Zobacz pełną wersję : Medieval 2 i windows 7 laptop
Witam. Mam orginalnego medievala 2 z platynowej kolekcji , po zaintalowaniu go niby jest wszystko ok do momentu kiedy chce to uruchomic wyskakuje mi komunikat "medieval 2 napotka". Pomozcie
Yaevinn999
24-09-2010, 17:42
Spróbuj uruchomić go w trybie administratora, jak nie pomoże to popróbuj różnych ustawień w trybie zgodności. Ja osobiście posiadam w7 i nigdy nie miałem z medkiem (również dodatki i mody) jak i nawet z rome najmniejszych problemów więc nic po za tym ci nie poradzę;/. Możesz jeszcze spróbować reinstall, bardzo możliwe, że pomoże. I zainstaluj patcha z bonus cd jak jeszcze tego nie zrobiłeś ;) .
Robie reinstall , a moze to byc wina zlych sterownikow do karty?
edit
przeinstalowalem , uruchomilem w tybie admina, zmienilem zgodnosc i dupa dalej napotka , chyba wroce do xp
Yaevinn999
24-09-2010, 18:15
Oczywiście, że może, jaką masz karte? Ati, nvidia? Ja mam gf 9600gt, sterowniki wersja 191.07 i nigdy nie miałem problemów z grami (no może poza gothic 2 (o dziwo 1 pocina całkiem całkiem:)))
Zainstaluj medka :arrow: nastepnie patch 1.2 :arrow: 1.3 powinno pomóc.
Podaj równiez rodzaj karty graficznej. Osobiscie gram na lapku pod 7 i nie ma problemu.
Karta to ATI mobility radeon HD4250 , zaraz zobacze te patche.
edit
dalej nic, ehh... ale teraz sciagam sterowniki do tej karty moze to pomoze i w ogole chyba z directem jakies problemy mam
Karta to ATI mobility radeon HD4250
Chłopie coś ty za szmelc kupił. Mimo wszystko medka powinieneś na niej odpalić.
Juz to zrobilem sterowniki musialem zainstalowac do tej karty(sie nie znam na tym za bardzo bralem co dawali , wazne ze medek i wiedzmin chodzi mi nic wiecej nie potrzeba :D) .Dzieki wielkie za pomoc. Teraz mam inny problem kingdoms mi nie chce zaintalowac bo niby zwyklego medka na kompie niema ;/
?
Powinno być tak:
1. Instalujesz medka
2. Instalujesz patch 1.2
3. Wkładasz płytke z Kinga
4. King pyta czy zaktualizować do ver.1.3 -klikasz ok
5. Instalujesz kampanie(teutonic,britisch,crusaders,america)
6. Pobierasz i instalujesz patch 1.5
Powinno chodzić
Ps ten HP co Ci wcisneli to żal :twisted:
Nie moge przebrnac przez punkt 4 , chyba jest problem w tym ze te kingdoms to angielska wersja(niewiem na co ja tego windowsa 7 instalowalem tylko problemy same).
Nie moge przebrnac przez punkt 4 , chyba jest problem w tym ze te kingdoms to angielska wersja
Z tego co pamiętam to na polskiego medka nie idzie zainstalowac angielskiego kinga . Pamiętam że kiedyś na forum był taki temat ale to jeszcze przed awarią.Nie mniej jednak powinni tu być jeszcze forumowicze którzy znają ten problem.
PS. mam nadzieje że kinga nie masz z Torentów :mrgreen:
Nie to nie z torrentow od kolegi mam , a skad on taka angielska wytrzasnal to niewiem(ale plyta normalna jest nie jakas masakiem pomazana).
Przemysł II
25-09-2010, 18:50
Nie wiem czy ci to pomoże, ale w FAQ (trochę wyżej) znalazłem to:
Jak zainstalować angielską wersję Kingdoms na polską wersję Medieval 2 (lub odwrotnie)
Żeby zainstalować angielskie kingdoms na polską podstawkę trzeba wejść
start > uruchom > (wpisać)regedit I potem enter>HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>SEGA>Medieval 2 Total war i tam kliknąć 2 razy na Language i wyświetli się okienko, następnie kasujemy "Polish" i w to miejsce należy wpisać "English". W odwrotnym przypadku Za słowo "English" zastępujemy słowem "Polish".
Wlasnie tez te juz obczailem w faq ale teraz mam problem z modem DLV ale to juz gdzie indziej :D Dzieki wszytkim za pomoc niech bog wam w dzieciach wynagrodzi :)
sterowniki musialem zainstalowac do tej karty(sie nie znam na tym za bardzo bralem co dawali , wazne ze medek i wiedzmin chodzi mi nic wiecej nie potrzeba :D) .
NA przyszłość proponuję się udać do znajomego infdormatyka, a jak takiego nie masz to sobie takiego znajomego znajdź. Nie dość, że ciut taniej, to jeszcze cię nie naciągnie, a poradzi, pomoże :)