, 13:26
To żeby nie zaśmiecać forum mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego nie wszystkie nacje maja księżniczki. np. grałem rosją i miała zamiast dyplomaty a innym razem szkocką był dyplomata ? A 2 pytanie księżniczki mogą uwieść jakiegoś kapitan i czy ma się go pod kontrola jako członka rodziny ? BO jak w dyplomacji zaproponowałem żeby książę poślubił moja księżniczkę to nie mogłem go kontrolować. tylko skoczyły relacje z tym krajem i sojusz.
Rodzicie kiepsko współżyli i księżniczki nie ma :lol: :lol: :lol:
killman268
26-08-2010, 15:37
mam jeszcze 1 pytanie jak się posługiwać żołnierza z bronią palna. Stawiam ich za jednostkami ciężkimi lub włócznikami by ostrzeliwali wrogów ale oni nie strzelając tylko stoją. potem sprawdziłem w statach jakie straty zadali w bitwie.( nie będę patrzył cały czas na to czy strzelają czy nie) i bardzo mało. Wiec czy są tak słabą jednostka w średniowieczu czy złe nimi walczę. i czy dać se spokój i korzystać z łuczników i kuszników.
Rusz głową! Jak łucznicy stoją za rycerzami, to mogą strzelac w górę i strzaly spadają na wrogów. A z prochu jak matą to zrobic? strzelac w plecy? Tak w ogóle pirat czy orginal? hehe rób tylko muszkieterow, rajtarow i srzelcow kozackich u rusi z tego co pamietam
Idill`a (MZ)
26-08-2010, 17:43
mam jeszcze 1 pytanie jak się posługiwać żołnierza z bronią palna. Stawiam ich za jednostkami ciężkimi lub włócznikami by ostrzeliwali wrogów ale oni nie strzelając tylko stoją
Dzieki rozweseliles mi dzien :lol: :lol:
Ludzie zanim cos napiszecie, najpierw sprobjcie cos samemu pokombinowac, poglowkowac, czy to jest az takie trudne.....pomyslec....
To żeby nie zaśmiecać forum mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego nie wszystkie nacje maja księżniczki. np. grałem rosją i miała zamiast dyplomaty a innym razem szkocką był dyplomata ? A 2 pytanie księżniczki mogą uwieść jakiegoś kapitan i czy ma się go pod kontrola jako członka rodziny ? BO jak w dyplomacji zaproponowałem żeby książę poślubił moja księżniczkę to nie mogłem go kontrolować. tylko skoczyły relacje z tym krajem i sojusz.
No bo książę jest generałem drugiej frakcji, a nie naszej :P Tak więc nie da się go przekabacić na naszą stronę ;)
są 2 opcje co do księżniczek:
*możesz w dyplomacji zaproponować ożenienie się któregoś z generałów i wtedy księżniczka znika, między państwami zostaje zawarty sojusz.
*możesz skierować księżniczkę na armię innego państwa, w której jest generał. Generał nie może mieć żony!! Jeśli nie ma żony, możesz go spróbować "uwieźć", wtedy albo generał przechodzi na Twoją stronę, albo on zabiera księżniczkę i wtedy księżnicza znika.
Chyba tak to działa ;)
To już chyba każdy gracz wiedział, nie sądzisz ? :roll:
co do księżniczek to mnie dziwi czemu księżniczka zostaje zhańbiona jeśli przejdzie na druga stronę, to chyba nawet oczywiste, że panienka idzie do domu męża...
Odnośnie księżniczek.
Kilka razy zdarzyła mi się sytuacja, że jakaś panna startowała do mojego generała i w nowej turze pojawił mi się o tym komunikat, oraz info że Generał nie dał się jej uwieść - nie przeszedł na jej stronę, za to zakochana panna przeszła na moją z miłości do niego i niedługo powitamy ją w naszej rodzinie.
I tu zonk, bo panna się nie pojawia - ani jako postać, ani jako żona generała w drzewku rodziny. Po prostu znika z mapy. I tu pytanie - o co chodzi? Bug?
Ona się pojawia w okienku rodziny pod szarą osłoną jako "księżniczka zhańbiona". Dzieci raczej nie rodzi :D
Ona się pojawia w okienku rodziny pod szarą osłoną jako "księżniczka zhańbiona". Dzieci raczej nie rodzi :D
No właśnie problem w tym, że u mnie się nie pojawia...