PDA

Zobacz pełną wersję : Najlepszy mod pod RTW. [z dodatkami]

szpetnysz
27-08-2010, 13:16
Witam,

Mam zamiar powrócic do gry w Rome TW.
Chciałbym jednak posmakować czegoś nieco innego,
dlatego pytanie do was - jaki jest najlepszy mod w waszej opinii pod RTW.

Zwykle, na forach w takich działach jest ankieta w której użytkownicy mogą sie wypowiadać oraz głosować.
Tutaj nie widzę takowego, dlatego rozpoczynam nowy wątek ;)

Kyuzo
27-08-2010, 15:12
Temat jak najbardziej ma prawo zaistnieć, ale nie w działach zarezerwowanych dla tematów o konkretnych modach - no nie ważne już przeniosłem ;)
Jak się więcej osób wypowie to się może jakieś podsumowanie zrobi...

A co do tematu to oczywiście stawiam na Europa Barbarorum (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=57&t=797&start=0)
Może nie jest to najnowszy mod, może już nie najładniejszy, może już nie aż tak popularny, ale jak dla mnie nadal najbardziej klimatyczny i zdecydowanie najbardziej grywalny.

LEGION
27-08-2010, 15:31
No i popieram.. Reszta modów ma się do EB jak przedszkolak do studenta..

Marek Aureliusz
27-08-2010, 15:44
Oczywiście, że Europa Barbarorum. Ten mod zrobił z Rome całkowicie inną grę. Całą istotę EB, można by streścić w tych oto słowach: klimat, realistyka, historyczność, wyzwanie. Masz ogromną mapę. Nowa muzyka. Nowe frakcje takie jak drugie plemię Gallów, Epir, Sakowie, Baktria, Królestwo Saaby, Egipt a właściwie Monarcha Ptolemeuszy jest teraz państwem o kulturze helleńskiej (czyli tak jak powinno być). Wszystkie państwa noszą oryginalne nazwy. Przykładowo Miasta Greckie nazywają się Koinon Hellenon. Rzym jest jeden i ma wiele reform wojskowych, zresztą jak większość państw. A zresztą co ja Ci będę gadał, sam zobacz http://www.youtube.com/watch?v=ee5Hr2mm7lM

PS: EB można instalować również na czystego Rome w wersji 1.5

ponury
27-08-2010, 17:28
Czy ten mod jest spolszczony?

Mariooooo
27-08-2010, 18:17
Europa Barbarorum zdecydowanie, masa fajnych pomysłów typu 4 możliwości rządzenia w podbitych miastach czy np wysyłanie gienków na szkolenie do Sparty
Całą istotę EB, można by streścić w tych oto słowach: klimat, realistyka, historyczność, wyzwanie.chyba nie da się tego moda lepiej krótko opisać , a co do spolszczenia to kiedyś (dość dawno) szukałem takowego i niestety nie znalazłem :evil: co jest dziwne bo mod za dobry by nie był spolszczony jakiś spisek... mój dziadek powiedziałby pewnie że to wina PIS-u :D

28-08-2010, 15:26
Witam,

Mam zamiar powrócic do gry w Rome TW.
Chciałbym jednak posmakować czegoś nieco innego,
dlatego pytanie do was - jaki jest najlepszy mod w waszej opinii pod RTW.

Zwykle, na forach w takich działach jest ankieta w której użytkownicy mogą sie wypowiadać oraz głosować.
Tutaj nie widzę takowego, dlatego rozpoczynam nowy wątek ;)

Spróbuj tego moda :

viewtopic.php?f=57&t=364 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=57&t=364)

Musisz wiedzieć, że twórcy modów mimo niewątpliwej wiedzy, strawionych bezsennych nocy, są tylko ludźmi ;) . mają swoje sympatie i antypatie historyczne, swoją wizję historii, dlatego sprecyzuj, co ciebie najbardziej interesuje, jakie zmiany, okres historyczny itp...

