PDA

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc Przekupstwo!

killman268
25-08-2010, 20:58
Problem Jest prosty nie mogę przekupywać wrogich armii. gdy kliknę przekup pokazuje się armia i nie ma jak wprowadzić ceny nic! kiedyś grałem i działało próbowałem patch i spolszczenia ale nic proszę o pomoc/

Krzyzak
25-08-2010, 20:59
Opcję przekupstwa masz najwyżej w oknie dyplomacji ;) Ale, żeby kogoś przekupić musisz mieć od 7 do 10 "papierowego" dyplomatę ;)

kuroi
25-08-2010, 21:00
Przekupstwo tak nie działa. Oferujesz przekupstwo a w odpowiedzi dostajesz ustaloną cenę.

killman268
25-08-2010, 21:09
Bardzo dziękuje za szubką odpowiedz.

Witold
25-08-2010, 21:47
Pamiętaj o tym że reputacja leci na łeb

killman268
26-08-2010, 13:26
To żeby nie zaśmiecać forum mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego nie wszystkie nacje maja księżniczki. np. grałem rosją i miała zamiast dyplomaty a innym razem szkocką był dyplomata ? A 2 pytanie księżniczki mogą uwieść jakiegoś kapitan i czy ma się go pod kontrola jako członka rodziny ? BO jak w dyplomacji zaproponowałem żeby książę poślubił moja księżniczkę to nie mogłem go kontrolować. tylko skoczyły relacje z tym krajem i sojusz.

Witold
26-08-2010, 14:20
Rodzicie kiepsko współżyli i księżniczki nie ma :lol: :lol: :lol:

killman268
26-08-2010, 15:37
mam jeszcze 1 pytanie jak się posługiwać żołnierza z bronią palna. Stawiam ich za jednostkami ciężkimi lub włócznikami by ostrzeliwali wrogów ale oni nie strzelając tylko stoją. potem sprawdziłem w statach jakie straty zadali w bitwie.( nie będę patrzył cały czas na to czy strzelają czy nie) i bardzo mało. Wiec czy są tak słabą jednostka w średniowieczu czy złe nimi walczę. i czy dać se spokój i korzystać z łuczników i kuszników.

OskarX
26-08-2010, 16:03
Rusz głową! Jak łucznicy stoją za rycerzami, to mogą strzelac w górę i strzaly spadają na wrogów. A z prochu jak matą to zrobic? strzelac w plecy? Tak w ogóle pirat czy orginal? hehe rób tylko muszkieterow, rajtarow i srzelcow kozackich u rusi z tego co pamietam

Idill`a (MZ)
26-08-2010, 17:43
mam jeszcze 1 pytanie jak się posługiwać żołnierza z bronią palna. Stawiam ich za jednostkami ciężkimi lub włócznikami by ostrzeliwali wrogów ale oni nie strzelając tylko stoją

Dzieki rozweseliles mi dzien :lol: :lol:
Ludzie zanim cos napiszecie, najpierw sprobjcie cos samemu pokombinowac, poglowkowac, czy to jest az takie trudne.....pomyslec....

Krzyzak
26-08-2010, 18:22
To żeby nie zaśmiecać forum mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego nie wszystkie nacje maja księżniczki. np. grałem rosją i miała zamiast dyplomaty a innym razem szkocką był dyplomata ? A 2 pytanie księżniczki mogą uwieść jakiegoś kapitan i czy ma się go pod kontrola jako członka rodziny ? BO jak w dyplomacji zaproponowałem żeby książę poślubił moja księżniczkę to nie mogłem go kontrolować. tylko skoczyły relacje z tym krajem i sojusz.

No bo książę jest generałem drugiej frakcji, a nie naszej :P Tak więc nie da się go przekabacić na naszą stronę ;)

Matisek
30-08-2010, 11:38
są 2 opcje co do księżniczek:
*możesz w dyplomacji zaproponować ożenienie się któregoś z generałów i wtedy księżniczka znika, między państwami zostaje zawarty sojusz.
*możesz skierować księżniczkę na armię innego państwa, w której jest generał. Generał nie może mieć żony!! Jeśli nie ma żony, możesz go spróbować "uwieźć", wtedy albo generał przechodzi na Twoją stronę, albo on zabiera księżniczkę i wtedy księżnicza znika.
Chyba tak to działa ;)

Krzyzak
30-08-2010, 11:47
To już chyba każdy gracz wiedział, nie sądzisz ? :roll:

Dunkel
05-10-2010, 14:38
co do księżniczek to mnie dziwi czemu księżniczka zostaje zhańbiona jeśli przejdzie na druga stronę, to chyba nawet oczywiste, że panienka idzie do domu męża...

Satan
24-10-2010, 18:36
Odnośnie księżniczek.
Kilka razy zdarzyła mi się sytuacja, że jakaś panna startowała do mojego generała i w nowej turze pojawił mi się o tym komunikat, oraz info że Generał nie dał się jej uwieść - nie przeszedł na jej stronę, za to zakochana panna przeszła na moją z miłości do niego i niedługo powitamy ją w naszej rodzinie.
I tu zonk, bo panna się nie pojawia - ani jako postać, ani jako żona generała w drzewku rodziny. Po prostu znika z mapy. I tu pytanie - o co chodzi? Bug?

Krzyzak
24-10-2010, 18:42
Ona się pojawia w okienku rodziny pod szarą osłoną jako "księżniczka zhańbiona". Dzieci raczej nie rodzi :D

Satan
24-10-2010, 18:49
Ona się pojawia w okienku rodziny pod szarą osłoną jako "księżniczka zhańbiona". Dzieci raczej nie rodzi :D
No właśnie problem w tym, że u mnie się nie pojawia...