Zobacz pełną wersję : Runda 2 | Rafi {SB} vs Bleidd {BS} | 2:0
Zapraszamy do umawiania się na mecz w tym temacie oraz wpisywanie wyników bitew.
Końcowy termin rozegrania meczów w II rundzie to 06.09 godz. 24.00.
W razie nierozegrania meczów podjęte zostaną kroki przewidziane w regulaminie.
Witaj, mam nadzieję, że zgodzisz się na zagranie meczu w weekend, np. w piątek o godzinie 20.00. Jak wiesz zaczyna się szkoła, a chciałbym przed bitwami przejrzeć i wypróbować nacje i mapki. Pozdrawiam
Witam
Ok wstępnie bylibyśmy ugadani w piątek o 20. W sobotę i niedziele mogę grać od rana do około 19.
Moje gg w podpisie - pisz śmiało, zgadamy się.
Pozdrawiam
Witam w szczególności wszystkich administratorów turnieju. Niestety, już w drugiej bitwie pojawiły się problemy, a ja chciałem być taki miły...
Pierwszą bitwe wygrałem, mam nawet repa w razie jakichś problemów, całkowicie przepisowo i bezdyskusyjnie - ja Norwegia, Bleidd Baronami
Niestety, zaraz zaczely sie problemy. Kolega twierdzil, że w pierwszej bitwie ja wybierałem mape i nacje jako pierwszy, ale na nim ciążył obowiązek ataku, co ewidentnie dementuje ten oto pkt regulaminu 1.2.2. W pierwszej bitwie gracz znajdujący się po lewej stronie w rozpisce jest stroną atakującą, wybiera mapę, ere (era all/wszystkie nie jest dozwolona), jako pierwszy nację oraz znajduje sie w teamie I. W drugiej bitwie gracz z prawej strony jest atakującym. i nie dał się przekonać że w drugiej bitwie atakować musi on. Armie jednak wybraliśmy, bitwa się rozpoczęła i na tym się skonczyło. Przez 15 minut jej trwania, kolega wykonał tylko kilka ruchów co prezentuje ten screen (4 oddziały łuczników przeszły 50 metrów) i powiedział doslownie że "może atakować, ale nie musi i ma czas". Po tym pożegnałem się i opuściłem grę. (http://img251.imageshack.us/i/bleidd1.png/)
Przed meczem pisałem też, że nie mam zbyt wiele czasu i możemy nie zdążyć zagrać obu bitew i wydawało mi się, że Bleidd mój brak czasu chciał po prostu wykorzystać. Z trudem powstrzymuje się na razie od wycieczek osobistych, ponieważ troszkę jestem zdenerwowany i zniesmaczony, więc prosze sędziów o jakąś reakcję ;)
Dodam jeszcze, że straty po obu stronach wyniosły 0 i w razie czego służę replayem
Pozdrawiam
Witam
Zgadza się co do pierwszej bitwy.
Cóż jeśli chodzi o drugą to miałem wątpliwości kiedy kto atakuje ale zgadza się szanowny kolega ma rację. Przy czym owszem zgadza się że się ustawiłem na pozycji obronnej i czekałem sobie popijając herbatkę – nie jest tak iż chciałem brak czasu kolegi wykorzystać ot wariant obronny wybrałem a kto mi nakaże atak? – więc sobie czekałem.
A tu pyk kolega poszedł (wyłączył grę) sprawiając mnie jak i moim żołnierzom straszliwy smutek. O ile się nie mylę to pogwałcenie reguł, że kolega sobie poszedł, prawda?
To bardzo wzruszające i piękne że powstrzymałeś się przed „wycieczkami osobistymi” – pamiętaj, że brzydkie zachowanie jest wbrew regulaminowi i mógłbyś zostać ukarany.
Czyli nie obędzie się bez reakcji sędziów.
a kto mi nakaże atak?
W drugiej bitwie gracz z prawej strony jest atakującym
Regulamin Ci nakaże atak, regulamin
Niechciałbym się wtrącać, ale według regulaminu, w pierwszej bitwie broni się rafi ,a w drugiej MUSI zaatakować bleidd nie zabrania ci to np. wziął łuczników, ale chodzi oto abyś wysłał całą armię do ataku.
Bleidd ty miałeś w drugiej bitwie atakować, tak? A nie zorbiłeś tego tak, ponieważ zamiast atakować wolałeś się bronić, tak?
Skoro Bleidd byłeś świadom tego, że masz atakować, to dlaczego tego nie zrobiłeś, skoro nie pierwszy raz grasz na multi?
Alez tak wole sie bronic to se stanowszy na pagorku i juz.
Ale mam kaca a wy chlopaki? :(
Postanowiliśmy że zagarcie drugą bitwę jeszcze raz, z tym, że Bleidd jest atakującym i MUSI atakować Rafiego,
zgodnie z regulaminem. A jak znów Bleidd nie będzie chciał to zagarcie bitwę na czas :D
Gwoli scislosci dodam ze macie grac tymi samymi armiami na tej samej mapie.
Dziekuje za dość szybkie rozwiązanie sprawy. Co do terminu dziś raczej jestem w domu cały dzień, mogę grać od 13 do 18, i od 20 do 22.
2-0 dla mnie
1. Bitwa trawiasta równina ja Norwegia Bleidd Baroni
2. Bitwa przymierze górali Bleidd Anglia ja Baroni
W drugiej poszlo szybko wygrał kolega.
Czyli 2:0 dla Rafiego.
GL w kolejnych walkach.