PDA

Zobacz pełną wersję : Multi...

kowcioo
02-09-2010, 18:15
Mam taki problem, otóż jakieś 2 miechy temu kupiłem NTW i mój kolega gdy je zobaczył to stwierdził, że to jest super gra i wogóle. Więc zaplanowaliśmy sobie, że będziemy grac razem na multi i w kampanie itd. No i po miesiącu oczekiwania i nawijania o grze okazuje się, że nie możemy razem pograć bo "Założyciel nie odpowiada" jest na to jakiś sposób?

Demon
02-09-2010, 18:29
Dołączcie do jakiejś innej gry, np. 2 vs 2. Ty będziesz z kolegą na dwóch innych graczy. A tak to niestety nie wiem jak rozwiązać problem. Może za słaby Internet?

kowcioo
02-09-2010, 20:11
Internet dobry, ja 1 mb on 4... tylko dolaczac mozemy ale najbardziej nam o kampanie chodzi

Tur
02-09-2010, 20:38
Ten komunikat może oznaczać całą masę różnych rzeczy. Pozamykane porty , różne ustawienia firewall`i w komp. , szukajcie aż znajdziecie jak mawia pismo ;).

WnukProroka
02-09-2010, 21:58
Internet 1 mb - dobry :lol:

Demon
02-09-2010, 22:20
Internet 1 mb - dobry :lol:
A co cię tak śmieszy? Jest wystarczający do tego aby grać bez lagów i w miarę szybko ściąga się różne rzeczy. Dużo ludzi taki ma, więc nie wiem co w tym zabawnego.

DonVega
03-09-2010, 06:47
Ja mam 512 i żadnych lagów na multi - :)

kowcioo
05-09-2010, 11:10
Teraz mi się przypomniało, że jak na Splinter Cellu chcieliśmy grać to też nie mogliśmy się połączyć (Tam też hostowane serw) może to wina tego, że mamy to samo IP?

Tur
06-09-2010, 06:45
Jakie macie łącza ? Nie idzie o szybkość ale dostawcę internetu, podzielone. Jakieś sieci osiedlowe ? Kolego jak chcesz pomocy opisz dokładnie. Spróbuj też najstarszy sposób świata , wejdźcie obydwaj do czyjejś gry i spróbujcie zagrać. Jeżeli wszystko będzie ok spróbujcie zagrać sami.

kowcioo
06-09-2010, 20:01
łącze to samo na całe miasto jest. W końcu małe więc wiecie :P Próbowalismy pograc razem ale nie mozemy do siebie dolaczyc, do innych ludzi mozemy ale nam nie chodzi o to zeby grac bitwy tylko grac w kampanie online. Sorka ze tak nie po Polsku ale sie spiesze

Tur
07-09-2010, 06:46
W temacie łącze pełna jasność, więc odpowiem ci w ten sam sposób - powinno wam chodzić bo innym na tym forum działa.

Titus
07-09-2010, 10:18
Przepraszam za takie podczepienie się, ale nie ma chyba sensu zakładania nowego tematu.

Problem dotyczy punktów za bitwy. Jak to jest, że po wygranej bitwie dostaję max + 400, a osoba która ze mną przegrała po kilka tysięcy? A obaj mamy 5 gwiazdek. To zależy od ilość stoczonych bitew? Mam ich >50.

kowcioo
07-09-2010, 13:57
W temacie łącze pełna jasność, więc odpowiem ci w ten sam sposób - powinno wam chodzić bo innym na tym forum działa.

Czyli coś z zaporą i firewallem cos nie tak ??

DonVega
07-09-2010, 18:10
Bardzo możliwe - nie wiem jak macie neta podłączonego do kompów - czy bezpośrednio czy przej jakieś routery. Zazwyczaj wywalam wszystkie AntiViry i zapory ( tzn stopuje ich działanie) Ja np. u siebie mam połączenie przez router i na nim IP kompa mam przekierowany na demilitary zone. I mam wszystkie porty otwarte. Możliwe że dostawca netu dał wam adres klasy prywatnej a nie publicznej wtedy być może jakieś porty są po blokowane. Możecie też sprawdzić jak macie ustawiony region pobierania danych do gry - może tu leży tez jakiś problem - po winne być identyczne u każdego z was.
Ale z drugiej strony miałem takie przypadki że nie mogłem wejść do gry jednego z kolegów z klanu a do drugiego już mogłem i było ok a kolega do którego nie mogłem wejść tez bez problemów dołączył.
Takie niestety są uroki neta :)

Vornar
25-01-2011, 15:32
Mam podobny problem, przypuszczam, że to wina routera właśnie, nie mogę się połączyć z 80% servow w Empire podczas gdy w Rome działa większość:( Jak odblokowac te porty itp?