Marat
28-08-2010, 21:59
Nie będę się zbytnio rozpisywał, poprzednicy napisali już dostatecznie dużo - Europa Barbarorum :!:

Iron_Marcin
29-08-2010, 12:09
nie, nie jest. zawiera za to głosy i nazwy z tamtej ery, czyli np. rzymianie mówią w łacinie, galowie po galijsku, grecy po grecku a kartagińczycy (chyba) po punicku.

ja także uważam, że Europa Barbarorum jest najlepszym modem z czasów normalnej epoki RomeTW.

jeżeli chodzi o erę inwazji barbarzyńców, to Invasio Barbarorvm Flagellum Dei

29-08-2010, 14:06
nie, nie jest. zawiera za to głosy i nazwy z tamtej ery, czyli np. rzymianie mówią w łacinie, galowie po galijsku, grecy po grecku a kartagińczycy (chyba) po punicku.

ja także uważam, że Europa Barbarorum jest najlepszym modem z czasów normalnej epoki RomeTW.

jeżeli chodzi o erę inwazji barbarzyńców, to Invasio Barbarorvm Flagellum Dei

Wyszczególniłbym jeżeli chodzi o dodatek BI, mod
INVASIO BARBARORVM: SOMNIUM APOSTATAE IULIANI
ciekawie pomyślany, przełomowy czas w historii Rzymu, można gdybać, co by było, gdyby Julian nie zginął :)

szpetnysz
03-09-2010, 12:32
Dzięki panowie, instaluje tego barbarzyńce ;)

janusztrzaskacz
11-02-2015, 13:23
Oczywiście, że Europa Barbarorum. Ten mod zrobił z Rome całkowicie inną grę. Całą istotę EB, można by streścić w tych oto słowach: klimat, realistyka, historyczność, wyzwanie. Masz ogromną mapę. Nowa muzyka. Nowe frakcje takie jak drugie plemię Gallów, Epir, Sakowie, Baktria, Królestwo Saaby, Egipt a właściwie Monarcha Ptolemeuszy jest teraz państwem o kulturze helleńskiej (czyli tak jak powinno być). Wszystkie państwa noszą oryginalne nazwy. Przykładowo Miasta Greckie nazywają się Koinon Hellenon. Rzym jest jeden i ma wiele reform wojskowych, zresztą jak większość państw. A zresztą co ja Ci będę gadał, sam zobacz http://www.youtube.com/watch?v=ee5Hr2mm7lM

PS: EB można instalować również na czystego Rome w wersji 1.5

Witam,

Przymierzam się do grania w RTW na modach i widzę, że głównie wszyscy polecają mod EUROPA BAR.... o najlepszym klimacie, realistyce, historyczności itd. a na tym właśnie mi zależy. Chciałbym się jeszcze zapytać jak wygląda sytuacja z "crashowaniem" się gry grając na tym modzie. Nie ukrywam, że na tym zależy mi najbardziej, by właśnie gra się nie crashowała jak na przykład MTW: Bellum Crucis, gdzie przychodzi pewien moment, że nie idzie przeskoczyć tury. Jeśli chodzi o Bellum to jest to fantastyczny mod, ale problem z niemożliwością przeskoczenia tury w kampanii jest jak dla mnie nie do przyjęcia a szukam przede wszystkim stabilnego moda z dobrym klimatem, historią, ai i polityką. Tak więc jak jest z EUROPA BAR... co możecie o tym powiedzieć?

Jeszce moje drugie pytanie dotyczy AI i samej polityki, stabilności politycznych itd. Co możecie o tym powiedzieć. Proszę o odpowiedź.

Lwie Serce
11-02-2015, 13:29
Witaj.
EB jest bardzo stabilnym modem i wielu CTD nie uświadczysz, mi chyba nigdy nie wywaliło... :) Co do dyplomacji i AI hmmm... Na wysokim poziomie to ona nie stoi ale jak w każdym modzie i grze spod szyldu TW. Choć w porównaniu do innych to nie jest źle.

Poza tym jak znudzi Ci się EB, polecam zagrać w Invasio Barbarorum: SAI, jest jeszcze lepszy. ;)
Pozdrawiam.

janusztrzaskacz
11-02-2015, 13:37
A jak z crashami w tym IB:SAI? Z tego co widzę to nie jest spolszczony. Chyba, że się mylę?

Czy w EB zdarzają się takie ctd, że nie idzie przeskoczyć tury?

Lwie Serce
11-02-2015, 13:40
IB jest równie stabilny, brak CTD. I nie jest spolszczony. W EB też z turami wszystko w porządku.