Zobacz pełną wersję : Nędza...;/
Armagedon_xD
19-09-2010, 14:44
Witam wszystkich :)
Mam pewien problem otóż... Grałem kiedyś w Rome Total War i pamiętam, że za każdym razem kiedy werbowałem jednostki zmniejszała się ilość ludności w danej prowincji jak również poziom nędzy :) Od kilku miesięcy mam Medievala 2 Total War i tego w nim nie ma... Mogę werbować tyle jednostek ile się da a nędza ani rusz... Czy to normalne jest? Czy to ja mam problem z grą i czy da się to jakoś zmienić...?
Z góry dziękuję i pozdrawiam :D
Możesz się bawić w wysiedlanie ludzi za pomocą cheata
add_population <nazwa> <ilość>
np. wysiedlasz ludzi z kairu do damaszku
add_population Kair -3000
add_population Damaszek 3000
Ja tak robie ^_^
Armagedon_xD
19-09-2010, 15:30
Możesz się bawić w wysiedlanie ludzi za pomocą cheata
add_population <nazwa> <ilość>
np. wysiedlasz ludzi z kairu do damaszku
add_population Kair -3000
add_population Damaszek 3000
Ja tak robie ^_^
To dobry pomysł ;) Jakby nie było innej możliwości to będę tego używał :D
Możesz też zbuntować osadę, a potem ją eksterminować :D
Możesz też zbuntować osadę, a potem ją eksterminować :D
Nie polecam - z tego co pamiętam, to w Medievalu jest tak, że wtedy część budynków pójdzie się....
Wiem ale to jeden z nielicznych sposobów ;)
Armagedon_xD
20-09-2010, 13:52
No to będę na kodach cisnął :D
zdrada :x Nie graj na kodach. Po za tym sami cię kiedyś z tego miasta wypieprzą.
Wystarczy wzmocnić garnizon, obniżyć podatki i tyle ;) A w ostatecznośc super sposób, czyli wyprowadzasz generała z miasta i dajesz go znów :D
Armagedon_xD
21-09-2010, 02:30
Wystarczy wzmocnić garnizon, obniżyć podatki i tyle ;) A w ostatecznośc super sposób, czyli wyprowadzasz generała z miasta i dajesz go znów :D
Mi chodzi o realistyczną grę :) W sensie grać tak jakby się na prawdę w tych czasach było.
realistyczną grę łączysz z kodami??
powodzenia...
powodzenia...
Wychodzenie i wyżynanie ludzi bądź trzymanie całej armii w mieście na zadupiu będzie bardziej realistyczne? :roll:
Armagedon_xD
21-09-2010, 18:21
powodzenia...
Chodzi mi żeby było tak jak w Rome... Przykład: Rekrutuję 150 ochotniczych oszczepników w mieście hm... Londyn i wtedy wpisuje kod ten który Nobilis mi pokazała, czyli odejmuję 150 ludzi z Londynu :) A gdy na przykład rozwiązuję jednostkę w Paryżu dodaję te 150 ludzi :P I czy to nie jest realne chociaż jest na kodach?
Ale jak rekrutujesz to automatycznie spada Ci szybkość rozmnażania się ludności ;) Co prawda trwa to 2-3 tury ale jednak ! :D
Armagedon_xD
21-09-2010, 19:15
Ale jak rekrutujesz to automatycznie spada Ci szybkość rozmnażania się ludności ;) Co prawda trwa to 2-3 tury ale jednak ! :D
A w średniowieczu jak król werbował ludzi to ich najpierw klonował i tych sklonowanych brał do armii a tamtych zostawiał w mieście żeby się dalej rozmnażali? Wątpię xd
A kto rekrutuje automatycznie? :roll:
Kuroi zauważ wyraz "to" ;)
A Armagedon ;) Ja nie mówię, że ich klonowali... Populacja rośnie dalej tylko, że wolniej przez kilka tur, a więc można się domyślać, że dlatego, że ich werbują do armii ;)
Armagedon_xD
21-09-2010, 23:48
Kuroi zauważ wyraz "to" ;)
A Armagedon ;) Ja nie mówię, że ich klonowali... Populacja rośnie dalej tylko, że wolniej przez kilka tur, a więc można się domyślać, że dlatego, że ich werbują do armii ;)
Chodziło mi o to, że to nie robi różnicy, że populacja maleje i nie rośnie tak dobrze bo to oddanie reali gry... Mężczyźni wychodzą z miasta na wojnę a dziewice zostają...